Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (1 279)

kiddo 

všechny recenze uživatele

Hele, já samozřejmě vím, že požadovat po adaptacích čehokoli, natož komiksů aspoň přibližnou věrnost výchozímu materiálu je absolutní kokotina, ale když je původní konflikt zvířecí vs. lidská stránka / tupé přijetí sebe samého vs. aspirace ke zlepšení překroucen ve prospěch idiotského trendu absolutní self-acceptance a snahy o potlačení niterní násilnosti ztotožněny s fyzickým a duševním úpadkem, a ústy vzkříšené Jean, tj. dřívější komiksové Mariko, dokonce se stagnací a smrtí, tak si tu hubu holt otevřu a řeknu, že ačkoli jsem schopná nového Wolverina přijímat jako plně samostatnou verzi, filosoficky se jedná přinejlepším o obehrané volání utahaného veterána zpátky do akce, a přinejhorším o směšně upachtěný otisk naší ufňukané doby, které je myšlenka nějakého sebezapření a cíleného napravování vlastních nedokonalostí naprosto cizí, a raději všude cpe srabácký étos, že se sice můžeme jako zvířata válet ve svých sračkách, ale to je v pořádku, páč aspoň jsme u toho sami sobě věrní. Ultimátní komiksový komplet ftw. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Nechci vypadat jak nějaký militantní a rasistický pičus, nicméně mě z celého filmu nejvíc zaujal výbuch Fat Mana nad Nasralfraki, ví bůh či Bush proč... V mých čivách je zkrátka jednoznačné, že chceš-li snížit kvalitu čehokoliv, najebej tam Japka, které jdou nunčaku v nunčace s rozklepanou bruslí kamerou, prapodivnými pohyby a skřeky makaka, nic pro svatého mé velkékosti. Třeba souboj na rychlíku jedoucího do Hoštic, který nemohl přibrzdit, neb měl, jak známo, zpoždění, a u kterého ostatní učůrávají blahem do textilu, tak ten mě vyloženě uhranul svou nablble blbou přiblblostí, do bldele, deblilita. Lodyha, lodyha, mamamememimi, už je to v cajku...ta mluvidla, ta mi dávají, uf, pomalu jak rodidla, ale neodbíhejme od tématu, ač se tolik od zmíněného orgánu nevzdálím, neboť (dámy a upjatí kokokoti prominou) film byl doopravdy a dokonale o pyče....fuj, a mám to za sebou, takové krásné slovo je to JARO, co? Áááá, právě jsem šlehl svým sokolíkovým pohledem na jméno kameramámy , Mokri, to vysvětluje mnohé. Vychvalovaný scénář, který prý úspěšně navazuje na celou rosomáčí sérii a jiné mutantí příběhy, a kde??? Dovolte, abych se zasmál...hrhoblee, nejde to, jsem nachcípanej a navíc je to spíš smutné. Myslím ta má nebetyčná hloupost, která mi nedovoluje vidět to, co ostatním šťastlivcům. Pokud bych chtěl nějak pregnantně hodnotit, pak mě napadá jediná věc, vlastně dvě...nuda a vata. Jestli si pod tím představíte vaťák na nudapláži, to již záleží čistě na vaší kreativitě. ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle to je tedy fakt bída a velká podpásovka, pro fanoušky X-Menů. Jedná se o film, který v podstatě nemá co nabídnout a vlastně nemá ani vůbec co společnýho s mutanty. Pokud by se totiž jen trochu změnila charakteristika postavy a dal by se tam ne-mutant, vznikla by z toho jen velmi podprůměrná kriminálka odehrávající se napříč Japonskem. A ten směšný obr na konci, škoda slov. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Čím více času uběhlo od mého shlédnutí Wolverina. Tím více jsem naštvanej. A to jsem si myslel, že budu mého oblíbeného X-Mena hodnotit pozitivně...Teď to vypadá, že opak je pravdou. Když od filmu poodstoupím a podívám se na něj jako na celek, nevidím na něm vlastně nic pozitivního, snad jen to, že se náš Wolvík vyrovnal se svými démony, a také tím, že musel (na konci "posledního vzdoru") zabít ženu kterou miloval. Na to by ale stačila 17 minutová předehra před dalším dílem X-Menů. Né 130 minutový film, ve kterém vůbec o nic nejde. Je to jen hloupoučká výplň mezi pokračováním, které bude zase dávat smysl..... Ps: jak je možné, že adamantium nedokáže naporcovat samurajské meče, když je nezničitelné..?? Meče jsou přeci jen stále z obyčejného kovu..!:-)) Jedno slunce dávám za prvních 15 minut filmu. Druhé slunce dávám bojové choreografie. Tím to ale bohužel končí! Za mě 45% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprostá rutina a totální průměr. Tak nějak by se dal popsat tenhle Wolverine. Tvůrci sice zatlačili na pilu a v první scéně předvedli solidní atomový výbuch, od něj už to ale jde víceméně z kopce a nezastaví ho ani solidně rozjetá mašina, která se tomto filu jmenuje Světlana Chodčenkova. Nicméně těžko říct, v čem je problém. Podle mě hlavně v příběhu. Už několik let postrádám v X-Menech jakýkoliv koncept. Tvůrci si vydávají jeden díl za druhým a spojitost v nich hledat je pro mě obrovský problém. Třeba v rámci čtyř let natočit dva filmy pojmenované Wolverine je podle mě fakt až na hlavu. Tlačit se na značku dá, ale vydírat ji umělými filmy, s tím už mám trošku problém. Marvel naopak ale s recyklací nikdy problém neměl a tak mám pocit, že nás v budoucnu čeká ještě celá řada zbytečných fantasy hrdinů, kterým se propůjčí řada talentovaných režisérů. Tady třeba zrovna škoda Mangolda, kterýho bych radši uvítal v jinejch filmech. Škoda ho. A když vidím jeho příští film, začíná mi z toho být až na blití - Untitled Wolverine Sequel - To už by byl třetí Wolverinův film v deseti letech. X-Men tak i nadále zůstává poctivou ždímačkou desetiletí, ne-li staletí. Div, že to pořád vydělává. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Přestože se na některých plakátech Wolverine (Hugh Jackman) objevuje s mečem a v Japonsku byl snímek uveden pod názvy Kuzuri: Samurai či Wolverine: Samurai, v celém filmu použije samurajský meč jen v jediné scéně. (ManOfPhoenix)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama