Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 279)

verbal 

všechny recenze uživatele

Za mých studií na SOU hornickém, kdy válka ještě nezteplala, jsme se pravidelně účastnili branných kurzů. Zde jsme získali cenné instrukce, jak přežít jaderný výbuch v jeho epicentru pouze v pláštěnce a s balíkem IPCHO (pro ty později potracené - Individuální protichemická ochrana). Běhali jsme jako čuráci v plynové masce a igelitovými sáčky utaženými gumami od zavařeniny na končetinách, dokud jsme neměli dušnost a opruzené xichty a při výkřiku instruktora "BUM" jsme vyděšeně lehali patami k výbuchu. No jo, no, jediným homixem tehdy byly Otazníky detektiva Štiky a nikdo tedy neměl ani tušení, že se sto metrů od Nagasaki stačí přikrýt kanálovým poklopem, kapku pohrdat radiačním spadem, a ťaman se v pohodě dožije devadesáti a stihne založit i nějakou tu Macušitu, aby pak mohl Rosomráky nutit pravidelně se koupat, stříhat, holit a chodit na pedikůru. Každopádně, až na těch pár nepodstatných pičovin jde o veskrze zábavnou záležitost, po které vám na rozdíl od všech těch Homothorů, Spajdrgejů a Superbukvic nevyraší akné a nezačnou se viklat horní jedničky. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Vcelku zbytečný film, bez kterého bychom se obešli. Ale koukatelné to je. Nejlepší scéna filmu: potitulkové preview na X-Men: Days of Future Past. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Logan sám o sobě je pořád sympaťák, který se jen ocitl v poněkud nepatřičném světě a poněkud nepatřičném příběhu. Díky němu se sice vyrovnal s psychickým traumatem, ale toto trauma se jakožto trauma objevilo až v tomto příběhu, a tak nebylo žádnou nezbytnou překážkou, aby se prostě vrátil v dalších X-Men coby stejně sarkastický cynik jako dřív. Kéž by byl Wolverine aspoň za mák inspirativní film, ale není - a přečtení nedávno česky vydaného komiksu Wolverine vám přinese mnohem větší požitek než celý tenhle podivně slátaný parazit na komiksovém boomu. O něco více tady.. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dopozerané až na tretí pokus, dvakrát som počas filmu zaspal. Mno, ale možno to bol iba môj momentálny problém :). Našťastie ma unleashed extended verzia prebrala nečakanou mierou akcie a krvi i sem-tam nejakým tým fuckom, shitom či dickom. Takto natvrdo to Wolviemu pristane. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vnitřní temnotou duše, zmítanou démony chybějících vzpomínek na vlastní minulost, si musel projít další komiksový hrdina. Nahozeno je to skvěle, Rosomák proti nevyzpytatelné yakuze nejde úplně tradiční komiksovou cestou, ale spíše se proplétá složitou mafiánsko-politickou sítí, za kterou by se nemusel stydět kdejaký agent-analytik CIA v terénu. Plus mu chybí zásadní schopnosti. Problém nastane v momentě, kdy adamantiové drápy protnou kůži, aby naporcovaly zlodušské pohůnky po desítkách. Hugh Jackman se může tvářit sveřepe sebevíc (a že se jenom můžeme utvrzovat o tom, že absolutně nikdo do žádné jiné komiksové role nezapadl lépe), ale když ho vyšlete do seriózní akce, působí to jaksi nepatřičně. Což je trochu tím, že oproti zbytku filmu je jaksi navíc, jen aby splnila požadavky blockbusteru. A samotná duševní pitva? Štkát nad tím, jak to parádně uměl B. S. je už nuda, ale i ten Matthew Vaughn to vlastně zmáknul lépe. Není to špatný film, jen by se rutinérským režisérům měly nechávat rutinérské komiksové postavy. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Po řadě povedených X-Menů mě tohle... no, ne že přímo zklamalo, ale prostě nenadchlo. Asi už jsem zmlsaný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprostá rutina a totální průměr. Tak nějak by se dal popsat tenhle Wolverine. Tvůrci sice zatlačili na pilu a v první scéně předvedli solidní atomový výbuch, od něj už to ale jde víceméně z kopce a nezastaví ho ani solidně rozjetá mašina, která se tomto filu jmenuje Světlana Chodčenkova. Nicméně těžko říct, v čem je problém. Podle mě hlavně v příběhu. Už několik let postrádám v X-Menech jakýkoliv koncept. Tvůrci si vydávají jeden díl za druhým a spojitost v nich hledat je pro mě obrovský problém. Třeba v rámci čtyř let natočit dva filmy pojmenované Wolverine je podle mě fakt až na hlavu. Tlačit se na značku dá, ale vydírat ji umělými filmy, s tím už mám trošku problém. Marvel naopak ale s recyklací nikdy problém neměl a tak mám pocit, že nás v budoucnu čeká ještě celá řada zbytečných fantasy hrdinů, kterým se propůjčí řada talentovaných režisérů. Tady třeba zrovna škoda Mangolda, kterýho bych radši uvítal v jinejch filmech. Škoda ho. A když vidím jeho příští film, začíná mi z toho být až na blití - Untitled Wolverine Sequel - To už by byl třetí Wolverinův film v deseti letech. X-Men tak i nadále zůstává poctivou ždímačkou desetiletí, ne-li staletí. Div, že to pořád vydělává. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $120miliónovTržby USA $132,556,852Tržby Celosvetovo $416,456,852Tržby za predaj Blu-ray v USA $40,968,731 //počet predaných kusov 2,040,213Tržby za predaj DVD v USA $36,329,693 //počet predaných kusov 2,293,444║ Wolverinovi presunutie do Japonska celkom prospelo, aj keď dejovo nie úplne vycibrené ale Hugh Jackman tie poslabšie chvíľky pekne utiahne, dokonca aj dlhšie neakčné pasáže kde príde na dialógy sú celkom výživne natočené, takže dramatická vložka to celkom spestrila, takže nuda nehrozí, akcia je výborná má čo ponúknuť, tam som si miestami pekne zgustol, rýchly strih to kazí len minimálne prevažne to je vizuálne úchvatné, dokonca aj súboj na rýchlovlaku má čosi do seba, aj keď občas tie akčné úseky skĺzavajú do samoúčelnosti, hlavne čo sa záveru týka tak mali tvorcovia najviac zabrať, chýba tam silnejšia gradácia ale ináč to Mangold slušne zvládol, tento prírastok k sérii X-Men neurazí. /videl v kine 3D verziu: 75%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Ne, bolí to, ale nejde to ani tudy. Hood z Wolverina udělal generický věšák na klišé, Mangold ho zkouší převést do not moderního inteligentního blockbusteru, který pracuje s komorností, emocemi, realismem a mytologií postavy. Výsledek je strašně nevyvážený - prolog temný a vtahující, následuje prostřední část filmu, kde dominuje romance a Loganovo vnitřní usebírání. Tahle část je pomalá, klade důrazy na neexistující významy a v důsledku jenom opakuje to, co třeba Singer dokázal na nesrovnatelně menším prostoru více rozvinout. Kolik slov, kolik motivů, kolik okouzlených citací... a co z toho? Dutý bambus, Logan jako romantický hrdina potřetí. O finále už bych snad raději pomlčel, pokud jsem se do té doby utěšoval, že Mangold schovává trumf na závěr, mýlil jsem se. Jako by si někdo vzpomněl, že tohle je přeci komiksový blockbuster a mizerně semlel veškerou nelogičnost a nadsazenost do apatického vyvrcholení, které z rádoby-dospělého preludování dělá rozklíženou sonátu. Skřípe to. Skřípe akce. Skřípe humor. Skřípou drápy. Neskřípe Jackman, ale oni on tenhle dietní sushi ambient neokoření dost na to, aby na něj člověk rychle a bez provinilosti nezapomněl jako na zbytečnost. Na rozdíl od ostatních Marvelkovek tady naprosto postrádám koncepci, oba spin-offy jsou tonálně mimo hlavní sérii a nevytvářejí nic koherentního. V důsledku strávíte dvě hodiny v kině kvůli tomu, abyste při potitulkové scéně frkli "Byl tenhle ošizený předkrm nutný? Noste hlavní chod!" ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

"Vždycky jsme se starali jen o náš film, který stojí na vlastních nohách. Loganova cesta tak ve Wolverineovi dospěje k jasnému konci," hlásal ještě před měsícem režisér James Mangold. V tu dobu bylo ale dávno jasné, že něco takového nehrozí, a teď konečně známe pravdu. A tou je, že si Wolvie střihl další víceméně zbytečnou štaci, která neviděla samostatnost ani v japonského rychlíku. Příjemně komorní eastwoodovska totiž pozvolna krystalizuje v plochou comicsovou báchorku, která víc než co jiného slouží jako dovětek ke třetím X-Menům. Logan se tu celou dobu vyrovnává se skonem Jean Grey a mezitím pokrájí pár jakuzáků, což v tom lepším případě znamená slušnou, avšak skrz naskrz PG-čkovou akci. V tom horším pak musí člověk přetrpět naprosto tragické finále, ze kterého navíc zmizela ta nejočekávanější bitka (Mangold ji slibuje až na blůčku v eRku - fail!), pročež musí dojmy zachraňovat až avizovaný potitulkový comeback. Ten naopak ale ještě víc potvrzuje, že je Wolverine jen nedůležitou předehrou před Days of Future Past, která bude brzy známá pod přízviskem Quantum of Solace x-menovské série. Je to koukatelná comicsová jednohubka? Ano. Pořádná Loganova sólovka z toho ale není ani na podruhé, tak doufejme, že se jí vůbec někdy dočkáme. Jackman tu roli totiž nemůže hrát věčně. (6/10) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEPOSLAL JSEM PRO TEBE, JEN ABYCH TI PODĚKOVAL, LOGANE. CHTĚL BYCH TI TO OPLATIT A NABÍDNOUT NĚCO, JAKO NIKDO JINÝ. DAR ROVNOCENNÝ ŽIVOTU, KTERÝ JSI MI DAL…“ /// Věčnost může bejt prokletí. Logan dostává možnost se s tím vyrovnat. V Japonsku a ve filmu, ve kterým se nikomu nechce moc umírat. Jsem pro japonskou akci! (třeba ta bitka na Šinkanzenu. To si Bond bude pouštět do zblbnutí!) Jsem pro nesmrtelnost! Hugh Jackman mě baví, akce je dobrá, příběh obstojnej – vo co vám jde? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, proč se ztrácej poklopy vod kanálů. 2.) Už mě sere bejt nesmrtelnej. 3.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

X-MEN mám rád a vždy jsem se pobavil. U Wolverina jsem se nudil, děsně nudil. Počkám ještě na BLU RAY, otevřu si portské víno a kouknu ještě jednou a možná, že mne holywoodské efekty ohromí. .......Viděl jsem včera 20.11.2013 na BLU RAY, zvuk DTS, CZ DAB. dal jsem si portské a díky hollywoodským efektům dávám místo ODPADU, 40%. Obsahově, ale film stál za hovno. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Hele, já samozřejmě vím, že požadovat po adaptacích čehokoli, natož komiksů aspoň přibližnou věrnost výchozímu materiálu je absolutní kokotina, ale když je původní konflikt zvířecí vs. lidská stránka / tupé přijetí sebe samého vs. aspirace ke zlepšení překroucen ve prospěch idiotského trendu absolutní self-acceptance a snahy o potlačení niterní násilnosti ztotožněny s fyzickým a duševním úpadkem, a ústy vzkříšené Jean, tj. dřívější komiksové Mariko, dokonce se stagnací a smrtí, tak si tu hubu holt otevřu a řeknu, že ačkoli jsem schopná nového Wolverina přijímat jako plně samostatnou verzi, filosoficky se jedná přinejlepším o obehrané volání utahaného veterána zpátky do akce, a přinejhorším o směšně upachtěný otisk naší ufňukané doby, které je myšlenka nějakého sebezapření a cíleného napravování vlastních nedokonalostí naprosto cizí, a raději všude cpe srabácký étos, že se sice můžeme jako zvířata válet ve svých sračkách, ale to je v pořádku, páč aspoň jsme u toho sami sobě věrní. Ultimátní komiksový komplet ftw. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Oproti nedávnému originu působí Loganova očista jako přesný opak, ale co se týče hodnocení ho vidím takřka totožně. I tentokrát chápu výtky a námitky, ale já v kině dvě hodiny balancoval na okraji sedačky a hltal každou minutu. A to přitom náš divoký kuzuri nemusí jen létat na střeše vlaku nebo porcovat nepřátele. Stačí mu bloumat kolem, mračit se, chránit Mariko a hledat sám sebe. To zvíře v něm totiž slyšitelně vrčí, i kdyby jen spal. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Dávam "až" 60%, ale nedávam ich rád, lebo Jackman už zďaleka nie je taký dobrý Wolverine, ako bol v X1 a X2 (hoci kondičku má neporovnateľne lepšiu) a scenár je v podstate dosť hrozný. Na strane druhej filmu dosť pomáha nielen zaujímavá potitulková scéna, čo je pravdaže v skutočnosti len taká drobnosť, ale hlavne mu pomáhajú dobrí herci, japonská atmosféra a vcelku vydarené akčné scény s výnimkou prehnane trikového a tým pádom nudného finále. Je to každopádne určite o čosi lepšie a znesiteľnejšie, ako extra hlúpa jednotka. Čo sa ale akčných scén týka, súhlasím s názorom, že k postave ako Wolverine (= nezabiteľný zabijak s adamantiovými pazúrmi, ktorými REŽE A BODÁ svojich nepriateľov) patrí krv. Nestotožňujem sa s názorom, že len krv robí akčnú scénu dobrou. Veľakrát prehnaná krvavosť je skôr kontraproduktívna. Ale proste k tejto postave krv patrí a preto sú čudné scény síce nie zlé, ale dosť čudné (počujete, ako kov seká ľudí na kusy, ale nevidíte to). Zvláštny hybrid. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak ja nevim no, jako bavilo me to, Jackman je naprosto ultimatni, triky spickovy a akcni sceny fajn, i kdyz to nejzasadnejsi uz clovek videl v ukazkach. Problem mam trochu se scenarem, jednak tu je mizernej pribeh, sem tam to nedava smysl a vetsina postav jedna dost nelogicky a clovek se do konce filmu poradne nedozvi, o co jim jde. Ale 4* si to za reznika Jackmana zaslouzi, rozhodne nehrozi nuda a bitky jsou super, vic jsem v podstate ani necekal. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Yes! Konečně film hoden brutálního Wolverina. Japonsko, samurajové, krev, akce, exotické dívky a hlášky. K tomu památné momenty a skvělá hudba, no až jsem takovou spokojenost ani nečekal, dal bych normálně čtyři, ale nenapadají mě důvody, proč nejít na pět takže :) s Mangoldem prosím i dál! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Od druhého Wolverina jsem dostal přesně to, co jsem očekával a co jsem chtěl vidět. Chtěl sem vidět, jak se Logan dostane do Japonska mezi komunitu na oko velmi tradicionálních postaviček. Těch je zde dostatek na to, aby záhy po jeho příletu rozpoutaly klasické japonské martial-arts peklo, oživily samurajské, ninjovské a mega-technologické dovednosti, Logana oblíkly do tradičního Yakuzáckého "plesového" obleku a učinily mu pár šrámů na těle. Ten, jak je jeho zvykem, se tradičně už po svém nasere, zjistí, že všechno kolem je jen zkorumpovaná, chladná chátra bažící po penězích a rozpoutá svoje osobní peklo, kde nejdřívě ztrácí trochu v soubojích dech, ale potom co nabere plnou sílu je již (skoro) k nezastavení a vykydlí takovou dobrou stovku bodyguardů, samurajů, ninjů apod. Kvalitní jsou i další postavy, japonečky potěší, cosi budeme namlouvat. Akce je sice sestříhaná, naprosto "odkrvená" pro možnost nízkého ratingu pro přístupnost, ale co ... i tak je to super. Málo dnešních mladých diváků ocení asi tak vysoko účast legendy akčních japonských filmů, mistra "Henryho" Sanady (např. klasika promítaná i v komunistických kinech Šógunovy Ninjové (1980) ). Sanada Henry se Loganovi postaví se samurajským mečem v úžasné scéně nočního duelu za dešťové sprchy v přítmí v modrém filtru (že by vliv klasik z Hong Kongu?)... Tuto scénu beru osobně za nejlepší a v akčním filmu tohoto typu nejhodnotnější. Konečně abych uzavřel výčet pro mne bombastických stránek tohoto filmu. Je to prostě pecka, Wolverina jako comixovou postavu mám po Hulkovi nejradši, již první díl se mi líbil fakt hodně a protože jsem prostě zaměřenej na ten východ a martial arts filmy, dávám plnej počet a hotovo. Mohl bychse tady rozplývat ještě další A4 textu,ale je to zbytečné. Tenhle film mi maximálně sedl a mám ho rád... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Tak nám adamantiový týpek zase jednou ukázal své ostré drápky a mne to celkem uspokojilo. Akce totiž byla fajn, asiatky byly fajn, děravý Logan byl fajn a vyhazování Japonců z balkónu bylo taky fajn. Jen se poněkud obávám, že poté, co si to Wolverine v dalších dílech rozdá s arabskými teroristy, kolumbijskou narkomafií, mimozemšťany, sovětskou KGB a rozsápe i husitskou vozovou hradbu, tak už mne to tolik bavit nebude. ()

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama