Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 279)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle to je tedy fakt bída a velká podpásovka, pro fanoušky X-Menů. Jedná se o film, který v podstatě nemá co nabídnout a vlastně nemá ani vůbec co společnýho s mutanty. Pokud by se totiž jen trochu změnila charakteristika postavy a dal by se tam ne-mutant, vznikla by z toho jen velmi podprůměrná kriminálka odehrávající se napříč Japonskem. A ten směšný obr na konci, škoda slov. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, ale Wolverinovi se to nepodařilo. Ne, že by tenhle film byl vyloženě špatný, ale bavil mě o něco méně než minulý Origin a o dost méně než první dva díly ságy. A Hugh Jackman se přitom tak snaží, má Logana děsně rád a ví, co chtějí fandové vidět a slyšet. No bohužel jalový scénář mu adamantiem vyztužené nohy podráží. Děj se sice inspiroval výtečným komiksem od Chrise Claremonta a Franka Millera, ovšem vzal si z něj v podstatě jen jména postav, Japonsko a pár situací. Silný a přitom prostý příběh nepoužil. Film je namísto toho chvílemi přeplácaný a chvílemi až moc jednoduchý, nejlépe asi působí komorní chvíle mezi Wolverinem a Mariko, z akčních scén se mi nejvíce líbila ta na rychlovlaku. Zbytek byl celkem čajíček co do nápaditosti nebo Wolverinova běsnění (v tomto ohledu stále vede scéna přepadení školy z X-Men 2, kde je Wolverine nejwolverinovatější). Kromě úvodu v Nagasaki mi tentokrát navíc chyběl nějaký moment k zapamatování, kterých bylo i v předchozím snímku vlastně plno. A zábavnost se poděla kam? Čert ví... Pár dobrých hlášek (asi tři) a víc nic. Závěr byl směšný, ať se na mě nikdo nezlobí, a jednoznačně nejlepší okamžik celého filmu přišel uprostřed titulků. Vlastně mám dojem, že Wolverina natočili/odbyli jen kvůli téhle scéně a kvůli tomu, aby Marco Beltrami mohl složit další dobrý soundtrack. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

I povstal znukleovaný Worvalín a pravil: ,,načti si všechny ty komicky, jinak budeš mimo misku!" Však Kulyk neuposlechl briskně, ba naopak, zamyslel se s prstem v nose natolik, až si nehtovým lůžkem polaskal zrakový nerv, i takto mu odvětil: ,,neser a baf mě, šašku! Chci si jen tak polehávat a trávit to vaše pitomování po plátně." Spokojen byl gentleman, jenž rodovým jménem Kulyksson se zove. A to natolik prý, jak se traduje, že kdyby se ku konci dílo neproměnilo v nelogickou píčovinu, i čtvrtým hudlanem by jej po líci poceloval. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Už by snáď aj stačilo s tými spin-offmi, prequelmi a sequelmi, lebo keď to takto pôjde ďalej, tak nabudúce natočia 90 minútovú bitku .... a to bude celý film. Veľmi slabý film 2** ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

S touhle cestovkou už příště do Japonska nechci .. a je mi ukradený, že průvodcem je polonahej Wolverine, kterej po jejich umí kváknout leda tak sayonara a věčně ho něco bolí. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle výlet se Wolverinovi příliš nepovedl. V první polovině je to přitom překvapivě hodně nadějné, Loganova postava stále funguje, příběh vypadá zajímavě a atmosféru to má také slušnou. Jenže po výtečné přepadovce na pohřbu a akci na vlaku se cosi ošklivě pokazí a naplno se začíná projevovat totálně děravý scénář. Charaktery plkají o ničem, pod kůži se jim nedostaneme ani náhodou a tempo je snad pomalejší než kulhající Wolverine. Navíc se upřímně přiznám, že jsem ani moc nepochopil motivy a chování některých postav (nejen) v závěru filmu a celkem sebejistě si myslím, že chyba nebyla na mojí straně. Akce je sice hodně slušná, ale je jí málo a neselhávající Hugh Jackman to sám prostě neutáhne. Jednička i přesto, že u mě za těch pár let malinko klesla, mě bavila překvapivě více. Potitulková scéna ovšem vede. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zatracena prace Jackman docela ujde ale ti ostatni pusobi dojmem jak kdyby vylezli z unyly nudny komixovy story a to bude asi tim ze presne takovy je i cely film takze dost nuda akce malo nic z ceho bych se posadil na prdel x meny nezeru vlastne jsem dosud ani zadnyho z nich nevidel no po tom co jsem shlednul Wolverina uz po tom po pravde ani moc netouzim ale nevadi ja vim ze nejsem cilovou divackou skupinou podobnyho snimku ale to mne netrapi zkouknul jsem to abych byl v obraze co ze to dneska vlastne leti tot vse ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ty bláááho, to byla zívačka, Logane, co? Do scény s vláčkem (včetně) comicsovka jak vyšitá. Pak Mangold (ne)čekaně přepne na existenční krizi, a je zle. Nejapatičtější kinozážitek za hodně dlouhou dobu, i to rádoby kulervoucí finále jsem proklimbal... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Názory na nového Wolwerina sú rôzne, ale po úvodných minútach, ktoré sa odohrávajú v Nagasaki presne v okamihu zhodenia atómovej bomby, som si v duchu povedal, že laťku kvality nastavili hneď v úvode poriadne vysoko. Tá scéna bola výborná a aj keď sa neskôr z vojnového obdobia dostaneme do súčastnosti, tak kvalita akčných scén a choreografie nezaostáva. Osadenie príbehu do Japonska s všade prítomnou Yakuzou bol dobrý ťah. Za pozornosť určite stojí naháňačka na rýchlovlaku, kde to je skôr o tom, kto sa na ňom dlhšie udrží. Aby som bol maximálne spokojný musel by sa vojnový úvod natiahnuť aspoň na polovicu snímku. Napriek tomu mám postavu Wolverina rád a neviem sa dočkať kedy opäť zabodne svoje drápy pod vedením B. Singera. Tentoraz ma naporcoval tak na 80%. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Příběh, který jede podle pravidel a nedostal žádné steroidy, naštěstí! Mangold stvořil výtečný film, který nesedí na komiksových postavách, jako spíš porůzných archetypech charakterů (temný hrdina, zákeřník atp.), ale přitom se dokáže vyhnout jejich šablonovitosti. Možná to není čistokrevně komiksový film (a při drobné změně scénáře by ani nemusel být o mutante...O mutantovi), ale je něco jiného, je totiž výtečný, atmosferický a svého druhu jedinečný. V tomto filmu hrají: Ronin Jean Valjean, Sličná Japonka s červenými vlasy, sličná japonka s normálnimi vlasy, Ruská verze Poison Ivy made by marvel, Japonský Hawkeye, bezejmený ninja #12, bezejmený ninja #24, Sarkasmus Loganovski, Rychlovlak Shinkansen a ... Zeleně dýmající miska čaje! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě vážnější kousek než minulý Origins, přesto se nemůžu zbavit pocitu, že celé to šlo udělat ještě mnohem lépe. Prostřední odpočinková sekvence je jako vystřižená z Bonda. Naopak co potěší tak určitě úvodní výbuch, pohřeb a hlavně geniální vlaková scéna. Zkrátka Mangold když chce tak umí. Filmu ubližuje jeho délka, chtělo to malinko zkrátit, ale zase raději ne o moc. Ještě teď mě děsí vzpomínky na pouze 90minutový Origin. Pro dospělého diváka je rozhodně lepší cestou menší roztaženost. Moc jsem nepobral snové sekvence s Jean Grey, ale zase oceňuji že díky nim film jakoby plynule navazuje na 3. X-menovský díl. Stojí za úvahu zda je dobře když Wolverine dostává jednu nakládačku za druhou, když jsme zvyklí, že jindy zachraňuje svět. Potitulková scéna již vnadí na Budoucí minulost. Sečteno podtrženo: tenhle Wolverine měl zcela určitě obrovský potenciál, který bohužel zase tolik nevyužil, ale jsem ochoten mu to odpustit za předpokladu, že se někdy příště dočkám podobných scén jako na střeše japonského šinkanzenu. 65% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Menší trapas než první celovečerní zářez, každopádně pořád žádná velká sláva. Velkým plusem vizuálně atraktivní Japonsko a zranitelný Wolverine, velkým mínusem záporák a závěrečný souboj. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Proč místo akčního nářezu existenciální drama? Chci drsného a nekompromisního Wolverina a ne fňuknu s nočními můrami, co to schytává celý film a zachraňují ho ženské. Mimochodem jedna herečka je ošklivější než druhá. Snad tvůrci neviděli žádný hrdinský comics? V nich jsou všechny šťabajzny! Pokud by se film sestřihl na akci ...ale stejně by to žádná sláva nebyla. Nesnáším filmy, kde superhrdinové ztrácejí své schopnosti a řeší přízemní lidské problémy. Ta zmije jedovatá připomínala Poison Ivy, jenže na ni neměla ani náhodou. A ta malá držkatá Japonka mi neustále připomínala nesrovnatelně lepší Sin City. Pobavil mě dodatek mezi titulky, což je ovšem zatraceně málo! Mangolde, fakt jsi mě naštval.... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ano, zbytečně filmaři vrazeli hromadu peněz, aby jste více vydělali na Americanech. Není co, nepochopil jsem souvislosti tohoto filmu s hlavním X-menem. ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Je celkem smutné, že nejlepší postava celého X-men universa není schopna dostat důstojnou sólovku, která by nebyla naprosto zbytečná, vizuálně nepodmanivá a nudná. Největším problém pro mě představuje odbytý a sterilní scénář, který realizuje rutinní režisér bez špetky osobitého stylu. Wolverine vyměknul, bohužel… Avšak stále se jedná o úroveň lepší sólovou štaci, než byl tragický Origin. Potenciál je ale daleko větší. 5/10 (X-Men series: X-Men 7/10 X2 10/10 The Last Stand 6/10 Origins: Wolverine 2/10 First Class 8/10) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavne sa mi páčil začiatok z vojny, ten bol úžasný ale potom sa to kazilo. Trailery sa tvárili viac menej lákavo. Ako fungoval ale film? hmm ... Už nejakú chvíľku sa zaraďujem medzi hejterov japonskej kultúry, teda na prostredie, ktoré režisér James Mangold zvolil, som mal alergiu. Kam sa pozriete, všade na vôkol jedna japonská škrata za druhou. Čo je tiež zlé, že sa Wolverine snažil byť tak trošku civilnejší a menej komiksový, než v Origine. Trochu slabšie pokračovanie série, ale stále je to skvelé sci-fi s dobrými akčnými scénami. Vadili mi tam časté spomienky Wolverina, ktoré sa opakovali, bolo tam menej akcie ako v predchádzajúcich dieloch a slabšie herecké obsadenie. Okrem Hugha Jackmana pre mňa žiadna známejšia tvár. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mangold nám prináša trochu iného Wolverina ako ho poznáme. Je to viac reálnejší hrdina, ktorého ničia spomienky na minulosť, ale stále je to frajer, ktorý dokáže zbaliť aj japonskú kočku. Oproti predošlému filmu je tento film trochu menej akčný, ale to moc nevadí. Charizmu Hugh Jackman nestratil a v pohode si vystačí aj zo scénami, kde sa prechádza po Japonsku, rúbe stromy, zapichuje paličky do jedla, či uteká pred dažďom. Znie to divne, ale mňa to bavilo. Je to Wolverine ako ho ešte nepoznáme a akého sme ešte nevideli. Ale nič sa nebojte, akcie aj keď je pomenej, stále je jej dosť a prichádza hlavne včas, tak ako Wolverinové hlášky. Čo sa týka hudby, tak Marco Beltrami ma sklamal, pretože každý s X-filmov mal fajn hudbu, ale tu som ju ani nepostrehol (okrem záverečných titulok). Za to príbeh je celkom dobrý a záporáci tiež niesu na zahodenie. Tak isto aj Japonské prostredie filmu prospelo a oproti ostatným X-Menovkám je to trochu zmena. P.S. počkajte si kým skončia titulky. Obľúbený soundtrack: Where To. 80% - 4* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

The Wolverine je pračudesný zatúlaný artefakt, ktorý sa akýmsi nedopatrením dostal do roku 2013. Či už je to fascináciou Japonskom, fádnymi postavami, mizernými efektami, či absurdným finále so Shredderom, film pôsobí ako generický sequel ságy z 80tych rokov, ktorá čo chvíľu dá zbohom kinu a zamieri na VHS. Nie je to taká kolosálna blbosť ako jednotka, zato je to hrozná nuda, že som pri nej skoro zaspal. ()

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama