Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 279)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hlavne sa mi páčil začiatok z vojny, ten bol úžasný ale potom sa to kazilo. Trailery sa tvárili viac menej lákavo. Ako fungoval ale film? hmm ... Už nejakú chvíľku sa zaraďujem medzi hejterov japonskej kultúry, teda na prostredie, ktoré režisér James Mangold zvolil, som mal alergiu. Kam sa pozriete, všade na vôkol jedna japonská škrata za druhou. Čo je tiež zlé, že sa Wolverine snažil byť tak trošku civilnejší a menej komiksový, než v Origine. Trochu slabšie pokračovanie série, ale stále je to skvelé sci-fi s dobrými akčnými scénami. Vadili mi tam časté spomienky Wolverina, ktoré sa opakovali, bolo tam menej akcie ako v predchádzajúcich dieloch a slabšie herecké obsadenie. Okrem Hugha Jackmana pre mňa žiadna známejšia tvár. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Wolverine se do Japonska nehodí. A zde to bylo po celých 130 minut krásně vidět. Začlo to fantastickým retrem v Nagasaki, pokračovalo to solidní romancí ve stylu Posledního Samuraje a končilo to tupými akčními scénami a "nečekaným" vyústěním ala béčkové pecky o démonech z let devadesátých. Logan je sympaťák a má patřičně temnou minulost, ale zatím ji separé nikdo nedokázal využít. Buď je to akční výplach, nebo je to snaha o mysteriózní dospělácký vysokorozpočťák, který je rozpačitý až to není hezké. A taky patřičně nesourodý a roztříštěný. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dějově nepřehledné, režijně rutinní. Jedinou emoci, kterou jsem cítil, byla nekončící iritace nad zbytečností a ztrátou drahocenných minut, kterých si tento blockbuster (jak je poslední dobou "dobrým" zvykem) nabírá na pováženou víc, než by bylo vhodné. Nevěřil jsem, že by to mohlo být horší než Origin, zvlášť když se tvůrci dušovali, že si chyby uvědomují, ale je. Vlastně se nebojím nadhodit, že nový Wolverine naplňuje spíš opak toho, co si fanoušci představovali a tvůrci slibovali. Pokud totiž příznivci brutálního zabijáka se srdcem na správném místě něco nesnášejí, tak změkčování této postavy. Přitom zde zobrazovaný Logan je v prvé řadě ukňouranější než facebookové statusy čtrnáctiletého emaře a sledovat jeho citové výlevy hraničí s nesnesitelností. Po URNě jsem si ale vědom mnohem hlubšího dna, takže nebudu nějak víc prskat. Už aby přišli X-Meni. Pokud Wolverine k něčemu je, tak k připomenutí, že týmovka mutantů nám má důvod chybět. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Od druhého Wolverina jsem dostal přesně to, co jsem očekával a co jsem chtěl vidět. Chtěl sem vidět, jak se Logan dostane do Japonska mezi komunitu na oko velmi tradicionálních postaviček. Těch je zde dostatek na to, aby záhy po jeho příletu rozpoutaly klasické japonské martial-arts peklo, oživily samurajské, ninjovské a mega-technologické dovednosti, Logana oblíkly do tradičního Yakuzáckého "plesového" obleku a učinily mu pár šrámů na těle. Ten, jak je jeho zvykem, se tradičně už po svém nasere, zjistí, že všechno kolem je jen zkorumpovaná, chladná chátra bažící po penězích a rozpoutá svoje osobní peklo, kde nejdřívě ztrácí trochu v soubojích dech, ale potom co nabere plnou sílu je již (skoro) k nezastavení a vykydlí takovou dobrou stovku bodyguardů, samurajů, ninjů apod. Kvalitní jsou i další postavy, japonečky potěší, cosi budeme namlouvat. Akce je sice sestříhaná, naprosto "odkrvená" pro možnost nízkého ratingu pro přístupnost, ale co ... i tak je to super. Málo dnešních mladých diváků ocení asi tak vysoko účast legendy akčních japonských filmů, mistra "Henryho" Sanady (např. klasika promítaná i v komunistických kinech Šógunovy Ninjové (1980) ). Sanada Henry se Loganovi postaví se samurajským mečem v úžasné scéně nočního duelu za dešťové sprchy v přítmí v modrém filtru (že by vliv klasik z Hong Kongu?)... Tuto scénu beru osobně za nejlepší a v akčním filmu tohoto typu nejhodnotnější. Konečně abych uzavřel výčet pro mne bombastických stránek tohoto filmu. Je to prostě pecka, Wolverina jako comixovou postavu mám po Hulkovi nejradši, již první díl se mi líbil fakt hodně a protože jsem prostě zaměřenej na ten východ a martial arts filmy, dávám plnej počet a hotovo. Mohl bychse tady rozplývat ještě další A4 textu,ale je to zbytečné. Tenhle film mi maximálně sedl a mám ho rád... ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Nechci vypadat jak nějaký militantní a rasistický pičus, nicméně mě z celého filmu nejvíc zaujal výbuch Fat Mana nad Nasralfraki, ví bůh či Bush proč... V mých čivách je zkrátka jednoznačné, že chceš-li snížit kvalitu čehokoliv, najebej tam Japka, které jdou nunčaku v nunčace s rozklepanou bruslí kamerou, prapodivnými pohyby a skřeky makaka, nic pro svatého mé velkékosti. Třeba souboj na rychlíku jedoucího do Hoštic, který nemohl přibrzdit, neb měl, jak známo, zpoždění, a u kterého ostatní učůrávají blahem do textilu, tak ten mě vyloženě uhranul svou nablble blbou přiblblostí, do bldele, deblilita. Lodyha, lodyha, mamamememimi, už je to v cajku...ta mluvidla, ta mi dávají, uf, pomalu jak rodidla, ale neodbíhejme od tématu, ač se tolik od zmíněného orgánu nevzdálím, neboť (dámy a upjatí kokokoti prominou) film byl doopravdy a dokonale o pyče....fuj, a mám to za sebou, takové krásné slovo je to JARO, co? Áááá, právě jsem šlehl svým sokolíkovým pohledem na jméno kameramámy , Mokri, to vysvětluje mnohé. Vychvalovaný scénář, který prý úspěšně navazuje na celou rosomáčí sérii a jiné mutantí příběhy, a kde??? Dovolte, abych se zasmál...hrhoblee, nejde to, jsem nachcípanej a navíc je to spíš smutné. Myslím ta má nebetyčná hloupost, která mi nedovoluje vidět to, co ostatním šťastlivcům. Pokud bych chtěl nějak pregnantně hodnotit, pak mě napadá jediná věc, vlastně dvě...nuda a vata. Jestli si pod tím představíte vaťák na nudapláži, to již záleží čistě na vaší kreativitě. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Hugh Jackman se ve filmu objevil jako Wolverine pošesté. V době uvedení filmu se jednalo o rekord v počtu ztvárnění komiksové postavy jedním hercem. (S.W.A.T)
  • Většina filmu byla natočena v Japonsku, tudíž se natáčení zúčastnila řada místních herců, kteří měli občas na place víc fanoušků, než Hugh Jackman (Wolverine). Natáčelo se ale také v Austrálii. Celkově se točilo od 30. července do 21. listopadu 2012. (Terva)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama