Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na adresu Venoma se dá k dnešnímu dni sesbírat vcelku slušná porce kritiky. Blbej scénář(konání většiny postav nedává smysl), slabej záporák(neznámý Ind), hloupý(žádný dobrý) hlášky, málo(žádná) krve, přehrávající(zralý na zlatou malinu) Hardy, nic moc CGI (digičmáranice v kombinaci s mizerným střihem) ... . ANO, všechny ty výtky, mají svoje opodstatnění. A ano, kdyby měl Reynolds bráchu a někdo sepsal pořádný dialogy, nebo kdyby producenti Venoma zeRkovatěli, byla by to "guilty pleasure" roku. Takto je to ale celé takové nedomrlé, potenciál nevyužívající a nevýrazně působící skorobéčko. Z těch výtek, mi asi nejvíc vadil Hardy, který se pro roli Eddieho vůbec nehodí a jehož toporné herectví bolelo tak moc, že jen za to by měl Venom ten eRkový rating dostat. Taky je škoda, že se tvůrci nebyli schopni rozhodnout, jestli pojmou Venoma jako komixový, lehce přepálený film pro náctky, nebo sci-fi horor, pro který bych hlasoval já. V tomto ohledu mi Venom připomíná druhý Jurský svět...žánrově nekonzistentní směska akce, hororu a sci-fi. Ale ve finále to zase takový průšvih není...venku je dost škaredě na to, aby člověk těch 112 minut. obětoval bez lítosti. A v českém dabingu, který je druholigový, ale pořád lepší než originál, je Venom občas zábavnější a skoro pořád mnohem chytřejší, než poslední Predátor. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

A to jsem asi ještě hodnej Akční komedie, která je špatně akční a místama dobře vtipná. Tahá to Hardy a jeho vztah s Venomem, tookolo je hodně řídká omáčka. Kdyby z toho udělali seriál, udělali by líp. A Harelson na konci je fakt divnej úlet, jestli se rozjede Carnage a nebude to eRko, tak asi ani nemám zájem. Škoda. Ale Hardy se do dvojky nehrne. Chtěl jsem tomu původně dát 2*, ale zase nebudu tak zlej, tak 3* aka 55% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem to čekal daleko horší a mohly za to především první ohlasy. Ukázalo se ale, že Venom samostatně celkem obstojí a především je z něj kasovní trhák. Otázkou je nakolik tomu pomohla star power hvězdného Toma Hardyho v hlavní roli, či za to může neustálý hlad po superhrdinských blockbusterech. Ve finále se jedná o celkem příjemnou blockbusterovou jízdu, kterou táhne Hardy, jelikož záporák není bůhvíjaký a celková skladba děje je chvilkami šitá hodně za běhu, protože na origin má film celkem rozumnou stopáž a díky pomalé první půlhodině, kdy Hardy jenom jezdí po městě na motorce pak není čas moc vysvětlovat. Zároveň vztah Eddie x Venom nenabízí tolik třecích ploch a poměrně rychle se všechno vyjasní. S Venomem v tomto provedení nemám vůbec žádný problém a dokonce bych se i těšil na pokračování, které je naznačeno v potitulkové scéně, ale jako samostatný film se jedná o průměr svého žánru, co by za to ale DC dalo. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Nějak tyhle komiksichty nemusím, ale nikomu je neberu. Každému se líbí holt něco jiného. Tenhle emzák co vstoupil do investigativního novináře, měl prostě supr hlášky a byl skvěle nadabovanej a já se bavil. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Venom je rychle ubíhající akční zábava, ve které perfektně funguje chemie mezi Eddie Brockem a Venomem. Veškerá komedie vzniká z jejich vztahu, a já sem se tím opravdu bavil. Hardy hraje super, hláškuje a tahá film nahoru. Bohužel na úkor přestříhání filmu je zde spousta scenáristických kliček, film je nesourodý a tvůrci nevědí, zda chtějí mít z filmu zvrácenou buddy komedii, vážný snímek či co vlastně. Vedlejší postavy jsou nedokreslené, záporák je hodně zjednodušený (ale neříkám nutně špatný), a má to hodně nelogických momentů. Je to ale Venom, na film jsem se těšil, rychle uběhl, akce mě bavila, Hardy mě bavil, Venom mě bavil, takže za mě super. Bohužel si nedovedu představit co by pokračování mohlo ukázat nového, pokud se tvůrci budou řídit potitulkovou scénou. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Opět důkaz toho, jak má vypadat komiksový film. Nepřetažená stopáž, jednoduchý, přesto kompaktní příběh bez logických lapsů ( a kde nemusím řešit, proč se postavy chovaj jako po lobotomii), slušný efekty, plno napínavé akce, k tomu slušivý soundtracky a vynikající herci (hlavně samozřejmě Tom Hardy). A opět nabušeno i funkčním vtipem. A především, přesně funguje chemie mezi Eddiem a Venomem. Jejich bromance je boží. SPOILER: když se v závěru Venom obětuje a končí v plamenech, říká Eddiemu "Goodbye, Eddie..." a ten zařve procítěně "Venom, noooo!!!", měl jsem na krajíčku, fakt to bylo, jaky by se loučil se svým nejlepším kámošem. Věřil jsem jim ten vybudovaný vztah. 90 procent! ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Venom nepřináší nic moc nového, co se komiksových filmů týče. Nicméně to podle mého názoru není vůbec tak špatné jak to mohlo být. Během první půl hodiny je tu pár scén, které působí skoro až sci-fi hororově. Do toho sledujeme Eddieho Brocka, který není nezajímavý, ale Tom Hardy ho tu místy pojímá až moc komediálně. To se ale zlepší s příchodem Venoma. Přestože vztah mezi Eddiem a Venomem tu rozhodně není nijak psychologicky propracovaný, ti dva tu mají několik dobrých scén, které od tohoto filmu bude většina diváků očekávat. Samotná zápletka je celkem zajímavá, přestože je opět ukončena "velkolepým" CGI finálem. Ostatní herecké výkony tu jsou ucházející. Hudba tu rozhodně není špatná a použití synthu a elektrické kytary mi sem opravdu sedlo. Akce tu šlape, ale musím přiznat, že krev (které tu původně mělo být hodně) by jí dodala větší "grády". A rozhodně ji očekávejte až ve druhé polovině filmu. Celkově vidím Venoma jako lepší průměr a důstojné pokračování s větším zaměřením na Eddieho a Venoma jako parťáky bych si klidně dal. ()

Kolikokoli 

všechny recenze uživatele

Hooodně veliké překvapení. Trailer mě nenadchl, Venom mě zas tolik nebere, navíc je to SONY. No, ale šla jsem, protože ten veliký nepoměr hodnocení diváků vs. kritiků na Rottentomatoes mě docela zajímal. A jsem ráda, že jsem šla. Akce super, komedie super, vážnější scény super, povedený a skvěle zahraný záporák i Eddie, Venom válí, prostě paráda. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Už podle trailerů bylo docela jasný, že Venom bude těžkej průser. Jenže je to ještě horší, než jsme si mysleli. Tom Hardy tentokrát šlápnul vedle tak hodně, že ho tohle černý lesklý hovno kariérně stáhlo někam k ochotnickýmu divadlu a nedivil bych se, kdyby se už razila Zlatá malina s jeho jménem za nejhorší hereckej výkon roku. On je Mad Max, nemluvnej drsňák hrající očima. Žádnej režisér po něm nemůže chtít, aby sršel hláškama a snažil se bejt vtipnej, jako ostatní šašci z Marvelu. No a pak je tu technická stránka tohohle díla, která bohužel vůbec nic nezachraňuje. Akce je nudná, bez nápadu a honička na motorce má asi ten nejhorší green screen od dob … sakra nevim, asi od Flashe Gordona z roku 1980. Prostě popcornový peklo dělaný jenom pro prachy … 2/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečný comicsový film, ne horší, než podprůměr v tomhle žánru. Bez Toma Hardyho by nebylo vůbec o čem se bavit. ()

bk81 

všechny recenze uživatele

Je to tak mezi 2*-3*... obcas nejake prupovidky mezi Eddiem a Venomem pobavily, scenar(pribeh) opet takovy jednoduchy a az neuveritelny (Venomuv postupny postoj), herecke vykony takove slabsi....ale nakonec se to dalo prezit....a takoveho parazita bych bral 🙂 ()

alchac 

všechny recenze uživatele

P(r)ominu, že místo slíbeného antihrdiny jsem obdržel slizovitý emzet ekvivalent mazlivého a přátelského štěňátka, neb byť takto šlo o klasický zMrvelovský umělohmotný prefabrikát v jiném barevném provedení, byl Venomouš současně celkem zábavný a na poměry žánru značně neblbý, pročež nyní sice nevylučuji tělesné tekutiny nadšením, ale ani zhnusením. Takže jako jo. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

smazal sem si text seru na to..venom byl dobrej ale i totalne nahovno prvni pulka top a druha pulka bida a celkem nic moc takze celkove 3/5 ale diky hardymu davam proste 4/5 ja toho kluka mam rad! ()

reky 

všechny recenze uživatele

Nevyužitý potenciál, a to hlavně z hlediska příběhu, ale i akce, která není buhvíjaká. Jinak to však žádný průšvih není, Hardy je v pohodě, nejvíc proto baví vnitřní dialogy Brock/Venom, jejich hlášky a celkově je to i přes poměrně delší stopáž celkem zábava. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Velká srandička plná zajímavých scén a akčních sekvencí. Zkrátka vypnout mozek, vyndat pivko z ledničky a jdeme koukat na krávovinku. 60% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Že bych z toho byl nějakej odvázanej, to vůbec. První, co mě zaskočilo, tak hlavní záporák neboli indické tintítko - podle mě se tam vůbec nehodil. Druhé, co mě nepotěšilo, tak výběr hlavní ženské role - nevím, co s ní udělali, ale Michelle Williams tady nevypadala vůbec vábně. No a to nejhorší jsem si uvědomil až během filmu - že se tady dost zabíjí, ukousávají se tu hlavy, ale není tady ani kapka krve. Takže ve výsledku mi to přišlo jak nějaká připosraná rodinná krávovost, s kterou by si správnej Venom vůbec neměl zahrávat. A toho digitálna... Taky než se Venom začne pořádně projevovat, tak to není moc zajímavé a ani Tom Hardy se moc nepředvedl. Pobavily mě hlavně ty vnitřní dialogy mezi hostitelem a parazitem a v zásadě se na to jednou kouknout dalo, ale kolem tohohle filmu se dělalo až zbytečně velké haló. A nepřipadalo vám to nějaké moc krátké? PS: Woody Harrelson tady vypadal jak Levák Bob, chchch. ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nerozumím tomu vysokému hodnocení. Od snímku Venom jsem po prvních negativních ohlasech a zklamaných recenzích neočekával vůbec nic. Venom je totiž zoufale nudný, nedotažený a tak nějak celkově úplně zbytečný film. V první polovině snímku se totiž neděje vůbec NIC. Tom Hardy se jen tak potuluje po ulicích San Francisca, s notnou dávkou pubertálních vtípků konverzuje se svým symbiontem. V druhé polovině se sice začne něco dít, nicméně jsou to jen digitální noční "orgie", při nichž sotva rozeznáte kdo je kdo a co se vlastně děje. Posledním hřebíčkem do rakve této tragédie je samotný Tom Hardy, který se na postavu Eddieho Brocka prostě nehodí. Doufám, že tvůrci dají na radu kritiků a k této odbočce se už nikdy nevrátí ale to se nestane za chvilku tu máme pokračování. Chápu, že se to jisté věkové skupině může líbit, jsem asi starej...nebo mám mozek na správným místě. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Všechno mimo akční scény bylo vlastně docela nápadité a svižné. Sám jsem byl překvapený, že jako docela zábava. Stačil by asi jen komorní filmík o přerodu chlapa v symbionta a nemuselo by se řádit po městě jak v King Kongovi.60% ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama