Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 098)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle o 15 let zaspalo dobu a i tehdy by to nebyla žádná pecka, ale mohlo mě to v dětství aspoň bavit… Na Hardyho a Williams je hezkej pohled, ale kdy nic není ani Venom nežere. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hodně drsné? Nechápu. Párkrát Venom někomu ukousne hlavu, ale vidět je prd. Párkrát řekne něco jako hovno nebo pussy. Nic víc. Zábavné? Neyvbavuju si jediný moment, kdybych se snad jen pousmál. Dokonce i oblíbeného Hardyho bych zde nemohl vystát, ale to spíš kvůli scénáří/režisérovi nebo předloze. Takovej ujetej, uřvanej, podivně se chovající vocas. Kdyby Venom nebyl pouze CGI a na konci nebojoval jen s o něco větším shlukem CGI, byla by to zajímavá postava. Například setkání s Hulkem bude asi fajn, ale takhle samostatně to bylo takové nemastné neslané. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

"Tati co si pustíme teď? Už je Venom ke stažení v češtině?" "Doufám že ne. Určitě. Ano už to vidím." "Tati to je asi nejden z nejlepších filmů, co jsem viděl" Co na to chcete říct, svýmu synkovi nadšenýmu, že jo. Hrůza. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Moc, takový.. zvláštní? V kině jsem se docela dobře bavil, děj utíkal, občas se stalo něco zajímavého, občas něco vtipného. Ale po odchodu z kina jsem si uvědomil, že mi na Venomovi něco vadí. Nejspíš to byla obyčejnost a tuctovost do komiksového žánru. Proč lidi nemají podobné pocity u marvelovek od Disneyho? Protože, že i přes stejnou šablonu přijde vždy s něčím novým a jejich filmy jsou obřího měřítka, kde se stane spousta událostí. Právě tady u Venoma chybí trochu inovace, i když oceňuji, že je to taky trochu jiný origin. To, že je hlavní postava novinář a že se snaží na něco kápnout je pro film jedině dobře, vadila mi přímočarost, která v tomhle případě nebyla tak sympatická. Komediální stránka fungovala dobře, Hardy je dobrej, Venom jako postava taky. Co mi vadilo hodně byli záporáci, Drake byl prostě nezajímavý a symnionti byli spíš otravný sliz. Ke konci filmu se ztrhlo to co spousta lidi používá a to je digi bordel. Konečné bitky nevypadali vůbec dobře. V kině jsem si to teda docela užil, ale znovu už Venoma vidět nepotřebuju. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Takový hezký film na "koronavirové odpoledne".... i pro neznalce marvelovského universa. Nemusíte při něm myslet, jen se koukat na obrázky... ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Když člověk nečeká nějaké veledílo s obrovskou pointou, nakonec skončí dost příjemně spokojenej. Já například nečekala takovou skvělou dávku vtipů a že si toho Venoma vážně ve finále dost oblíbím. Humorných scén bylo uspokojivě dost a s těmi akčními jsem taky spokojená. Finále a zápletka je sice vyřešena celkem rychle a snadno, ale ničemu to nevadilo. Jediné, co možná tak zamrzí je dost pomalý rozjezd. Nejsem nějaký velký fanda Toma Hardyho, ale po tomhle asi vážně začnu, protože mu to neskutečně sedlo. Nevadilo by mi vidět Venoma v něčem dalším. Je s těmi kluky vážně sranda. ()

Beky 

všechny recenze uživatele

Venom je simbiont, ok, potřebuje spolupraci, asi velmi zdatnou, proč? To nevíme. Někdo umře hned, někdo žije aspoň chvíli, někdy potřeba psa!!! Jeho motivace je jasná, dostat modrou planetu na kolena!! Chápu, v Českých Budějovicích by chtěl žít kazdy:))).... pak moc nerozumím otočné otocce o 360 stupňů, zachránit Zem!! Akce hroziva, strich jak nejnovejsi Seagalovky, vše ve tmě, zaprdek, pardon zaporak, smesice tenisty Paesa a Kyrgiose, ani jeden mě neba a naše Míša je naprosto tragicka a umělá!! Tom Hardy = pecka! A to jako fakt!! Ale běžte na to. Dvojka stejně bude! PS: eRko mi chybelo hodně! Verdikt: poctivých 40%. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Prvně musím poukázat na to, že mě trailer ani nikterak extra nenadchnul a dopředu jsem vůbec netušil, co můžu a nemůžu od Venoma očekávat. Samozřejmě, že samotnou postavu znám z minulosti z různých seriálů Spidermana, takže o to víc mě překvapilo, že má vzniknout film o postavě ze Spiderman světa, ale bez spajdíka, kde navíc Venom představuje jednoho z hlavních záporáků, který je zároveň navíc jedním z těch nejvíce děsivých. Samotný film Venom mi přišel jako celek svojí delkou stopáže celkem přiměřený, na akční poměry ucházející a svým tempem jedním z těch lepších, co jsme mohli z Marvel světa vidět. Trošku jsem si ale myslel, že samotná atmosféra bude o větší krapet temnější. Ty temnější chvíle se neustále střídaly s různými vtípky a gagy, které mi sice v určitých momentech vyvolaly náznak úsměvu na tváři, ale určitě to trošku v člověku vyvolávalo pocit, do jakého žánru film zařadit. Určitě nelze mluvit o hororu. Spíše bych to nazval akční sci-fi komedií. Nejvíce zajímavá pro mě byla mezi titulková scéna s vyobrazením Carnage, což by mohlo (do budoucna) v potenciálním druhém dílu vytvořit o to větší zábavu. Určitě bych neváhal zvednout tu věkovou linku z 12 na 16 (či více) let a trošku upustit od těch komediálních prvků a udělat z toho o to víc strašidelnější zábavu. Kdybych to měl porovnat v rámci filmů z Marvel spektra, tak se nejedná o nic extra super, ale zároveň taky tu bylo už daleko horších výtvorů. Venom je slušná popkornovka, která svoji atmosférou nás trošku vyvede z linie toho klasického superhrdinského prostředí. Venom je takovým neutrálním charakterem (ačkoliv ho beru tedy spíše jako záporáka), tak z filmu na nás budí dojem relativně kladný, ač je to způsobeno zejména tím vztahem Eddie-Venom. Jsem zvědav a zároveň se těším, kam nás tento vztah zavede a jaké bude pokračování. Stále jsem i na vážkách tomuto filmu dát 4* vzhledem k tomu, že se jedná o příjemné překvapení. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Začnu pozitivy určitě je to lepší a vtipnější než Ant Man a Wasp, ale i tak to žádná hitparáda není. Úvodních 20 minut je totálně vatovitých a kdyby tam nebyly vůbec nic by se nestalo. Vtipy též žádná hitparáda jsou tam zhruba 2 vtipné scény ( z toho jedna na konci a na druhou si ani nevzpomenu) a celkově se jedná o zapamatovatelný film, který se do historie filmů nezapíše ani omylem. Jo a nevěřte kampani a kecům co někde kolují je zde jen jeden záporák a ostatní mají pidirole a docela nechápu ten systém přeměny kdy jeden z symbiontů se do někoho vtělí a ten hostitel vždy umře hlavně, že Venom říkal, že může hostitele uzdravit tak předpokládám, že to umí i ostatní. P.s. 1 případný druhý díl bych chtěl aj vidět, ale v R ku což asi nehrozí P.s.2 v 3 D jsem postřehl jen jednu scénu, ale pořád lepší než třeba Predátor Evoluce kde v 3 D nebylo nic. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Neskutečné, co dokáže jeden herec, jako je Tom Hardy. To je článek, na kterém stojí celý tento velmi špatný film. Všechno táhne jen on a pár vtípků od scénnáristů. Jinak příběhově je to tragédie. Akční scény jsou sice udělané vlastně dobře, ale jsou tak zdlouhavé a nudné, že to úplně zanikne. Riz Ahmed a Michelle Williams nejsou špatní, ale že y zaujali, to rozhodně ne. Možná Woody v příští filmu by mohl zaujmout. Hudba dobrá, nápad skvělý, provedení hrůzné, Tom Hardy excelentní. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že Venom bude úplně bez spidermana. Tak jsem dostal strach a myslel jsem si, že to bude zase fail ale nakonec to i bez toho spidermana šlo. Scény kdy Venom mluví s Brocekem jsou prostě luxusní i souboje, kdy Venom nemá absolutně ohledy na lidi kolem sebe a nejraději by všem ukousával hlavy. Jen ten záporák a i finální souboj mi přišel takovej nic moc. No asi si musíme počkat na druhý díl, kdy nám Woody Harrelson jako Carnage slíbil ten pravej masakr.:D ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dobře....Tom Hardy to doslova celé drží pohromadě. Není to "špatné", ale taky to za mě není rozhodně top super skvělé na tolik, že až to vyjde na stáhnutí, že bych si to znovu pustila. Ano - bavil mě ten jeho vnitřní boj a scény, kdy si sám přichází na to, co se vlastně jako děje a skončí v obrovském akváriu uprostřed restaurace...To jo - ale je to Hardy, který to opravdu celé táhne. Fyzická podoba Venoma - ať v lidském ;) tak i mimozemském formátu je úžasná ;) Jo a ten soundtrack ;) ()

PiLgRiM 

všechny recenze uživatele

Neustále dokola se opakující změť toho samého, co už jsme v rámci MCU, viděli snad v každém jejich originu. Jedinou přidanou hodnotou, tu je kult osobnosti Toma Hardyho, kterej kdyby v dnešní době dostal hlavní roli v jakékoli známé značce, tak by bylo dopředu jasné..... že se film minimálně zaplatí! Argument, že Venom se od jiných Marveláckejch filmů liší tím, že postava Venoma je Antihrdina je úplně mimo, neboť k žádnému Antihrdinství v zásadě nedochází. Ono popravdě nedochází moc ani k nějaké zábavě. Polovina filmu se točí jen kolem postavy Hardyho, bloumajícího po ulicích Friska, během které se nestane vůbec nic! Druhá polovina nabízí však jen průměrnou nenápaditou akci, která nemá ani pořádného záporáka, ani koule být v rámci univerza něčím víc než průměrným originem. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Chápu tu snahu udělat z Venoma film, který není závislý na Spider-Manovi, jenomže už od počátku vždy Venom byl závislý na Spider-Manovi, protože celý jeho příběh ho hnala nenávist vůči Peteru Parkerovi, který mu vzal práci a zničil život (v tomto filmu je jen suše řečeno, že byl vyhnán z New Yorku, abychom věděli, proč se to odehrává v San Francisku). Venom má být záporák, symbiont, který ve vás probouzí jen to nejhorší. Symbiont, který vám navrhne, abyste lidem ukousali hlavy a vytvořili hromádku hlav a hromádku těl - ano, takhle to má vypadat. Jenomže ke konci si jen klepete na čelo, když Eddie vysvětluje, že hodné lidi musejí nechat na pokoji a ublížit může jen těm zlým - aby pak zachránil prodavačku ve večerce, kam chodí a každý ho zná, a lupiče sežral. Takže se z něj stává takový friendly neighbourhood Venom. Zápletka tuctová, po pár dnech už ani nevím, o co tam vlastně šlo, jen že tam byl záporák Riz Ahmed a že se mi to vlastně líbilo. Ano, líbil se mi vztah Eddieho a Venoma. Když jsem viděla první trailery, říkala jsem si, že Tom Hardy v nich vypadá strašně, proč se třeba trochu při natáčení nevyspal nebo nepřestal něco brát? Když mluvil, myslela jsem, že hraje z posledního a teprve až když jsem se dívala na film, tak mi to došlo - však on hraje týpka, co má v sobě symbionta, je mu špatně, těžce se přizpůsobuje, dělá divný věci. A teprve pak mi došlo, že právě tohle je to slavné "acting"z gifu s Patrickem Stewartem. Celá motivace hlavního hrdiny spočívá v tom, že chce získat zpět přítelkyni a najít si práci. A konečně film zobrazuje vztahy takové, jaké jsou - ex se k němu nevrátí, protože už chodí s někým jiným, koho má ráda. Nicméně také naprosto zbytečná role pro Michelle Williams s příšerným účesem. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(105/2018) / V podstate len ďalší odrb od MCU. Snahu ktorú oni vkladajú do filmov je v poslednej dobe blízka nule. Produkt je ale dobre zacielený a stále im vynáša takže ťažko očakávať zmenu. Venom je neškodný, neambiciózny projekt, ktorého jediný zmysel je vytvoriť živnú pôdu pre ďalšie pokračovania. Najlepšia scéna je bohužial tá titulková. (3/10) ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Začátek se pěkně vleče, půl hodka o ničem, pak se to postupně začíná pootvírat jak kapitola v knížce a teprve od hodiny mě to chytlo. Jestli to měl být prolog k dalším dílům tak ok. Hardy vše zachraňuje svým charismatem, ostatní herci nic moc. Scénař hodně slabý, postava Venoma dobře udělaná a myslím že i trefná podle komiksu! Hlavní pointa? Po nezdařilém přistání rakety na naší zemi, která měla dovést vzorky výzkumné společnosti se jeden s takzvaných symbiontů ztratí. Bezstarostný a oblíbený novinář Eddie, který zjistí pravdu o Life Foundation následně příjde o přítelkyni i práci. Je kontaktován zaměstnankyní, která už nehodlá přihlížet na pokusy na lidech za účely rovnováhy mezi hostitelem a symbiontem. Tajně ho propašuje do laboratoře, kde se do něj dostane mimozemšťan. Od té chvíle začíná slyšet druhý hlas, má nadpřirozené schopnosti a veliký hlad! Společně pak najdou smír a na konci zlikvidují největší nebezpečí z vesmíru, aby na zemi zůstal jen jeden jediný. Venom! Za mě 65% ()

venison 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by asi byl fakt dobrej, kdyby nebyla v dnešní době natočená celá řada lepších komiksů.. Začátek mi přijde dost zmatečnej a odfláklej.. Pak jsem si buď zvykla nebo se děj vážně rozjel.. Promo slibovalo hororový zážitek, kterého jsem si tedy moc nevšimla.. Sekvence s proměnou a potom jízda na motorce bylo jasné áčko, zbytek je v béčkovém provedení.. Tom Hardy na Toma Hardyho válí.. Chyběly mi syrovější, krvavější a násilnější záběry.. Největší hororová scéna byla za mne určo v závěrečných titulcích s Woodym Harrelsonem, který je jasnej Levák Bob, a Hardym, který je celá Clarice Starlingová.. Jop, takový film bych chtěla vidět.. Bez Venoma.. ()

Karin.Kiss 

všechny recenze uživatele

Zabehnutá šablóna akčných filmov/prevažne marveloviek ma núti k prísnemu hodnoteniu. Žiadne inovácie, stokrát odkukané vedľajšie dejové linky, ktoré nám pripomenú XY rôznych iných, často ráz i lepších filmov. Oceniteľný je herecký výkon Toma Hardyho, ktorý je vždy na slušnej úrovni, a grafické spracovanie, ktoré je, samozrejme, najväčším ťahadlom takýchto snímiek. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tohle fakt mohlo fungovat jen s Hardym. S kýmkoliv jiným by Venom dopadl jako plytká kravina s totálně nevěrohodným šaškem v hlavní roli. I s ním to měl pořádně nahnuté, ale nakonec tahle netradiční komiksovka vcelku šlape. Film drží slušné tempo, akce je skvěle vymyšlená i nasnímaná a i když děj moc rafinovanosti nepobral, mou pozornost udržel. Na nějaké vysvětlování je scénář skoupý. O původu mimozemské rasy jsem se toho moc nedozvěděl a dlouho jsem ani netušil, jestli jim mám fandit, nebo se jich bát. Hlavní záporák je ovšem jasný a protože je pro mě Riz Ahmed odporný slizoun, tak se do role zlého Elona Muska perfektně hodil. Michelle Williams jsem v dlouhých vlasech sotva poznal a zbytek je nepodstatný. Jo a na to že je film PG 13, je docela drsný. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama