Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

mikestiff 

všechny recenze uživatele

Konečně zas trošku dospělejší komiks. Né zcela využitý potenciál, ale mělo to spád, humor i cool Venoma. Mohl bych se na to dívat klidně o hodinu déle, na dvouhodinový film to uběhlo jako voda. Doufám, že bude dvojka. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Venom mi kdesi v tretine marketingovej kampane začal naháňať strach. Obával som sa, že z nádejného filmu a obľúbeného komixového anti-hrdinu, bude len bezútešný kino zážitok. No na moje prekvapenie a radosť tomu tak nebolo. Venom nie je perfektný film ani zďaleka. Dokážem si s ľahkosťou predstaviť realitu v ktorej by existovali len dva kempy - ľudia čo nenávidia tento film, lebo je hrozný; a ľudia čo zbožňujú Venoma práve z dôvodu, že je to hrozný film. Čo ma najviac držalo pri živote bol Tom Hardy. Ten si užíval túto dvojúlohu náramne a to sa odrazilo na tom ako som si ja osobne dokázal tento film užiť. A opäť si viem predstaviť dva kempy - ľudia čo nenávidia Hardyho výkon; a ľudia ktorý ho budú zbožňovať a ospevovať. Ja osobne si teraz nedokážem predstaviť ako by film vyzeral bez neho, a aká sračka by sa z toho nakoniec vykľula. Film ponúka dostatok humoru - obzvlášť vďaka Hardymu; cool akčné sekvencie - ktoré sú síce v temnotách noci na zakrytie nie tak až skvelého CGI, no fungujú; film má tempo, ubieha svižne ... no ale ako som povedal a naznačil, všetko funguje práve vďaka Hardymu. Ak pokračovanie príde s lepším týmom za kamerou a lepším scenárom s radosťou budem vyčkávať toto pokračovanie. Ale ak sa žiadne pokračovanie neudeje, prekvapený veru nebudem. Á, len tak mimochodom, Upgrade sa dá zohnať kdekoľvek na internete či obchodoch, ak má niekto záujem o eRkového Venoma s low budget verziou Toma Hardyho. ()

L_Johnny 

všechny recenze uživatele

Hardy X Venom - perfektní kombinace. Dokázal bych na toto "duo" koukat mnohem déle. Problém je, že konečná verze není ta, jakou měl film být. Mělo to potenciál Deadpoola, ale bohužel je z toho to, co je. Jde poznat že filmu chybí hodně vystřiženého materiálu, samé střihy místo scény. Hororové prvky, ale i scény s dávkou pořádného, ale citlivého humoru, fungují skvěle. Rozhodně doufám v plnou verzi filmu. Fanoušci si jí určitě zaslouží. Nevím teď přesně, kdo je ten kretén, kvůli kterého to šlo znova do střižny, ale i kdyby ten člověk udělal bůhví co, je to důvod k takovému spatlání? škoda škoda ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Eddie je investigativní bulvárista, ale zároveň taky připosránek, dokud nenajde přátelského spolubydlícího Venoma na té nejintimnější úrovni. Poté co jejich bromance překoná počáteční obtíže a neshody se z nich stane doslova nerozlučná dvojice. Na jednu stranu je to na poměry Marvelu poměrně temné, na druhou stranu je tam zase napraný humor stůj co stůj. Na mě fungovaly víceméně jen Venomovy hlášky, které byly povětšinou trefné a opravdu vtipné. Moc konzistenci filmu ani nepomohly facepalm a WTF scény, kterých tu také zrovna není pomálu. Ve výsledku to ale není vyloženě špatné. Je to prostě další střípek do MCU, od kterého jsem možná čekal víc, ale nejsme překvapený, a ani zklamaný, že to tak nebylo. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Po ohlasech a recenzích jsem nečekal mnoho. Dostal jsem celkem "funkční" béčkový komiksový film, který bych chtěl být něčím více, než ve skutečnosti je(rating R by tomu pomohl, a taky by tomu pomohlo, kdyby to nebylo tak chaoticky sestříhané). Netvrdím, že ve filmu je všechno špatně, jen ty špatné převažují nad těmi dobrými. Ten potenciál byl někde jinde a je vidět, jak to studio zabilo. Akce je mdlá a bez nápadu, to že to nedává místy smysl netřeba zmiňovat, herců kteří přehrávají mě bylo místy dost líto(Toma Hardyho mám moc rád, ale co tady občas dělá, tak mi z něj bylo smutno a i trapně), a jediné co, tak to dobře vypadá a má to slušné tempo. Věřím, že Ruben Fleischer dělal co mohl, ale na některých základech se postě nedá moc dobře stavět. A je to velká škoda, jelikož Venom ten potenciál má někde úplně jinde a tohle je promrhaná šance. PS: Ta scéna s Woody je hrozně trapná. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Dejovo ploché a vizuálne tiež príliš neoslňujúce. Šedý priemer, ale chvalabohu aspoň za Toma Hardyho. Sám sa občas cítim ako Eddie/Venom - moje podvedomie vo večnom súboji s mojím vedomím, vnútorne rozpoltený. "Why can't we do that?" ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Skvělý Hardy, která zase nosí masku (Dark knight rises). Parádní ozvučení a vůbec Venom samotný. Duo Venom Hardy je něco, co tu ještě nebylo a neskutečně to baví. Průšvih je jen ve zpracování, kterému odpovídal rozpočet. ()

Pump 

všechny recenze uživatele

Solidní Tom Hardy versus hloupý scénář ! Skvělý mimozemšťan, zábavnější než Paul. Podání není krvavé a to filmu hodně uškodilo. Jednoduché, příjemné se skvělými momenty. 3,5* ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Sice jsem si musel z počátku zvykat na to, jak Tom Hardy pojal roli Eddieho Brocka, ale poté mě to přišlo až sympatické. Velkým překvapením byl však pro mě Riz Ahmed. Opravdu jsem mu věřil, že by mě přesvědčil, že umím chodit po vodě. Byl dokonalý ve všech pozicích, ať již v laskavé, tak i naštvané. Opravdu velký herecký talent, na který se budu muset zaměřit. Jinak jde určitě o jednu z těch lepších marvelovek, která ukázala, jak má vypadat padouch hrdina. Ne jako tomu bylo u Deadpoola 1. Výborná akce, napětí a moc jsem si oblíbil samotného Venoma. On vlastně nemá žádnou chybu. To, že ukusuje hlavy je přece jen proto, že má hlad...:-) ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Dost dobře nerozumím tomu vysokému hodnocení. Jediné, co je na tom celém filmu dobré, je ten humor. Jinak je to totální shit a jeho největší chyba je ta, že vydělal tolik peněz. Takhle se budou dělat pokračování a různé spin-off a bude to horší a horší. Kdyby to raději Sony zabalilo a prodalo práva zpátky Disneyumu, udělali by líp. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jestliže zpočátku se origin trochu vleče (všichni se přece těšíme na symbionta, namísto pracovního a vztahového selhávání Eddieho Brocka), po spojení do toho naopak vlétne extrémně "hrr" - uběhne 10 minut (honička/rvačka) a oni spolu jako velcí kámoši vtipkují a zachraňují svět. V psychologii a osobnosti Venoma tak prostříhání vytvořilo ty největší díry, dějová nekonzistence tolik neskřípe (na komiks), byť prostoduchost zápletky odhaluje naplno. Hláškující Hardy této digitální jednohubce "od Marvelu bez Marvelu" přidává mnoho procent. ()

ZeroCZ1233 

všechny recenze uživatele

Když se po světě onehdá začala šířit první oznámení na tento snímek, tak jsem se fakt těšil. Rko, propojení s MCU, Tom Hardy, co více bych si mohl přát. Pak se nakonec odstoupilo od prvních dvou a zůstal tam jen Hardy a já začal být skeptický a trailery toto mé rozpoložení nezlepšily. Nakonec nadešel osudný den a vyšlo to, někteří to sthali, někteří to brali jako slušný blockbuster. A já se na to nakonec šel podívat s očekáváním toho nejhoršího. A moje očekávání se vyplnila. Začnu pozitivy, protože těch je méně. Tom Hardy. Sice kapánek přehrával, ale jeho charisma zase fungovalo na plné obrátky, takže to stejně poměrně zvládl. Humor je taky v několika případech celkem dobrý a poslední pozitivum je cameo Stana Leeho, což je ale zároveň smutné, že jedno z jeho posledních cameií je zrovna v... tomhle. A to je vše přijatelné na tomto snímku, zbytek je průměrný až podprůměrný. Scénář je typicky tupá skládačka slov, která tvoří snadno pochopitelné dialogy, které ale ve většině případů jsou strašně kýčovité a nepřirozené. A tyto dialogy pronáší řada nezajímavých postav, kde jsou zapamatovatelné pouze dvě a to hlavní ženská postava a zaporák. Hlavní ženská postava (jméno si opravdu nepamatuji a nehodlám plýtvat drahocenný čas mého zbytečného života jeho hledáním) byla strašně nesympatická, dělala naprosto stupidní rozhodnutí a sama herečka to dělala jen pro peníze, což se taky odráží na jejím výkonu. A pak je tu onen zaporák, který je zlý, protože je zlý, tvůrci nám nedali žádnou zajímavou backstory, která by vysvětlila jeho činy, takže jen sledujeme člověka, s ambicemi rozmazleného dítěte, kterého poslouchá řada lidí, i když nevyzařuje ani špetkou respektu. Samotná zápletka byla také další z už tak rozšířené řady tupostí, které tento snímek nabízí. Je nezajímavá, bez chuti a bez zápachu, dávající pocit, že byla spíchnutá pár neděl před samotným natáčením, aby ten film vůbec o něčem byl. A opuštění od Rka tomu ubírá ještě víc, takže když se tvůrci snaží ukázat, jak je Venom brutální a bez skrupulí požírá lidi, tak je to spíš trapné až vtipné, když při těchto brutálních činech neukápne ani kapka krve... Prostě a jasně, tohle bylo velmi slabé a doufám, že to Sony aspoň trkne a budou se u pokračování více snažit, protože výdělek není všechno. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Venoma jsem absolutně přehlížel, z trailerů mě nezaujal a už moc ty komiksovky nemusím. A pak mi spadl do klína a já se u něj tuze bavil! ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ruben Fleischer mu u mňa ako režisér veľmi dobrý rating. Hlavnú zásluhu na tom má vynikajúci Zombieland alebo premakaný Lovci Gangstrov. Venom ma v tomto smere nijako nesklamal a dalo sa na neho celkom príjemne pozerať a odsýpalo mi to plynule a občas nastal aj humor, čo hodnotím tiež kladne. Momentálne sú v kurze anti hrdinovia, spomeniem iba Deadpoola alebo Suicside Squad. Všetky tieto filmy vypálili tým správnym smerom a teda nie je žiadne prekvapenie, že ďalší anti hrdina na seba nenechal dlho čakať. Som rád, že je to Venom, mám ho rád aj v Spiediho univerze. Čo sa týka hlavného protagonistu, Tom Hardy je vynikajúca voľba a do role Eddieho Brocka mi sadol ako riť na šerbeľ. Od doby kedy som ako malý chlapec pozeral seriál "Dokonalý Spiderman" som netušil že sa mi bude niekto tak dobre hodiť do úlohy Venoma ako práve Hardy. V tomto smere je film top. Niečo mi v ňom ale chýbalo, onen prvok niečoho, podľa čoho by sa mi film vryl do pamäti. Je to vec, ktorú pri filmoch dosť často postrádam a pre to uberám plusové body z hodnotenia. Inak tomu nebude ani teraz. 83% ()

Bad Guy 

všechny recenze uživatele

To nejlepší na celém snímku je určitě vztah mezi Eddiem a Venomem. Je vidět, že Hardy si tu roli užívá. Problémem je, že Venom dostal zelenou až v této době, takže budeme muset přežít desítky minut řečnění o záchraně lidstva. Jakmile se Eddie stane hostitelem Venoma, tak to celý děj nakopne neskutečným způsobem. Je až škoda, že v posledních minutách poznáváme lidskou tvář symbionta, protože pak jeho vztah s neohroženým novinářem vstupuje na zcela jinou úroveň a stávají se tak skutečným týmem. Kromě Hardyho je těžké přijít na chuť někomu jinému z obsazení. Každý další dělá jen přesně to, co je dáno v tom precizním scénáři a podle toho to taky vypadá. Na Hardym je skvěle vidět, že ho to baví a že si uvědomuje absurdní situace, ve kterém se jako hrdina ocitá a díky němu nás to baví o to víc. Snímek obsahuje potitulkovou scénu, která slibuje fanouškům skvělé věci, ale až v případném pokračování. A věřte tomu nebo ne, upřímně bych to rád viděl. I přes nudný scénář, který mohli překopat k dnešním poměrům, se přeci jen naštěstí výlučně zaměřují na Eddieho a Venoma. Prozatím je Venom lehkým nad průměrem se zajímavou hlavní postavou, ale se slabým zbytkem všeho ostatního. 7/10 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Sony vyměklo, jak jinak, je to banda kompromisních čuráků, takže VENOM skučí se zataženou brzdou a šetří si to jedno povolené fuck jako dvacetiletá panna svůj věneček, tohle se fakt stát nemělo. Hardy přehrává jak o duši, ale momenty při venomovském dialogu mají svou zábavnost (Venom je skvěle "ozvučen"), akce je běžná žalostným způsobem a Michelle Williamsová úplně mimo. Ze začátku to vypadalo na hrozný průser, což naštěstí není, ale že bych z toho ucvrkával, to opravdu ne-e. 60% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z nejzvláštnějších počinů roku. Na tom se shodne hodně lidí. Už jenom tím, že nemá vůbec dobré ohodnocení kritiků a i lidi celkově mají ohledně tohoto filmu vítr. Může za to asi i to, že ve filmu se půl hodinu děje velký prd a poté se nahází několik zvratů a rychlých příběhových záležitostí až vám z toho jde hlava kolem. Hlavně film se tváří hororově, kdy se lidé smějí a má problém v tom, že je to horor, pak jen superhrdinovská klasika, pak tak trochu komedie. Nevyberete si. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem se bavila. Bohužel chvílemi také nudila a mám pocit, že jsem musela na chvilku usnout. Hardyho přehrávání hodně připomínalo zlé dvojče z Legend zločinu. 😐 60% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Po dlhšiej dobe som zavítal do kina konkrétne na komiksovku. Ktorá začala ako inak vtipnou hláškou jedného diváka v kine „ja sa bojím” by ste čakali temný film a trochu hororu. Dostal som len temný film. Trochu zamrzelo že sa venom objavil až po cca hodinke. Ale tak hlavný herec bol sympatak a film mu vyšiel. Aj celkom rýchlo zbehol. Efekty parádne a na dnešné filmy bol parádny aj keď niektoré scénky boli prehnané, taktiež som nečakal že venomov bude viac. Videné v kine. 4* ()

klima777 

všechny recenze uživatele

Hvězdná brána.----- Nebeská brána. Marshall Applewhite. Čili skoro na zabití.----- Zde však je alespoň Tom Hardy (díky).---- Nudím se. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama