Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

jefff 

všechny recenze uživatele

Od Venoma jsem dostal, co jsem očekával. Sice škoda, že nic navíc, ale co už. Má to spád, vtip a výborné tempo. Scénář je ale takovej "na jistotu" a moc překvapení nenabídne. Ale to už si člověk u blockbusterů zvykl. Zvlášť u těch od Marvelu. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tak toto bylo zklamání. Samotný Venom umí plno věcí, vypadá efektně a i akce je zajímavá. Jenže to je jen odhadem 1/4 filmu. Hardy hraje skvěle, ale sám to celé neutáhne. A tak největším problémem je dosti průměrný děj, který nemá moc hlavu ani patu a k tomu má mrak děr (absence kamer, slabá bezpečnost, sklo co rozbije hasičák atd...). Což zvláště platí o vztahu Venom-Eddie. Kladem jsou občasné hlášky. A tak pouhé 3z5. ()

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Úvod zdlouhavý, prostředek uspěchaný, hudba stála za prd. => 1.) Sestříhat únavnou Riotovu migraci a představování hlavní trojky hrdina-hrdinka-záporák- stejně ničím nevynikli nad očekávání v rámci stereotypu. 2.) Rozvinout vývoj postav a jejich motivací, poněvadž působí jako "zrovna jsem se tak dneska vyspal/a, tak se dle toho budu chovat". 3.) Jakmile všeobecné jednání získá na uvěřitelnosti, neskýtá závěr žádný větší problém. Venom a Eddie tvoří fajn dvojku, takový "hodný a zlý polda" bez zbytečné byrokracie, Anne není žádná padavka, kdyby vyústění nepůsobilo tak náhle, mohlo jít o slušný průměr v rámci žánru. ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Sázka na Toma Hardyho se opět vyplatila, tentokrát Marvelu. Úvod je sice poměrně zdlouhavej, ale i tu nudnější část on bez problému utáhne. Strčte toho chlapa, aby zahrál třeba sušák na prádlo, a stejně bude dobrej. Třešničkou na dortu je pak hlas Venoma, kterej má Hardy taky na svědomí. Rozhovory mezi Venomem a Eddiem Brockem jsou vůbec jedna perla vedle druhý a upřímně jsem se u nich zasmál. Ačkoliv teda tenhle film neoplývá buhvíjak sofistikovanym příbehem, natožpak charismatickym záporákem, rozhodně bych se nebál ho doporučit. Není totiž zahlcenej kvantem postav, jako třeba poslední Avengers, a tak se na něj prostě dobře kouká. Venom: "We will eat both of your arms, and then both of your legs, and then we will eat your face right off your head. You will be this armless, legless, faceless thing, won't you, going down the street like a turd in the wind!" Eddie Brock: [sees a shocked Mrs. Chen gaping at him] "Oh... I have a parasite. Yeah. Good night, Mrs. Chen." ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem se zase po dlouhé době bavil v kině s popocornem, za poslední dobu vážně dobrá komiksová věc - na "vině" jsou dvě jednoduché věci = brutální efekty a černý humor, to vše za podpory pana herce s velkým H (jako Hardy). Venom se tak stává pro mě nejsympatičtějším alter-egem..asi všech dob................. moje hodnocení = 8 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tohle vážně ne. Venom selhává všude kde může. Není vtipný, není vážný, není akční, už vůbec ne zábavný. Doufám, že tvůrci dají na radu kritiků a k této odbočce se už nikdy nevrátí a my tak nebudeme muset sledovat Hardyho a Harrelsona se dále zesměšňovat. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ajajaj, ještěže sem tohle nedal v kině, páč bych byl lehce zklamán. Svou dětinskostí mi tohle přišlo jako první Spidermani, takový ztvárnění těch "ještěrek", to bylo fakt hodně slabý. Jako Hardy ten umí, i tohle zahrál skvěle, má takovej hodně zajímavej hlas. Zbytek filmu včetně herců fakt slabota. To sem se jako dost těšil. Naštěstí tenhle hrdina nepatří na mýho nejvíc oblíbenýho vesmírů, kterej má pod palcem Thanos. Tenhle ať si žije tenhle sólovej taneček a hlavně ať se nezaplete k Avengers. Asi si to ještě někdy pustím, ale bude to až za dýl, třeba tomu přijdu na chuť časem. Ale pochybuju... ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Ako celok film funguje perfektne ,ale ako horor ,za ktorý je považovaný nefunguje vôbec. Na filmu bolo všetko spravené na výbornú okrem hereckých výkonov ,ktoré sú zväčša skvelé ,no hlavný záporák je totálne podpriemerne zahratý. Efekty na výbornú. Venom a jeho origin spravený do poslednej bunky a Edie tu vyzerá lepšie ako v Spidermanovi 3. Akčné scény sú brutálné a zbesilé -také aké majú byť. Koniec skvelý ajkeď opäť mi vadí jedna vec -POSRATÝ CLIFFHANGER! Dej sa nejak nevymyká nepoznanému ,ale ako odbočka od MCU je to skvelé. Vo výsledku je film veľmy dobrý ,no dal sa urobiť aj lepšie. Na filmu viem dokopy nájsť tak 3 veľké chyby: 1. Film je PG13 a je na ňom vidieť ,že kvôli tomuto ratingu postúpil menšiu cenzúru- na tento film by sa hodilo viac jumpscarov , brutálnych scén a viac zbesilosti. 2. Hlavný záporák je príšerný a dal by som tak kohokoľvek len nie toho ,kto tam bol. 3. Okrem toho ,že koniec je jeden veľký cliffhanger je dej filmu silno predvýdateľný ,čo z neho robí vysokorozpočtové béčko. No rozhodne to z toho nieje zlé béčko! Na filmu som sa zabavil ,no čakal som o trochu viac. Za posledné kameo Stana Leeho -ktoré bolo veľmi prirodzené- dávam 75% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Na Venoma jsem se hodně těšil a hodně mu i věřil, ovšem výsledný dojem mě bohužel úplně na prdel neposadil. Režie Ruben Fleischer, v hlavní roli Tom Hardy, postava Venoma velmi nevšední a zajímavá, to vše mi dávalo naději v opravdu skvělý filmový zážitek. Leč, nakonec ve mně skutečně převládají spíše rozpaky. Především tedy zápletka je na poměry Marvelu taková rozvláčnější a neefektní, celé se to drželo poměrně dost při zemi, výjimečně mi neseděl ale ani humor, kdy hlavně vnitřní hovory Eddieho Brocka s Venomem působili místy až trapně, navíc samotná symbióza ústředních hrdinů mi přišla uspěchaná a především krutě nepřesvědčivá, konkurence schopný záporák tu pak dostane slovo vlastně až v úplném závěru, který sice budí dojem velkoleposti, nicméně co se kvality efektů týče, jde o jeden z nejslabších marvelovských zážitků za polední roky vůbec. Akce též není zcela vybroušená, přišla mi dost nepřehledná (což považuji za zásadní výtku!!!), chaotická a choreograficky nenápaditá, a jinak obsazení samozřejmě dominuje očekávaně Hardy, i když si u něj nejsem úplně jistý, že zrovna on se pro roli Venoma narodil, nicméně Riz Ahmed ale fajn, naopak Michelle Williams hrůza, no a ostatní vlastně už pak tak nějak jen nevýrazně paběrkují. Každopádně ale aby nedošlo po vší té mé kritice k omylu, v žádném případě nechci, aby vyplynulo, že považuji Venoma za nudnou podívanou, to zase jako né! Bavil jsem se dostatečně, svůj půvab to má nepopiratelný, jen jsem asi ale prostě očekával daleko větší odvaz a divočinu, než jak tomu nakonec je. Ovšem velmi podobné to bylo i třeba u Ant-Mana, který mě prvním dílem také úplně nenadchl, ale postupem času jsem si ho i docela oblíbil a dvojka už byla bomba, takže věřím i u Venoma, že po této symbiózní seznamovačce bude mít dvojka už také daleko větší drive a koule. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

S kolegom na pive sme sa jednoznačne zhodli: je to dobrý film, skutočne dobrý. Nie je perfektný, no nie je ani priemerný. Dej má vynikajúce tempo, stále sa niečo deje, postavy sú pomerne sympatické a herci uveriteľní. No a keď nastúpi na scénu Venom v plnej sile tak tu máme nadupané akčné sekvencie s množstvom zaujímavých nápadov a šokujúcich momentov. Veľmi dobre som sa bavil, odporúčam... 80 %!! ()

vanderbart 

všechny recenze uživatele

Naprosto strašný scénář, nicméně celkově nakonec relativně koukatelné. Ideálně u toho moc nepřemýšlet a jen koukat na obrázky :) ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšila a nezklamal mě. Bavila jsem se celou dobu a díky Bohu, tam nebyly žádné přiblblé a trapné vtipy. ()

KennyNevym 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se dost. Je to skvely. Skvela kombinace humor/drama jak to mame od Marvelu radi. 4 hvezdy davam ciste jenom ze dlouhej nudnej uvod. Tam si mohli to “vysetrovani” odpustit a rozjet poradnou akci uz treba po 20 minutach a ne po hodine. Je to origin movie, takze pro dnesek prominu. Priste chci naloz u od zacatku! ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Kdyby Venom nebyl od Marvelu, ale od DC, napsal bych něco jako "DC se opět snaží konkurovat Marvelu a jeho Dadpoolovi a dělá to jako vždy blbě"... Tohle ale je Marvel a proto nechápu co to sakra mělo být za nesmysl s PG-13? Také jsem moc nepochopil proč není integrován do Marvel světa (tak jak to má být, když už “pavoukovce” v něm máme). Tak jsem googlil a zjistil proč hovno spadlo na větrák. On to totiž není Marvel v pravém slova smyslu, ale pokus Sony o jakýsi paskvil s názvem "Sony's Universe of Marvel Characters". Tím to celé zapadlo a je jasné, že tohle bude fiasko. Sony se prostě veze na vlně úspěchu od Marvela a hodlá zfilmovat méně známé komiksové postavy a aby utrhl maximum z diváckého spektra, udělal z Venoma postavičku pro děti. Pro zisk cokoliv... Výsledkem je zcela průměrný a ničím nezajímavý film. Nevyniká naprosto ničím a je v záplavě filmů pouze tím, čím samotný Venom... Parazitem (jen ne z vesmíru, ale od Sony). ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

"You're being dumb, Brock. I'm not insane. What's insane is the way humans choose to live today. Think about it. All we do is take, take, take. It can't go on. We've brought the planet to the brink of extinction. We're parasites. You're a good example. Think about it. All you do is take. You took my Symbiote. You take potshots at a great man trying to get something done." ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Komiksovky moc nemusím a ani je moc nesleduju, spíš jsem se na to díval kvůli T. Hardym, kterej patří mezi moje oblíbence. Rozjezd filmu mně přišel celkem pomalej, měl jsem pocit, že už by se tam mělo něco dít, ale nejspíš to všechno bylo důležitý pro obeznámení s příběhem, postavama atd. Jakmile přijde na řadu akce, je to nářez, efekty jsou samozřejmě na maximu a pořádně to bliká, což se u těchto snímků očekává. Má to i hluchý místa nebo nějakou tu blbůstku, bez toho by se to snad ani neobešlo, takže je ve výsledku hodnocení tak nějak průměrný. Je škoda, že se tvůrci báli jít s věkovým ratingem nahoru, protože pak by i to hodnocení možná mohlo být vyšší. Venom je správnej hnusák, takže si by nějakej ten cákanec krve zasloužil. ()

maren33 

všechny recenze uživatele

Moje očekávání bylo prakticky na nule, ale stejně si neodpustím jistou kritiku. Venom se ze začátku tváří docela seriózně - investigativní novinařina, pokusy na lidech, zlá společnost. Zároveň je ale všechno z toho podáno hrozně povrchně a totálně bez emocí. Nezachraňuje to ani Tom Hardy, který se v tom pitvoření, tak moc plácá, že mi ho bylo dost často líto. Záhy se ukáže, že Venom má navíc tu nejmíň zajímavou příběhovou linku snad ze všech marvelovek. A slibovaná temnost a zuřivost komiksu, je zde plná dětinskosti a trapnosti. Jedině samotný charakter Venoma, entity z vesmíru, má jistý šarm a vtip. Rozhodně by mu slušel víc dospělejší přístup, trochu víc zvrhlosti a hlavně hlubší představení hlavních charakterů. A to raději nebudu rozebírat akční scény. U mě zkrátka symbióza neproběhla. ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Je to oficialne tak na 4*, ale kdyz uz jste tak moc zklamani ze vsech poslednich Marvelovek, ktere jsou infantilni, nudne a co vic, predevsim trapne a pritom opravdu mate radi comicsovky, tak tohle, tohle proste musi dostat plny pocet. Hardy nezklamal a musim rict, ze to bylo velmi prijemne a zabavne pokoukani. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama