Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Hodně nadhodnocené a hloupé. Tenhle film měl potenciál nezměrných možností a už ho zabil čistě ten fakt, že byl mládeži přístupný. Pokud mám hodnotit zbytek, tak ano, kouká se na to dobře, i když hlouposti 50 procent scén přesahuje veškerou fantazii lidské mysli. Plynule se děj hýbe kupředu, Venom sem tam někoho požvýká ale přeci jenom, je to pořád slabý vývar, když vezmu v úvahu, co všechno ten film mohl mít a bohužel nemá. 4 hvězdy - I když to hejtuju, pořád mi ty dvě hodinky utekly jak voda a vcelku jsem se bavil. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Venom mi v něčem sedl v něčem míň. Konkrétně Michelle Williams je nejnezajímavější herečka ve filmových adaptacích komixů, co jsem viděl. Samotný Venom není špatný, ale šlo z toho vytěžit i víc. ()

Dallon 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání, čekal jsem průměr, a je z toho krásný podprůměr. Vemon, v komiksech je to bláznivé monstrum požírající vše živé, tady, tady je to hodný pejsek Toma Hardyho. Film je brán jako komedie což k Venomovi vůbec, ale vůbec nesedí. Má to být šílenec zabíjející vše co se jen mihne kolem něj. Film zachranuje jen Tom Hardy, nebýt jeho tak dám 1 hvězdu. Je mi zle. 4/10 ()

Pat.Ko 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že na adaptáciu Marvel komiksovky má to veľmi pomalý nábeh. Bolo tam málo akčných scén, ale tie čo tam boli, boli celkom slušné. Prepojenie Eddieho a Venoma ma veľmi pobavilo, myslím si, že Tom Hardy je v role Eddieho nenahraditeľný. 6/10. ()

Warle 

všechny recenze uživatele

Asi jsme to všichni tak nějak čekali a tak nějak to nakonec i dopadlo. Parta velkých hlav v Sony se rozhodla vystříhat 40m filmu a udělat z Venoma dětskou pohádku, co nemá nic, vypadá jak z roku 2000 a jediná pozitivní věc na ni je Hardy. Stříhání je vidět na každé třetí scéně a já doufám, že časem vyjde nějaká extended verze, co by tomu mohla aspoň částečně zachránit určitou důstojnost. Takhle to vypadá strašně a je zcela jasné, že chybí důležité scény (Tom Hardy prohlásil, že jeho nejoblíbenější scéna byla jednoduše vystřihnuta jako další více než půlhodina filmu), první půl hodiny je utrpení, souboje vypadají hůř jak od Snydera a celkově to působí jako 100 mega vyhozených oknem. A že v after credits uvidím 10 minut z jiného Sony filmu, to je ještě zoufalejší. Tohle se Sony těžce nepovedlo. Ale tak co od nich čekat. Snad už jen to, že krach a odkoupení je asi blízko. 55%. btw proč byly všechny exploze a oheň modré? ()

xmatysekx 

všechny recenze uživatele

Už tak jako z nudy jsem si po práci skočil do kina Venoma, o kterém bych býval, kdybych ho nedávno netetoval kolegovi z práce na rameno, ani neslyšel: 'Jo a Eminem k tomu udělal track.' Super, tak teď tam chci jít. No, ale šel jsem. Tom Hardy je kdo? A proč je celej film spocenej jako by doběhl pátnáctistovku v Riu? Jasně, začíná to jako Predátor. Jo tak, ono to tak i končí. Aha. Tak to já jdu domu, ještě toho Eminema doposlouchám. Dobrý to bylo. Na titulky po delší době dalo koukat jen tak. 'Co? Dal bych si číze.' PS: Třísté padesáté hodnocení patří uplnou náhodou Venomovi. ()

woodsman odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutocna sracka jeden z najslabsich marvel filmov ale aspon vyhral cenu najvecsia digibordel sracka takto trapny nelogicky film som dlho nevidel ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nezvládnutá hromádka cringe scének, konstantně přeskakující z seriózní thrillerové atmosféry ke snaze o sebeparodii, kterou ovšem Tom Hardy mění v poměrně sympatickou oddychovku. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Dlouho se mi nestalo, že bych se několik týdnů v kuse nepodíval na žádný film, tak jsem se rozhodl anomálii změnit a zavítat po delší době do kina. Možná to bylo nedostatečnou rozmazleností v rámci filmového fajnšmekerství (čti po dlouhé době přísunem kompaktního souboru pohyblivých obrázků v průměrné délce 2 hodiny) nebo prostým nesledováním ohlasů aktuálních kino trháků, ale mě se zkrátka Venom líbil. Velmi mě potěšilo zjištění, že se zařazuje mezi Marvelovky (což některé komiksové hnidopichy spíš pobouřilo), protože se významně odlišoval od otřepaného "co Marvelovka to plot=superhrdina+padouch+stupidní zápletka+několik fightů na závěr". A oceňovat by se dalo nejen výborné herectví Toma Hardyho (který mi zde připomněl starého dobrého Warriora), ale i hororový nádech a velmi povedený soundtrack, který vyvrcholil samotným Eminemem. Pokud je tu ale něco k vytknutí, tak je to právě vyvrcholení scénáře, jelikož jsem měl pocit, že film dříve skončil, než se pořádně rozjel do své druhé poloviny. Každopádně potenciál nové postavy byl úspěšně naplněn a věřím, že tržby z návštěv nám zajistí i pokračování, na které budu přinejmenším zvědavý. ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto příšerná kravina- působí to jak parodie samo na sebe, ne jako horor nebo sci-fi. Chápu, že se to jisté věkové skupině může líbit, holt su asi starej...5% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Venom se lehce vymkl z té marvelovské koleje, a myslím, že mu to pomohlo. Film je postavený na efektech, které dnes už šokovat nemůžou, na akčních scénách, které taky ničím nevyčnívají a na T. Hardym. A to je eso. Bez něj, by Venom zapadl do podprůměru někde ke zbytečným Marvelům, jako je třeba Black Panther. Nestalo se. Vtipné, svižné, pro mě výborné a za ty prachy to stálo. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Venom toho mohl nabídnout hodně, zejména pokud by trochu navýšil nároky na věkovou přístupnost. Nic takového se ale nestalo, a tak divák dostává klasickou, Marvelem okořeněnou jednohubku, kde navíc ujela ruka střihačovi. Za mě se ale pořád ještě jedná o mírně nadprůměrnou masovou zábavu, která tak akorát utáhne jednorázové zhlédnutí. Vážnější, akčnější a větší smysl dávající zážitek nabízí australský Upgrade. ()

Patrik256 

všechny recenze uživatele

Rozpočet_ 100 miliónov dolárov // Tržby_ 823.2 milióna dolárov // Tržby v ČR_ 48 838 036 KČ // Diváci v ČR_ 297 995 // Tržby v USA_ 211.9 milióna dolárov ()

Lefty86 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako kráva, pustil jsem si to hlavně kvůli Hardymu který je excelentní. Ale ve filmu je spoustu vtipů, nepreplacany příběh který má hlavu a patu. Nepriletelo ani nic z obrovského na nebe co ohrožuje zemi 😂 ()

ThomasL 

všechny recenze uživatele

Hardy jako neherec nepřekvapil, nebýt Venomových hlášek, stál by film za hovno, díky tomu, to byla docela v poho jízda...akorát ten začátek mohl být kratší... ()

Honzeek95 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi, že akční filmy už nemají budoucnost. Už tam není žádný nevyužitý potenciál, pořád je to to samé dokola. Tady je ten děj navíc extrémně stupidní, a to i na poměry akčních filmů, což už je co říct. Hardy žádný extra výkon. Jinak je docela fajn, že nám každý druhý holywoodský film poslední roky připomíná, jak je planeta úplně v loji, že je (ústy tohoto filmu) "přelidněná, ničí nás klimatické změny a po další generaci už bude neobyvatelná". Ale ve filmech to ničemu moc nepomůže.. ()

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Mě se Venom líbil. Nejspíš by tomu slušel nakonec víc ten r-kový rating, ale film mě bavil téměř po celou dobu stopáže a hlavní zásluhu na tom má jednoznačně skvělý Tom Hardy. ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Rozjed nic moc až po polovině filmu to začalo být celkem slušný ,očekávání však byla větší a tak zklamání velké. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama