Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 098)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Po zhlídnutí filmu je mi jasný, že mám v sobě už dávno svýho vlastního symbionta, jelikož hlasy v hlavě slyším skoro pořád, sežeru všechno na co přijdu a udělat si kdykoli a kdekoli kolosální ostudu zvládám na výbornou. Takže můžu konečně být klidná, že netrpím schýzou a frénií ba dokonce ani DID, prostě jsem jen hostitelka emzáka, tudíž jsem vlastně vyjímečná bytost a všichni by měli respektovat až budu zas žrát z koše na odpadky nebo se koupat v restauraci v akvárku s humrama. Venoma jsem v komiksovým světě měla vždy radši než Spidermana a na Toma Hardyho se mi zaručeně koukalo líp, než na další teplosálající verzi pavoučího muže. Nicméně mě ukrutně nasralo, že erkovej status šel nakonec do prdele, protože to ukousávání ksichtů bych si rozhodně užila. Hlavní, jako že, záporák je nebezpečnej asi jak krabice s koťatama a jediný, co mi brání nazvat ho prachsprostým čurákem, je fakt, že ho mám ráda ze Star Wars. Každopádně s Venomem byla prdel a kdybych chlastala pivo, rozhodně bych si ho vzala za parťáka do baru, abychom pak spolu totálně vožralí ukousávali hlavy místním bezďákům, co je jich všude jak nasráno a pak hrrrr rovnou na Babiše se Zemanem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Teď jim všem uhryznem hlavu a dáme je na hromadu." Ukousávání hlav mě obvykle nebaví, dokonce mám pocit, že s ním ani tak úplně nesouhlasím, ale v případě Venoma to alespoň bylo zábavné. Vlastně se jednalo jen o doplňování paliva, takže tomu jsem ochoten rozumět. Taky se mi hodně líbily svižné akční scény, sarkastické hlášky a samozřejmě žádání souseda o klid. Ten trik se musím naučit. Nakonec jsem však zjistil, že to kolem mě jenom prosvištělo a zase to zmizelo, aniž by to ve mně cokoli zanechalo. Tak už to Marvelovky dělají, ale já bych si z toho chtěl odnést víc, než pouhou rovnici: novinář + parazit = uhryznuté hlavy. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mým neobjektivním hodnocením zmást, to já jen asi čím méně koukám na filmy, tím jsem tolerantnější. Venom má vskutku jednoduchý příběh a přímočarý rozvoj včetně několika předvídatelných kudrlinek. Nedá vám nic navíc, ale klobouk dolů za to, že vás vlastně v ničem nezklame. Lehký humor a citelná nadsázka zde funguje podobně jako v prvním Deadpoolovi - je to nenáročná legrace, která si na rozdíl od dvojek Strážci Galaxie/Deadpool/Kingsman na nic víc nehraje, nesnaží se vám nudit děj, který nefunguje a zkrátka umí pobavit... 7/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Špatnost tohohle filmu, který nezvládá absolutní základy filmového vyprávění, je až strhující - jak může tolik lidí udělat v tolika fázích tak moc mizernou práci. Cítil jsem se u toho, jako by to mělo tři hodiny a jako by to bylo uspěchané a nesnesitelně vleklé zároveň. V důsledku ale stejně především nekonečně nudné. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem se nechal zviklat pozitivními diváckými reakcemi a nevěnoval jsem příliš pozornosti úplně prvním zahraničním kritikám, které hlásily těžký průser a Venoma přirovnávali ke Catwoman... Udělal jsem chybu. Venom je těžký průser. Počínaje mizerným scénářem s neskutečně dlouhou expozicí a absencí jakéhokoliv dramaturgického oblouku vrcholící v tak narychlo spíchnutému finále, že to až smrdí, přes neskutečně podivné herecké výkony (Michelle Williams je tady neskutečně příšerná) až po odporné triky a nekoukatelnou akci. Kromě Catwoman se mi při sledování vybavovali také Transformers, Incredible Hulk, a bohužel především Spawn, kterého dodnes považuji za nejhorší comicsovou adaptaci ever. Po hvězdě za Hardyho a Ahmeda, kteří se tu snaží ze všech sil povýšit tuhle břečku na něco alespoň trochu koukatelného. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hardy je cool jako vždy a Venom stylově hláškuje, ale jinak se Sony moc nevytáhlo. Divák natěšený na digitální bordel si hodně počká. Když dvacet minut před koncem najely titulky, musel jsem se smát. Samozřejmě ještě přišla obligátní scéna mezi titulky o ničem a dokonce i ochutnávka z animovaného Spider-Mana. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy je většinu času dost rozkošný (ale občas to taky přehání), nicméně ten zbytek je to horkou jehlou spíchnutý jednohubkový blábol. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ta podobnost s Upgrade tu je, včetně vzhledu Logana Marshalla-Greena a přítomnosti humorných scén vyplývajících z nekontrolování vlastního těla, ale pokud se jedná o spotřební zboží MCU, je prostě nezbytné zvenomovat diváka pravidelnou dávkou nezáživné akce, tentokrát zahalené v kouři, nenápaditosti a sajrajtovém digi oparu. Tom Hardy má mlčet, maximálně stroze mručet, tyhle komediální eskapády s vlivem Rena a Stimpyho mu příliš nesedí a taky mám pocit, že se bezmocnému Fleischerovi někde ztratilo třicet minut materiálu. Teď akorát nevím, jestli je to dobře, nebo špatně.. Apropo, nějak jsem si při mezititulkové scéně ze San Quentinu nevšiml, jestli měl Harrelson velké boty. Pokud ano, je to Levák Bob! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 116 miliónov $ | Tržby: 827 miliónov $ | Nakoniec celkom slušné. Jak to všetci preklínali, tak som mal nulové očakávanie, a aj keď je potreba uznať, že sa jedná o schematický scenár bez štipky jedinečnosti, ten "neherecký pin-pong" medzi Hardym a Venomom stojí za videnie. Myslím si, že Venomova postava je oproti iným komixovým ikonám celkom nevďačná, ale komerčný úspech filmu hovorí asi niečo iné... Prekvapujúce. Možno to ten pulzujúci Eminem. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, jak moc Venom připomínal Upgrade a to včetně falešného Toma Hardyho, který jakoby mu z oka vypadl, tím ale nechci říct, že by od sebe tvůrci opisovali. Film jsem si velice užil. Byl vážně vtipný, vcelku nápaditý a pravděpodobně ho kazily pouze nezajímavé a zdlouhavé akční scény. Nicméně myšlenku to mělo dobrou a Tom Hardy (tentokrát ten skutečný) byl pro svou roli jako stvořený a bylo vidět, že si to skutečně užívá. Nasmál jsem se víc než bych čekal a dávám 4 hvězdy. PS: Paradoxně zde odsuzuji akční scény, které obvykle u super hrdinských filmů hltám nejvíce. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No ... nevím. Film určitě nedoporučuji citlivějším jedincům. V nich může tento snímek vyvolat nezvratný pocit, že se do nich ten vesmírný sajrajt dostal a symbiozoval s jejich gumovým mozkem. Pak se s touto představou ztotožní a myslí si, že můžou pak bez okolků ubalit svým spolusedícím v kině, viz slečna (zjevně na propustku z klecového lůžka psychiatrické léčebny) se hnala ihned po prvním titulku, potmě, přes naše nohy, seřvala mě a pak mi s hysterickým řevem jednu vrazila. Konkrétně mě ten film nijak zvlášť neohromil. Příznivci nechutností si v tom to své najdou, nicméně já dám příště na svůj instinkt a nenechám se přemluvit. Jediné, co se mi tam opravdu zamlouvalo, byla honička na motorce v ulicích velkoměsta. Tom Hardy ovšem skvělý! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už na plakátu vypadal Hardy jako jednoduché pako, ale on ho chudák i musel hrát. Brock je první polovinu filmu obyčejný pitomec, který dostal co si zasloužil jen má Hardyho sympatickou náturu, kterou pak naboostuje symbiont. Hlavním problémem je scénář, který je chatrný a ještě z něj ledacos vystřihli. Logické lapsy, podivné motivace postav, hlášek je povedených jen pár. Fleischer si naštěstí pohlídal samotného Venoma, který i když se od komiksu dost liší je opravdu podařený. Ani jeho nepochopitelné hrdinské chování není takový problém. Akce je solidní, i když malinko nepřehledná, všechno splývá v temnotě (ve 3D to musí být zlo) a je jí málo. Michelle Williams hraje mizerně a padousšký Ind ve zvrácené variaci na Elona Muska se nemá při své proměně o co opřít. Harlson a jeho hnusný účes je spíš k smíchu. Fóru o baštění lidí je málo. Potitulková scéna je vyloženě na pěst. Shledáváme, že jde o velké zklamání. Chci žrát! POZOR: NENÍ TO MARVELOVKA, jen postava od Marvelu koupená (snad ji Sony brzo vrátí). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak pozor. Podceňovaný Venom je totální nářez. A vzbudil ve mně pocity, které jsem vůbec nečekal. A tím jsou konkretně hororové prvky, perfektně korespondující s fenomenální děsivou hudbou, která tak perfektně prodala druhý trailer, s prvky prvotřídního humoru, u čehož jsem se vyloženě řezal smíchy. Může vyvstat otázka, do jaké míry byla ta a ta scéna předem zamýšlena tak, aby vyzněla komediálně, ovšem v konečném důsledku je to vlastně jedno. Bylo plné kino a perfektně se bavilo, a já s nimi. A co mě zarazilo ještě více. U filmu s Tomem Hardym bych nejvíce nechválil Toma Hardyho. Jeho nesmrtelné charisma samozřejmě stále prodá každičkou vyhrocenou i dialogovou scénu, ale tady se prostě sešlo perfektně všechno a já srdceryvně vyhlížím obrovské vyprášení amerických pokladen, jelikož chci druhý díl a po mezititulkové scéně ho snad chci ještě zoufaleji. Venom je neuvěřitelná akční smržť, u které mě malinko rozladila jen nutně dlouhá expozice a dvousymbiontové finále, které do dalších dílů plně vytěžilo svůj potenciál, ale už se mi dlouho nestalo, že bych z kina odcházel vyloženě takhle nadšený, plný energie a vyloženě se tetelící blahem z naprosto neskutečných hlášek, které bezkonkurenčně rozsekaly celé kino. A teď bych si přesně po vzoru Jaye a Tichého Boba dohledal všechny ty americké kritiky, kteří Venoma s láskou rozpucovali a hezky si to s nimi vyříkal. EDIT : na podruhé doma o něco slabší zážitek.. PS : bylo mi ctí využít tří tísící hodnocení právě na Venoma. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších postav Marvelu na plátno sice přišla, ale její zpracování si zasloužilo lepší příběh, o malinko lepší zpracování a celkově zkrátka kvalitnější péči. S tak zábavným, silným a sveřepým antihrdinou se mohlo zacházet mnohem lépe, než třetinu filmu čekat, třetinu poznávat a pak chvíli tajdrdlíkovat před zeleným plátnem. Hardy pozici podivína novináře vcelku obstojně dává, jeho digitální kolega je ale už o poznání horší. Pronuděno. Za 20 minut víte, jak to dopadne na konci a že bude samozřejmě finální bitka, protože bez té už to dneska v komiksárnách obvykle nejde. Jak předvídatelné. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy, Michelle Williams a San Francisco. A ono to kupodivu stačí. Přimíchejme třikrát Venoma a můžeme být golden. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Venom není žádná extra třída, ale o totální propadák se nejedná. Jak už průběh natáčení, či přípravy filmu napovídal, Sony úplně netušilo, co chce s Venomem vlastně dělat. Jedinou evidentní snahou bylo „vytřískat“ z diváků co nejvíce peněz a zdánlivě se svést na úspěchu Deadpoola, nebo MCU. Rovnou vás proto upozorním, že žádné crossovery se nekonají. Venoma jednoduše točí Sony. Feige se snímkem nemá nic společného a Toma Hollanda alias současného Spideyho (Petera Parkera) tady nečekejte. Tady se o něm ani náznakem nezmíní a provázanost mezi vesmíry (alespoň prozatím) neexistuje. Tom Hardy se tak musí snažit o to, aby udržel nad vodou na první pohled vetchý scénář, který pro tentokrát sestavilo rovnou kvarteto scénáristů. Místy se sice zdá, že komunikaci s Venomem přehrává, ale s tím, jak je postava Brocka napsaná, asi nemohl udělat nic moc jiného. Příběh je přímočarý, a proto není šance na nějaké větší logické kiksy. Akce navíc odsýpá, a běžný divák se nebude nudit (díky tomu bude hodnocení diametrálně odlišné od filmového kritika). I proto je trochu škoda, že není podrobněji rozvedena například kolize Venoma s lidským světem, která je ve finále rozřešena celkem banálně. Tvůrci se zcela očividně bojí zabrousit hlouběji pod povrch (asi aby z toho zase nemuseli vybrušovat), což je v tomto případě rozhodně krok špatným směrem. Jinak totiž vztah symbionta a člověka funguje dobře. K dokonalosti tohoto aspektu tak důkladnější psychologie chybí. Pokud se zaměříme na „estetickou“ stránku, tak musím podotknout, že vizuálně se samotného Venoma povedlo ztvárnit dobře. Trailer mě sice nechával lehce na pochybách, ale výsledek byl o poznání lepší (i když scéna „rozestupujících“ se symbiontů v boji – a konkrétně obličeje Hardyho a Ahmeda – vypadala stejně gumově). Celkově mě potěšila i úroveň Riota. Speciálně se vyvedla jeho hlava, která ho odlišila od Venoma a vypadala stylově. Samotný casting je ale trochu mimo mísu. Riz Ahmed nevypadá tak zle, jak se prvně zdálo, ale žádná hitparáda to rozhodně není (jeho role v Rogue One byla mnohem lépe zvládnutá). Ostatní vedlejší postavy tak fungují spíše jako komparz, a kromě Hardyho je více méně sympatická i Michelle Williams. Nepředvádí sice to nejlepší, co umí, ale na druhou stranu film nesráží a dobře se na ni kouká. Bojové/akční scény jsou ve většině případů minimálně koukatelné, a dost často i zajímavé. Rating je sice nižší, ale i tak je ždímán na maximum. Kromě chybějící krve tak nemáte vyložené nutkání vztekle kopat a řvát, že se R-ko nekoná. Ano, sestřih v něm by mohl být zajímavý (stejně jako prodloužená verze), ale po zhlédnutí nemáte v pocit, že někdo půlku filmu hodil do koše a snímek bez výčitek vykastroval (jako třeba Justice League). Valná většina diváků se tak bude bavit, a film asi i vydělá. Venom však minimálně pro část z nich ztratí trochu na reputaci, jelikož před měsícem jsme dostali kvalitní (žánrově a námětem podobný Upgrade). I když to mohlo být mnohem horší, dobře mu tak. S takovým potenciálem postavy (a Hardym) to mělo skončit o dost lépe… () (méně) (více)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy, dobré hlášky a skvělé triky v akčních scénách, utáhnou celý tento film. Je tady i ona tradiční psychologie, rozpolcenost a tragika super-hrdinů. Takový lepší průměr, který mi svou kvalitou přišel zhruba na úrovni jiné Marvelovky - Hulka (2003). Ovšem - kratičká sekvence se Stanem Lee, závěrečná scéna v obchodě (Mám nějakýho parazita!) a ta mezititulková s Harrelsonem, šroubuje mé hodnocení o hvězdičku výš. Jak málo někdy stačí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se napsat, že Tom Hardy hraje místy tak špatně jako Ben Affleck v Daredevilovi nebo Edward Norton v Hulkovi, ale nebyla by to pravda. Jeho výkon je mnohem blíže Nicolasu Cagovi z Ghost Ridera. Místy zkrátka tak špatný, až je to zábava. Opravdu jsem si nebyl jistý, jestli se Hardy zrovna pitvoří proto, že to má být vtipné, nebo proto, že to má být vážné (ale přitom to je zase, jen nechtěně vtipné). Film samotný žádná hrůza není, ale není to ani skvost. Vůbec mi například nevadilo, že necákala krev a neodletovaly hlavy, mnohem raději jsem, když filmaři pracují s náznaky. Docela solidní byly i akční scény (hlavně ta se zásahovou jednotkou) a vcelku ušel i záporák. Horší ovšem bylo, že mi vše ve Venomovi připadalo hrozně uspěchané a když přišlo "velké finále", skoro jsem to nepoznal. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama