Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

rotel 

všechny recenze uživatele

Škoda, tešil som sa. Minutáž po dlhej dobe u marvelovky cca 1 a 1/2 hodiny čistého času. Asi naj - Mám parazita :) ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Toto sa podarilo. Zo zaciatku to bolo ale trochu vlazne. Cakal som ako sa ten dej vyvinie, hlavne ma zaujimalo ako dojde k spojeniu. Nevedel som si predstavit ako sa po jeho uplnom pade na dno, moze dostat do styku s experimentom. Nakoniec to bolo pekne plynulo spravene. Charakter Venoma sa mi pacil, v spojeni s Eddiem fakt nemali chybu. Pobavilo ma ako sa Venom prihovaral k Anne, ze si po nu pridu, ze patri k nim. Inak, Venom sa mi dost podoba na Deadpoola, no pride mi menej sileny. Zaporak, miliardar Drake, bol dobre obsadeny a svojim sposobom mal poriadnu charizmu. Opantal si kohokolvek. Zaver sa mi taktiez pacil. Na plny pocet to nema, lebo uvod bol natiahnuty. Bud to chcelo pridat poriadne na stopazi, alebo dvojka bude neskutocny naklad. Tesim sa. ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější je, jak všichni samozvaní experti na filmové tržby předpovídali kasovní propadák. Přitom je z toho hodně svižnej origin, sice PG13, ale bez trapných vtipů pro děcka, jako u Marvelu. Takže palec nahoru. Trochu tomu ubírá nepřehledná bitka na konci a neoriginální motivace záporáka o lidech jako parazitech planety. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Je to béčko O fyzice autoři triků sice slyšeli (na rozdíl od Indů), ale že by o ní věděl něco víc... to zase ne. Sem tam se logika schovává v rohu a tiše brečí. ...no a? Já se bavil:D ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Nebýt Toma Hardyho, tak se na to asi ani nepodívám. On celej film zachranuje. Když se budete koukat a zároven přitom něco scrollovat na smartphonu, tak vás to nezabije a možná si i příjemně odpočinete. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Sony to tady docela zmastilo a je fakt div, že ten příběh nakonec docela dává smysl. Chtělo by to víc scén Eddieho s Venomem, ale třeba se dočkáme příště (tady asi pokračování bude). Hardy je skvělý, bez něho by to bylo o hodně slabší, protože dějová kostra je přeci jen o trochu slabší a prostor pro zlepšení tu bezesporu je. Nicméně Venom nenudí ani na chvilku, co se týče zábavnosti, opět platí, že by se DC (vyjma posledního Aquamana) mohlo učit dokonce i od Sony (a to tady má taky značné rezervy). 70% ()

Gulde 

všechny recenze uživatele

Trochu temnější superhrdinovka, ale líbí se mi to. Tom Hardy je prostě borec a bez něj by to tak dobře nepůsobilo. Tady bych vyloženě rád pokračování. Pokud se ale nebude nést ve stylu ujetýho megalomanství, jako obvykle pokračování většiny marvelovek. ()

M1k9 

všechny recenze uživatele

Z trailerů a posterů jsem čekal, že to bude mnohem lepší. (nečekal) Děj jako z omalovánky. Akční scény a efekty mě nechaly chladným. Po tolika komiksových adaptacích je naivní přijít bez něčeho extra. Když se ale dívám na ty tržby, tak je to no-brainer něco takového netočit. Jistě že bude dvojka týhle sračky... 3/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Hardy bol pre mna jedine lakadlo a za jeho vykon to dvojhviezdie. Inak ma "bolela" neprehladna kamera, hlupe a predvidatelne konania postav. Po zvukovej stranke v kine jednoznacne paradne zneje Venom-ov hlas. Inak je tento paskvil zabitym casom a vyhodenymi peniazmi. 3D v pohode. Preco si na toto kyvol, Hardy?! Dufam, ze to za ten balik prachov stalo. ;) Popkorniada pre nastrocne publikum. Blivajz. ()

Cermbo 

všechny recenze uživatele

I přes hodnocení o hvězdičku nižší, zábavnej nářez od začátku do konce. Nerozumím moc těm negativním reakcím, Hardy vůbec nezklamal a svojí roli zvládl naprosto na jedničku. Venom zpracovanej úžasně i celkově atmosféra vykreslená solidně. Záporák trošku slabší a čekal jsem nějaké větší zvraty v průběhu či ve finále, chyběla tam nějaká perlička (potitulková scéna se nepočítá)...Když už jsme u záporů, tvůrci to trochu přehnali s humorem. Sice originální způsob a místama byl vtip opravdu povedenej, na druhou stranu bylo ho až moc a k postavě Venoma má zkrátka patřit horor a ne komedie, toť můj názor a dost to ubralo na serióznosti nejen postavy ale celého filmu. Jinak ale není co vytknout a rozhodně doporučuji. ()

Erumocio 

všechny recenze uživatele

Venom není špatnej, ale ani to není bůhví jakej zázrak. Když se smíříte s tím, že se SONY rozhodlo udělat Spider-verse bez Spider-mana a že Venom už není tak zlej, jako spíš vtipnej, tak si to užijete. Závěrečná scéna s Levákem Bobem top! ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Vlastně chápu ty zklamané reakce kritiků a části fanoušků. Venom totiž v jádru rozhodně je naprosto obyčejný superhrdinský origin, a taky rozhodně klame tělem, když místo inzerované temně krvavé psychárny přináší spíše černohumornou, místy akční jízdu. A rozhodně také má výrazně devadesátkovou stylizaci a nevhodně provedené zásahy střihače. Takže výsledný dojem hodně závisí na tom, jak moc jste ochotni při sledování vypnout mozek a jen se nezávazně bavit, a ještě víc na tom, jak vám sedne Tom Hardy v na něj až nezvykle málo drsňácké a naopak hodně humorné poloze. Mně toto na pohodově strávené dvě hodinky v kině stačilo, ani jsem po přečtení prvních ohlasů neočekával, že dostanu něco víc, než vizuálně atraktivní, srandovní a rychle rozpohybované obrázky. Do zlatého fondu komiksových adaptací Venom nikdy patřit nebude, ale udrží pozornost, pobaví a docela vkusně obstará úvod do nového filmového univerza. To samo o sobě není zas tak málo. 7/10. ()

Omnislash 

všechny recenze uživatele

jak to jen rict. bylo to tak trochu debilni. ne zase tak debilni jako deadpool, to bych venomovi krivdil. melo to svetle momenty a par fajn vtipku. jen rozjezd byl zcela zbytecne dlouhy a vesmes nezajimavy a prerod venoma z pozirace svetu v obrance zeme zase nesmyslne skokovy. za me spis slabota. druhy, treti a ctvrty dil vynecham. sanci tomu zase dam az u pateho dilu ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

No jako nebudu lhát, bylo to pro mne těžké rozhodování! Ale to jak Tom Hardy ztvárnil Eddieho Brocka byla fakticky pecka... Temné to nebylo, nevadí! Efekty nejsou k filmu zas tolik potřeba a že by to bylo předigitalizované tak to nebylo :-)! Bylo to velice vtipné (rozdvojená osobnost byla fakticky super) a humor Venoma neměl chybu!!! Co mi tedy na filmu vadilo, ale i přes to dám parádní plný počet, modrý plamen jsem vůbec nechápal, občas špatný střih kamery a trochu slabší příběh a slabší závěrečná bitva a bohužel to zásadní, že to stáhly z eRka na film pro děti! Proboha proč? Doufám a plně věřím, že na BluRay Erko bude, protože Venomovi by to opravdu seklo :-) So do we have a Deal? Jump? Pussy :D!!!! ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Marvelovký souboj dvou chobotniček. Viděla jsem před dvěma dny a už musím přemýšlet o čem to bylo, kde je chyba ? ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý. I když nepatří do MCU, určitě Marvelu ostudu nedělá. Kromě humoru a akce (samosebou s hromadou CGI) nabízí T. Hardyho (který je sice skvělý ale nevím, jestli se typově na tuhle roli zrovna hodí) a samotnou postavu Venoma, který všechny kosí už jen svým hlubokým hláskem. Vnitřní dialogy mezi Hardym a Venomem jsou sice krátké, ale o to víc vtipné a úderné. A potitulková scénka s Levákem Woodym nabízí slušné pokračování. Bohužel je velká škoda, že se studio nedrželo ratingu Deadpoola nebo Logana, protože ukusování hlav mohla být přeci jen mnohem větší zábava. A hodinové čekání na Venoma taky nebyl nejlepší nápad. Ale kdo chce dospělou, naprosto dokonalou zábavu podobného ražení, doporučuji australský Upgrade. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama