Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Venom je sice totalna ptakovina,ale na druhej strane akcna,zabavna a vtipna zalezitost,ktora ma bavila,Tom Hardy bol fakt dobry vyber na tuto rolu,chcel by som mat takeho kamosa v sebe,bola by to sranda...:-) ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Jsem si říkal že hlavní herka,no,nic moc.Ale vona vlastně musí bejt menší než hlavní herk.Ohlala,propíchnul mě asfalt.... ()

zelda82 

všechny recenze uživatele

Slabsi tri hvezdicky... Rozjezd byl zbytecne dlouhej a pomalej, akce az prilis pocitacova a navrch neprehledna. A je to skoda, protoze bylo dost videt, ze to Toma Hardyho bavi... ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Celou dobu si to štrádovalo po třech hvězdách ale ten urychlenej béčkovej konec to zabil. Logika Venoma nedává ani za mák smysl a jediný důvod proč na to koukat je skvělý Hardy. Na druhou stranu nebylo to tak trapné jak jsem čekal a nestydím se za to že jsem se na to podíval ale už teď, cca 3 minuty po zkouknutí si nepamatuju o čem to vlastně bylo. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem se nechal zviklat pozitivními diváckými reakcemi a nevěnoval jsem příliš pozornosti úplně prvním zahraničním kritikám, které hlásily těžký průser a Venoma přirovnávali ke Catwoman... Udělal jsem chybu. Venom je těžký průser. Počínaje mizerným scénářem s neskutečně dlouhou expozicí a absencí jakéhokoliv dramaturgického oblouku vrcholící v tak narychlo spíchnutému finále, že to až smrdí, přes neskutečně podivné herecké výkony (Michelle Williams je tady neskutečně příšerná) až po odporné triky a nekoukatelnou akci.Po hvězdě za Hardyho (který je zatraceně skvělý) a Ahmeda, kteří se tu snaží ze všech sil povýšit tuhle břečku na něco alespoň trochu koukatelného. Tohle bych pouštěl leda na nově o víkendu, jako pohádku pro děti nebo večerníček. Protože zde není ani náznak nějaké temné atmosféry. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Baví mě, když někteří zdejší "komentátoři" si po zhlédnutí filmu musí nejdříve přečíst recenze jiných, aby si utvořili "vlastní názor". Venom je standardní komiksovka dnešního střihu - napětí, humor, zábava, charismatický herec v hlavní roli. Jasně - mohlo to být víc "ER", mohlo se to vyhnout jisté šablonovitosti příběhu (je to dnes ale vůbec ještě možné?), ale sral to pes, my se doma bavili a jsem rád, že se Venom dostal do červených čísel, kam patří ... 75% ()

burton 

všechny recenze uživatele

Jooo!! Mimozemský rozplizlý symbiotický asfalt!!! No, taže, já jsem se báječně bavila. Je to vtipný, místy až směšný a to se cení. Že jednoduchá zápletka? Že naivní scénář? Nesouhlasím, milí nevděční mrmlalové. Naleznete zde, kromě super akčních scének i přehršel vtipných bonmotů, sexy scének, nechutných scének a vyloženě lidožroutských degustací. Báječný. Noa protože jsem nedávno viděla Upgrade, který se mi taky moc zamlouval,i když není zdaleka tak srandovní, napadá mě: kdo by nechtěl kámoše, který s ním pokecá, aniž by to ostatní slyšeli, ukousne občas kebuli nějakýmu idiotovi a možná Vám i pomůže dostat zpátky Vaší holku? No, takže se na to mrkněte a neštrikujte u toho, trošku soustředění to chtít bude. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Něco mi tu těžce nesedělo. Brock by měl být zakeřňák, nebo alespoň vždycky byl. I když Hardy se snažil, nějak mě to nepřesvědčilo. Symbióza fungovala taky tak na půl. Akce v celku v pohodě a hlody o ukusování hlav, no dobře, ale co mě bylo fakt protivný a co shodilo celej film bylo to, jak byl Venom strašně hodnej. Ten symbiont, co Spider-Manovi zatápěl, ten potvorák z vesmíru a ono nevím na proč, tady z něho udělají ochočenýho pejska a to jeho žraní mi tam přijde jen tak na oko. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Filmová adaptácia Venoma prenasleduje klasické Hollywoodské postupy. Ako film, je to klasický základ a priemer medzi „nízkorozpočtovými“ Marvelovkami. Veľmi zjednodušený scenár a až na naháňačku na motorke, veľmi priemerne natočený sci-fi akčňák. Takže otázka je, prečo je o to veľký záujem v kinách. Odpoveď je jednoduchá: Tom Hardy. Vďaka nemu ten film sa dostáva do lepších úrovni. Veľmi dobre zahral svoje scény a dialógy medzi ním a Venomom sú dobre napísané. („Fakt sa hodia k sebe.“) Ale k väčšiemu „filmovému úspechu“ to ešte nestačí. Môže za to už spomínaný scenár a veľmi priemerný záverečný „(mega)boj“. Každopádne som zvedavý na pokračovanie, ale len v prípade, že Eddieho Brocka opäť stvárni chlapík s menom Tom Hardy. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Znám sice Toma Hardyho jako Bronsona, ale ta pošahaná poťapanost, se kterou hrál v tomhle filmu, je něco úplně jiného. Venom mě bavil, protože byl přesně tak akční a vtipný a napínavý a zajímavý, jak bych od něj čekala. Ale je to právě Hardy a jeho herecký přednes, co z tohohle snímku dělá v mých očích něco o trochu lepšího. Díky tomu zde chybí určitá zkostnatělost a hrdinskost a celé mi to přišlo o něco víc lidštější. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnohem víc. Tom dělá co může, ale ta látka je taková divočina, že z toho ani on víc nevytříská... Vyslovenej průser to však naštěstí taky není. 70% ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který mě zaujal. Jako fanda Spider-manovského univerza a sběratel Spider-man komiksů jsem vůbec neměl sebemenší problém s tím, že tenhle film je sólovka o Venomovi bez Spider-mana. Tom Hardy je super herec a věděl to i Venom, proto si ho tak oblíbil. Hodně akce, příběh sice předvídatelný, ale nejsou tu příliš hluchá místa. Mohly být více vypilovány vnitřní motivace Hardyho i Venoma, ale i takhle šlo v říjnu 2018 asi o nejlepší film v kinech a udělal jsem chybu, že jsem na něho nešel. Pro Sony byly zisky tohoto filmu důvodem k pokusu o vytvoření Spider-man universa, které vítám s otevřenou náručí. Venom vs Carnage incoming. 4* ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlel jsem se mezi 2-3 hvězdami, nakonec se však musím přiklonit k nižšímu hodnocení. Film nepřináší nic nového, omílá unylé hlášky a kombinuje všechny možná klišé. Co se povedlo byl digitální Venom a Tom Hardy v hlavní roli. Nepovedlo se všechno ostatní, vrcholíce prkenným (ne)hereckým výkonem Michelle Williams. Prakticky všechno kromě Venoma jako takového jsem už viděl jinde a lepší. 40% ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Vtipně zpracované, velká část filmu se věnuje "obyčejnému" Eddiemu a akce začíná až později. Bavila jsem se hodně a Tom Hardy byl skvělý. ()

domirovec 

všechny recenze uživatele

Ve své podstatě strašně hloupá hovadinka, ale výborný Tom Hardy a skvělá akce z toho dělá velmi příjemnou podívanou.. Takže čtyři hvězdy, já se s tím totiž nehodlám srát. 4/5 ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama