Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

dalziel 

všechny recenze uživatele

Napriek,tak povediac vlažnému rozpočtu 100 melónov je vysledok nadočakávanie technicky zdatný a pomerne zábavný.Zmôjho pohľadu je najslabším článkom hudba.Tú považujem za totálne odfláknutú.Veľkým prekvapením je že Tommy po dlhej dobe zase hrá a dá sa na to aj dívať. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Do doby než do Hardyho vstoupil Venom mě to i bavilo, potom už to byl fantasmagorismus, kterej není pro člověka, co sci-fi nevyhledává, takže pro mě. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Tomovi sedí role jak prdel na hrncu, Chvilkama trochu cheesy, ale záplava ostrých hlášek mě tak bavila! Nepochybuju o tom, že z Venoma se stal kladný záporák, mnohem charismatičtější, než Deadpool, který má sice humor na stejné vlně, ale je to přeci jen stále "lidský" humor. ()

barabura 

všechny recenze uživatele

Film se docela dobře rozjížděl a najednou byl konec. Přišlo mi, jako by prostředek tak nějak chyběl. Jako by ho někdo vystřihnul. Ve filmu mi chybělo všechno, co jsem od něj očekávala, napětí, akce, výborný triky, černej humor, krev odkapávající z těch obřích zubů (na to sem se hodně těšila) a on jako někomu ukousne mimo záběr hlavu, pak se vrátí do záběru a nemá ani červenou hubu, ani kousek střívka mezi zubama??? WTF? Takovej zabitej potenciál jsem už dlouho neviděla. Když srovnám film s Upgradem (se kterym má podobnej námět; akorát jedno vylepšení pochází ze země a druhý z vesmíru) tak je pro mě Venom hroznej propadák. To bylo snad měkčí než Bohemian Rhapsody. A ten rozdíl mezi ztvárněním hlavní postavy byl pro mě nebetyčnej. O hlavní ženský roli ani nemluvim, ta paní byla naprosto jalová a celej film mi přišla taková nějaká oteklá a nehezká a ten účes? Děs. Moje bisexuání já bylo velice zklamáno. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Hodně pomalý rozjezd, ale pak souhra Hardyho a Venoma hodně bavila. Film by si rozhodně zasloužil více soubojů, jelikož ty existující jsou pěkně udělané a logicky neokoukané. Výtku bych měl snad jen k tomu, jak náhodní lidé na Venoma reagovali, působilo to na mě, že každý si během chvilky zvykl a nic moc z toho nedělal, ale díky tomu se do filmu dostalo více humoru. Potencionální pokračování by mi vůbec nevadilo, 4*. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Asi to bude tým, že som po katastrofálnych recenziach mal takmer nulové očakávania, ale prekvapivo som sa na Venomovi zabavil. I keď treba objektívne povedať, že je to film slabučký. Jednak má neskutočne jednoduchý príbeh, druhak nemá takmer žiadný moment prekvapenia a v podstate je to trošku bezpohlavná záležitosť pre teenagerov (rating PG-13 hovorí za všetko). A i keď Tom Hardy ako vždy navýbornú, kľudne by ho mohol nahradiť nejaký neznámy herec. Filmu ale dopomáhajú vtipné hlášky - niektoré sa fakt vydarili. A takisto tempo nie je zlé a ani dĺžka filmu. Dokonca som bol na konci prekvapený ako rýchlo film skončil, kľudne by som ešte 15 minút zvládol. Takže dvojku si pozrieť pôjdem, prečo aj nie, ale keby nikdy žiadne pokračovanie nevzniklo, určite by som kvôli tomu nešiel na námestia. I tak ma ale fascinuje, ako mohol takýto v podstate priemerný film zarobiť celosvetovo 855 mil. USD. 6/10 [#44/2018] ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Další průměrný Marvelovský blockbuster, držící se pevně zajetých kolejí a hraje tedy na jistotu. Nicméně celou svou stopáž překvapivě baví, ať už je to díky Hardyho zábavném ňoumovi, báječné Michelle nebo faktem, že se to prostě nebere tolik vážně. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Veeelmi pomalý rozjezd. Tom Hardy jako Venom ušel. Tohle je ale role spíš pro herce formátu Jima Carreyho (škoda, že není mladší). ()

geek.ondra 

všechny recenze uživatele

Triky, scénář, režie - všechno na úrovni béčkového braku z devadesátých let. Obrovská ostuda pro mainstreamovou tvorbu 21. století 2/10 ()

aR3Zz 

všechny recenze uživatele

Mně tohle sedlo. Neměl jsem žádná přehnaná očekávání a proto jsem byl spíše příjemně překvapen. Příběh byl od začátku silný a bylo mu věnováno dost prostoru. Tom Hardy se moc nepřekonal, ale slizounek Venom byl super. Trochu mi chyběl nějaký ten drajv, všechny ostatní postavy byly tak trochu zbytečné. Přesto výborně odvedené řemeslo, akční scény přehledné a celkově prostě zábavné. 75% ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

I když zabalíte hovno do pozlátka, stejně bude smrdět. Aneb, jak říká známá ráno u zrcadla... Hovno nevyleštíš. Pitomější scénář, aby člověk pohledal. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Kravina… Měl bych napsat víc? Tak jo, budu vám vyprávět příběh. Byl jednou jeden můj příbuzný, který vlhne z podobných komixových hovadin. Neustále mi je cpe a já jsem dostatečnej idiot, abych se občas nechal přesvědčit. A tak jsem dostal tuhle vyhoblovaninu o dvou hrdinech. Jedním je archetypální prachatej zlounskej floutek v čele zlé korporace (jak originální, po miliontý) a druhej je pozérskej kretén zamrzlej ve věku tak 17 let, kterej ze svýho ubohýho života obviňuje všechny kolem. Taky prudce originální. No zkrátka dva sympaťáci. Pak je tam nějaká ta muchlovačka s vesmírným svinstvem, zlým a vražedným, jak jinak. No a to svinstvo je žízeň, tedy převlečenej hlad. Mluvící. A manželskej poradce. Dobrý, co? No a pak tam pobíhají, křičí, mlátí se, žerou, zachraňuje se svět a jinak drsňačí, samý ty běžný taškařice. Jako v každém druhém filmu tlenstoho ražení. Taky dost originální. Tak jsem teda už jen rezignovaně čekal na hepáč a věru, byl trapnější, než jsem čekal. Šmarjá! ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Hardy je bohovsky. Jeho antihrdina nie len vsetko posere, ale vlastne ani nie je hrdina - boji sa, schovava sa a najviac so vsetkeho chce znovu nakrmit jednu macicku (pussy). Takze ked splynie s Venomom a je donuteny do akcie, tona akcnych a vtipnych scen by ma mala priklincovat do sedacky. Lenze objavil sa Supermanovsky syndrom, ked hlavny hiirou je nesmrtelny, neznicitelny, tak mu daju nejaky ten kryptonit, aby bolo vlastne o com. Ok tento marvelak je temnejsi nez obtiahnuty "vesely chlapec" znamy tiez ako gejboj Clark (prepac Henry) a jeho plany s matickou Zemou nie su najmilsie, ale je jasne, ze mu nevyjdu lebo....nuz, pokracovanie. Whats the point then. ()

AloisNeuman 

všechny recenze uživatele

Na Venomi je nejlepší Venom, tedy né ten viditelný, ale ten hlas v Hardyho havě a pak Hardy sám. V originále a IMAXu jednorázová popcornovka. Film sám o sobě tragédie. Ještě, že tam není provázanost na MCU. p.s. a PODTITULKOVÁ SCÉNA - já ho prostě miluji :) ()

DarthFailord 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně milé překvapení a opětovná krasojízda Toma Hardyho, který se v těchhle rolích prostě vyžívá. Má to pár chyb, ale finální ovýsledek je velmi zábavný, originální a hlavně jiný. Je na čem pracovat do budoucna a hlavně je na čem stavět. Škoda nevýrazných dalších hereckých výkonů. 75% ()

Ivo 

všechny recenze uživatele

Škoda že po počátečním nadějném slizu záludně jedovatém se to ve druhé půli zvrtlo do slizu lehce popcornového se standardními stříkanci hollywoodského nasládlého kečupu, které si člověk musel rozpačitě stírat z oka. Ale proti nedávné silně toporné Nemožné Misi to aspoň byla poctivá digitální zábava ... Jen ten záporák byl trošku málo bubu a girlfriend nudně plastová ... ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Na každý film sa snažím neísť do kina s predsudkami, ale pri Venomovi od Sony sa isté obavy objavili. A aj sa potvrdili. Scenár, na ktorom sú kreditovaní štyria scenáristi, je horší ako improvizácia škôlkara pri básni naspamäť. Neschopnosť vytvoriť jednu komplexnú scénu alebo obraz, jeden dialóg, ktorý by trval dlhšie ako minútu, sa podpísal na rozlietanom a prekvapivo nudnom výsledku. Tom Hardy ako jediný svetlý bod tohto filmu dáva svojím herectvom filmu slušnú oporu a jeho dialógy s Venomom sú dostatočne zábavné (!) a získajú si našu pozornosť. Snímka však urobila niekoľko závažných rozhodnutí vo svojom koncepte a ani jedno z nich nebolo správne. Na jednej strane sa môžeme baviť o téme polemiky o dobre a zle. Venom je temná a brutálna postava a niektoré momenty stavajú na jeho násilí. Okamžite ho však strieda silený vtip, ktorý zruší akúkoľvek atmosféru a v závere tak film vychádza veľmi protirečivo. Druhé rozhodnutie je prístupnosť. Lákanie širokého spektra publika na nútené strihy je smutné a divák dostáva porciu siláckych rečí o jedení pankreasa a zmes zbesilých strihov, aby snímka zabránila jedinej kvapky krvi. Postavy medzi sebou nemajú vôbec žiadnu chémiu a napriek mnohým superhrdinským filmom môžem povedať, že tento má najhoršieho záporáka vôbec. Nezaujímavé laboratórne orgie v štýle Amazing Spider-Man sú tu a je na vás, či im venujete svoju pozornosť. Viac tu: https://www.youtube.com/watch?v=QwMQ8cLbIE8 ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama