Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

vikino1 

všechny recenze uživatele

Ne. Tak ani tady. Marvel komix pro dospělý prostě nikdy neudělá. A Venom se na to přímo nabízel. Slizkej mimozemštan, co drtí lebky, žere mozky a trhá končetiny. Schyzofrení Tom Hardy... Místo toho tu máme ZASE kombinaci hodnej člověk, zlej člověk, hodnej sliz, zlej sliz. Bez krve, bez atmosféry, bez napětí. HLAVNÍ je, že na to můžou i dvanáctiletí smradi a vydělá to o pár melcků víc za jejich vstupenky. Jediné co za něco stojí je herecký výkon Hardyho a jeho rozmluvy s Venomem. Přesně tohle drží Venoma nad vodou. I když i tohle v lepším podání jsme mohli vidět v letošním Upgrade. Venom je prostě jen průměr. A co je pravdy na slovech Hardyho o tom, že 30 - 40 minut nejlepších scén z filmu vystříhali, aby snížili přístupnost na posraných 13 let nevím, ale dokud prodlouženou verzi neuvidím, ze tří hvězd to prostě nezvednu.. ()

Karp 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadilo, že akce nestřídá akci, a že film je zpočátku klidnější. Dobrý úvod je důležitý, přestože se s ním dalo pracovat lépe. Civilní pojetí v komiksovém filmu mě tak vlastně potěšilo. Problém pro mě nastal až v okamžiku výtvarného ztvárnění Venoma. Už mě ty chuchvalce hmot, nerealističtí paňácové a patvary omrzely. Odklon od přemíry digitálního bordelu s pokusem o trochu děje, přestože známého a nekomplikovaného, mi přišel vhod. Nebyl jsem zklamán, nebyl jsem nadšen, občas jsem se zasmál a Tom Hardy mi na hlavního hrdinu docela seděl. 3,5* ()

Black-star 

všechny recenze uživatele

Snímek Venom je jedna z atypických marvelovek na které jsme v posledních letech zvyklí. Pravdou je že se jedná spíše o představení noveho hrdiny a to se občas teochu vleče. Každopádně snímek stojí na Hardym - který dělá co může (a díky za to), oproti jiným spíš znuděným parťákům alá Wiliamsová. Celkově film hodnotím velmi kladně, nechybí akce, vtipné scénky, vtipné naražky mezi Venomem a Hardym a samozřejmě i zdařilé efekty. Celkově se Venom jeví jako takovej inteligentnější Hulk, co si tu a tam pošmákne na protivníkovi. Kdyby se jednalo o pilotní film k seriálu Venom dala bych i o hvězdu víc, takhle tomu k top prostě něco chybělo. ()

Human_Traf 

všechny recenze uživatele

První třetina je natahována nuda, kde se vlastně nic neděje, Třetí třetina je digitální boj odehrávající se ve tmě, takže z toho má člověk taky pomálo. Zůstává vám jen slušná střední část, kde se Venom hádá s Hardym, ale i tohle mají za chvilku vyřešené, žádný konflikt dvou bytostí a z Venoma je náhle slušný Mirek Dušín. P.S.: To, že je to PG13 se na filmu asi podepsalo nejvíc. Záběry jsou střihnuté předčasné, takže nevyzní a no...koukat na digitální příšeru jak žere lidi mimo záběr bez jediného cákance krve je vcelku vopruz. ()

LenaPond 

všechny recenze uživatele

Luxusní filmek s Venomem, který byl překvapivě přátelský a zároveň drsný týpek.. možná to bylo dabingem (ach) ale docela jsem se u toho zasmála.. jo a Eminemův soundtrack excelentní... příjemné 4* (hvězda dolů za cenzůůru) ()

Aurewen 

všechny recenze uživatele

Jako nebejt Toma alias Eddieho, byl by to podprůměrnej nudící akčňák. Začátek fakt nuda, v půlce se to konečně rozjelo, ale už zase mají snahu plácat jako těsto. Jednou stačí. ()

Veseldaa.! 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtě filmu se Hardy s Venomem seznamují, bojují spolu.. najednou střih, jsou hrozný kámoši, přichází digibordel v podobě finále a konec. Otřesná režie, občas úsměvné momenty, kdy Hardy trošku přehrává a paroduje sám sebe. Ne moc zrovna šťastná volba. Pro všechny. ()

Mouchal 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl Venoma rychle zhodnotit, tak by ho asi nejlépe vystihla věta "koukatelné a občas zábavné béčko". Kdo čeká kvalitní origin jednoho z nejzajímavějších antihrdinů od marvelu, ten nejspíš bude zklamán. Naopak každý fanda Toma, který nemá o komiksové předloze ani páru bude slintat blahem a prohlašovat, jaké veledílo Venom je. V několika momentech se zdravě smýšlející divák musí bohužel chytat za hlavu se slovy "no kdo tohle vymyslel...". Nejspíš tomu dost ublížilo velké sestříhání scén a na kvalitě se i podepsal fakt, že z filmu nakonec udělili rating "mládeži přístupný", protože odhryzávání hlav z živých těl prostě nějakou tu červenou barvičku potřebuje. Finální bitka byla totální digibrajgl. Dejte šimpanzovi kýbl barvy na hlavu a hoďte mu banán a udělá menší svinčík než tady tohle. Film jako celek je bohužel jen šedý průměr a za veškerou naději na slušný výdělek a možné pokračování může Tom Hardy, bez kterého by tento film, troufám si říci, naprosto propadl. Béčkově zábavný, ne moc kvalitní. 60% ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Já jsem vlastně docela překvapený. Po hrozných ohlasech a parádních tržbách jsem čekal sra*ku, jenže mě se Venom trefil do nálady. V době, kdy filmu vládne komiks, přišel Venom s takovým trochu retro feelingem. Být rok 2005, jsme nadšení, jenže době Marvelu je Venom takový chudý příbuzný. Hodinu čekáme, než se Venom vůbec objeví, ten slíbený drsný atmosférický horor, nebo thriller jsme také nedostali, akce je nevýrazná, mdlá, tmavá a má šílený střih. Jenže Venom má Hardyho. Jako novinář přehrává až běda, ale v momentu, kdy má v sobě Venoma a snaží se ho přesvědčit, aby nežral lidi na potkání, mě prostě baví! Jejich jakákoliv interakce je s přehledem to nejlepší na celým filmu a dodává mu takový sympatický nádech. Na stranu druhou chápu kritiky, který na tohle nadávají. Venom je padouch, měl by být totální hajzl, který by měl krájet lidi na počkání a místo toho je z něj takový kámoš do nepohody, kterýho si zavoláte, když zlej blb vyhrožuje paní v sámošce, kam si chodíte rádi pro čokoládu a veverky. Tvůrci udělali s Venoma prakticky kladného hrdinu a spoustu lidem to bude vadit. Mě to je celkem jedno. Dostal jsem fajn jednohubku, u který si rád počkám na další příděly. Takhle by mělo Sony pokračovat, není to cesta, která Vás dostane na vrchol a přeskočí Marvel, ale rozhodně budete lidi bavit. ()

Idahou 

všechny recenze uživatele

Další ze stovky filmů o nezničitelným a neporazitelným týpkovi. Furt dokola ten samej příběh, ten samej průběh, ten samej koncept, ten samej druh hlášek. Jak to může mít 75%? To už lidi degenerovali natolik, že jim stačí sledovat jak nějajej super hrdina vraždí a mrzačí jakože padouchovi poskoky? Vždyť tady dokonce i vykreslili, jak si lid pracující pro zloducha myslí, že dělají dobrou věc! A když jsme u toho - Evil genius málem pukne jen aby o pár dní uspíšil výzkum a přitom jako mega boháč nemá na to aby zaplatit noční směnu? Jak by někdo posedlý tím aby měl výsledky "teď!" dopustil aby jeho super hi-tech továrna/laboratoř/kosmodrom byla včer prázdná jen s jedním hlídačem? A to z daleka není jedinej problém tohodle filmu. Efekty jsou jak z 80tek - prostě jen prskavky. Což je taky vedlejší, protože tenhle film dělí od odpadu jen samotný venom a tak trochu Tom Hardy (ale jeho výkon je tak nějak za tři, dobrý). Úvod je dlouhej, nezáživnej, předvídatelnej. Prostředek je nezáživnej, předvídatelnej, finále na úrovni outra z CoD. Jen na těch posledních pár minut, kdy už se to dá bez viny vypnout, to ukáže trochu stylovosti. Jít na tohle do kina, tak jsem neskutečně naštvanej. Při sledování jsem byl suprově nacpanej výtečným burgrem a dal jsem si i drink - ani to nestačilo na víc jak jednu hvězdu. Zkrátka film jak z nějakého generátoru superhero bijáků ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Scenar je dost slaby, k zaveru je to trochu viacej vtipne, ale logicke premety a nekonsekventne udalosti su tak do oci bijuce, ze sa to neda prekusnut. Je tu potencional dobrej dvojky, ale toto je slabe. Keby aspon pri tych vyvrazdovackach tiekla krv, tak by to bol dobry zaciatok. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Film je trochu zastaralý, asi ako tak spred 14 rokov. Niečo ako prvý HULK. To by mi ani tak nevadilo, skôr je škoda, že to je iba akýsi úvod do postavy, zoznamovanie sa s ňou a podobne. Scénar je jednoduchý, protivník slabý a bez symbionta nezaujímavý. Venom ako postava je dosť kúl, preto je škoda, že ho umiestnili do rozprávky. Práve táto postava by si zaslúžila R-rating. Snáď nabudúce, hádam nejaké bude. 7,1/10. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Tuctovej konec to trochu kazil, ale jinak jsem se náramně bavili. Výborný zpracování a Hardy je fakt jako vždy parádní komediální herec ()

Kritik. 

všechny recenze uživatele

Och, to vážne? Najhoršie efekty za posledných 10 rokov. Starý Spawn bol spracovaný lepšie, a to je už naozaj dlhááá doba dozadu. Žánrovo tiež neisté, dejové prvky nevysvetlené (hoci to, čo vo filme vidíme, je tak jednoduché až plytké, že je to vlastne predvídateľné). Bez hĺbky, bez zmyslu (nieže by ste čakali niečo iné, ale aspoň rozvinutie charakterov, alebo postupné "zo-symbiózovanie sa" by si zaslúžilo rozvinutie). Herecké výkony (či skôr 1 výkon 1 herca) boli v tejto "one man show" fakt úbohé. Sorry, Hardy, film na jedno pozretie. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

V dnešní záplavě všech možných komiksových filmů tohle nemůže nikoho překvapit. A nemohou překvapit digitální omalovánky ani příběh ani atmosféra, ani chabé pokusy o humor. Snad jen trochu to zachraňuje rozjetý Hardy. Jinak těžká šeď komiksové velice nenáročné zábavy. PS - nic proti ní, ale chce to trochu nápadu, tady nebylo žádné wow... ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Už dávno jsem zanevřel na Marvelovky, o to příjemnější překvapení byl pro mě Venom se svěžím dějem a atmosférou, která mi docela připomínala atmosféru z prvního filmového Spideyho. Těším se na další vybočení z toho superhrdinského stereotypu. A na konci Eminem? Co víc chtít :3 4/5 ()

ER 

všechny recenze uživatele

Zásadní problém Venoma je ta jeho "nasládlost". Jinak pokus o komický pohled na Venoma se mi líbil,Tom Hardy good ,jeho přítelkyně o dost méně. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama