Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se napsat, že Tom Hardy hraje místy tak špatně jako Ben Affleck v Daredevilovi nebo Edward Norton v Hulkovi, ale nebyla by to pravda. Jeho výkon je mnohem blíže Nicolasu Cagovi z Ghost Ridera. Místy zkrátka tak špatný, až je to zábava. Opravdu jsem si nebyl jistý, jestli se Hardy zrovna pitvoří proto, že to má být vtipné, nebo proto, že to má být vážné (ale přitom to je zase, jen nechtěně vtipné). Film samotný žádná hrůza není, ale není to ani skvost. Vůbec mi například nevadilo, že necákala krev a neodletovaly hlavy, mnohem raději jsem, když filmaři pracují s náznaky. Docela solidní byly i akční scény (hlavně ta se zásahovou jednotkou) a vcelku ušel i záporák. Horší ovšem bylo, že mi vše ve Venomovi připadalo hrozně uspěchané a když přišlo "velké finále", skoro jsem to nepoznal. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

O čtvrtou hvězdu film připravila Michelle Williams. Její úsměv na mě působí podstatně děsivěji, než roztomilá grimasa Venoma těsně před zahryznutím růžovoučkého kojence, případně naducaného štěňátka rasy Čau-čau. To bych fakt svého hardyho narval raději do kontejneru s mimozemskou příjicí... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dávám za pravdu oběma stranám tábora: chudou stylizací a odbytou atmosférou to opravdu připomíná první low cost marvelovky (zdravíme Affleckova Daredevila), na druhou stranu ale Venom není zdaleka tak nudný a ubíjející, jak o něm tvrdí mnohé záporné recenze. P.S. Dnes jsem hned za sebou viděl filmy, které oba měly 107 minut a začínaly identickou nehodou vesmírného korábu. Dèja vu jak blázen. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Back to 90´s. Hardy si to neuveriteľne užíva a každá scéna s ním je sranda (aj keď občas nie zámerná), ale ten zvyšok je hrôza. Akčné scény nudné, dej je až otravný a celý zvyšok castingu je mimo. Ohromne tomu chýba Spidey. Na druhej strane je to krátke (stopáž skresľuje dlhá potitulková scéna), takže sa to dá dopozerať. Ale s dvojkou by som problém nemal, pretože Hardy by to potiahol. Problém je to všetko okolo neho. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dosti netradiční origin a to hlavně svou délkou. Po hodině a půl je vlastně hotovo. Sice zde máme mezititulkovou scénu, která láká na plánovanou Dvojku, ale to nic nemění na faktu, že po opravdu dlouhé době stopáž komiksového filmu působí jako učiněný balzám. Tom Hardy samozřejmě skvělá volba. Přivést ho do filmu znamená prakticky one man show. Venom neohromí akcí, neohromí příběhem, ale určitě bych jej nezatracoval. Záporák, tempo, zajímavý hlavní hrdina, to všechno se povedlo. PS: Ten rating R mohli klidně na blůčko dát. 55% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Venom, (I got that) adrenaline momentum And I'm not knowin' when I'm Ever gonna slow up and I'm Ready to snap any moment I'm Thinkin' it's time to go get 'em They ain't gonna know what hit 'em ()

juta 

všechny recenze uživatele

Stoprocentní film to rozhodně není, ale já se u něho hodně dobře bavil a i když mě nějak takovéto filmy nijak zvlášť neberou, tak tohle je taková malá výjimka. Už od ukázek to vypadalo slibně a výsledek nakonec potěšil. Jen je škoda, že si i tento film převzal zvuk, který se bere u podobných situací, kdy někdo padá, mnoho desítek let zpátky a divím se, že se stále používá a to je zvuk řvoucího muže, který slýchávám dost často a jsem na to už alergický (konkrétně je ve filmu na 1:07:15 u verze 1:40:00). :D ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Po všech těch negativních reakcích mi to nepřišlo tak hrozné, jak jsem se obával. Je to mišmaš všeho možného a zase jednou je zde vidět velký zásah studia, který poznáte jednoduše tím, že každou třetí scénu máte pocit, že se vynechala část děje, a tak ty scény k sobě často vůbec nesedí. Sony bych vážně přál, aby našlo odvahu k natočení drsného a nekompromisního eRka, jak před pár lety našli Foxové. Zatím se ale musíme spokojit s kupou špatných rozhodnutí, která pravděpodobně pohřbila další šanci na úspěšnou komiksovou sérii. Bojím se, že Venoma postihne stejný osud jako tři roky starou Fantastickou čtyřku a stane se díky totálnímu sestřelení kritiků komerčním failem a za rok si na něj už nikdo ani nevzpomene. Ale dle mého názoru házet Venoma s F4 do jednoho pytle je dost nespravedlivé, protože marvelácký antihrdina i přes značnou absenci mnoha minut drží jednoznačně více pohromadě. Bohužel se díky tomuto značnému prostříhání nevyhneme spoustě wtf momentům a nelogickému a zbytečně uspěchanému přerodu Venoma v obyčejného superhrdinu. Když si to prostě scénář vyžaduje, tak se holt nedá nic dělat… Ale stojím si za tím, že si Venom rozhodně nezaslouží stejné nebo nižší hodnocení jak F4, Liga spravedlnosti, Sebevražedný oddíl nebo letošní Predátor, jenž studia domrvila vskutku kolosálně. Hardy mi navíc přes veškerou kritiku přišel v pohodě. Bylo víceméně osvěžující ho vidět zase v jiné herecké poloze než v jeho obvykle prkenném civění do prázdna. Kromě druhé potitulkové scény mě tu tedy vyloženě nic neotrávilo a překvapivě mi to celé rychle uteklo. Pro příště (pokud nějaké bude) bych ale poprosil výraznějšího záporaka a přehlednější finální akci. Děkuji. 6/10 ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Já ten svět kinderkomixu Spidermana a jeho kámošů z klubu Modrá ústřice dvakrát nemusím, mně je bližší temnota Gothamu. Tento chlapík, posedlý černým šlemem, je alespoň trochu jiný, než chlapec s nití a jeho infantilní hrátky v přiléhavém trikotku ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnych a zvukových efektoch je to jeden z ďalších snímkov, pri ktorých jednoducho poviem pastva pre oči a keď už hovorím o týchto efektoch tak sa klaniam ľuďom z efektov za skvelé spracovanie vizualizácie priamo Venoma, ktorý je naozaj perfektne detailne spracovaný a skvele pripomína komiksovú predlohu. Nemôžem tiež inak ako vychváliť Toma Hardyho za ako vždy skvelý herecký výkon, skvele sa zhostil roly Eddieho Brocka a pojal ho svojím klasickým "Hardyovským" štýlom so štipkou nabitého humoru a čo sa týka Hardyho ako Venoma (resp.hlasu) proste úžasný ako pre každú rolu mení farbu a tón hlasu ako keby bol jeho hlas samotnou hviezdou a to dokazuje aj v úlohe Venoma. Čo sa týka celkového kastingu môžem s kľudom povedať že skvelý, celý casting hrá svoje role uveriteľne a baví. Čo sa týka hudby tak je presne tak temná a zároveň s hrdinnými témami, v akú som snáď ani nedúfal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S počiatku mi to prišlo na Marvel až moc vážne, pretože atmosféra miestami fakt nemala chybu, nebolo to až tak typicky detské a ten hororový nádych tam bol. Škoda, že sa to od polky muselo zmeniť na klasickú marvelovku, kde nakoniec aj tak bude nezáživne bojovať nudný záporák s jedničiek a nul a popritom sypať hlášky nech sa publikum zabaví. Trochu ma mrzí, že s toho vážneho tonu sa upustilo, pretože ten tomu sedel rozhodne viac. Inak je to slušný film, ktorý ponúkne tradičný zrod hrdinu, ktorý stojí hlavne na Tomovi Hardym. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zaprvé - určitě uznávám nasranost těch diváků, kteří jsou komiksovými fanoušky a mají náchylnost breptat, kdykoli se jejich oblíbený hrdina ve filmu šťourá v nose druhou rukou, než by měl. Ten PG13 rating je samozřejmě velkou ranou do kulí (V téhle společnosti raději do rozkroku) všem, kdo mají k Venomovi dlouhodobější vztah, a určitě dokážu pochopit, že buddy komedie k hororu s vesmírným parazitem leckomu prostě nesedí, ale což. Já jsem naštěstí stačil včas přistoupit na fakt, že na osudovost, hutnou atmosféru nebo stylové zabíjení se tady nehraje, otupil jsem mozkové závity - a skvěle jsem se bavil. Rozhodně nesouhlasím s názory, že se to zpočátku táhne jak týden ve škole. Naopak, tempo je velmi příjemné, humor uši netrhá, Hardy okamžitě kraluje a pro změnu mi fakt přišlo vhod, že taky jednou koukám na čistě nenáročnou komiksárnu, která nezahlcuje digitálním prostředím a nepřeskakuje mezi desítkami postav. Jasně, za velké zjednodušování ve vztazích mezi aktéry nebo návaznosti zvratů bych to asi mohl odstřelit (je vidět, že se hodně vystřihávalo), ale o to víc mě zaujalo, že i v téhle odlehčenější a přímočařejší rovině film v pohodě funguje, jasně rozvrhává motivy postav a prostě nenudí. Hlavně interakce Venoma s Eddiem je prostě bžunda, kterou tvůrci dobře a ve správných chvílích prodaly - a velkou zásluhu má výborný Hardy, kterého mám po tomhle zase o něco radši, a upřímně si vybavuju jen jednoho dalšího herce, kterej by mě svým živelným projevem v každým filmu tak bavil. Nějakej Jack Nicholson se jmenuje (i když nechci srovnávat, to ani náhodou). 70% a s odstupem hvězdu ubírám - není to tak zvládnutý, ale bohužel ani tak nezvládnutý, aby to mohlo být na guilty 4*... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Důležitým bodem dnešního filmového světa jsou komiksové adaptace- nejlíp se asi přitom vede Marvelu, ať už ohlasem kvality nebo finančními výsledky. Marvelu se navíc časem podařilo dostat postavy, které před tím dávno rozprodali. Nedávno Disney zakoupil studio 20th Century Fox a do pár let se tak Marvelu- který Disney vlastní- vrátí do majetku X-Meni i Fantastická čtyřka. A nepřímo se do domovské garáže vrátil i Spider-Man. V Sony se totiž po dvou nejistých Amazing-Spider-Manech rozhodli, že to zkusí ve spolupráci s Marvelem, kterému Spider-Mana zapůjčili v rámci Captain Americy: Občanské války a Avengers: Infinity War a za oplátku jim v Marvelu pomohli s vypracováním úplně nových Spider-Manovských sólovek, Spider-Man: Homecoming a již teď chystané pokračování Spider-Man: Far from Home. Sony ale pořád ví, že Marvel je dost žádaná značka a byli nyní v ošemetné kaši kvůli tomu, že se o Spider-Mana nyní dělí a nemůžou tak jeho potenciál plně vydojit. Dostali ale jiný nápad: Stále jim totiž zůstali práva na všechny Spider-Manovské postavy a rozhodli se proto vypracovat vlastní Spider-Man vesmír........ bez Spider-Mana! Tím statečným hrdinou, který si vytáhl spálenou sirku se stal Venom. Ten se již ukázal ve filmu Spider-Man 3 a schytal celkem velkou kritiku i když zpracování od Sama Raimiho s odstupem rozhodně nebylo zle. Spin-off s Topherem Gracem nikdy nevzniknul a to stejné se týká Venoma odehrávajícího se ve stejném vesmíru jako filmy ze série Amazing Spider-Man. Film Venom vznikl až teď. Režíruje Ruben Fleischer, tvůrce slušných snímku Zombieland a Gangster Squad a do hlavní role byl obsazen Tom Hardy! Tedy ten, kterého byste v podobné látce nečekali, Hardy si totiž své role pečlivě vybírá, avšak Venom ho jednoduše zaujal a šel do toho. Od začátku bylo pak podivné, že by se Spider-Man ve filmu neobjevil a Venom by měl tak vzniknout bez Spider-Mana. Minimálně tvůrčím zázemím to vůbec nevypadalo marně a trailery rozhodně film neposílali do pekel. První dojmy však očekávání přece jen trochu zchladili. Jak to tedy nakonec dopadlo? Na Venoma jsem osobně vyrazil bez žádných velkých očekávání a byl jsem prostě zvědavý co dostanu. Rozhodně jsem ale nečekal film, který mě chytne od samotného začátku a už mě do konce nepustí, film, který zase pojme komiksový žánr tak trochu jinak a především u kterého bude každá tvůrčí pozice tak znát. Začnu u Rubena Fleishcera- Člověk, který mě ani Zombielandem ani Gangster Squadem neuchvátil ale byl jsem si jistý, že má své kvality. Neřekl bych, že jde o úplně geniálního režiséra ale Venom mi přijde jako pevně poskládaný a zajímavý film, což je zajímavé vzhledem k tomu, že se údajně vystřihlo až 40 minut materiálu. Akční scény jsou přehledné, nápadité a zajímavé a i přes to, že je plný digitálních triků nikdy nepůsobí přehnaně nebo odbitě. Jiné technické stránky jsou také na jedničku- Kamera šikovného filipínce Matthewa Libatiquea je nádherná a především na IMAX promítání opravdu zapůsobila. Hudba mého oblíbence Ludwiga Göranssona lahodí uším a především.... i když tomu klipy z filmu nenapovídali, film je velice kvalitně sestříhán a akční scény jsou opravdu přehledné. Tom Hardy je jinak oficiálně bůh! Před filmem jsem slyšel různá témata tipu jak je Hardy ve filmu vtipný a scény s ním jsou k smíchu. Někdo ale jakoby nepochopil to, že ty scény mají být k popukání a k smíchu i když jsou vevnitř smutnou psychologickou dírou do duše zlomeného člověka zmítaného ,, parazitem´´. Hardy si s rolí opravdu vyhrál a potvrzuje status jednoho z nejlepších herců současnosti. Zbytek obsazení je také velice dobrý- Dokonce se stalo to, že mi Michelle Williams nevadila a i když se dle mně pořád jedná o neuvěřitelně nesympatickou herečku, tady mi tolik nevadila a především v jedné scéně se opravdu vyhrála. Kdo naopak potvrzuje své kvality je Riz Ahmed, který ztvárnil hlavního padoucha snímku a i když s ním je ten problém, že nevypadá jako zlý záporák, vůbec mu to nevadí a jeho Carlton Drake sice není jeden z nejlepších filmových záporáků všech dob ale taky není jedním z nejhoších. Další zajímavá castingová trefa. Největší radost mi ale udělal Woody Harrelson, který jako by omládl o 20 let a doufám, že se s ním a jeho Cletusem ,, Masakrem´´ Kasadym ještě uvidíme. Největší radost mi ale udělalo jedné (ne) očekávané cameo, které se najednou z ničeho nic objevilo a vyvolalo mi obrovský úsměv na tváří. Film především zabaví i když slavný Venom chybí. Postava Eddieho Brocka v podání Toma Hardyho totiž děj dokáže zabavit i pouhým detektivním vyšetřováním. Bavila mě Brockova komunikace s bejvalkou, bavil mě psychicky zhroucený Brock, bavilo mě jeho postupné přátelení s Venomem..... Nejedná se sice o nejlepší komiksovku, jedná se ale o nový, zajímavý pohled na komiksovou adaptaci a především podařenou. Dvě potitulkové scény mi navíc udělali radost a už se těším na dvojku s Woodym Harrelsonem, ten chlap na to prostě má. Velký, překvapený palec nahoru! () (méně) (více)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavná po povrchu jazdiaca rutina. Remake Masky bez jej všetkej extravagancie. Venom sa v plnej kráse ukáže až po hodine, pričom film má ledva hodinu a pol. Záporák je klasický komiksový derivát a aj keď Riz Ahmed hrá svojho slizouna dôstojne, skôr by sa hodil do nejakého thrilleru ako do preexponovaného komiksu. Celá úvodná expozícia je navyše zbytočná a dala by sa zhrnúť do jedného dialógu, pričom náčrt postáv aj tak nedáva zmysel. Eddie Brock má byť loser, no naopak bol práveže úspešným reportérom, ktorý bol neoprávnene vyhodený. Potom najzaujímavejšia (a nerozvinutá) vec z filmu - že samotný Venom je tiež loser na svojej planéte a tu môže byť kráľ - akosi nedáva zmysel. PS: Je to oficiálne prvý film, ktorý je vyspoilerovaný v traileroch vrátane finálneho súboja i poslednej predtitulkovej scény? ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že Venom bude špatný, a v něčem to špatný je - Má to fakt strašnej scénář. Základní příběh je slušnej, ale jsou v něm nelogičnosti a prostě divný věci, což se týká hlavně mizerně napsaných postav, které se chovají jak po lobotomii. Často to vypadá, jako kdyby tenhle film napsalo 8letý dítě. Týká se to i hlavní postavy Eddieho Brocka, který je občas zbabělec, občas velký hrdina a občas je mu zase všechno úplně fuk. Táhne to ale dost charisma Toma Hardyho, takže u něj se to dá skousnout, ale všechny ostatní postavy jsou slušní trapáci. Na druhou stranu... Na to, že to má 2 hodiny, tak je to překvapivě zábavný! Obzvlášť ve druhý půlce je tam občas pěkný nápad a hlavně velmi solidní akce. Venom se v CGI překvapivě povedl a tvůrci si s ním uměli šikovně pohrát. Místy je to i docela drsný, obzvlášť pro mladší diváky (9 - 14 let), pro který je tenhle film ideální. Navíc potěší, že tenhle film vlastně nedělá ostudu komiksu. Pěkně to z komiksů čerpá nápady, takže jako představovačka Venoma tenhle film velmi dobře funguje. Občas je tedy Venom blbost, občas dobrá zábava. Na dvojku se určitě podívám, hlavně díky parádně hypeovací potitulkové scéně. (6/10) ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Och, ako veľmi by Venomovi prospela poriadne krvavá a nahláškovaná R-ková verzia. Tom Hardy je totiž ako vždy výborný (i keď novinára som mu neveril) a Venom viac než slušný. Tam však ale pozitíva filmu viac-menej končia. Dej snímky bol jedno veľké klišé, akčné scény s niekoľkými výnimkami ničím odzbroujujúce a hlavný zloduch maximálne obyčajný. Napriek tomu nepovažujem Venoma za monumentálny prúser, ale skôr za veľmi ale veľmi ľahký nadpriemer, ktorému však ku kvalitnej komiksovke chýba naozaj veľa. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Podle prvních recenzí od kritiků jsem byl hodně rozpačitý, ale jak už tak bývá, když se kritikům film nelíbí, divákům se líbit bude, a to je přesně tenhle případ. Venom je zábavný akčňák, který samozřejmě táhne především Tom Hardy, ale ani samotná postava Venoma nezůstává vůbec pozadu. A co víc, je to příjemná změna oproti Avengerům a ostatním Marvelovkám. Je to příjemně vtipné, svižné a temné. Nejvíce tomu škodí fakt, že byl film prostříhán z mládeži nepřístupného na PG13, takže je Venom sice krvelačná bestie, ale nic z toho není ve filmu vidět. Dalším mínusem jsou nevýrazné vedlejší postavy a chabý scénář, což se ale díky kombinaci Hardyho a skvěle zpracovaného Venoma dá v klidu odpustit. Potěšili také poměrně dost dlouhé (dvě) potitulkové scény. Doufám, že film trhne dost na to, abychom se mohli těšit na Venom vs Carnage v podání Woodyho Harrelsona! ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama