Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Takže?? Rozhodně nedejte na hate co se rozjel na internetu. Film je na motivy postav z Marvel komiksu, ale nespadá do světa Marvel Studios, jedná se o samostatně stojící příběh studia Sony. A jak to funguje? Skvěle! Není to žádné mistrovské dílo, ale bezva zábava ano. Film utíká, nenudí a fanoušci Venoma rozhodně nebudou zklamání, právě naopak. Já fanda jsem, takže střílím plný počet, za mně to účel splnilo a chci víc Venoma! ()

Luciee113 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který hoooodně překvapil. Akce, vtip, láska.... Nenudíte se ani chviličku. Výborné zpracování, hudba a perfektní obsazení až na hlavní hrdinku. Kdo ji proboha vybírala kdo ji dělal maskéra? Vůbec se mi nelíbila a ty její vlasy... Hrůza. Co na ní ten božský hrdina miloval? Připadalo mi to jako hloupý vtip. Její dabing taky hrůza. Ale když přejdu hodnocení filmu bez ní, tak za nejvyšší počet hvězd i dál. Kdybych měla hodnotit ji, tak odpad.... ()

pmusic 

všechny recenze uživatele

A to je Tom Hardy můj oblíbený herec.. takové škody za tolik peněz! Možná bych to shrnula slovy mého přítele, který po skončení filmu zůstal bez jediného pohybu sedět v sedačce kinosálu a pravil: "Nic horšího jsem už dlouho neviděl!" Bohužel mu musím dát za pravdu, děj by šel snad popsat jen tak, že měl začátek, prostředek a konec.. Dvě hvězdy dávám z úcty k Marvelu a za triky. ()

Martin.Tokos 

všechny recenze uživatele

Absence drsnějších scén se na filmu dost podepsala. První polovina měla pomalejší rozjezd, ale když se objevil Venom s dokonalým humorem, najednou z toho byl fantastický film. Slabší zaporák, nesympatická hlavní herečka, ale přesto kvalitní a hlavně svým způsobem vtipný film. ()

george82 

všechny recenze uživatele

Určitě o dost lepší provedení Venoma, než tomu bylo v S3. Venom je sice veden v Marvelu jako neutrální, ale tady z něj udělalo Sony až klaďase. Ale na konci spouler na Carnegeho...už teď se těším. A dosazení Harelsona do této role je velkým příslibem. Nicméně Venom je takto super. Jen bych mu dal tvrdší rating. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Asi největší nevýhodou tohoto filmu je strašně pomalý začátek, v tomhle mi to lehce připomínalo Ant-mana protože ten měl stejně pomalý začátek, další nevýhodou je hodně krátká stopáž - samotné závěrečné titulky mají asi 20 minut, takže film je dlouhý lehce přes hodinu a půl, většinou oceňuji filmy, když jsou krátké, ale u tohoto filmu by klidně nějakých 15-20 minut navíc neuškodilo. Pokud přečkáte slabší začátek (no začátek, film se rozjede až v půlce), tak se budete výborně bavit. Tom Hardy je skvělej, Venom je parádní záporák, film je místy hodně vtipný. 70% ()

Emjecko 

všechny recenze uživatele

Diváky, kteří šli na Venoma, můžeme rozdělit na dvě skupiny. Ta první už před zhlédnutím filmu kvitovala nízké hodnocení od Rotten Tomatoes. Za lístek zaplatili pouze z důvodu, že jim přišlo hloupé kritizovat něco, co sami neviděli. Budiž jim to připsáno k dobru. Druhá skupina vytvořila přirozenou opozici a promítací sály po celé zemi zaplnili s halasným mumláním, že to přece nemůže být tak špatné. My jsme vytvořili třetí skupinu. Přišel nám přeplatek za elektřinu a přece nebudeme sedět doma. Sednout si lze i v kině. Kamarád patřící do čtvrté skupiny nás upozornil, že prvních cca 45 minut si v něm budeme připadat zbytečně. Poučeni jeho nezdarem a vyzbrojeni pistáciemi v čokoládě jsme úvod tvořený především pokusem o romantickou linku přečkali bez úhony. Následně jsme konečně dostali to, pro co jsme přišli. Rubačku, divokou automobilovou honičku, další rubačku, Toma Hardyho s odkrytým obličejem a příslib druhého dílu se záporákem, kterého jsem si musel vygooglit (ale Woody Harrelsona jsem poznal sám!). Jediná zásadní změna oproti ostatním marvelovkám je absence superhrdiny snažícího se zachránit svět. Venom se chce hlavně nažrat. ()

stephano 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdičku ubírám za to CGI, ani v kině to nestojí za nic a v roce 2018 by takhle dobrej film měl mít bud víc peněz, nebo jiný studio vizualních efektů. ()

Olafsson 

všechny recenze uživatele

Tupoučkej děj, scénář má děr jak bezdomovcův plášť, postavy nemaj žádnej charakter, pozadí či hloubku, celý je to slátaný do jednoduchý posloupnosti, a já se půlku filmu řehtal na celý kolo! Tom Hardy je skvělej, role mu sedla, hlásí se tu ostošest a nechybí ani situační humor, triky parádní, akční scény taky. Skvěle jsem se bavil a určitě si tenhle filmovej zákusek někdy zopáknu, abych si zas procvičil bránici. ()

plo koon 

všechny recenze uživatele

Není to takový průser, jak se mnozí snaží naznačit. Na zadek si z toho ale fakt nikdo nesedne. Proč Michelle Williams hraje, tak jak hraje, je mi ovšem záhadou. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Dvěma slovy klasický Marvel, nic víc nic míň, takže fanoušci Marvelovek budou spokojení, včetně mě. O Venoma jsem se nikdy nezajímal, takže nevím jestli si původ upravili či nikoliv, ale mimozemský organismus je dobré vysvětlení. Ve filmu je dost akce a příběh je poutavý, takže film nenudí. Sem tam se objeví i nějaký vtípek a samozřejmě nesmí chybět nervy drásající poslední sekundy před katastrofou a heroické obětování. PS: Určitě se vyplatí počkat si na druhou potitulkovku, je dost vtipná. Hodnocení: 75/100. ()

fordhont 

všechny recenze uživatele

Hororové a komediální prvky fungují Akci mohla více dotáhnout hudba. Vadila mi infantilnost projevující se často v komunikaci symbiontů. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Z menších obav se nakonec vyklubala parádní pecka! Dokonce i náš dabing byl po dlouhé době zábavný a celkem i sprostý :-) Tom Hardy je borec, který zvládne zahrát cokoliv. Pokud vznikne i další pokračování nebudu se zlobit. Venom je jízda, které nechybí super akce, efekty a černý humor. ()

Sasulka3 

všechny recenze uživatele

Po tom, co se s ,,Marleovkama,, rozthl pytel a ja poctive chodim s pritelem, na co se jen da...tak ja z Venoma byla nadsena. Po dlouhe dobe neco noveho, jineho a originalniho (jinym zpusobem). Tak jak miluju Iron mana, tak miluju i Venoma, diky nadsazce a humoru, ktery ve filmu nechybi. K tomu skvely a nadherny Tom Hardy, takze co vice si prat :) ()

Bartex 

všechny recenze uživatele

We.... Are VENOM. Asi jsem dostal víc, než jsem čekal. Je lepší být nenáročný divák, který si po filmu řekne: "Mi se to líbilo" než dva dny mluvit o tom, jak dnešní filmy stojí za vyližzadek a litovat vstupného. Jasně, dnešní filmy jsou oproti těm starým poctivkám úplně jinde a kdybychom to měli dopodrobna rozebrat, tak nám ukápne možná i slza, ale taky nepláčeme nad tím, že máme internet v každém zařízení nebo že vystoupím v cizím městě z vlaku a s navigací trefím někam, kde bych 20 let zpátky nedošel ani omylem... svět se prostě pohnul a kdo se nepřizůsobí, ten si to neužije. Marvelovka je prostě Marvelovka. Kdo nemá rád, pochopil po dvou filmech. Já rád mám a proto v rámci žánru (poslední dobou používám často), dávám za 5! ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Po posledním traileru a následně hlavně po vlně opravdu negativních recenzí má očekávání ohledně Venoma výrazně klesla (a to byla zprvu opravdu vysoká). No a asi i díky tomu mě při dnešní návštěvě kina Venom celkem příjemně překvapil. Myslím, že se s většinou lidí tady schodnu, že celý film tahá Tom Hardy, který zastiňuje snad každého dalšího herce a je vidět, že do této role dal opravdu hodně úsilí. Dalším velikým plusem pro mě byly rozmluvy mezi Eddiem a Venomem (převážně v první půlce filmu), protože byly fakt vtipné (až na pár výjimek) a skvěle se navzájem doplňovali. Co se mi už místy nelíbilo, byly speciální efekty a akce. Té opravdu chyběl ten erkový rating, protože by to tomu dodalo neskutečnou šťávu. No a ohledně efektů, tak tam mi ani tak nevadila jejich kvalita (ta byla celkem v pohodě), ale kvantita, protože jich tam bylo zkrátka až zbytečně moc a nebylo mi to místy moc příjemné (hlavně třeba závěrečný fight). Na to se částečně váže záporák, který byl bohužel celkem špatný a takový nic moc. Jako poslední mínus bych chtěl zmínit postavu Eddieho manželky/exmanželky ztvárněnou Michelle Williams, protože ta mi opravdu značně vadila a připadalo mi, že tam vůbec není potřeba. No, teď to asi vypadá (po těch všech mínusech), že se mi Venom nelíbil, ale opak je pravdou, protože já jsem většinu těchto mínusů očekával a byl jsem na ně tak nějak připraven a popravdě jsem tenhle snímek čekal horší. Tudíž hodnotím takovými fajn třemi hvězdami a rozhodně se nejedná o nějaký propadák. 65% ()

pride 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol pruser. Chaos ako sa patrí. Sympatie 0. Humor 0.(jedna scéna s výťahom to nezachráni). Hardy je super a tak som chcel aby sa mi to páčilo ale nie. Nemalo to šmrnc, hĺbku. Nudná jednohubka čo zapadne prachom. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama