Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

V podstate hodne tuctove CGI becko, ktere nepotrebuji videt znovu. Hardy zrovna moc nehraje, rating bez drsnych scen tomu moc nepomaha a zaporak i pointa je tak trochu nuda. Carnage bude asi trochu lepsi, snad, teda pokud na nej dojde. ()

Aiwcz 

všechny recenze uživatele

Mínus 3 hvězdičky za ultra mizerný, neoriginální a extrémně nudný scénář, mínus 2 hvězdičky za CGI z minulého desetiletí, které bylo v kombinaci se špatnou kamerou děsivé, mínus 1 hvězdička za "oba" hlavní záporáky, plus 1 hvězdička za Michelle Williams a plus 2 hvězdičky za Toma. ()

notozjano 

všechny recenze uživatele

No a tak je potřeba trochu pomoct s hodnocením a hvězdičkovat jak o dušu, protože pominu- li malinko slabší rozjezd, bavil mě film až do úplného konce. Akce fajn, efekty za jedna a hlášek a vtipů je tu tolik, že by to vyšlo na menší trnky-brnky. Tom Hardy patří mezi mé vyhledávané herce a tak jsem velmi rád, že právě on dostal tuhle roli a zhostil se jí s naprostým přehledem, tak jak jsem u něho zvyklý. Venom mě bavil (hlavně závěr fakt nemá chybu) a doufám, že nastane- li nějaká taková invaze, bude to právě on, koho s radostí přivítám. :) ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Značně slaboduchý scénář a výprava je masivně tahaná za uši k průměrnému hodnocení akčností, Hardym a trochou humoru. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

"Sežereme ti ruce i nohy a pak ti z hlavy urafneme ksicht. Budeš bezruká, beznohá věc bez tváře co se válí po ulici jako hovno ve větru." Komerční úspěch Venoma má základ v jeho zábavnosti. Není to tak ale po celý film. Do kontaktu Eddieho s Venomem šlo o sterilní příběhovou linku jako z Akt X. To teprve spojení a komunikace těch dvou looserů z odlišných světů tomu dala šťávu. Jsem si jistý, že příběh a zpracování mohly být na vyšší úrovni, ale na druhou stranu to odpovídalo odlehčenosti žánru. Sice v závěru zase nešlo o nic menšího než záchranu planety, ale tady byla jen něčím navíc, něčím co by zde vůbec nemuselo být. Na dvojku si příště zajdu do kina. ()

hrdygay 

všechny recenze uživatele

sklamanie, divne prehravajuci tom hardy, napriek tomu, ze je dobry herec, reci o kusnuti hlav boli uz cez ciaru, aj scena, kde si eddie brock resp. venom (tom hardy) lahol do akvaria bola tragicka, zaporak carlton drake alias riot (riz ahmed) bol hrozne slaby, snad sa v dvojke predvedie carnage (woody harrelson), michelle williams je jebacka 6/10 ()

daleba 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být mnohem lepší! Jenže to by tam místo M. Williamsový musela hrát třeba nějaká hezká herečka, finále by muselo být finále, záporák by musel být záporák atd. Je na tom strašně vidět, že se příliš stříhalo! Klidně bych zvládnul 2 a půl hodiny, kdyby to mělo hlavu a patu! ()

enter. 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se chtěl Venom až příliš kamarádit a sršet vtipem. Trošku vážnosti by filmu prospělo. Závěr filmu slabý, bez většího napětí a epického boje - bum bum a byl konec. Za mě spíše zklamání. ()

Dr_Berry 

všechny recenze uživatele

3* a půl s odřeným CGI jazyčiskem. Tom Hardy je skvělej to bez debat, ale sakra ten děj a zpracování. Ať mi Venom uhryzne xicht z hlavy, ale kvalitativně je to na úrovni Ghost Ridera s Nicholasem Cagem z roku 2007. Už se nedivím, že samotnej Hardy byl pohoršen, když viděl výsledek, i přesto, že to celý táhne sám. Být na jeho místě tak asi taky zuřím. Jasně je to lepší než Venom Topfera Grace ze Spider-Mana 3, ale tohle jsem si představoval trochu jinak. Změna ratingu z R na PG-13 tomu asi hodně ublížila. Pokud bude druhý díl tak doufám, že zpracování a děj bude mnohem lepší. Na konci mě hodně zaujal "kudrnáč" Woody Harrelson jako Cletus Kasady, protože s jeho Carnagem by si to zasloužilo spoustu krve a režiséra utrženýho ze řetězu. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem čekal minimalistickou, temnou podívanou, jež bude stavět na rozervaném hereckém umu T. Hardyho, ale bohužel jsem se setkal s přehnaně přerostlým černým monstrem, které i tak jednoduchý prvek, jako je rozmluva dvou identit, realizuje jako dialog herce a směšné masky vyrůstající mu ze zad. Ostatně několik málo zabitých záporáků a štiplavě sprosté hlášky z nikoho nedělají antihrdinu, takže celá hra na zlý protipól rodinného MCU se poněkud nepodařila a nepřehledné finále plné vybuchujících raket ničemu nepomohlo. Nemám jednoduše dobrý pocit ze superhrdinů, kteří jsou nezničitelní a neporazitelní, ale zároveň se snaží tvářit se zcela vážně... ()

izinka 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem - zklamání. Přijde mi, že se Tom Hardy k roli dostal nějakým omylem. Vůbec mi tam nesedí. Film nuda. Jednou ho vidět bohatě stačilo. ()

uhlerado 

všechny recenze uživatele

Tom neunavi svojou charizmou a vtipom. Dej konzumovatelny a nenudí, efekty skvelé a obsadenie vyhovujúce. Fajn fajn, tento im vyšiel ()

mstychov 

všechny recenze uživatele

Naprosta pecka. Vse se zacne vice resit az tak v pulce filmu. A to je na tom asi to nejuzasnejsi. Film je napinavy. Herecke obsazeni bozi. ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama