Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 098)

Lukas222 

všechny recenze uživatele

Väčšinu tohoto diela som netušil, čo to vlastne pozerám. Horor to nebol, lebo rating 12+ (kde nie je krv, nie je horor). Thriller? Určite nie, pretože na tom nebolo napínavé zhola nič, ani raz som nemal problém odhadnúť, čo bude ďalej. Akcie je veľa, je vcelku slušná, ale zase ten rating... Humoru tam veľa nie je, zasmial som sa len raz a to až na konci. Záporák nemastný-neslaný, ak by mu neprišiel helfnúť parazit ani by som ho nebral ako záporáka. Na marvelovku slabota. ()

milaninoo 

všechny recenze uživatele

Tak tohleto se fakt,ale hodně,hodně nepovedlo,byla to strašná slátanina.To jak kdyby byl tenhle film sestřihan z nějakýho serialu nebo co?No děs běs! ()

L.O.T.R 

všechny recenze uživatele

Skvelý úvod a perfektné intro ku druhému dielu, ktorý sa už teraz chystá. Tom Hardy ako Venom bol výhra, to už som hovoril pri jeho obsadení a teraz mi to iba potvrdil. Ten hate od novinárov je absolútne mimo. 80% ()

dofo 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy je jediný dôvod, prečo je ten film pozeratelny. Akčné scény su dobré, ale celkovo ten film nieje žiadna sláva. Prva hodina filmu je slabá, potom sa to rozbehne. Dalo sa to pozrieť. ()

Novik 

všechny recenze uživatele

Vlastně stejné překvapení jako Solo. Ano, je to vlastně natočené stylem jak se dřív natáčeli komiksové filmy a celý film je spíš jakoby úvod k něčemu co nám naservírují v dalším díle (potenciál to fakt má), ALE má to výborného Toma Hardyho bez kterého by ten film nejspíš zapadl, navíc jeho scény s Venomem patří k těm nejlepším a nejzábavnějším (kdyby celý film spolu jenom kecaly, nezlobil bych se) scénám co jsem letos viděl. Akce vcelku nápaditá, příběh je klasické klišé, herci ok a faktem že tu chybí jedna věc, a to že film není R-ko. Zatím hodnotím lepší 3*, uvidíme po prodloužené verzi. Bavil jsem se. ()

jabbo123 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem po prvních komentářích a recenzích moc neočekával. Už samotná informace, že bude film PG13 ve mě vyvolala docela pochyby. Na druhou stranu, Tom Hardy hrát umí, takže jsem byl spíše opatrně zvědavý. A ouha, ono to nebylo vůbec špatné. Krev proudem neteče, pár ukousnutých hlav vás ale nemine a Venom zůstává věrohodně brutální a démonicky děsivý a přitom dostatečně komiksový. Opravdu se podle mě, co se zpracování komixového filmu, řadí mezi špičky žánru. Efekty sice nespolkli tolik rozpočtu jako nejspíš Avengers, ale rozhodně neuráží a díky dobré kameře vypadají hodně organicky. Pokud se jedná o rozjezd, pilotní díl série, určitě se budu těšit na další díly, zvláště díky příslibu mého oblíbeného padoucha, kterého by si příště mohl zahrát Woody Harrelson. Nijak bych neřešil, že film staví "původní" origin venoma úplně někam jinam, ale v rámci komiksů samotných se Venom objevoval v různých iteracích. A je třeba také zmínit, že skutečně bez Toma Hardyho, by tenhle film nemohl fungovat. Já jsem dostal víc, než co jsem čekal. ()

Vestor 

všechny recenze uživatele

Venoma jsem prakticky neznal, jenom jsem si ho pamatoval jako jednoho ze záporáků z kresleného Spidermana. Vůbec nic jsem od filmu nečekal, ale dostal jsem velmi příjemné překvápko. Solidní akční jízda s vtipnými hláškami, promakanými efekty a sympatickými postavami. Jednoznačně nejlepší Marvelovka za posledních několik let. ()

Boy.Osaka 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě na film nenalákal můj 11ti letý syn asi bych se na něj nepodíval. Tím by bylo řečeno téměř vše. Naprosto nezajímavý a tuctový komixový film. Kromě relativně snesitelného Toma Hardyho je tam banda nesympatických až otravných herců hlavně jeho partnerka a záporák. Navíc je na filmu hodně vidět jak moc se stříhalo. Prostě a jednoduše místo kvalitního Rka se to muselo udělat pro malý děcka a podle toho to vypadá. Jediné lehké pozitivum sou celkem kvalitní triky, i když někdy je to až moc přehlcený. NUDA pro KIDY ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Sice jde o kasovní trhák roku,ale poté filmové,kritické,umělecké stránce filmu jde o průměrný biják ,kterému vévodí Tom Hardy a jeho tzv. chemie mezi ním a Venomem to ostatní jsem viděl jinde a lépe....... v lepším provedení. Čekal jsem po neskutečné kritice hrůzostrašný film,ale nakonec to jde ,ale především díky Tomu Hardymu !! ()

Marek.Skalka 

všechny recenze uživatele

Venoma si spojuji hlavně se Spider-manem. Tedy tím zlým. A jejich souboji. Tohle sice byl spíše průměr. Ačkoli tedy v porovnání s tragédií Black Panther to dosahu doslova hvězdných kvalita. Ovšem na to, co v postavě Venoma je, to Marvel také moc dobře neudělal. Po všech stránkách tuctovka. Ovšem i tak to další chyby má. Třeba se jim také moc nepovedlo obsazení, kdy ta hlavní ženská postava... no nic moc. To ani nemluvím o tom, že Venom Eddieho v podstatě užírá za živa. A to se ho půlku filmu snaží představit jako pro hostitele jen příznivého symbionta, který ho i léčí. Zkrátka dvě hvězdy. Třeba takovému Ant-manovi to nesahá ani po kotníky. ()

ketie 

všechny recenze uživatele

Za prvé: film byl celkem krátký, ale to nebylo na škodu, ba naopak! Navíc mě hned na začátku potěšilo zjištění, že Venom byl natočen ve spolupráci s MCU - a to byla fakt dobrá volba. Za druhé: děj nebyl tak úplně podle typické "marvelovské šablony", na kterou jsem si v posledních měsících zvyknula, takže speciálně pro mě dost příjemná změna (i když nečekaně). ... ... ... Snímek především sází na skvělou hlavní postavu, kterou perfektně ztvárnil Tom Hardy. Překvapil mě i scénář, který byl přiměřeně vtipný a hlavně dialogy mezi Eddiem a Venomem byly vážně top! SPOILER: Z čeho jsem ale vůbec nemohla - Stan Lee? To jako vážně? Úžasný. Jeho cameo mě přivedlo na myšlenku počkat si na možnou potitulkovou scénu a ejhle - ona tam fakt byla!... Jinak nemám moc co bych k tomuto filmu vytkla, vůbec nebyl špatný - spíš si myslím, že uživatelé zde na ČSFD jsou až moc zhýčkaní MCU filmy a podle nich také hodnotí. Nemyslím si, že je to tak úplně správně, a to MCU filmy miluju...jen můj názor ()

Roach 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, čekal jsem sranec a dostal zábavy ranec. Duo Venom-Hardy si prostě sednou a z parazita je najednou sympaťák. Klidně si tu dvojku dám. ()

loki3016 

všechny recenze uživatele

ne..je mi luto, ale ne. mohlo to dopadnut aj horsie ale jedna z mala marvelackych postav ktore mam rad si zasluzila vacsi ulet ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

No, po dlhej dobe komiksovka, ktorá je tupá ako poleno, ale predsa len neurazí. To, že to nespadlo úplne na dno má zrejme na svedomí len vynikajúci Tom Hardy a zopár podarených scén. O stratu času ale vôbec nejde. Človek, ktorý úplne vypne sa určite zabaví. 60% ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama