Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

No, po dlhej dobe komiksovka, ktorá je tupá ako poleno, ale predsa len neurazí. To, že to nespadlo úplne na dno má zrejme na svedomí len vynikajúci Tom Hardy a zopár podarených scén. O stratu času ale vôbec nejde. Človek, ktorý úplne vypne sa určite zabaví. 60% ()

pyzma84 

všechny recenze uživatele

Z komediálnej stránky ma film pobavil, no stále som v ňom videla film Upgrade a porovnávala, no jednoznačne toto som slabší odvar a nebyť tej humornej stránky a pre mňa dobrý herecký výkon, tak by mal určite nižšie hodnotenie. ()

Rada.Shoa 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu dost originální a kvalitní snímek.Marvelovská sága Avengers mě dosti zklamala se svým Infiniti war a tak jsem rád že to alespoň trochu dohnali Venomem a novým Deadpoolem.Líbí se mi původní hlas Venoma a v kombinaci s Tomem Hardym je to opravdu jako symbioza.Střih a hudba také kvalitní takže myslím že se jim to v celku dost povedlo a očekávání se rovná výsledku. ()

J.Crusader 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu se vážně hodí nechat mozek doma. Nebo ne doma, ale vůbec někde ztracený úplně vzádu, zapomenutý, nechtěný. Pak si lze film užít plnými doušky. Pak vás nepřekvapí situace, že výplň dveří z auta, použitých jako kryt, je po útoku a explozi drona po odhjození dveří naprosto netknutá atp. Pokud se dokážete povznést nad takovéto drobnosti a také nad to, jak najednou mimozemský organismus porozuměl -a mluví - plynně anglicky, tak si užijete celkem dobrou akční komedii. Pokud ovšem mozek zapnete, budete neuvěřitelně trpět. Volba je jen na vás. (Já mozek vypnul a je to na slabé 4) ()

Rumbambule 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, co stojí za to vidět v kině (viděla jsem doma na notebooku). Začátek takový typicky komixový, dost to připomínalo Spidermana. Ale celý film je nabitý hláškami a vtipnými scénami. Kdybych se dokázala oprostit od dojmu, že tam pobíhá Martin Písařík, užila bych si film ještě víc :) Nezbývá než těšit se na velkolepou dvojku! ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Tedy podle upoutávek jsem čekal o něco víc,T.Hardy budiš docela dobrý herecký výkon sem tam dobrá hláška,triky dobrý ale je jich pomálu,průměrný Comics.Pěkné závěrečné titulky. ()

Lofiodtahar 

všechny recenze uživatele

Já nechápu ty hodnocení. To jsem se opravdu bavil jenom já? Já si ten film parádně užil. Mám už dost těch srdcervoucích filmů co si hrají na hrdiny a celý svět by zaplakal. Tenhle film je vyjímečný. Akce, romantika, humor, sci-fi úplně všechno na co si člověk vzpomene. A podle mně to v tom filmu šlapalo. Je jiný a člověk se u něj prostě nenudí. Dávám 5. Dal bych čtyři tedy o jednu méně za obsazení Michelle Williams ....no možná spíš za to jakou jí udělali makovici. Ale i na ní se potom dá zvyknout. Snad v dalším díle umře a přijde jiná šťabajzna nebo jí prostě upraví ten debilní účes. Hodnotím 5 protože nechápu to hodnocení pod 3............. ()

Pcermis 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ale hodně trapný nebýt tam Stan Lee tak ani nevím, že je to Marvel. Hodinu nuda, 10 minut love story, minutu souboj a zbytek trapný vtipy. Tohle bylo ubohý i na Marvel. Záporák nikde, děj nikde, boj nikde. A to jsem si myslel že nic horšího než Black Panter být nemůže a ono ano. ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

"Teraz im všetkým odhryzneme hlavy a dáme ich na hromadu. - A to prečo? - Hromada tiel, hromada hláv." Dve medzihviezdne skrachované existencie - jeden zabudnutiahodný záporák - jedna osudová žena a kopec paranoických konverzácií. Film stojí a padá na Hardym - ten neskutočne tiahne celý film. Teda mal jednu čiernu výpomoc. Chémia medzi nimi je parádna a to až do tej miery, že som ochotný odpustiť hluché pasáže, detsky prístupné súboje (PG13) a infantilný záver. PS: pamätáte sa ešte na bozk z prvého Spidermana? Tak na neho rýchlo zabudnite. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Podle toho jak se o tomhle počinu mluvilo po internetech jsem čekal průser. Ale zase jen důkaz toho, že člověk si musí udělat vlastní názor než aby poslouchal bandu retardů s komplexama méněcennosti. Jasně, že nejde o bůhví jakej zázrak, ale já se u něj příjemně bavil. Venom je děsně cool, Hardy tu kupodivu neřekne za celej film jen tři slova a samotná chemie mezi ním a symbiontem funguje na výbornou. Film je temný, ale i vtipný. Jen škoda toho hlavního záporáka. I přesto, že je to asi naprostej genius, filantrop a multibambilionář, ale prostě ho mohl hrát někdo ... trochu starší a ne takový ucho :D Doufám v pokračování s naznačeným Woodym coby Carnagem. 4* ()

kesinaa 

všechny recenze uživatele

,,Co jsi sakra zač?" ,,My jsme Venom." Marvelovský snímek o neúspěšném novináři Eddie Brockovi a mimozemském symbiontovi, přiživujícím se na něj a nesnášejícím oslovení "parazit" v hlavní roli. Včera jsem měla konečně příležitost shlédnout film s kvalitním českým dabingem. Výsledek je však rozporuplný. Venom je nesporně povedený kousek s dobrými efekty i příběhem, snaha Venoma chovat se kladně a chránit ubohé pokladní před zloději po příkladu Spidermana však vyznívala spíše směšně. Velká chyba je také podle mě přístupnost filmu. S R-kovým ratingem by snímek jistě zaujal o něco více. Toma Hardyho si pamatuji jako záporáka v Revenant: Zmrtvýchvstání a z válečného snímku Černý jestřáb sestřelen. Riz Ahmed v roli záporáka Drakea byl neuvěřitelně slizký a Eddieho přítelkyně Michelle Williams také nebyla k zahození. Líbila se mi také akčnost filmu, jako například souboj Venoma s policejní jednotkou ve tmě, Eddieho zběsilý útěk na motorce před dalšími policisty i závěrečný souboj Eddieho-Venoma s Drakeem-Riotem. Závěr: snímek je dobrý a temný, herci obstojní, prospěla by větší krvavost a zápornost hlavního anti-hrdiny. 2,5* ()

Slash_Flash 

všechny recenze uživatele

Páni sluničkáři (čti jako "dvanáctilété vypatlané děcka") si opět vyšlapali cestu aby mohli zase prohlásit, že jim někdo ve filmu chybí a to hned znamená, že film je špatný. "A kde je Spider-Man?". "A proč tam není Spajdrman?????". Řeknu to jednoduše. Protože tam není a ani nebude :). Aspoň v to doufám, protože jestliže je postava Marvelu, která mi za poslední dva roky nejvíce srala, byl to Spider-Teen, který neumí nic jiného než po nocích masturbovat nad holčinama z jeho školy a nic jiného než vždycky prohodit rádoby vtipnou připomínku, která stojí stejně za hovno jako on samotný. No, každopádně. VENOM. Na film jsem opravdu dlouho čekal a když šel do kin, nemohl jsem se dočkat volného dne, abych si mohl zajít do kina na pořádnou rvačku se supr-dupr CGI Venomem, iterý bude vraždit a masakrovat jednoho po druhém a bude to strašná švanda. Nakonec jsem se nic takového nedočkal. Tom Hardy má ve filmech vysoké charisma a každý ho zbožňuje natolik, že scény, kde není na obrazovce, jsou ty nejnudnější z celého filmu. Zatímco Tomáš nám dál skvělej humor, který jsem si opravdu užíval, ostatní osoby nám byli tak nějak u prdele, protože věčně něco mlely, mlely a mlely, že nakonec toho namlely víc než je zdrávo. Neustále čekáme, kdy se zase ukáže Tomík a zandá nám další vtip, ze kterého se budeme chytat za břicho a smát se do slz. Ale jelikož spousta skvělých scének byly odstraněny, zbyli nám jen ty už lehce stupidní scény,které už jen zachránil pouze náš milovaný Tomáš. Venoma jsme taky všichni čekali, že? Čekali jsme rvačky, přestřelky a masakr. Toho jsme se dočkali, ale v tom nejhorším slova smyslu. Rvačky byli strašně rychlé, protože Venom nejradši řeší věci ihned, a ani jsme si z nich neodnesli kapinku krve. Přestřelky byly už o něco lepší, ale stále se jednalo o náhodné házení vojáků ve tmě či v kouři, takže jsme opět neviděli, jak bitka vypadá a masakru bylo minimum. Sice jsme zahlédli Venoma kousat hlavy, ale to jedině ve stínu a opět bez krve. Navíc Michelle Williams mi prvně připadala jako Eddieho mamka či postarší kamarádka nebo tak něco, ten fakt, že jsou manželé mě trošku rozjebal. Jestliže herec hraje o 20 let mladší postavu, není se čemu divit, že bez toho faktu bych byl lehce zmaten. Ještě aby to trošku zpestřili lepším humorem a pak to bude aspoň dokoukatelný ()

Rough 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy, Tom Hardy, Tom Hardy...o tom asi celý film je. Je pravda, že mám slabost pro komiksy a pro Toma Hardyho, proto dávám čtyři hvězdy jinak by bylo o jednu méně. Za mě filmu určitě nejvíc uškodilo zrušení eRkového ratingu, kousat obličeje, jíst zloděje bez kapky krve...? Ve Wolverinovi bylo přece pěkné co jeho adamantiové drápy opravdu dokáží, ne?Jednoduchý příběh, klasický origin opravdu prkenná Michelle Williams, u které nevíte jestli se s Tomem rozchází nebo si objednává hranolky v Mekáči...Třeba do dvojky Edward Brock Jr. dostane jinou holku páč Anne tragicky zahyne a nebo ji řeknou koukej hrát jinak si to můžeš sbalit. Potitulková scéna nám asi napovídá kam by se mohla ubírat dvojka, no nevím jestli Woody Harrelson bude představovat Carnage a taky nevím jestli mi tam pásne...no ale to teprve uvidíme, třeba se půjde úplně jiným a ne tak předvídatelným směrem. ()

jujask 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dostal až sem, mam to za sebou, a musím uznať bavil som sa dobre. Mam pocit, že sa môžeme tešiť na dalšie pokračovanie ktoré ale bude už úplne inde. Hardy nesklamal a ako venom už vôbec nie. Palec hore ()

huhuhu783 

všechny recenze uživatele

Štyry hvězdy sem dal proto,že tento film beru jako pilot k budoucímu filmu. Co se týče efektů,tak tady holyvůd udržuje vysokou laťku. Dějově je to trochu víc než předvídatelný. Ale trochu to změní situace mezi Edým a Ane. Zejména to jak ho příjde zachránit do toho lesa a pak mu dá po ukousnutí hlavy darebákovi francka. Tak nějak sem to vzal jako seznámení se s tvářema do budoucího filmu. Doufám,že z toho v pokračování nevyprodukujou stejnou sračku jako v případě nedívatelnýho Deadpoola 2 ()

monny9 

všechny recenze uživatele

Bez ostychu priznávam, že moje hodnotenie je vysoko ovplyvnené Hardym. Williams sa mi k nemu ale ani zďaleka nehodí - ani hereckým výkonom, ani fyzickým vyžarovaním. Za to som celkom sympatizovala s postavou Carltona Drakea. ()

JankiCZ 

všechny recenze uživatele

Hodnocení Venoma není obecně nijak úžasné, mně se však tento snímek poměrně zalíbil. Nakonec Tom Hardy se do role docela hodí. Hlavní prvek, který u mě zvedl tento film na čtyři hvězdičky, je sem tam nějaká zajímavá a vtipná hláška např.:"Mám v sobě nějakého parazita," v kontextu filmu celkem pobavila. Herecké výkony jsou průměrné. Jen Tom Hardy je o něco lepší. Závěrečná bitva nebyla zas tak výjimečná a netrvala vlastně ani nějak dlouho. Grafické zpracování Venoma se mi docela líbilo. Jen osobní život Eddieho Brocka mi přijde ve filmu trošku zbytečný. 71% ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama