Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Recenze (1 099)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Po vlně kritiky, která se na Venoma snesla, jsem šel do kina s jistou rezervou - navíc na dabing a 3D. Slibný a správně pomalý (ne však nudný) začátek, kde jsme se mohli seznámit s Eddiem a San Franciscem, vystřídala neuvěřitelně povedená interakce dvou hlavních postav. Právě již zmíněného Eddiho a Venoma. A to také byla jedna z nejsilnějších a nejlepších částí filmu, když se navzájem konfrontovaly tyto dvě postavy. Slušnou atmosféru a opravdu skvělý vizuál (která je úplně jiná, než u většiny filmových Marvelovek, možná by se dala přirovnat i k skvělému seriálovému Punisherovi nebo DareDevilovi) podtrhává výborně dávkovaný humor. Měl bych bohužel i několik negativ - nečekaně krátká stopáž, zrovna mi nesedla Michelle Williams, R-kový rating by Venomovi skutečně slušel!, uspěchané finále, až příliš rychle se z antihrdiny stal hrdina atd... Jenže i přes spoustu chybiček mě Venom nadchl a vynikající zážitek mi nezkazilo ani plné kino pubertálních smradů, kteří neustále šuměli a jejichž převtipné a naprosto neotravné šeptání mnohdy vůbec nepřerušovalo film. A soundtrack? Knock, knock - Let the Devil in! Opáčko před dvojkou: Přiznávám, že plný počet je přeci jen hodně štědré hodnocení, ale Venom s Hardym tvoří skvěle našlapaný tým plný hlášek a hodnotím tak spíš tuhle dvojku, než film jako takový. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Poctivá trojková zábava. Nic převratného, celkem podivné scénáristické kiksy, celkem nevýrazný Hardy, ale moc fajn akční scény i vymodelovaný zlobidlák, který by se mi v eRku líbil mnohem víc. Pověstný digimrdník na konci je tu také, takže vlastně potud fajn. Potěšila bajka se Spidermanem, který i v pěti minutách vypadá o mnoho lépe než Venom. Náprava záporáka musí proběhnout v každé komiksovce, tak musíme čekat, že i tady se digitální příšerák napraví. Jen tady tomu věřím o řád méně než v jakékoliv jiné Marvelovce. 65% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Opět mám asi výhodu, že nejsem kdovíjakým komiksovým fandou a proto to co jsem dostal přebírám tak, jak tvůrci chtěli. Příběh by určitě mohl být ponurejší ruku v ruce s atmosférou, ale pak by zase nevynikl často dobře načasovaný humor nebo hláška. Těch hlášek naštěstí nebylo tolik aby obtěžovaly, což je poslední dobou nešvar táhnoucí se každým větším bijákem. Tom Hardy je jak jinak excelentní a tvůrcům se prostě vyplatí se s ním trápit na place, protože výsledek je vždy famózní. Akce byla fajn i když SWAT vs kouř mě vyloženě štval. Triky za mě taky na jedna. Příjemně zabitý čas u oddechovky a dvojku bych si dal tentokáte v kině. 75 procent ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Poměrně spokojené tři. Spíš než nějaký solidní komiks je to chvílemi jak Deadpool s horšími triky. Takhle nahlaskovane jsem to opravdu nečekala. Chemie mezi Eddiem a Venomem funguje na jedničku. Bohužel to kazí dost špatné triky a těžce průměrný příběh. Druhá potitukova scéna to zase táhne nahoru. Celkově jsem si to užila jako takové guilty pleasure. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Rafinovaný darkside sitcom s novou marvelovskou postavou o mužovi s dvojitou identitou, osobnosťou, možnože aj psychopatickou diagnózou poznačenou osudnou udalosťou v priestoroch laboratórií. Akoby všetok ten zmätok a podprahová scenáristická nadväznosť mala byť efektnou guiltypleasure v rozžiarených kulisách nočného San Francisca a symbiotika vtipných hlášok Venoma zvieraťa a Venoma Eddieho má zakryť filmovú tínedžerskú mentalitu. Pečaťou Hardyho a Eminema je však definitívne spečatený v podstate zvláštny testostéronový účinok spanilého akčného hrdinu, ktorý sa síce sám rozpráva so sebou, ale keď treba pomôcť civilizácii a vybavovať účty, je na mieste. Akčná mobilita solídna, tie vzťahy s jeho ex tak trochu teatrálne, vyznenie filmu, celkom v poho. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Těsně na odpadní propastí!!! Venom je neskutečně nepovedenej piece of shit! Nezlobte se na mě, ale fakt to bylo utrpení! Některé efekty byly docela nepovedené. Ale co opravdu zlomilo Venomovi vaz, byl casting. Naprosto příšerný výběr herců, celý snímek pohřbil. Michelle Willimas?!? Proč vybrali takovou starou herku do komixárny a upřímně Tom Hardy, podle mě začíná mít velkej problém se hraním. Poslední dobou Hardy ve svých rolích, jen bručí, skučí, nebo nemluví (viz. Taboo, Mad Max atd.) Je to děs! Jediné co se povedlo, tak jak symbiont mluvil s Eddie Brockem a závěrečná potitulková scéna (spoiler) s Woddy Harrelsonem, který by měl být v dalším díle jako Carnage. Strašně špatný, strašně!!!! ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem očekávala něco jiného, mnohem krvavějšího a místy až nechutného, tak jsem vlastně i mile překvapená. Jen tedy vážně moc dlouho uvádějí do děje a skoro nic se neděje, a když už konečně začne něco zajímavého, pomalu se končí. Ale Tom Hardy i Venom skvělý a těším se na pokračování. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Další zkurvený komiks. 1) První polovina jakž takž ujde, než se vše vyjasní. Jakmile začnou honičky a přestřelky, i to málo hvězdiček film rázem potratí. Pile of bodies, pile of heads._____ 2) Mimozemšťan promlouvá ke svému hostiteli jazykem retardovaného teenagera. Eyes, lungs, pancreas. So many snacks, so little time. Logické lapsy se ani nepokouším spočítat. O podivném střihu se radši ani nezmiňovat. Jako celek prostě hrůza._____ 3) Nicméně 41letý Tom Hardy je pořád ještě sexy chlap a 36letému Rizu Ahmedovi (vynálezce) to taky slušelo, takže nakonec to hodí dvě hvězdičky. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Když looser potká loosera, může to dopadnou všelijak. Tohle ale mohlo dopadnout rozhodně líp. Zajímavě se jevící začátek se slibným potenciálem je tu nakonec zašlapanej TÉMĚŘ klasickým hrdinským zbytkem. "Téměř" píšu protože tu hlavní hrdina a bohužel zároveň skoro příkladnej klaďas přecejen aspoň pár hlav ukousne a sem tam zanadává nebo začernohumruje (mluvím o skutečných humrech). Škoda, že nenašli dost odvahy na to nechat Venoma o něco dýl pořádným záporákem a nejen na prvních pár okamžiků posednutí Eddieho. Jeho přechod k neutralitě si mohli nechat až na - viz mezititulková scéna. Vlastně by mi nevadilo, kdyby se to neslo v podobným duchu jako letošní Upgrade, kterej má v základní myšlence s Venomem vlastně dost společnýho, jen místo hnusem z vesmíru staví na ultrachytrým procesoru. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu mi vadili 2 věci. Dabing Michelle WIlliams (mám radši originální znění, ale neměla jsem na výběr) a účes Michelle Williams a la prdel na hlavě. Nádherná ženská, takže nechápu, proč ji tohle udělali. Nehledě na to, že tenhle účes měla v průběhu celého filmu, což mi přišlo jako největší sci-fi, protože já během týdne vystřídám minimálně tři účesy, natož během období půl roku. Ale jinak tenhle film pro mě naprostá pecka. Moje očekávání bylo nulové, tím větší bylo mé nadšení. Čekala jsem malinko horor, ale díky vtipům to neskutečně odlehčili, takže já jsem se maximálně párkrát lekla. Někdo vtípky v tomhle žánru nemusí, já je naopak vítám. Tom byl k sežrání, zahrál to skvěle, hodně tomu pomohl. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

A co na to Kevin Feige? Nejhorší na celém Venomovi je skutečnost, že by mu v této podobě ani to eRko příliš nepomohlo. Když máte debilní scénář, tak vám totiž ani ten R rating moc nepomůže. Na druhou stranu nepopírám, že by to bylo o něco temnější a s ohledem na komiksové atributy Venoma autentičtější – kdyby to mělo to eRko. Pořád se ale obávám, že by to výsledný dojem pozvedlo max. tak třeba o 15%. Pár postřehů k Hardyho hereckému projevu: Hardy hraje pořád to svý a je dobrej, ale hraje tak nějak úplně mimo svou postavu – zkrátka, když si odmyslíte, že by měl hrát Venoma, tak je jeho herecký výkon OK – bohužel jeho projev na plátně zoufale nekoresponduje s tím, jak mám Venoma zažitého z komiksu. Čekal jsem alespoň nějaký pokus o sugestivní podání rozpolcenosti hlavní postavy nebo nějak uvěřitelně demonstrovaný vnitřní boj se světlejší stránkou osobnosti. Celé tohle „sugestivní podání“ je reprezentované rádoby vtipnými infantilními dialogy mezi Venomem a Eddiem, wtf??? Plamen naděje zažehne první mezititulková scéna, i když si úplně nedovedu představit, že by se Sony v sequelu, event. v samostatném filmu odvázalo na eRko. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Začne to a řeknete si: "fajn, supr, upřímně se pokoušej o hororový ražení, to by mohlo bejt dobrý." Nečekáte nějakou hlubokou originalitu, přecijen je to komiks, ale i tak...no pak se to rozjede...Šajt! Takovej šajt!:-D Stereotypní, humpolácký, dětinský vtipy(zase), Venoma od půlky ani nemůžete brát vážně nebo z něj mít respekt, protože se sám zesměšňuje (a ještě vypadá hnusně...myšleno hnusně-hnusně a ne dobře-hnusně). Na příběhu neni špetka originality a ...no hlavně mi vadila ta humpoláckost, čekala jsem trochu precizní elegance a ne jenom mlácení věcma, explodování věcí a milion ošklivejch chapadel. Bluh. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut, než se děj rozproudí, je to celkem solidní nuda. Poté, když je Brock infikován, začíná ta správná zábava. Do konce filmu jsem se s krátkými přestávkami velmi solidně bavil. Zajímavý hudební podtext dokresluje pohodovou atmosféru. Hardy se do této role hodí. Jen škoda, že bylo vystříháno velké množství scén, které mohly mít velký potenciál. Film hodnotím kladně a doporučuju, jen čekání na druhou podtitulkovou scénu (asi 10 min než přejedou všechny titulky) je vyčerpávající a tato scéna je spíše k ničemu. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně odhodlal a na Véňu se podíval. No, není to tak příšerné jak jsem čekal, ale pořád je to velká slabota. Film pořádně neví, jaký žánr by chtěl vlastně představovat, takže tu chvíli máme drama, chvíli jakože horor a na řadu přijde i béčková akční honička. Vztah mezi Venomem a Eddiem je prokreslený pěkně, ale ty hlášky jsou opravdu předpubertální. Obě postavy jsou navíc vykresleny jako šílení looseři, kteří se hledali, což možná jako zápletka pro film může fungovat, ale představoval jsem si to jinak. Záporák klasicky o ničem, finální souboj se vás snaží uspat a potitulková scéna sice uvádí na scénu všemi oblíbenou postavu, která tu však vypadá jako Levák Bob. Třeba pokračování dopadne lépe, ale z tohohle univerza jinak nejsem nijak nadšený. 55% ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Na Venoma jsem se podíval čistě kvůli Hardymu, neboť vím, že to stejně líp jak na 3 hvězdy dopadnout nemohlo... Poslední CGI sekvence je hrozná... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Na Venomovi je znát, že původně byl zamýšlen úplně jinak a dospěleji, v postprodukci bohužel dostal tvar prapodivného a pochopitelně nekonfliktního komiksu, který má za úkol hlavně vydělat. Paradoxně nejvíc funguje v první polovině, kdy se děj opravdu hodně pomalu rozjíždí. nicméně představuje zajímavé postavy a má našlápnuto na docela dobré psychologické drama. V momentě, kdy se ale Venom projeví naplno, se film rozpadne, protože přestane dávat smysl, postrádá elementární logiku a je vidět, že se v něm v rámci akce a svižnějšího tempa hodně stříhalo. Ruben Fleischer dělá, co se dá, ale v přehnaně digitální akci selhává a nemá ani moc možností budovat nějaké vztahy mezi postavami nebo se pokusit o jakés takés napětí. Pokus o humor funguje jen zřídka, povětšinou se spíš zdá, že je hodně nucený a dost toporný. Nechtěně komické je i to, jak moc je evidentní, že výsledek měl být původně krvavější a dospělejší, ale ve střižně se změnil v přístupný a jako by nenásilný. Z obávaného záporáka se tak stala jen nezajímavá postava, která má vyvolávat spíše soucit a de facto není až tak záporná. Tom Hardy v hlavní roli je fajn, nicméně nemá moc co hrát, proto občas působí zmateně, Riz Ahmed jako záporák je nevýrazný a necharismatický, za což znovu může především scénář a Michelle Williams je tu úplně zbytečná. Venom tak mohl být sympatickým úkrokem stranou v řadě korektních a uniformních komiksovek, proměnil se ale ve vesměs nudnou a nenápaditou podívanou s digitálně přepálenou akcí a ukrutně špatným scénářem. S odřenýma ušima průměr. 50 % ()

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama