Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (1 099)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tak pozor. Podceňovaný Venom je totální nářez. A vzbudil ve mně pocity, které jsem vůbec nečekal. A tím jsou konkretně hororové prvky, perfektně korespondující s fenomenální děsivou hudbou, která tak perfektně prodala druhý trailer, s prvky prvotřídního humoru, u čehož jsem se vyloženě řezal smíchy. Může vyvstat otázka, do jaké míry byla ta a ta scéna předem zamýšlena tak, aby vyzněla komediálně, ovšem v konečném důsledku je to vlastně jedno. Bylo plné kino a perfektně se bavilo, a já s nimi. A co mě zarazilo ještě více. U filmu s Tomem Hardym bych nejvíce nechválil Toma Hardyho. Jeho nesmrtelné charisma samozřejmě stále prodá každičkou vyhrocenou i dialogovou scénu, ale tady se prostě sešlo perfektně všechno a já srdceryvně vyhlížím obrovské vyprášení amerických pokladen, jelikož chci druhý díl a po mezititulkové scéně ho snad chci ještě zoufaleji. Venom je neuvěřitelná akční smržť, u které mě malinko rozladila jen nutně dlouhá expozice a dvousymbiontové finále, které do dalších dílů plně vytěžilo svůj potenciál, ale už se mi dlouho nestalo, že bych z kina odcházel vyloženě takhle nadšený, plný energie a vyloženě se tetelící blahem z naprosto neskutečných hlášek, které bezkonkurenčně rozsekaly celé kino. A teď bych si přesně po vzoru Jaye a Tichého Boba dohledal všechny ty americké kritiky, kteří Venoma s láskou rozpucovali a hezky si to s nimi vyříkal. EDIT : na podruhé doma o něco slabší zážitek.. PS : bylo mi ctí využít tří tísící hodnocení právě na Venoma. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A JEDEN ORGANISMUS UNIKL…“ /// Klasická Marvelovka – v podstatě nepřináší nic novýho, ale nemá (mě) čím urazit, nudit nebo prudit. Ruben Fleischer asi odvedl to, na co stačí – takže příběh je solidně vodříkanej, akce by ovšem potřebovala trochu zpřehlednit. Nejvíc mrzí přístupnost PG 13, která filmu ubírá většinu procent. Je to film Toma Hardyho a Venoma (mezi nima to jiskří!). Vostatní jsou tady tak nějak navíc … (takže nic moc padouch). Nejvíc zklamaní ale budou všichni čekající na nějakej psychologicko – lidskej přesah. Na to tady není čas… jdu vejš, páč i technicky se mi to hodně líbilo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksovou sérii „Lethal Protector“ neznám. 2.) Nevím, jak to dopadá, když se spojej dva lůzři. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ta podobnost s Upgrade tu je, včetně vzhledu Logana Marshalla-Greena a přítomnosti humorných scén vyplývajících z nekontrolování vlastního těla, ale pokud se jedná o spotřební zboží MCU, je prostě nezbytné zvenomovat diváka pravidelnou dávkou nezáživné akce, tentokrát zahalené v kouři, nenápaditosti a sajrajtovém digi oparu. Tom Hardy má mlčet, maximálně stroze mručet, tyhle komediální eskapády s vlivem Rena a Stimpyho mu příliš nesedí a taky mám pocit, že se bezmocnému Fleischerovi někde ztratilo třicet minut materiálu. Teď akorát nevím, jestli je to dobře, nebo špatně.. Apropo, nějak jsem si při mezititulkové scéně ze San Quentinu nevšiml, jestli měl Harrelson velké boty. Pokud ano, je to Levák Bob! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(71%) VENOM coby další součást marveláckých filmů ? Trailer mě extra nezaujal a tak jsem do kina nakonec nezašel. V pohodlí domova jsem si jej později pustil a ve výsledku jsem byl příjemně překvapen. Bylo to o dost lepší, než jsem očekával. Sice se nejednalo, o bůh ví jakou pecku, ale i tak. Nejsilnější na tom snímku byl jednoznačně hlavní herec Tom Hardy. Nezahrál klasického drsňáka, ale sympatického hrdinu a dobráka. Našlo se tu i pár odlehčených scén. Akční kousky jsou výborně a přehledně natočeny. Sice je zde vidět až moc přehnaná digitálnost, ale to mi na zážitku moc neubralo. Mezi zápory ale patří dost nesympatická žena, která v rámci hlavního hrdiny figurovala jako jeho láska. Nevím, mě dost připomněla jednu mou nepříjemnou kolegyni Ivetu xDDD Ale to je dost subjektivní. Dále, cca 3/3 mi už přišla dost odfláklá. Ale tak jako tak jsem relativně se snímkem spokojen. Tak jako tak je to nadprůměr. Pár dobrých nápadů to má, takže ty slabší, ale zasloužení 4* nakonec dávám s čistým svědomím. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Venoma se zatím šíří velký hejt, protože kritici na RottenTomatoes dali průměrný rating pouze 4.3, ale na IMDB je poměrně spokojených 7,0, takže to opět vypadá, že diváci jsou vesměs spokojeni, pouze kritici brblají, ale to oni vždy když se nejedná o sofistikované Drama, muzikál či levné Indýčko. Já osobně moc nečekal, ale Ruben Fleischer režisér Zombielandu a Gangster Squad mě opět příjemně překvapil. Zamrzí, že zatrhli Rko, ale pořád to působí dost drsně a temně i bez krve. První úvodní půl hodina je lehce pomalejší, ale jakmile se Tom Hardy seznámí s Venomem (Scéna v laboratoři je atmosféricky hororová) je to jedna velká akční zběsilá a adrenalinová jízda až do konce, která nesešlápne z plynu. Tom Hardy hraje jinak než kdykoliv předtím a je překvapivě velmi vtipný a kdo toho chlapa má v oblibě, tak po tomhle si jej oblíbí ještě víc. Hlas Venoma se také povedl a jeho podoba je perfektní. Akce je super, byť se odehrává často ve tmě, pořád je dostatečně napínavá, drsná a se slušnou kamerou. Takže jediné výtky směřují pouze k průměrnému záporákovi a poměrně málo strhujícímu finále, ale bavil jsem se nadmíru dobře a o to přeci u komiksu jde. Woody Harrelson jako Carnage bude boží. Kino bylo narvané, doufám, že po finanční stránce film uspěje.75% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Podle minisérie z roku 1995 „Venom: The Hunger“, symbionti potřebují chemickou látku nazvanou fenylethylamin. Ten je produkován septem limbického systému mozku v řídící centrále pocitů, což je část mozku zodpovědná za veškeré emoce. Ve větším množství je jako alkaloid obsažen např. v listech brukve zelné (brassica oleracea, zelí, květák apod.) či v jiných přírodních zdrojích, včetně potravin, zejména těch prošlých mikrobiální fermentací jako je čokoláda. (3T)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama