Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (51)

  • Jihokorejská společnost HJC, vyrábějící motorkářské přilby, použila na těch svých (RPHA 11), design Venoma, který se brzy stal nejúspěšnější marvelovskou grafikou na trhu. (Maulincio)
  • Ve hře "Among Us" je jedna animace zabití, při níž postava otevře zubatou pusu a neuvěřitelně dlouhým jazykem doslova probodne svou oběť. Tato animace je narážkou na tento film. (Petr.Penicka)
  • Eddie (Tom Hardy) pije pivo Pabst Blue Ribbon. (ČSFD)
  • Stejnojmennou píseň („Venom“) pro film složil raper Eminem. (LizBeth)
  • Zbraně použité ve filmu byly útočná puška M-4, odstřelovací puška M-107 a Colt 1911. (K98)
  • Písnička, která hraje v 6. minutě, je „No Problem“ od Pusha T. V 9. minutě hraje „Our Love“ od Gary Clark Jr. V 19. minutě hraje „Black Gold“ od Eagle Eye Williamsona. Ve 22. minutě hraje „So He Won't Break“ od The Black Keys. Na konci filmu hraje „Let's Go“ od Run The Jewels. (Duoscop)
  • Když v roce 1984 dostal Spider-Man v komiksu „The Amazing Spider-Man #252“ černý kostým, čtenáři neznali rasu Symbiontů. Později Reed Richards, vědec a vůdce Fantasické čtyřky, tento fakt zjistí. (3T)
  • Po filmech Hulk (2003), Ant-Man (2015) a Ant-Man a Wasp (2018) šlo o čtvrté zpracování komiksu od Marvelu, které se odehrávalo v San Franciscu. (3T)
  • Podle minisérie z roku 1995 „Venom: The Hunger“, symbionti potřebují chemickou látku nazvanou fenylethylamin. Ten je produkován septem limbického systému mozku v řídící centrále pocitů, což je část mozku zodpovědná za veškeré emoce. Ve větším množství je jako alkaloid obsažen např. v listech brukve zelné (brassica oleracea, zelí, květák apod.) či v jiných přírodních zdrojích, včetně potravin, zejména těch prošlých mikrobiální fermentací jako je čokoláda. (3T)
  • V komiksech se Venom objevil i jako součást týmů Strážci Galaxie či Avengers. (TheEvilTwin)
  • Slovo „venom“ znamená v překladu „jed“. (Varan)
  • V komiksu „Lethal Protector“, kterým se film inspiruje, se objevuje celkem šest symbiontů – Venom, Riot, Phage, Agony, Lasher a Scream. Ve filmu jsou zobrazeni pouze tři – Venom, Riot a žlutý symbiont, který není nikdy jmenován, avšak mohlo by se jednat o Scream. (NiWi)
  • Tom Hardy (Eddie Brock) řekl, že z filmu bylo vystřiženo 30-40 minut jeho oblíbených scén. (CrypzzXD)
  • Scéna, ve které Annie (Michelle Williams) převezme symbionta Venoma a zachrání tak Eddieho (Tom Hardy), je odkazem na původní záměr tvůrců postavy, Venom měl být původně ženou. (UncleMorty)
  • Motorka, kterou Eddie (Tom Hardy) jezdí ve filmu, je lehce upravená Ducati Scrambler. (UncleMorty)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama