Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (51)

  • Celosvětová premiéra proběhla 1. října 2018 ve Westwoodu v Los Angeles. (Varan)
  • Tvůrci nejvíce inspirace čerpali ze sérií „Lethal Protector“ a „Planet of the Symbiotes“. (holyterry)
  • Tom Hardy prozradil, že se o roli radil s jediným člověkem, jeho starším synem. Destiletý Louise byl všemi deseti pro. (BROKEN_)
  • Tvůrci od počátku projektu slibovali fanouškům, že Venom půjde ve stopách úspěšných komiksových adaptací Deadpool (2016) a Logan (2017) a bude mládeži nepřístupný. Od těchto plánů ale upustili a oficiální rating je PG-13, tedy mládeži přístupný. (CrypzzXD)
  • V jednu chvíli se spekulovalo o tom, že sci-fi Life (2017) je prequel Venoma. (CrypzzXD)
  • Venom (ve filmu Tom Hardy) se poprvé - ještě jako černý oblek - objevil v komiksu „Tajné války superhrdinů Marvelu“ z roku 1984. Postava Venoma, tak jak ho známe, se poprvé objevila v dubnu 1988 v komiksovém sešitu „The Amazing Spider-Man #299“ a jednalo se o cameo. Plnohodnotné účinkování postavy v komiksu přišlo o měsíc později v sešitu „The Amazing Spider-Man #300“. (Geralt z Rivie)
  • Natáčelo se od 23. října 2017 do 26. ledna 2018 v Atlantě, New Yorku a San Franciscu. (Varan)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama