Reklama

Reklama

V zimě roku 1795 stvořil šílený doktor Frankenstein monstrum kterému se podařilo přežít až do dnešní doby. Nesmrtelný Adam bloudí sám ulicemi města, ve kterém spolu válčí démoni s chrliči o osud lidstva. Démoni, vedení temným princem Naberiem, se snaží odhalit tajemství Adamova stvoření, aby ho využili k zničení celého lidstva. Proti démonům stojí chrliči v čele s královnou Leonore, kteří se snaží Adama ochránit za jakoukoliv cenu. Jak si Adam začne uvědomovat, že může být klíčem k ovládnutí celého světa, musí se rozhodnout, na čí stranu se přidá... (A-Company CZ)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (561)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Zlatej Abe Lincoln, lovec upírů, protože Adam Frankenstein, lovec démonů je těžkej provar, kterej od slabšího hodnocení zachránilo jen to, že jsem unavenej po práci a za hodinu mě čeká ještě brigáda a potřeboval jsem u něčeho totálně vypnout a přitom neusnout, což se povedlo. Celý ten otřepaný nápad o odvěkém souboji dobra a zla, zde ztělesněný soubojem mezi řádem Chrličů (ano takový ty kamenný příšerky, co nám padají na hlavy z věžiček katedrál) a zcela nečekaně zlými démony, kteří chtějí ovládnout svět, byl děsně nezáživně zpracovaný, vizuálně přeplácaný digitálními triky a neslanými nemastnými souboji. Jakýkoliv průměrný béčkový pokus navázat na Frankensteina buď z dílny Universalu nebo Hammeru je stokrát vydařenější než tohle. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Presne takovej tupej akcni vyplach ve stylu Underworld a Legie, jakej jsem cekal. Pribeh je samozrejme znacne dementni a to i na pomery podobnejch becek, ale aspon svizne odsejpa a neni cas na zbytecny kecy. Triky nejsou buhvijaky, ale vylozene nerusi. Herci nemaj prakticky co hrat, Nighy dela svyho typickyho zaporaka, ale Eckhart docela prekvapil, ani ne tak herectvim, ale tim, ze to je docela namakanej borec. Co se tyce akce, ta se snazi za kazdou cenu vypadat epicky, ve vysledku se to sice vse vicemene furt opakuje, ale diva se na to pekne. Takze celkove ty 4* tak vlastne davam hlavne za to, ze jsem se od zacatku do konce skvele bavil, na vypnuti mozku idealni. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Špatná počítačová hra, která nelze ovládat. Tak přesně takhle na mě působil tenhle "film". V podstatě nehodnotilné digitální šílenství, která nemá s filmem nic společného. Proč se tomu upsal Nighy nechápu, Miranda jakbysmet. Yvonne je šukatelná, Aaron tragickej. Prostě nic, u kterého jsem nevím proč trávil večer. A jak se mi to probůh dostalo na disk? Zajímavá otázka :) Takže za dva. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Guilty plesure jak sviňa. Dementnější příběh sice už bezpochyby letos v kině neuvidíme a jestli budete jen chvíli přemýšlet nad důvodem chování hlavních postav, tak vám hrozí rakovina mozku. Yvonne Strahovski a Jai Courtney zde pak navíc soupeří o cenu za největší herecké dřevo desetiletí a ze scén, v nichž se něco vysvětluje, vás budou bolet uši. Jenže celé to má tak šílený spád a akce je nečekaně epická, že vám to bude vlastně celé úplně jedno. Akce by sice místy potřebovala šikovnějšího střihače, na efektech se ale rozhodně nešetřilo a většinu stopáže se zde pořád něco děje. Aaron Eckhart navíc charisma rozhodně nezapomněl doma ve skříni a Bill Nighy rozhodně ví, k jaké ptákovině že se to upsal, a strašně si to užívá. Vy byste pak měli zvolit podobný přístup. 50% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Věčná bitva mezi dobrem a zlem. Tentokrát v podání Gargoylů jako dobrých a Démonů jako zlých. Frankenstein je někde mezi nima. Komu se líbil Underworld, přijde si v tomto filmu na své. Přitom vizuál vůbec není zlý. Ostudu mu dělá hloupý scénář, který je zkrátka béčkový až běda. Film pak zachraňuje herecké obsazení, které není vůbec špatné! Aaron Eckhart (Temný rytíř), Yvonne Strahovski (Dexter) a Miranda Otto (LotR). Já, Frankenstein připomíná Kazatele nebo i trošku stylem Hellboye od Del Tora. Ovšem hrát si na zlo a dobro v takhle hloupém stylu je prostě špatně. Skvělý Bill Nighy, který v poslední době má hroznou smůlu na role a pak antisympatický Jai Courtney, který irituje po většinu filmu. Je to těžký. Bylo jasný, že tento film nebude kdoví co. Ale takhle zpackat scénář a nezkušený režisér s tím nic neudělá. No výsledek je slátanina se skvělým obsazením a hloupým scénářem. (58 %) ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • Knihu Frankenstein, která filmu předchází, napsala Mary Shelleyová a byla vydána poprvé již roku 1818. (Dracconnis)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 25. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Melbourne, konkrétně na South Lawn Car Park na University of Melbourne a v Docklands Studios. Sněžné horské vrcholy na začátku filmu byly natočeny v argentinském Bariloche, které leží na úpatí And. (noelcoward73)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

McClane Jr. je Kyle Reese

McClane Jr. je Kyle Reese

20.02.2014

Terminator: Genesis, pátý film známé akční série, je koncipován jako začátek nové trilogie. Jestli na ni dojde ukážou až tržby, poloreboot Cameronovy ságy (v němž nebude chybět Arnold Schwarzenegger)… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama