Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Původní televizní film o aktuálním tématu - elektrické energii. Drama lidí, kterí zodpovědně a statečně plní své povinnosti při zabezpečování dostatku elektrické energie pro Bratislavu. Brodí se množstvím nejrůznějších objektivních, ale žal i subjektivních problémů a těžkostí, neváhají přinést oběti v zájmu toho, abycjom mohli ráno slyšet hlas hlasatel oznamující, že dnes platí regulační stupeň 6. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dnes platí regulačný stupeň č.6 je skvěle obsazen, je tu Chudík, Dočolomanský, Kňažko, Huba, obě Vašáryové a samozřejmě jako vždy dokonalá Zdena Studenková. Žánrově je toto drama z pracovního prostředí přesně na pomezí mezi východními filmy jako Panfilovovo Prosím o slovo nebo západní adaptace Haileyových románů. Bez výhrad zajímavé a dobré. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velmi tristní herecké výkony především od Kňažka a Dočolomanského proměnily závěrečné drama v závěrečnou frašku. Možná se vše mělo odehrát ve velíně, neboť Chudík byl i v roli agilního náměstka přesvědčivý. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Už samotný oficiální text distributora, psaný nějakým hotentótem a evidentně bez jakékoliv jazykové korektury ze strany ČSFD, mi našeptával, že tohle bude přesně ten film, který je ideální sledovat ve 2 ráno v polopříčetném stavu s mozkem fungujícím na slabých 20%. Mně teda nepřišlo, že by tam všichni tak moc řešili elektrickou energii, protože minimálně prvních 30 minut je hlavním tématem žárlivá manželka Chudíka, která ho chce načapat s milenkou a do toho tam furt sněží a fouká vítr. Je fakt, že pak tam začnou mluvit v šifrách, do toho dramaticky hučí dráty el. napětí a vše směřuje k masakróznímu vyvrcholení v podobě bojovky s trafem. Tomu říkám propálená šance. Škoda, že to tak rychle uteklo. Taková hodinka hučících drátů navíc by tomu slušela a já bych nemusela lovit tak brzy další podobnou sra*ku v útrobách internetu. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Najzaujímavejšie na filme je určite herecké obsadenie. Ani na žiadnom slovenskom veľkofilme sa nepodieľalo toľko hereckých hviezd prvej veľkosti, ako nejakým spôsobom nahnali do tejto budovateľskej polo-inscenácie. Tí herci podávajú aj solídne výkony, najmä v rodinnej zápletke trojice Chudík-Emília-Zdenka. Kompletný black-out Bratislavy počas zimného mrazivého počasia je stvárnený slabšie a žiadny armagedon sa nekoná. Za hercov aspoň priemer, za scenár by to bolo veľmi slabé. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Další objevený Československý skvost. Skvělé herecké obsazení a výborné exteriéry. Mrazivá je scéna kdy se dva montéři berou opravit dráty vysokého napětí a Dočolomanský si zahraje na hrdinu kterých sou plné hřbitovy. Bohužel Kňažko už jen viděl jak kolega plachtí vzduchem spálený na uhel. Chudík taky zahrál výborně. Myslím že se usmál jen jednou. A to na svou dceru Studénkovou. Povedený kousek:-)) ()

Panacek odpad!

všechny recenze uživatele

Je úterý ráno, konec 70.let. Simuluju a nemusím teda do školy. Pouštím televizi Ogoňok, zrnění, monoskop a jedém: repríza pondělní slovenský inscenace. Nevěřícně čumím na velín rozvodny. Nevěřícně čumím na debila údržbáře, co leze po sloupu ultravysokýho napětí a šahá prackou na drát...A dneska jsem si na to bůhvíproč vzpomněl. Co to je za znamení? ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Film je to síce viac menej pozerateľný, ale nič nehovoriaci... slabučká dráma bez akéhokoľvek vykreslenia deja či charakterov postáv. Jednoducho len holý príbeh bez ničoho... ()

Trucker 

všechny recenze uživatele

Filmy s technickou tématikou se mi obvykle velice líbí, ale tenhle je bohužel (a i přes kvalitní herecké obsazení) naprosto o ničem. S vypětím všech sil a s přeskočením spousty zbytečných dialogů se to sice do konce dokoukat dá, ale je to vážně slabota. ()

JSYSMHJF 

všechny recenze uživatele

Napínavé, zajímavé, skvělý Chudík obklopený dvěma krásnými babami s dobrými dialogy (E.Vášáryová, Z. Studénková) ()

Reklama

Reklama