Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Recenze (214)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ghost Dimension nadväzuje na osviežujúci a najlepší diel série (3), ale je iba lenivým recyklantom nielen paranormal chytákov (nájdete v tom všetko možné od Insidiousov až po finále REC). Ľakačky ako tak fungujú, ale s neprekvapivým dejovým vývinom to nad priemerný dojem nevytiahnu. Dva a pol hviezdy. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Chvalme Satana! Po pěti mlaskavých šlápnutích do hovna konečně někdo udělal z Abnormálních pasivit aspoň trochu Paranormální aktivity a splácal asi nejlepší péovéčko od RECu 2. Hnusné neherce vystřídali sympatičtí herci, kteří se nebojí i vzít kameru do ruky a sem tam se s ní projít, no a démonek tentokrát dělá solidní bordel a posedává ostopéro, a ne jen při úmorném cyklování CCTVéčka jednou za film rozhoupe lustr a jednou strašlivě vrzne dveřmi. No vida, jakmile od toho odstavili unylé židácké bubukomando ve složení Orál Feli a Persil Šulimán, rázem to dostalo koule i předkožku. To však velmi překvapivě nerozdýchala zdejší kohorta nevkusných maďarských teplometů a centurie artových pražským bukvic, co tu u předchozích homodílů předváděly cákací spartakiádu, a jedinému kulantnímu pokračování hystericky kurví rejtyng. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ideální čas sérii opravdu ukončit, protože takováhle rozlučka je o několik řádů lepší, než mohl kdokoli po tragickém čtvrtém dílu a chabém latinskoamerickém spinoffu doufat. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tobyho už přestalo bavit schovávat se za stíny, takže se nám, parchant jeden vychcanej, transformoval do levitující ektoplazmy. Takže zatímco jeho nová podoba hraje hlavně na efekt, tvůrci opomněli na nepsané pravidlo "všeho moc škodí, v hororu obzvlášť". A tak nás neposlušná skvrna obdarovává každý tři minuty nějakou rádoby lekačkou, abyste si, milé děti, mohli vzájemně svěřit na konci své čerstvě nabyté dojmy ("Ty vole, mě z toho tak mrazilo, až jsem se celá orosila" - "Kotě, ale to bylo asi ze mě, jak jsem ti pod sukní klikal na myšku."). To vše samozřejmě na úkor napětí. Závěrečné minuty spolu s celkovými tržbami téhle Duchařské Demence nám však dávají naději. The End? Doufáme! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Rodina sa nasťahuje do nového domu, ale zabudne si zistiť informácie o tom, kto v ňom žil predtým. V dome nájde otec kameru, ktorú tu zanechali predchádzajúci obyvatelia. Na páskach sú zobrazené zvláštne experimenty s dvomi malými dievčatami, ktoré v tomto dome v minulosti žili. Znenazdajky sa však rapídne zmení správanie jeho malej dcéry. Tá začne tvrdiť, že má nového neviditelného kamaráta Tobyho, a v tej chvíli je fanúšikovi hororov jasné, že začína ďalší diel Paranormal Activity. - Ďalší diel celosvetovo odsudzovanej série je tu a napriek slubovanému velkolepému finále sa žiadne velké prekvapenie nekonalo. Znova dominuje pomalý dej, čomu nepomáha ani Found Footage forma, ktorá je kvôli absencii hudby ešte viac ubíjajúca. Ďalej tomu nepomáha ani značne nesympatické herecké obsadenie s výnimkou jednej osoby, ktorú spomeniem ďalej. Občasné lakačky by mohli byť celkom funkčné, avšak len pre menej skúseného hororového diváka. Kamera bola naprosto katastrofálna. Niekolko minút sa používala otrasná zastaralá kamera, bez ktorej by som sa úplne jednoducho zaobišiel. Rovnako mi vadila kamera v obývačke, ktorá snímala obrovský priestor a ja osobne som netušil, kam sa mám v danej chvíli pozerať. Tvorcovia našťastie v závere objasnili väčšinu vecí, a tak mi nezostala kopa otázok ako napríklad po slubovanom poslednom diele Saw. Najviac ma potešil herecký výkon Olivie Dudley. Tento rok mi výrazne prirástla k srdcu v The Vatican Tapes, u ktorého som v komentári chválil jej charizmu a prirodzenú krásu, ktorá ma oslnila aj tentokrát. Hororovým fanúšikom odporúčam pozrieť si aj tento diel, pretože v ňom všetko zapadne do seba a mnoho vecí z predchádzajúcich dielov začne dávať zmysel. Screenshot, na ktorom má tento horor 86%, si určite nechám ako pamiatku. + herečka z The Vatican Tapes + herečka z Paranormal Activity 3, The Lords of Salem, Starry Eyes, Hansel Vs. Gretel a Agoraphobia + herec z Paranormal Activity 4, Cooties a The Boy + dve herečky z Paranormal Activity 3 a Paranormal Activity: The Marked Ones + herečka z The Possession of Michael King ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jsem si myslela, že nikdo nemůže přijít s víc nesnesitelnou postavou než byl Micah z původního filmu, tak zdejší rodiče k tomu mají docela naběhnuto. Ne, že by mi vadilo, jak se chovají, ale spíš jak se nechovají... nebo prostě: Jsem si vědoma, že postavy v tomto druhu filmu se budou chovat jinak než postavy z festivalového dramatu, a kompletně s tím počítám, ale stejně... K čemu jim je, že mají kameru, která umí natáčet duchy, když je jim to zřejmě úplně jedno, protože buďto se na záznamy vůbec nedívají, nebo reagují (zvlášť matka) nepochopitelně blazeovaně na něco, z čeho by každý normální rodič měl nejdřív infarkt a hned potom by dítě hodil do auta a jel s ním přímou čarou pryč tak dlouho, dokud by nedošel benzín nebo auto do něčeho nenarazilo. A když pominu tohle, tak jsem na film naštvaná, že ze slibného námětu "dialogů s nekonečnem" nevytřískal něco lahodnějšího. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatímco ropná skvrna Toby zkouší, jestli se neleskne před kamerou, malá princezna Leila po nocích testuje hořlavost bible a všichni kolem se z toho můžou pominout.. Zlo duši jsou paranormálně aktivnější než je Diesel rychlejší a zběsilejší a já už se v nich začínám poněkud ztrácet. Oren vyčPěli to kdysi začal, Plotkin to může se ctí uzavřít, protože z dosti úzkých možností žánru, v němž je vybitá baterie účinnější než exorcista, vykřesal maximum. Závan dějové originality v podobě terorizování satanistického páru důchodců bydlících na hausbótu prostřednictvím ektoplasmatického Ježíše by asi u producentů neprošel.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Uff, tak to bolo naozaj finále „na úrovni“... Alebo skôr podobný bordel ako sa v PA objavoval minule! Tvorcovia sa s tým akosi moc neobťažovali. Ale čo na tom, aj tak som čítal, že to je len koniec ságy, nie úplný koniec "Paranormal Activity", takže predpokladám, že o pár rokov sa v Blumhouse Shit Company opäť vyprodukuje nejaký mizerný spin-off, aby sa na tom spokojne ryžovali ďalšie bubáčiky. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

No vida, a pak že nejde vzbudit mrtvolu. Dost věcí je vidět před kamerou, i docela brzy (protože kdo by měl trpělivost až do konce a kdo by u filmu s číslovkou 5 netušil, o čem bude...). Za horor PA5 pochopitelně nepovažuji, ale vyvražďovačka nově nastěhovaného masa do mlýnku je to obstojná. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do domu, ktorý bol v minulosti známy mnohými paranormálnymi aktivitami, sa nasťahuje nová rodina. Potom ako v jednej z miestností nájdu kameru s video páskami, ktoré zachycujú mnoho záhadných rituálov, sa všetci presvedčia, že ich voľba na tento príbytok nebola najlepšou variantov. Ako fanúšik "P.A.", obzvlášť ducharín, dokážem tomuto subžánru, vzhľadom k čoraz slabšej ponuke, kadečo odpustiť. Tvorcovia tejto série sa zrejme domnievali, že zhmotnením ducha bude snímok rázom agresívnejší pričom divák ocení tento prvok natoľko, že v poradí šiesta časť bude konečne dôstojnou rozlúčkou. No a myslím že sa to sčasti aj podarilo. Určité pasáže boli dostatočne atmosferické, lakačky účinné, takže sám za seba, napriek tomu, že podľa mňa bola tretia časť proste TOP, nemôžem inak, iba vyjadriť spokojnosť na úrovni trošku lepšieho priemeru. Zázrak to nie je, vyslovená hanba taktiež, tak skromné tri budú zrejme akurát - 55% ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsou mi, ale věci... Tak jsem se chystal, že okomentuji šestý díl této parapíčusácké série a co jsem nezjistil? Ten předchozí který jsem zatím jako jediný poctil svým komentem byl jakýsi spin off nebo podobný bulšit a regulérní pětka je až tohle? Sakra kdo se v tom má vyznat... No to je buřt. Každopádně vlna recyklace pokračuje a i když bych tomu možná i 1* dal, tak řečeno slovy klasika : když tomu tu hvězdu dám, tak budu jako všichni ostatní, vyodpadováním tohoto veledíla vyjádřím určitý názor já nevím jaký přesně názor, ale Frankenstein taky zabil Doktora Frankensteina... No nic dost filozofování teď bych to měl správně zničit nějakým brutálně ftipným komentářem kterej si pak hrdě vyvěsím na Assbůk... Ha sakra zrada! Nemám Assbůk!!! No nic, takže nasrat virál nebude. Stejně by mi to určitě banda vystrašených dětí co se právě vrátili z nejděsivějšího hororu roku neolajkovala, parchanti jedni ničeho si neváží!!! Tak jako tak v nejhorším by se mělo přestat, ale ono se určitě ještě pár videokazet dochová i do dalšího dílu. Hlavně, že to pořád vydělává prachy. Neviděl v kině.5% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Lekačky jsou fajn, atmosféra víceméně taky, takže na co si stěžovat? No asi hlavně na to, že je to celé už pošesté. Čas neúprosně letí a lidé stále dál ochotně natáčejí svůj dům, ve kterém začíná strašit. Divák už z toho začíná být mírně přešlý a tak jej do sedaček kin nenažene ani když je všeho více a denní rozhovory se omezí na minimum. Série pro mě působí hodně už vyčerpaně, přestože tenhle díl patří k tomu lepšímu co nabídla. 55% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch vydařenějších dílů. Já miluju přesně takové poletující částečky a nápad s kamerou, která dokáže tohle zachytit byl taky super. Ale jak to tak bývá u této série, konec není úplně to pravé, třeba v tomhle případě mi chyběla nějaká lepší atmosféra, vizuální efekty jsou slabší a zabíjení nešokuje, ale oproti jiným dílům jsem s výsledkem celkem spokojený. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série? Rozhodně. Nadprůměrný žánrový výplach, který přináší do všeobecně globalizovaného hororového trendu něco nového a obsahově osvěžujícího? Bohužel.... Pro zatracovanou a vinou stále dokola omílaných motivů značně vyhořelou sérii "nočního režimu" každopádně ohromná vzpruha, solidně gradovaná, vizuálně přesvědčivá a v hlavní roli s partičkou více než sympatických postav s trefným smyslem pro humor, jimž rozhodně nic zlého nepřejeme. Titulní bubák sice klasicky postrádá jakýkoli zapamatování hodný charakter a postupem času je znát, že prostor, kam chtěli tvůrci s jejich tentokráte velmi seriózními ambicemi šlápnout, je zkrátka už hodně tenký, ale přesto se jednak vytrvale bojíme, a hlavně se i více než uspokojivě bavíme - žádná nuda, žádné jalové dialogy, pouze dokonale sladěná a fungující recyklace těch správných a stále ještě přitažlivých motivů, které mě osobně takhle moc jako zde dlouho neimponovaly... 70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Už ani přehledy ČSFD mi nestačí k tomu, abych se vyznal ve všech paranormálních aktivitách. Kdyby mi někdo řekl, že se rok co rok chodím do kina koukat na ten samý film, akorát s jiným pořadovým číslem, asi bych mu to věřil. Furt dokolečka stejný vzorec: děti + duchové = průser. Škrtněte děti a máme všichni pokoj. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se lekl, občas měl i nepříjemný pocit, ale bohužel nic moc. Nedočkáme se opět ničeho nového a duch byl hodně trapný. Jestli tohle má být konec série, tak je to silný provar. Dle mého se dočkáme dalšího dílu a to už bude vrchol .. 3/10 = 35% ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl celé pofiderní série to uznají i neutrální kritici FF. Snímek má své wtf momenty, ale to každý nový horor. Celkově jde o povedený celuloid a co se týče stylu hand cam je nad touto kontroverzní laťkou proklatě vysoko. Atmosféra je vcelku povedená a lekačky nejsou k zahození, celkově to funguje, což u PA bylo žádané zboží. Olivia Dudley má výstavní dudy, votom žádná ovšem 3D je fakt zbytečné. V tomhle díle se nudit nebudete a to jsme přece chtěli. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo všetkých tých častí série Paranormal Activity sa mi táto zdala najvydarenejšia, aj keď zase na druhú stranu treba poznamenať, že neišlo o nič oslnivého čo by ma zrazilo dole zo stoličky. Je tu jedna démonická bytosť, malé sympatické dievčatko, vyplašený rodičia, farár... čiže štandard čo k ducharine tohto typu neodmysliteľne patrí. Navyše príbeh disponuje pár spestreniami ako napr. celkom zaujímavou časovou slučkou, len škoda, že tento prvok nebol spracovaný do väčšej hĺbky. Čo sa týka hororových prvkov, tak je jasné, že sa tu po celý čas hralo predovšetkým na ľakačky, ktorých je tu dosť, či sú ale funkčné je otázne. Na druhú stranu sa mi celkom páčilo, ako dokázala atmosféra miestami zhustnúť, žiaľ len chvíľkovo a nie tak často akoby som si želal. Len priemerný dojem. 60/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dejte mně vědět, až vás na téhle pětinásobné paraglidingové aktivitě něco vyděsí, neřkuli překvapí. Skutečně jsem si připadal, že mě démonická síla vzala na výlet do vzdušných výšek. No jo, do pekla jsme to vzali oklikou. A na té cestě jsme střetli celou řadu zajímavých poznatků, které mají v rámci série určitou (strašidelnou) relevanci. Tenhle díl je jako padákový kluzák. Jakmile se s ním nabere určitá výška, moc dlouho se v ní nesetrvá. A tak nejvíce budete obdivovat možnosti ruční kamery, které jsou zde nejvýraznějším a nejvíce využitým prvkem. Na krásu démona, který zlobí rodinu prostřednictvím malé holčičky, se už pomalu nedostane. Jsme v roce 2013, v Kalifornii se pozvolna blíží vánoční svátky. Mladá rodinka je pohromadě, včetně vnadné tetičky a strýčka, který by se svojí image hravě konkuroval pornohercům z osmdesátých let. Ostatně, do tohoto období také zavítáme, alespoň prostřednictvím zapomenutých a znovu nalezených vhs pásek, plus jedné omšelé kamery, které zde před čtvrt stoletím po sobě zanechali bývalí nájemníci - uctívači satanského kultu. Jak to tak bývá, neviditelný a (zatím) nehmotný démon jménem Toby se upne na nejmenšího a nejmladšího člena rodinného klanu - osmiletou Leilu (na mě vyhlížela daleko mladším dojmem). Vánoční klid a mír bere za své, když je celá rodina ve smrtelném nebezpečí. Dalo by se napsat, že ohrožené děti v hororech už jsou hodně vděčné téma. Oživení pekelného démona, to zrovna taky není neznámý námět. A docu-styl, ten už má dnes své zaryté odpůrce i příznivce, kteří v něm vidí stále inovativní budoucnost hororu. V podstatě se tvůrci "paranormální" pětky nijak nezmýlili ve svém výběru, když čtyři scenáristé napsali celkem působivý příběh, v němž je postavena do hlavní role nová ohrožená rodina, která se pohybuje v profesionálně natočeném, technicky kvalitně odvedeném a relativně přehledném příběhu (nepřehlednost zejména vládla v tom, kdo zrovna v danou chvíli třímal v rukou kameru a točil) s prvky strašení. Ano, jde jen o strašidelné prvky, neboť film to nikdy moc extra nerozbalí v tomto ohledu. Když už by se nabízela možnost do toho intenzivně praštit, divákovi se dostane statický záběr, v němž tvůrci volí zrychlený posun vpřed, což je vidět na ubíhající časomíře. Jedná se o několikahodinové časové posuny, během nichž se opravdu nic neděje. V závěru na vás vyhoupne inkriminovaný démon. Ach, ten byl nepovedený, pokud jde hlavně o inovativní rozměr. Trochu zklamání, zvláště když nás režisér na jeho krutý příchod připravuje celý film. Trošku práci si s ním trikaři mohli dát. Ve filmu jsou ale scény, o nichž se dá napsat, že mají v sobě nepříjemný a znepokojivý rozměr. Kamera je tentokrát mimořádně vynalézavá a její snímání prostor domu je skvěle aranžováno. Ne úplně nezajímavě působí rozklíčování dávné minulosti domu a jeho bývalých nájemníků novou rodinou. Ne všechno je ovšem dotaženo zdárně. Něco působí zajímavě, něco otravně a neoriginálně. Členové rodiny sice nejsou známí herci, ale autenticitu kazí obsazení již známé Olivie Dudley. Shrnul bych to tak, že ani tohle páté pokračování nevyděsí, a to ani omylem. Množství takových náznaků ale má, jenže buď je jen nehotově načne, nebo v horším případě ani neobjasní nebo neobhájí, proč k nim vlastně došlo, i když to zase až tak nevadilo. Sterilita předchozích dílů byla totiž poměrně zdatně překonána. Ve výsledku se jedná o jedno z těch záživnějších a povedenějších pokračování, které by už mělo být skutečně tím posledním. Já už bych ty démony nechal spát. A džiny z láhve raději nevypouštět vůbec. 60% () (méně) (více)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto malo potenciál byť najlepším dielom, nebyť dvoch takých, celkom zásadných problémov: 1.) Celé je to na blbé, 2.) Efekty sú smiešne. A to sa ani nezmieňujem, jak decko nevedelo hrať, to už berem ako súčasť série ()

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama