Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 1

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Recenze (214)

tXtX 

všechny recenze uživatele

Príjemné a uspokojivé zakončenie ságy (aj keď všetci vieme, že pri zárobkoch aké táto séria vynáša, sa určite nejedná o úplne posledné PA, zaručene vznikne ďalší film). Ťažko povedať či ide o najlepší diel.. čo sa mňa týka, je zhruba na rovnakej úrovni ako tie ostatné. Samozrejme, že pre úplne pochopenie je lepšie mať zhliadnuté predošlé časti, bez toho na film neodporúčam ani len pomyslieť. _____A mimochodom, už by ste v ČSFD mali pri registrácii zaviesť aj IQ test, ušetrilo by nás to od retardovaných (a to nebola urážka) komentujúco-hodnotiacich užívateľov typu Warlukyn. Porozmýšľajte nad tým, určite by drvivá väčšina so mnou súhlasila.. ()

MerryTheKing 

všechny recenze uživatele

Žádná inovace, nevyužitý potenciál "dimenze duchů", naprosto předvídatelný děj, nezajímavé postavy a pomalé tempo. Tenhle díl série nízkorozpočtových snímků má spoustu problému přes které prostě nejede vlak. Přitom měl potenciál. Ne že by snad kamera, která má možnost vidět do světa zla byla něčím novým v oblasti hororového žánru, nicméně určitě je to alespoň změna oproti předchozím dílům. První polovinu filmu se v podstatě nic neděje, seznamujeme se s absolutně nezajímavými postavami, se kterými není ani proč soucítit a občas přijde nějaká rádoby hororovější scéna. Všichni kdo sérii PA znají, vědí, že stejně na začátku démon nemá ve zvyku ukázat svoji sílu v celé parádě za doprovodu mnoha decibelů, takže proč bychom se toho ještě měli bát. No a jak to tak bývá, démona ve druhé polovině přestane ta hra na schovávanou bavit, takže začne konečně nějaká akce. Jediná věc která fungovala byly lekačky, některé z nich jsou relativně nečekané a fakt si u nich vyskočíte, ale to je vše. Některé věci z příběhu byly vysvětleny, některé nikoli a jak to tak bývá, na konci filmu přišla další spousta otázek. K tomu si přidejte ještě pár nelogičností v ději jako takovém a spoustu hororových klišé. Podprůměrný horor. ()

Essential 

všechny recenze uživatele

Keby som vedel, že ako fanúšik PA pretrpím 4. a Latinský obgrc kvôli takto stupídnemu finále, vyjebem sa na to okamžite po skvelej 3-ke. Samozrejme, že inak kritické stádo tlieska, lebo už sa im konečne naservírovalo bubákov až rovno pod frňák a mystično si môže trhnúť nohou..53% ()

kecal 

všechny recenze uživatele

Po několika komicky laděných dílech tu máme zase hororovou část. Gregory Plotkin dokázal přes veškerou snahu scénaristů o další komedii divákovi vytvořit strašidelnou atmosféru a tak i když postavy dělají klasické stupidity, jste ve výsledku vtažen do dění a vaše půlky jsou o něco staženější, než obvykle. Já osobně bych na rozdíl od ztvárněných, po těch všech událostech, asi se zdi smazal nápis, který má otvírat bránu do podsvětí, ale asi nejsem ten správnej americkej tvrďák. Nebo by pak spíš museli scénaristi vymyslet něco aspoň trochu smysluplnýho a to je pro tvůrce hororu většinou opravdu děsivá myšlenka. ()

Panter79 

všechny recenze uživatele

Po slabších dílech přichází vydařená pětka. Škoda jen toho konce, ještě pět, deset minut navíc a vyobrazení satana a jeho první kroky mezi smrtelníky by tomu nasadily korunu! Ale i tak slušný žánrový kus! ()

Final 

všechny recenze uživatele

Po mnoha neúspěšných pokusech, jak oživit úspěch prvního dílu se konečně někdo z Paramount pictures rozhodl, že tahle značka už je tak provařená, že jakákoli sázka na reálnost je jen plýtvání finančními prostředky. A tak poprvé dostává značka Paranormal activity, vědeckofantastický kontext. Ano, částečně to kopíruje všechny možné horrory, na které jsme mohli v minulosti narazit. Poltergaist, Sinister, V zajetí démonů, REC, atd. Přes to se mi zdá, že sázka na plně fiktivní děj, značce prospívá a pomalu dohání klasické nízkorozpočtové béčka. Jisté dějové nedotaženosti a nelogičnosti jsou už samozřejmě v téhle značce zakořeněnou tradicí. Ale i tak si říkám, že být Tobym, asi bych se moc do lidského těla nehrnul. Přece jen, prorážet lidskou hruď stínovým drápem a používat kyselinové blitky, nebo škrtit lidi chapadlem smrti, to lidské tělo jen tak nesvede. A to nemluvím o schopnosti, protínat časoprostorové body bez nutnosti vlastnit delorean. ()

C.A.T. 

všechny recenze uživatele

Netřeba se vyjadřovat, taky to totálně zabily ty efekty a celkově mi to přišlo pitomé..Ale tak já k této sérii nemám žádný vztah a ani první díl se mi nijak extra nelíbil...Ale když se to někomu zdá dobré..proč ne. ()

Opavak odpad!

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, jak jsem první díl prožíval. Vypadalo to skutečně.. Co když toto vše existuje? Tento díl však autoři přestřelili. Digitální mrak má být děsivý? První film, u kterého jsem v polovině usl. Ani děsivé, ani akční, ani vtipné. Škoda.... ()

lukassCZ 

všechny recenze uživatele

No tak další díl. Pořád je to nuda, na postavách mi nezáleželo, herci taky nezaujali. Tentokrát se dočkáme i toho, jak ten démon vlastně vypadá a dobrý to není (něco jako tekutý venom či co.) Opět se tu opakují situace z předchozích dílů a postavy se zase často chovají hloupě. Příběh je zvláštní, atmosféra je taková nijaká a samozřejmě na konci zase všichni zemřou.  Už to prostě nikam nevede, bylo by lepší tuto sérii ukončit a přestat se trápit. ()

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama