Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 2

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (CinemArt)

(více)

Recenze (214)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto malo potenciál byť najlepším dielom, nebyť dvoch takých, celkom zásadných problémov: 1.) Celé je to na blbé, 2.) Efekty sú smiešne. A to sa ani nezmieňujem, jak decko nevedelo hrať, to už berem ako súčasť série ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že se mi směr, kterým se tato série ubírá velmi líbí. Úvodní díly u mě mnoho úspěchu nesklidily. Naopak ty nové se mi zamlouvají. Tento rovněž. Určité napětí se ve vzduchu vznášelo. Herecké osazenstvo je sympatické. Ženy jsou navíc číče. Strašidelné či hrůzunahánějící to bohužel není. Nicméně, velmi kvalitně fungují veškeré lekačky. Pokud se vám tedy zdávají až příliš růžové sny, tak zvolením tohoto snímku, jakožto večerního společníka, vůbec nic nepokazíte. Hlavní záporák "kouř" je sice nemilosrdně ukraden ze seriálu Ztraceni, ale jinak se jedná o velice koukatelnou záležitost. Slabší 4 hvězdy. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Moje víra v lepší obrat se bohužel v prach obrátila. Již šesté pokračování tohoto kontroverzního kultu mezi FF horory by mělo být tím posledním, co z téhle série uvidíme. Ale pokud bude mít tahle tentokrát duchovní dimenze paranormálních aktivit komerční úspěch, s chutí se tvůrci pustí do dalších dílů za vidinou velkých zisků. ___ Už jen oficiální plakáty a trailer samotný mi naznačili, že tenhle díl půjde úplně jinou cestou a že by to mohlo mít konečně nějakou štábní hloubku, ale neočekával jsem to, že výsledek samotný bude bohužel působit spíše jako parodie na tento FF kult. Pravou hororovou atmosféru, kde se napnutě a vytrvale bojíte, kazili nejen dvě jeblé upištěné čtrnáctky sedící vedle nás v sále, ale také samotní střihači a "scénáristé". Jedno velké divadlo bylo sledovat pana ducha Tobyho osobně, kde nám ho kamery rozmístěné po domě ukázaly v celé své kráse, ve formě jakéhosi vlásečnicového inkoustu. To byl vrchol všeho. S tímhle šla bohužel atmosféra ke dnu. Závěr poté spěl opět k nehoráznému kýči moderních hororů, a to samozřejmě k exorcismu, kde jsme mohli spatřit jeden velký cirkus v režii pánů mající na starost vizuální efekty a střih. V příštím díle se možná s tímto štábem podíváme na duchy a paranormální jevy v kosmu. Kdo ví.... ___ (Cinestar, Hradec Králové) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako jeden z těch lepších dílů Paranormal Activity. Moc nového jsme se sice nedozvěděli, ale konečně to všechno do sebe zapadá a začíná to dávat smysl. Další rodina je terorizována démony, tentokrát z jiné dimenze. Je to částečně propojené s předchozími díly. Jinak lekačky a atmosféra nic moc. Aspoň tu jsou pěkné herečky. "Pryč z toho baráku!" ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Už je to přes 10 let, co jsem viděl první Paranormal Activity a tenkrát to byl velký hype. Z dalších pokračování jsem viděl snad pouze jenom druhý díl a už to nebylo ono, no a dnes jsem dostal chuť na tenhle (zatím poslední ?) The Ghost Dimension. Upřímně, nelekl jsem se ani jednou, už to na mě vůbec nepůsobilo, jako tenkrát, ale natočený je to celkem fájn, atmosféra je celkem solidní a nápad s jinou dimenzí taky ušel. Na mladší ročníky to ale před spaním bude fungovat =) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Bohužel pro mě jednoznačně zklamání.Podle počátečních recenzí a po strašně špatném čtvrtém díle jsem čekal pořádně nadupané zakončení, bohužel pátý díl je naprosto průměrnou duchařinou která spíš než pořádný a děsivý Haunted House připomíná lehce hororové fantasy které je navíc devalvováno tunou vtipných hlášek bratra hlavního hrdiny.Příběh pokračuje tam kde skončil a místy se dá lehce mluvit o atmosféře, ale bohužel tvůrci zvolili nešťastný přístup.Zatímco v předchozích dílech byl Toby stín, či odraz nápadně připomínající ducha malého kluka, tady je to obří CGI černá skvrna připomínající rozteklý asfalt co se občas transformuje do podoby rádoby ďábla/démona.Rozhodně bych na finální díl čekal víc lekaček, než jen tři nebo čtyři a jak už sem se zmínil, rozhodně bych uvítal víc atmosféry.Pátý díl mě sice bavil co se příběhu týče a herci i postavy jsou velice sympatické a o proti čtyřce je to neskutečný vzestup kvality, bohužel jsem se ani vteřinu nebál a o to má jí sakra u hororu především.Z pátého dílu se bohužel stalo komediální hororové fantasy, které možná vyústilo v opět destruktivní a beznadějný konec, ale co se do děsivosti týče nešahá jedničce a natož nejděsivější trojce ani po kotníky a když se na konci z Tobyho objevily jenom nohy a řev, byl sem už spíš nasranej.Zatímco po třetím díle jsem odcházel z kina bledej a podělanej strachy, z pětky jsem odcházel nadrženej z brutálně sexy Olivie Dudley...smutný vývoj série.55%. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zbytočý film, ktorý len dojí dávno podojenú kravu. Podobné duchariny sú populárne, túto sériu je však načase ukončiť. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Oproti odpadní čtyřce a nepovedenému spin-offu je tohle poměrně příjemné překvapení. Inovativní nápad na viditelnost duchů, nesrší originalitou, ale vnáší něco jiného a docela jsem i ocenil, že tentokrát se ti lidé se zlem opravdu snažili bojovat, ne tam jen být (exorcismus atd). Bohužel to má nudnější části a toho strašení mohlo být víc a ještě si nejsem jistý, jaký z toho mám pocit, ale přestože je příjemné vidět novinku jako kameru na zobrazení duchů, tak dokud věci nebyli vidět, byli strašidelnější... Byl bych rád, kdyby tohle byl konec série, ale finále tomu nenapovídá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Je až k nevíře, že z něčeho takového jako je Paranormal Activity se snad stala další nekonečná série a ještě navíc každý díl vydělal svým tvůrcům nehorázné peníze. Tentokrát se rozhodl namastit si kapsu Gregory Plotkin, který měl od druhého dílu na starosti střih. Christopher Landon již zřejmě neměl dost inspirace k sesmolení dalšího scénáře a tak proběhla změna i na tomto postu a jeho maličkost vystřídala hned čtveřice scénáristů. No a že by to byla změna k lepšímu, se zrovna říci nedá. Téhle sérii už totiž nepomůže ani svěcená voda, natož zhmotněný démon Tobi. Co se týká kvality, tak tento díl skvěle zapadl do podprůměru svých předchůdců, takže žádné velké fanfáry neočekávejte! Děj nám nabídne další nešťastnou rodinku, která byla předurčena k teroru nadpřirozených sil a přestože se zde značně přitvrdilo, tak nevím, zda digitální para teror byl zrovna to pravé ořechové. Několik lekaček tu sice proběhne, ale že by se rozpoutala nějaká atmosférická bouře – tak to ani omylem. Již značně vyčpělý příběh nám přesto nabídne jistou spojitost s předchozími událostmi a to díky starým videokazetám. Což se mi asi jako jediné líbilo i fakt, že se opět dozvíme několik novinek ohledně tajemného Tobiho. Ten má prostě na debilní rodinky skvělý čuch a docela se divím, že mu trvalo tak dlouho, než uskutečnil všechny své plány. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Vypalte někdo už Blumhouse studio! Naražte je na kůly! Utopte jejich děti! Zamezte všemi prostředky, aby se ten mor šířil dál! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Finální uzavření celé série a za tenhle hororový nádech smrti jsem rád protože tahle jízda díl co díl byla plná otázek plná suprových scének spousty nečekaných momentu spousty dávky strachu nového překvapení ale hlavně suprového spojení v jedno. Tenhle díl jako ostatní jsou výborné každý film má mouchy i tady tahle série ale přesto FF Zbožňuji a tenhle film mi dal hodně nedám na něho dopustit, pokaždé když si mám tuhle sérii vychutnat od znovu jako by to bylo poprvé a pořád ve mě zanechává stejně děsivou atmosféru já jsem až moc spokojený pokaždé větší a větší překvapení. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě nejlepší díl nepovedené paranormální skládačky. Sem tam to mělo slušnou atmosféru, zafungovalo pár lekaček, trochu se zainvestovalo i do efektů a postavy nebyly na pěst. pokud tedy nepočítám postavu otce. To byl debil. Samozřejmě ani v tomto případě se tvůrci nevyhnuli logickým kiksům a i tady si člověk musí často klást otázku "kdo to ku*va točí?". Ale s tím se tak nějak počítá. Každopádně u Ghost Dimension je asi největší škoda, že nebyl zvolen alespoň kombinovaný formát FF a klasiky. Nicméně i tak to stojí za to vidět, což je v souvislosti s Paranormal Activity příjemným překvapením. 60% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Úplně nejhorší díl Paranormal activity. Řekla bych, že se tu nepovedlo vůbec nic. Děj byl málo záživný. Hodně jsem se nudila. Nejlepší zůstává pořád první díl. 20%. ()

Mike.Myers 

všechny recenze uživatele

Vyvrcholení přišlo i nepřišlo..Jinak řečeno, opět otevřený konec. Podle mě už jsou tyto díly spíše jen pro fanoušky, protože čím novější díl, tím víc jdeme do minulosti a zároveň jsme v současnosti.. Prvek s kamerou a démonem jasné + neboť v předchozích dílech jsme se báli trošku jiným způsobem ( nebudu spoilerovat). Co mě trošku zklamalo bylo, že to nebylo dotažené podle mého do zdárného konce.. 60% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

The Ghost Dimension poskytuje nejaké nové informácie, ale ide inou cestou. Ano, máme tu zasa dom, rodinu, prepojenie na iné rodiny a udalosti, ale tu sa zlo dosť zhmotňuje, a otvára sa časoprostor. Takže Paranormal Activity + Krotitelé duchů + Insidious? Asi tak nejako. To čo bolo najväčším kladom celej PA série (výborne stupňované neviditeľné udalosti), tak sa rozhodli zahodiť. Napätie vymenili za akčnosť. Riskli nový smer dúfajúc v reštart. Nevyšlo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V rámci found footage hororů je tahle série po technické stránce dost na úrovni a nejinak tomu je i u pátého dílu, který už od prvních chvil aspiroval na nejlepší díl série. Zajímavý nápad s kamerou a tajemnou mlhou v úvodu navodil příjemně mysteriozní atmosféru, kterou si udržel do cca dvou třetin filmu. Finále ale celé snažení zabíjí. Scénář je slabej, klišovitej a co víc, vyvrcholení (jestli se tomu tak dá vůbec říkat) je vyloženě směšné a nenápadité. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Na nejlepší třetí díl to nemá ani v nejmenším. Na můj vkus až moc sci-fi a Toby se také moc nepovedl. Chybělo mi tam to větší tajemno a beznaděj z právě už zmíněné skvělé trojky. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

To, že sa paranormálna activita konečne skončila týmto dielom, môže väčšina označiť za vykúpenie. Neskončilo to zle, nádeje na reštart samozrejme ostávajú, aj keď sa v producentských peňaženkách neocitlo toľko grošov, ako sa čakalo. Strašiť diváka tým istým, môžu tvorcovia snáď len na planéte, kde sa o podobných vecičkách len sníva. Toto nevystraší, ani Ivy George a ani nikoho jej dorastu. Séria SAW sa vraj dočká budúci rok akéhosi znovuzrodenia, čo takto niečo podobné spraviť s PA, ale bez všadeprítomných kamier? ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu až se 4-měsíčním odstupem (tenkrát jsem zapomněl) a moc se mi toho nevybavuje. Což je ale známka, že to byl jeden z dílů mé oblíbené série PA, který ale nevynikl před ostatními. 67% ()

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama