Reklama

Reklama

Stříbrná pila

(seriál)
Československo, 1978, 5 h 23 min (Minutáž: 48–55 min)

Scénář:

Viktor Dusil

Hudba:

Karel Mareš

Hrají:

Vlastimil Brodský, Pavla Maršálková, Luděk Munzar, Jana Hlaváčová, Ladislav Mrkvička, Jaroslava Obermaierová, Karel Heřmánek, Eliška Balzerová, Ivan Luťanský, Vítězslav Jandák, Čestmír Řanda st. (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální seriál z prostředí beskydských dřevařů přináší příběhy o životních osudech lidí z beskydských hor z konce 70. let 20. století... Nejmladší syn Stáňa Dubiňák pošle telegram, že se vrací z vojny. V rozvětvené rodině Dubiňáků to vyvolá velké nadšení a všichni se připravují na jeho návrat. Jsou to dřevaři a celý život se u nich točí kolem lesa. Všichni předpokládají, že i Stáňa se vrátí k práci dřevorubce. Jeho kamarád mu však nabízí výnosnější místo číšníka ve své hospodě. Stáňa, který je na rozpacích, zda ho poslechnout, se nakonec do rodných Beskyd vrací. Důvodem je Věrka, dcera hajného Švejdy. Ten však jejich vztahu nepřeje a dělá vše pro to, aby hoch nechal dívku být. Stáňa po rozhovoru s ním z lesa uteče a stává se číšníkem. Blíží se dřevařská soutěž. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele LadyPupu k tomuto seriálu (1)

Stříbrná pila (1978) 

"K vlastní soutěži budete, soudruzi, nastupovat v pořadí podle čísel, jak jste si je vylosovali. To znamená, že kdo má číslo jedna, bude v lese, v terénu, zpracovávat skupinu stromů s číslem jedna..." Ukázka jednoho z mnoha neuvěřitelně propracovaných dialogů, kterých je tento seriál plný. Já jsem zvyklá na leccos, konkrétně co se socialistické tvorby týká, ale u tohohle díla jsem měla po většinu času hlavu v dlaních, nevěřícný výraz v očích a mé rty stále opakovaly dokola tři písmenka W.T.F.... Jednu hvězdu uděluji sama sobě za statečnost, že jsem zvládla všechny díly. ()

Reklama

Reklama