Reklama

Reklama

Confucius

(festivalový název)
  • Čína Kong Zi (více)
Trailer

Obsahy(1)

Epický příběh z 6. století př. n. l. nám vypráví příběh slavného státníka, sociálního politika a především nejvýznamnějšího filozofa čínské historie Konfucia. Čínští autoři s Yun-Fat Chowem v hlavní roli se nám pokusí poodhalit dobu z časů Konfucia, období přerodu čínské společnosti, doby největších reforem. Ne vždy se dařilo uspět tam, kde chyběla vůle něco změnit. Přesto Konfuciovy filozofické úvahy dokázaly změnit podobu Číny i celého světa. Po staletí formovaly náboženství a úspěšně zasahovaly do vývoje lidského chování ve východní Asii. (tlkounev)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Lyžař 

všechny recenze uživatele

Dokonalý snímek. Takovéhle hodnocení mám možná jen proto, že snímek znám tam a zase zpátky. Dělal jsem k němu titulky, a tak jsem si prohlédl každý snímek filmu hned několikrát. Dobrota a hlavně dodnes pravdivé myšlenky mě zaujaly šíleně moc. No a skoro vše ve snímku je pravda. Jsem jenom rád, že se více lidí o takovém velikánovi dozví více než jen letopočty narození a úmrtí. ()

Say 

všechny recenze uživatele

[+]: Poklidné převyprávění Konfuciova života. Nevím nakolik historicky přesné, nicméně pro obyčejného Evropana poučné. Včetně mnoha jeho dodnes uznávaných mouder. [+]: Střízlivé kostýmy i kulisy. [+]: Kamera s neuvěřitelným citem pro kompozici. O tom si můžou třeba Američané jenom zdát. [:]: Yun-Fat Chow se na roli Konfucia hodí, jen jeho úsměv zdůrazněný vousy mi místy vadil. [-]: Některé scény mohly být z filmu klidně vystřiženy. Délka by pak byla přijatelnější. [♫]: ** Většinou nevhodně přehnaná, nijak zajímavá orchestrálka, Konfuciova hra na stolní citeru ku-čeng na mě ale zapůsobila. [=]: Negativní pocity chápu, ale rozhodně nelze o snímku říct , že je špatný. Prostý Evropan očekává od Čínského snímku s Yun-Fat Chowem akci v podobě bojových umění a válek, té se tady ale nedočká. Divák by se měl zamyslet už nad samotným názvem filmu a uvědomit si, co pro něj snímek vlastně nabídne. [#]: „Když člověk nemůže změnit svět, pak by alespoň měl zkusit změnit sám sebe." ()

Reklama

Josefin 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že tenhle epický příběh, byl určen k tomu, aby naplnil kasy evropských a amerických kin, spíš těch ve východní Asii. Neobsahuje to na co jsme zvyklí, je to prostý průřez z 6 stol. př. n. l. za života mudrce všech věků čínského filozofa Confucia. Jenže je to epika, proto tohle zpracování působí trochu nudně a okleštěně. Hodně zachraňuje Yun - Fat Chow, který hraje působivě a maskéři na něm odváděli výbornou práci. Je určen, spíš pro užší okruh diváku, kteří vědí něco o konfucianismu. Mě se na to dívalo příjemně. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně to není úplně historicky přesné atd. ale to nejsou ani západní filmy. Nevadí mi přikrášlování historie, takže jsem se koukala na to hlavní, co v tomto filmu má největší prostor a tím je velmi sympaticky zahraný Konfucius a jeho vliv na svoje následovníky a okolí. Velmi příjemně se tu na Chow Yun-Fata dívá a to ani nikoho nestřílí :) jenom je vysmátý, promlouvá samými moudry a je to velký dobrák. :) ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerná historická dráma s Chow Yun-Fatom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o Konfuciovi, výnimočnom filozofovi, učiteľovi a starostovi, ktorého obchádza len tá najlepšia povesť a tak sa ho panovník rozhodne povýšiť, aby pomohol povzniesť celé kráľovstvo. Síce nie všetci sú s jeho reformami spokojní, ale vďaka priazni panovníka sa mu darí a dokonca dokazuje, že diplomacia často dokáže viac, než celé armády. No aj jeho čakajú nepriaznivé časy. Spracovanie nie je zlé, ale dalo sa z toho získať aj viac. Spočiatku mi to sadlo, hlavná postava je veľmi dobre zvládnutá a navyše už po chvíli začne zastávať vysoký post, kde sa môže realizovať, pričom toto politické prostredie mi prišlo dostatočne atraktívne a je radosť pozerať na všetky tie jeho múdrosti a činy. Síce to celé pôsobí povrchnejšie, než by bolo ideálne, ale aj tak ma to bavilo a navyše mi to prišlo aj dosť dejovo bohaté, takže sa tu je stále na čo pozerať. Ale časom sa už dej pomaly prestáva venovať vysokej politike, kvôli čomu nanešťastie klesne aj jeho zaujímavosť a tak síce aj druhá polovica prinesie pár zaujímavých situácií, ale celkovo ma to už výraznejšie nebavilo a bolo mi úplne jedno, ako to skončí, ale zase pozerať sa na to dá a aj táto časť na ten priemer stačí. O akciu v tomto filme očakávane moc nejde, ale aj tak sa tu predsa len nájde jedna veľkolepá bojová sekvencia, ktorá je veľmi dobre zvládnutá a nájde sa tu ešte pár momentov, ktoré tiež nesklamú. Herecké obsadenie je výborné, skvelý Chow Yun-Fat v hlavnej úlohe, k tomu Xun Zhou, len mohla mať trochu viac priestoru a poteší ešte niekoľko vydarených vedľajších postáv, hlavne panovník, alebo aj niektorí členovia Konfuciovej družiny. Čo sa týka réžie a technickej stránky, pochvalu si určite zaslúži skvelá vizuálna stránka, bohatá výprava a pekné lokácie, len by som ocenil trochu hlbšie prevedenie. Takže Konfucius by si určite zaslúžil kvalitnejší film a nielen takýto priemerný blockbuster, ale zase zlé to určite nie je a hlavne prvá polovica sa mi páčila. 62% ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama