Reklama

Reklama

Henry (Antonio Sabato Jr.) byl vždy obklopen násilím, už od jeho neútěšného dětství v Blacksburgu ve Virginii, až po jeho brutální zabíjení, společně s jeho nejlepším přítelem Ottisem Toolem (Kostas Sommer.). Když se spolu toulali napříč jihem a také s jeho mladou snoubenkou Becky (Kelly Curran). Neexistoval problém, který by nevyřešilo násilí. Ale když si na něho zákon konečně "došlápnul", Henry vytáhnul ještě ďábelštější řešení. Přiznal se k tisícům vražd v zemi. Tím frustroval právníky, kteří se snažili vyznat v jeho lžích. Bohužel se jim to příliš nedařilo a tehdejší právní systém hrozil, že by Henry mohl být osvobozen! (TV Barrandov)

(více)

Recenze (20)

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Henry Lee Lucas, jak je dobře známo, byl mírně retardovaný, prostě kokot, jak by někdo řekl. Tento film, ať už jeho účel byl jakýkoliv, ukazuje někoho naprosto jiného. Je navíc velmi nezdařile natočen a přináší tolik zábavy asi jako plnění bobříků na letním kresťanském táboře. Je to velké zklamání. Takhle bych si filmy o nejznámějších sériových vrazích tedy nepředstavoval. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Ta druhá hvězda je stejně jen za zábavnou montáž ("Dancing Ghoul"), bez které se žádný kvalitní film neobejde. Jinak nepříliš dobře natočený pohled na zajímavou otázku k osobnosti a "kariéře" Henryho Lee Lucase. Segrestor dobře poznamenává, že po stránce podobnosti se skutečnými charaktery tenhle film poněkud zkresluje, potože ani Henry, ani Ottis zde jako retardovaní vidláci moc nevypadaj. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Včera som si pozrel snímok "Šedovlasý pán". Bol o americkom sériovom vrahovi Albertovi Fishovi. Forma jeho filmového spracovania na mňa však neurobila dojem. Dal som mu len dve hviezdičky. Tak som si dnes chcel napraviť chuť ďalším snímkom o americkom sériovom vrahovi. Pustil som si teda film o Henry Lee Lucasovi. V roku 2009 ho natočil režisér Michael Feifer. Žiaľ ani tento krát to nedopadlo tak aby som mohol byť spokojný. A pritom o takýchto psychopatických vrahoch by sa dali natočil oscarové filmy. ** ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Být největším sériovým vrahem v dějinách slovutné Émeriky, o kterém se natočil takovýhle paskvil, asi bych zabíjel... ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Raději, než tenhle kousek, rozhodně doporučuji o mnoho tříd lepší: Henry: Portrét masového vraha (1986) s Michaelem Rookerem... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Filmové adaptácie biografií amerických sériových vrahov ma vo všeobecnosti nikdy moc nebrali a zásadný obrat u mňa v tomto smere nenastal ani po pozretí filmu Drifter: Henry Lee Lucas, aj keď na druhej strane má táto serial killer story na rozdiel od mnohých iných podobne ladených kúskov miestami aj celkom bavila. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po hodně dlouhé době jeden z nejrozpolcenějších filmů co jsem viděl. Docela povedené scény se střídají se scénami naprosto trapnými (kino, texas rangers). Doteď přemýšlím, jestli se mi postava Henryho matky zamlouvala (herecky, obsazením, charakterem) nebo ne, ona ta herečka má jisté charisma a jde vidět, že se snažila, občas jí se to ale moc nevedlo, a teď je otázkou, zda to byla vina její, nebo scénáře. Filmy o sériových vrazích si jsou podobné jako vejce vejci, jde tak zpravidla jen o přístup k dané tématice a problematice a tohle je prostě nevyvážené a rozpolcené. Navíc, kdo viděl geniální, až na hranici nechutnosti, dílo Johna McNaughtona Henry: Portrait of a Serial Killer, jakékoliv jiné zpracování případu Henryho Lee Lucase u něj asi neuspěje. Jedno je jisté, tohle moc důvěryhodně nevyznívá. Ale Henry nebyl zahrán špatně (i když ne moc podle předlohy). ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Henry, tak proč zabíjíte ??" - "Proč lidi jedí ?? Asi proto, že mají hlad, ne ?! A se mnou je to stejný.. Občas mi trochu vyhládne.." Režisérský nadšenec Michael Feifer se dlouhodobě tématu sériových vrahů věnuje, avšak jeho příspěvky na dané téma, které mě osobně velmi zajímá a mám poměrně dosti načteno, rozhodně nepatří k snímkům, které by se mohly honosit nálepkou kvalitní či dokonce věrohodné.. Problém tkví především v tom, že Feifer se jednak většinou se snahou o originalitu chytá linií příběhů, které nejsou příliš jasné ani jakkoliv prokázané, vždy se snaží na všechny ty choromyslné pomatence nahlížet objektivně, nastiňuje skutečnosti, které pomáhaly formovat zavrženíhodné "osobnosti" právě typu Henryho Lee Lucase, čímž je sice neomlouvá, ale dodává jim jakousi lidskost.. Tím výčet kladů Feiferových v konečné podobě (pseudo)biografií bohužel končí, a nikoho tak nepřekvapí, že se vždy jedná o filmy určené přímo na DVD bez větších ambicí !! Logika věci však nabízí otázku, komu jsou vlastně Feiferovy filmy určeny ?? To bohužel ví nejspíš jen on sám..;) Antonio Sabato Jr. jako dnes již typický herecký zástupce podobných videofilmů se občas dokáže probudit k přijatelným hereckým výkonům a jeho jednooký Lucas, když nic jiného, rozhodně budí respekt, pomineme-li fakt, že Henry Lee Lucas i Ottis Elwood Toole ve skutečnosti byli nesympatičtí mírně retardovaní vidláci. Dnes však převládá názor ze strany odborníků, že Lucas reálně zabil pouze zlomek lidí z těch stovek, které si vybájil, a vlastně tak pouze kryl iniciátora Toolea, a dal by se tak označit spíše za velkého lháře !! Zamrzí i chyba, kdy se nám tvůrci snaží podsunout kladný vztah Henryho Lucase k otci, který však zemřel na podchlazení mnohem dříve, když bylo chlapci necelých třináct let.. Srovnávat tedy tento velmi nepovedený ani ne polovičatý film s McNaughtonovou syrovou žánrovou peckou s debutujícím Michelem Rookerem v hlavní roli by bylo opravdu nedůstojné, stejně tak souboj Sabato vs. Rooker.. Resumé ?? Očekávané zklamání..!! ()

Chatterer 

všechny recenze uživatele

Henry Lee a Otis by si asi zasloužili trochu lepší zpracování. Četl jsem o nich knížku a dělali daleko větší prasárny, než jsou k vidění ve filmu. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Pravdivý príbeh amerického sériového vraha Henry Lee Lucasa.Narodil sa v roku 1936 v Západnej Virgínii ako najmladší z deviatich súrodencov.Otec bol alkoholik a invalid na vozíčku,matka alkoholička a prostitútka.Matka ho často bila,aj bezdôvodne,dokonca drevenou latou po hlave.Nútila ho pozerať keď bol ešte len dieťa,ako si to rozdáva s chlapmi.A tiež ho nútila nosiť dievčenské šaty,dokonca aj do školy.Pri hre s bratom prišiel o ľavé oko keď mal desať rokov.Prvú vraždu vykonal v roku 1951,keď mu 17.ročné dievča nechcelo byť po vôli.Dodnes sa presne nevie koľko ľudí mal na svedomí,svoje priznanie menil každú chvíľu.Zadržaní políciou bol v roku 1983,v roku 1996 bol odsúdení na trest smrti,v roku 1998 trest zmenený na doživotie.Zomrel vo väzení v roku 2001 na zlyhanie srdca.Okrem toho že bol vrah,bol aj nekrofil a zoosadista.Takýto mal zhruba osud tento vrah.Svoj podiel viny mala určite aj jeho matka,od takejto výchovy čo mohlo z neho vyrásť.Ale film bol aj trochu sklamaním,síce priemer to je,ale čakal som niečo lepšie. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Sfilmovaný príbeh tohto sériového vraha nieje dostatočne strhujúci ale ani vyslovene nudný. Ak by chcelo byť toto spracovanie psychologickou sondou zo snahou priblížiť divákovi myšlienkové pochody a príčiny jeho konania, neobstojí skrz prílišnú plytkosť. Tvorcovia mohli tiež staviť na brutalitu jeho činov bez snahy vysvetľovať, avšak na to sú Henryho skutky málo explicitné. Film sa snažil byť niekde uprostred, a skrz to prináša z každého rožka troška ale v globále viac menej nič. Respektíve aby to nevyznelo príliš hrubo, tak nič nové alebo šokujúce. Nevidel som iné spracovania tohto príbehu tak nemôžem porovnávať, ale verím že existuje aj kvalitnejšia verzia. Tak zaujímavá postava si to určite zaslúži. 55 % ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Důvod, který mě donutil kouknout na tenhle filmek, byl samozřejmě pravdivý příběh o jednom z nejznámějších sériových vrahů historie USA. Zatím moc povedených kousků o životech seriových vrahů natočeno nebylo...a Drifter: Henry Lee Lucas na tom nic nezměnil. Bohužel. Je pravda, že jsem už viděl horší zpracování (GACY, Starkweather), ale i lepší (Občan X, Ted Bundy, Grey Man). Plusem bych viděl docela slušný herecký výkon hlavního představitele. Sabato mě poměrně překvapil, nečekal jsem, že v takto nízkorozpočtovém snímku se najde kvalitní herec. Dalšími plus je slušný spád děje a krátká stopáž. Teď mínusy. Nejvíce celý film sráží jakási zmatenost celého příběhu. Tvůrci se možná snažily o originalitu, ale pokus se příliš nevyvedl. Ne že bych se ztrácel v ději, spíš to byl takoví rušivý element. Příběh přezkakoval od jednomu k druhému naprosto bezcílně a topil se v režisérově neschopnosti. I přesto se na Driftera doporučuji podívat alespoň jednou, neboť zas tak špatné to nebylo. Jsou daaaaleko horší filmy a tenhle film i přes značné vítky dokáže příjemně zkrátit čas. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Henry Lee Lucas: Sériový vrah a lhář aneb jak vyšinutý psychopat ke slávě přišel je filmem, který navzdory silnému tématu nepřináší nic zajímavého. Atmosférá bídná, drama pomálu a postavy jen težko uvěřitelné. Nicméně koukat se na to dalo bez větší újmy na zdraví. Za mne dvě otlučené hvězdičky. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Vím jistě, že o mě lidi budou mluvit hodně dlouho i po tom až natáhnu bačkory - Henry Lee Lucas. Takže zde máme další pomníček, který nepřidává žádnou skutečnou hodnotu (až na mnou zmíněný citát, který tento vrah opravdu pronesl). Ve filmu exceluje svým výkonem Kostas Sommer, ale ne natolik, aby stálo za to si to kvůli tomu pustit. P.S. Nikdo by neměl být posuzován, natož pak souzen pouze na základě vzhledu - až na tyto dva masové vrahy..... ()

GameboyNES 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem dle hodnocení větší propadák. Film z roku 1986 je daleko brutálnější a nebojí se ukázat "maso a krev" Nicméně tenhle Henryho představitel je daleko slizčejší a pěkně jsem mu tu psychózu sežral :) Takovej slabší průměr, hlavně díky povedemu soundracku. 53% ()

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Ubohé zpracování pravdivého příběhu dvou sériových vrahů.Casting filmu je naprosto tragický,protože všichni tři herci v hlavních rolích(Antonio Sabato jr.,Kostas Sommer,Kelly Curran)hrají neuvěřitelně amatérsky.Všem "kraluje"Sabato,jehož zamračený pohled,který má nejspíš nahánět strach,je oproti tomu naprosto k smíchu a amatérismus z něj doslova sálá.I můj dvouletý synovec by dokázal navodit důvěryhodnější grimasy,připomínající psychopatického šílence,o kterém má být tenhle film.Zarážející je již zmiňovaný casting.Nechápu,proč někdo jde natáčet film o vrazích,o kterých každý ví,že už od prvního pohledu nemají všech pět pohromadě,jsou vzhledem vyloženě odpudiví a obsadí do jejich rolí playboye,kteří se ani po pár kosmetických miniúpravách svým skutečným předlohám ani z jedné milióntiny nepodobají.Režisér Michael Feifer by neměl prznit kategorii filmů o skutečných událostech,když u toho nepoužívá mozek.A jestli chtěl někoho na tenhle brak nalákat Sabatovým ksichtem,pak je mi ho líto. ()

djpatrick odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli někdo tohoto blba studoval, tak dobře ví, že tento film byl úplně o někom jiném. Scénarista by si to měl jít hodit, protože tohle je lež za lží, ()

Reklama

Reklama