Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 240)

golfista 

všechny recenze uživatele

Ze soudku zábavy je to za poslední dva tři roky nejpříjemnější překvapení. Hlavně také proto, že se nejedná o čistokrevnou komedii. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

To, na čom stál celý Hitch, je tu iba predohrou k vrstevnatejšej vzťahovej koláži romantiky, komédie a drámy. Síce hollywoodsky vzorcovej, ale šikovne aranžujúcej viacero postáv s nie až tak prvoplánovými love-trouble vzťahmi. Vďaka tomu, a hlavne vďaka účasti Ryana Goslinga a Julianne Moore tam, kde by ste očakávali Adama Sandlera a Salmu Hayek, film vyčnieva z krabice podobných cereálnych kaší. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přítomnost Štefana Carella predikovala Šílenou, stupidní kokotinu, avšak k mému překvapení se jednalo pouze o kokotinu prostou. I taková se však pyšní dvěma opravdu nechutnými primáty, a to v podobě párečku snad těch nejhnusnějších hereček, co kdy brázdily mou padesátipalcovou Sonku! Opravdu se mi místy stávalo, že jsem odporem až odvracel zrak a nestrávená večeře mi zoufale klepala na hltan! Naštěstí jsou ty dvě obludy alespoň trochu vyváženy přesladkým panem Goslingem, jemuž konečně někdo povolil rozbalit naprudko jeho metrosexuální charm. No, nemít prázdnou nádrž s estrogenem, asi bych při pohledu na něj taky zamířil za hlasitého mlaskání rukou na jih jako některé místní kikiny (viď Mařenko!) a brutálně to nadhodnotil. Průměrné vztahové sci-fi s prvky kokomedie, jehož odsouzení jsem nucen zaokrouhlit směrem dolů kvůli toho kýble páchnoucích zvratků, jenž mi byl v posledních patnácti minutách zcela nekompromisně a bez skrupulí vychrstnut do xichtu! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Láska je boj. Dokonce i ve filmu v zásadě bezkonfliktním. Romantické komedie o lidech ztrácejících a znovu nalézajících životní jistoty najdou uplatnění v libovolné době. Vždy budeme chtít utíkat a naivně věřit. Druhý film režisérů nápaditě vyprávěné hříčky I Love You Phillip Morris žánr kdovíkam neposunuje ani kdovíjak neobohacuje, ale splní přesně to, co navenek nabízí – potěší. Potěší víc než tituly totožného zařazení. Díky sehraným, sympatickým hercům, hladkým přechodům mezi fraškou a tragédií, ironickému poukazování na žánrová klišé (déšť, balení na Hříšný tanec) a nečekanému odhalení, jež zpětně ospravedlňuje zdánlivě chabou propojenost rozvětvených dějových linií (a neboť spočívá v chytré práci s informacemi, resp. v jejich zatajování, nepůsobí vykonstruovaně). Zásluhou propojenosti jednotlivých motivů to není komedie nevkusná (necudné fotky elegantně vyřeší jednu dějovou linii), hloupá ani naprosto nereálná svým závěrem. Jednoduše důkaz, že i ke zdánlivě vyčerpanému žánru lze přistoupit svěže a přitom bez nutnosti jít do krajnosti. 75% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tři čtvrtiny stopáže jsem byl z Crazy, Stupid, Love upřímně nadšenej, ale u toho klišovitýho ušlechtilýho láskyplnýho happy endingu mě to zas rychle přešlo. Carell, Gosling, Moore i další hrajou bezvadně, fakt mi nedělalo nejmenší problém si je všechny oblíbit. Příjemný pokoukání určitě, ale pokud chcete vidět vážně skvělej film, vypněte to po scéně "setkání na zahradě". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že ta první část, kdy tam Ryan balil jednu za druhou někdy i povíce kusech najednou (ano mluvím o ženách, mé milované feministky ) mě dost bavila, jenže je to americká romantická komedie, což znamená, že po první poměrně zábavný části, přichází druhá, romantická část a to už stálo za vyliž prdel. Především se nepoved výběr klíčový samice, mně se prostě Emma Stone nelíbí, ona, ale i Analeigh Tipton, tu leda tak do hororů jako první oběť a ne na zaslepenou lásku toho synka z učesem ala Miloš Frýba. Jediná Julianne Moore trošku zachraňovala situaci, ale i tak bych v týhle nouzovce asi radši hrábnul po Ryanovi, protože ty dvě mě připadaly jak kdyby právě utekly z veletrhu strašidel a zamilovat by se do nich nemoh ani bezhrbej vebloud natož já nebo Ryan. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Niekoľko vynikajúcich scén ("Hriešny tanec", záhrada) a hlášok ("Rob si so mnou, čo chceš!" - "Chcem ťa ukázať svojej žene, aby žiarlila."), dobre vystihnuté mechanizmy v manželstve, výborný Gosling, čarovná Stone, nečakaný twist... a príliš lepkavý záver. Dobré, ale ku genialite Lásky nebeskej ešte veľa chýbalo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který se postupem času naprosto překrásně proměňuje. Docela mě dostalo, kolik zajímavých a velkých jmen do filmu narvali. Ti snad chtějí točit pro radost, protože pochybuju, že by v romantické vztahovce zkásli kdoví kolik peněz. Každopádně nejúžasnější byl Ryan Gosling. Ten se mi vysloveně proměňoval pod očima. Nejdřív z něj byl floutek, co si sbalil každou, na kterou se podíval a pak z něj byl kluk, který se naprosto upřímně zamiloval. A všecko jsem mu věřil na sto procent. Bez něj by byl film určitě poloviční. Ale nejenom bez něj, i Steve Carell je fajn. Jenom doteď nechápu, proč se o něm mluví jako o komikovi. Zatím mě jako komik neučaroval, ale jako dobrý herec má u mě jasný křížek. Film samotný je o vztazích k těm, co máme rádi a o také o tom, že občas se tyhle vztahy promění trošičku jinak, než bychom si ve skutečnosti přáli. Byl to určitě příjemný film, ale jednou mi to stačilo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $84,351,197Tržby Celosvetovo $142,851,197Tržby za predaj Blu-ray v USA $5,762,992Tržby za predaj DVD v USA $25,118,671Konečne niečo čo rozprúdilo moje filmové zmysli na plné obrátky!!! A to zo začiatku vypadlo ako klasicky tuctová komédia, výborne vykonštruovaný dej, ktorý krásne gradoval, skvele spracované scénky, úžasný herci, Steve Carell ma šveng a Ryan Gosling šlape na plné obrátky. /90%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Napoprvé jsem tam ty 4* dal a šel pryč. Jenže tahle romantická komedie mě svoje výjimečností přitahovala opakovaně zpět a já se nebránil, naopak, Gosling-Carell-Stone-Moore jsou pro mě zárukou dobré zábavy. Vždyť tohleje ve výsledku o lidech a romanci mezi nimi mnohem víc, než všechny ty sladké romantiky, o kterých lze jen snít. A kromě toho Gosling tu dává další hřebíček do své tak pevné image sexsymbolu 21. století. Ani sledování Hříšného tance už nebude takové, jako dřív... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

ze sa ten Ryan nehanbi, takto oblbovat vydate zenske na materskej! to je ale zakerak... a dnes som ho mala rovno dvakrat. No fuj, ze ho hanba nefackuje! Ale nie, vazne, takto dobre som sa nenasmiala od Hangoveru. Vynikajuca vec. Truly funny. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nadsenie. Uz len samotna "garden scena" je tak uzasne vypointovana, ze som si ju bol ochotny prehrat po sebe viackrat. A zvysok nezaostava. A hoci sa "iba" naplna znama sablona, je to robene s nadsenim v sklbeni lahkosti i serioznosti z temy plynucej. Jedno z prekvapeni roka. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bylo to vtipné, ale jen když tam byl Steve Carell a Ryan Gosling mu dělal hitchovskou instruktáž v balení ženskejch. A ta rvačka na zahradě byla fajn Jinak mi bylo často velice trapně a toho třináctiletýho kluka jsem fakt nenáviděl. Nepřál jsem si ho zabít, ale třeba alespoň šikanovat. Fakt už mě dlouho dětská postava takhle nesrala. Chyba je, že se to snažilo být komedií i jakýmsi filmem o životních pravdách a to dnes umí jen lidi kolem Judda Apatowa. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POMŮŽU TI ZNOVU OBJEVIT TVÉ MUŽSTVÍ. AŽ HO NAJDEME, TAK TA TVOJE ŽENA BUDE LITOVAT DNE, KDY SE ROZHODLA, ŽE TO S TEBOU VZDÁ“....... /// Vona ho má ráda a von ji nemá rád nebo von ji má rád a vona ho nemá ráda. V nejlepším případě se mají rádi voba. Nebo nemají. Nebo je jim to jedno.... to je koloběh života, kterej vede (třeba) k rozpadu manželství (furt lepší než mít rakovinu, že?). Filmy o looserských 40(a víc)tnících mají další přírůstek. Hitch pro starší a pokročilé (věkem). Žádný oplzlosti, ale ani salvy smíchu. Úsměvnej příběh o tom, že LÁSKA NENÍ VĚC, KTERÁ SE DÁ VYPNOUT. A i když mě na konci vadila ta tuna keců, dávám o jednu -sentimentální- * navíc. (Vážně si myslíte, že musíte bejt s jednou ženskou celej život?) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímalo by mě, jak se u ženský projevuje krize středního věku. 2.) Ještě nejsem připravenej sbalit nějakou ženskou. 3.) Neustále googluju větu: ,,máma brečí po večerech“. 4.) Thx za titule ,,xtomas252“. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Hřejivost, maloměštáctví, nevěry, falešné rodinné hodnoty a klišé- a samozřejmě všechny postavy dokonale propleteny v jeden uzel, třebaže Los Angeles není zrovna Dolní Lhota. Vlastně by to mohl být vlezlý český film od Hřebejka nebo Vejdělka, nebýt o třídu lepších herců a o dvě třídy lepších dialogů. Btw. koncept wingmana byl mnohem lépe využit třeba v Hitchovi. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé..... miestami som sa celkom zasmial no musím súhlasiť s ostatnými, pretože toto je jednoducho klišé. Bavil som sa počas celého filmu, tak nemám najmenšie dôvody kritizovať, akurát by som vystrihol par vyslovene trápnych scén. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Příjemná sympatická romantická komedie, která je pro mne příjemným oživením po blockbusterech, hororech a Asii. Steve Carrel i Ryan Gosling vévodí, scény z baru jsou skvělé, potěší zajímavé vychytávky a triky. Highlightem je nejvtipnější scéna na garden shledání, které trhá bránici. 80% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Typicka propletacka nekolika lidskejch osudu, kterejch jsme uz videli spousty, jenze narozdil treba od takovy Magnolie se tady hraje vic na komedii, coz je dobre. Herecky obsazeni je naprosto libovy, Carell opet ve svy roli ctyricatnika, kterej ma problem se zenskejma, jenze nastesti se ted nechova zas jako takovy hovado a jeho prerod v ultra balice zenskejch je hodne fajn. Prekvapil me Gosling, kterej je naprosto totalni sympatak. To jsou vicemene dve nejhlavnejsi role, cimz ale nechci rict, ze by Stone nebo Moore hrali spatne, jen nemaj tolik prostoru. Film je taky prijemne sprostej, ale jen tam, kde to je potreba, ne nejak zbytecne a na efekt. No a vetsinu dvouhodinovy stopaze vyplnuje romantika nebo nejaky komicky sceny. Romantika funguje, sem tam tu je fakt nejakej brutalni forek, ale cely je to proste prilis americky. Takze se postavy trapej, delaj velky gesta a velky proslovy, udobrujou se a zaverecny promichani vsech osudu je uz silne neverohodny az smesny a to ani nemluvim o zbytecne natahovanym udobrovacim konci. Ale i tak se jedna o prijemnou romantickou komedii, za slusny 4*. ()

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama