Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 240)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jo, časem a různými příležitostmi prověřeno - jedna z nejlepších nepřeslazených romantických komedií ;) P.S. Gosling je neskutečnej frajer a tady konečně hraje co mu padne nejlíp. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Proboha kdo takovýhle kraviny vymýšlí?? ... A proč herci chtějí hrát v takto nesmyslných "romantických - rodinných slátaninách". Je to nudné, je to zdlouhavé, zasmál jsem se dvakrát a s emocemi mi to absolutně nepohlo. Tak nevím, kde je chyba, ve mě?? ... Možná je to taky tím, že ani jeden ze zúčastněných herců není obsahem mých erotických snů, a to ani počítačově "vypravený" Gosling ... ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Totálně americky přehnané, jenže herci tuhle shitku táhnou o pět levelů výš, než ve skutečnosti je. Pokud by zde nehrál Gosling a Carell, tak je to trochu více za uši přitažená Rosamunde Píčer a její německé hovnoromance. Takhle je to nereálná blbost, která je nesmírně zábavná a vtipná. Jen se tvůrci opět nemuseli tak okatě postavovat za ženský pohled (já tě můžu podvést s kolegou, ty idiote, táto od mojí rodiny, ale jakmile ti jasně řeknu, že chci rozvod, vykopnu tě z tvýho baráku a ty budeš píchat jiný, tak jsi morální nula a nebudu tě už chtít nikdy ani slyšet) ..... 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pomůžu ti znovu objevit tvé mužství. Nemáš tušení, kde jsi ho mohl ztratit?" Ukončit poklidnej vztah, trvající celý jedno čtvrtstoletí, žádostí o rozvod, považuju za poněkud unáhlenej krok. Zvlášť, když žena nemá v kalhotkách ukrytou adekvátní náhradu za otce svých dětí a muž po žádný svobodě netouží. Tuto hru rozehrála dvojice Carell - Moore a není to špatná hra, ale oproti jejich unavenýmu vztahu je divoká chemie dua Gosling - Stone úplně jiná liga. Oni jsou pro mne tím neodolatelně zábavným, zatímco vztah rodičů je příliš reálnej a první dětská láska ve mně spíše vyvolává matný vzpomínky na první mokrej sen. Takže díky Davide Lindhagene za to, že jsi svým koitem zadělal na tuhle story, protože já jsem se bavil velmi dobře a tys to schytal dle svých zásluh. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zase jednou film plný kvalitního humoru a povedených hlášek. Na Ryana Goslinga tam z herců asi nebude mít nikdo, ale Steve Carell mimořádně zářil. Je tu spousta scén, které mi způsobily záchvat smíchu a pár těch, které mě trošku rozpustily. Vhodně zvolená byla i hudba. Takových filmů si v této době vážím. K dokonalosti mi chyběl jen ne tolik americký konec. 4,5* ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatický film s několika hezky staromilsky vypointovanými, vtipnými scénami jak z nějaké taškařice z třicátých let, jen přesunutých do dnešní doby. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Hřejivá romantická komedie, která těží ze sympatických postav (nikdo zde není záporák), božsky charismatického Ryana Goslinga, lehkého humoru a absurdně - ve vtipném, nikoliv trapném slova smyslu - spletitých vztahů. Životní poselství si z tohoto filmu sice neodneseme, nelze ani popřít typickou hollywoodskou vyumělkovanost, nicméně někdy i splachovací, avšak skvěle zábavný film stačí k příjemně strávenému večeru. Je škoda, že když už si tvůrci dali záležet na nadprůměrném scénáři (dějová linka obsahuje hned několik pěkných perliček) a kvalitních hercích, tak nakonec nechali všechno spláchnout natahovaným závěrem plným patetických zvratků... Crazy, Stupid, Love však i tak zůstává světlým bodem svého žánru. 7/10 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Amy Ťa počula plakať na záchode, všetci sme si mysleli, že máš rakovinu! Díky Bohu, že nie. Čo tam po rozvode? Pche. Mohla to byť rakovina kámo!..... Veľmi príjemná romantická komédia so skvelým (a trefným) obsadením. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Všechny pasáže s Goslingem jsou na 100%, ten chlap je prostě boží. Carell je zase správně ušlápnutý fotřík od rodiny. Jen té Julianne Moore je tam příliš. Vypadá příšerně a navíc hraje nesympatickou krávu, která má všechno, co potřebuje, přesto je nespokojená a samozřejmě to vyřeší tím nejdementnějším způsobem. Víc prostoru mohla dostat Emma Stone, která je i tady znovu k sežrání. Jasným vrcholem je setkání na zahradě, už jen kvůli němu se vyplatí film vidět. ()

Morien

všechny recenze uživatele

Oficiálně jeden z asi pěti filmů na světě, které jsem ani nedokázala dokoukat, jak neskutečně... trapné mi připadaly. Připouštím, že nejsem ideální publikum pro romantickou komedii se špetkou drámy, ale tady bylo snad všechno špatně i stavebně a vůbec, ble. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Robbie, prej jsi dobrej ve fotbale.“ - „Davide, prej jsi našim zničil manželství.“ A co u vás, také vám žena zahnula s Davidem Lindhagenem? Ficarra a Requa mě o 2 roky starším I Love You Phillip Morris moc neohromili. O to více vtipných situací mi ovšem nabídli tady, smál jsem se docela často. Carellův zoufalec (preferující Créme brulée před rozvodem, „vystupující“ za jízdy, přijímací od kámoše kolínskou na rozloučenou…naštěstí i s účtenkou apod.) mě bavil nejvíc, každý však něčím přispěl. Romantika sice moc nefungovala, ovšem pár momentů (vede „nahození ohřívače“, ta pasáž je jednoduše krásná) se našlo. Bohužel, mnohé americké romantické komedie to často přehánějí s dojímáním, sentimentem, a tato není výjimkou (zvlášť z dementního školního proslovu bych zvracel) ale nebylo toho tolik, aby to zničilo celý film. Za mě slušné 4*. „Sedíš tu s tím svým ubohým účesem a opíjíš se ředěnou vodkou s brusinkami jako nějaká 14tka, máš na sobě velikost 44, i když jsi 42…upřímně, nevím, jestli ti pomůžu já, nebo eutanazie.“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Crazy little thing called love.. Lehkonohá komedie dvojice Ficarra/Requa je sice hodně často crazy, některými skutky postav bych řekl až odtržená od reality, ale přitom nikdy nesklouzne k synonymům slovíčka stupid. Převeliká škoda, že s "Rumble in the Garden" už nepřišel konec, protože do té doby jel žánrový vlak po náspu z tvrdého kamení, neobdělávaných polích a občas i na červenou, aby se v posledních 15 minutách náhle vrátil na kdysi položené koleje, před stanicí Cynický Život přehodil výhybku a s hlasitým troubením pro přihlížející dav dorazil na hlavní nádraží za ostatními unifikovanými mašinkami.. Oslovit mě na baru vypulírovaný brácha Šarmu pan Gosling, objednám si drink s tím největším brčkem a budu doufat, orientaci navzdory.. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.5/10] | me: Fresh and funny! Carell a Gosling ako výborne fungujúca dvojka v kombinácii s čerstvým humorom, ktorý sa nesie celým filmom. Veľmi milé prekvapenie. Spokojnosť. I don't know whether to help you or euthanize you. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Kdo říkal, že romcom je mrtvá? Úžasně povznášející, vymazlený kousek, který disponuje nejlepšími a nejzábavnějšími zahradními scénámi v historii kinematografie! 90% ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě Gosling předvědčil, že umí hrát (Drive), ale od tohoto filmu se stává součástí mých erotických snů - jinak se to říci nedá. Ten chlap je zkrátka natolik sexy, atraktivní a charimatický, že bych se na něj vydržela dívat několik hodin. K filmu více později. Anebo radši ne. Při dalším přemýšlení o filmu nebo po jeho druhém zhlédnutí bych šla s hodnocením níž, ale napoprvé mě to emočně vzalo a řada scén mi připadala vtipných (nákupy) a režisérsky dobře zvládnutých - co do rovnováhy mezi naprostým kýčem a citovým vydíráním (volání na zahradě). [Kino] ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Dan Fogelman | Hudba: Christophe Beck, Nick Urata | Produkcia: Steve Carell, Vance DeGeneres, Charlie Hartsock, David A. Siegel, Denise Di Novi | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Carousel Productions | Rozpočet: 45 miliónov $ | Tržby: 142,851,197 $ || Jenen z najpodarenejších amerických milostných komédií vôbec, pretože je ich naozaj málo dobrých... Carell je trochu podobný charakter ako Sandler, ale je herecky aktívnejší. Gosling tu len potrvdzuje, že je neskutočne univerzálny a zastupuje vyššiu ligu, než väčšina zúčastnených. Žien je vo filme požehnane, ako dezert sú ešte i pekné, takže nie je čo riešiť. Vrcholom je jednoznačne vypätá scéna, keď výjde všetko najavo, kontrolka humornosti dosiahla i u mňa maximum. O to bol slabší koniec. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Charismatický Ryan Gosling učí smolaře Stevea Carella, jak ve středních letech a po rozchodu s manželkou chytit "druhej dech." A Emma Stone? Ta holka je fakt divná:) Je v posteli s bohémem současného "mladého" Hollywoodu, nad ní se sklání dokonalé tělo a tvář a ona začne vykládat o tom, jak jí ten polštář výborně pasuje pod hlavu:) Každopádně závěrečné rodinné setkání je skutečným vrcholem filmu. Jeden gag stíhá druhý a záchvat smíchu je tak docela na místě:) Když se ukáže, kdo je vlastně postava Emmy, už jen čekáte, co se ještě může stát. A semele se toho vskutku hodně. Americká romantika v precizním balení, které pobaví, potěší oko a rozhodně neurazí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Romantická komédia. Slovné spojenie, ktoré mužskej časti publika zväčša evokuje minúty utrpenia strávených v kine, zatiaľ čo nežnejšia polovičky len tíško vzlykajú. Občas ale sekera vystrelí, tvorcov osvieti a zakomponujú do filmu niečo, prečo dokáže byť film atraktívne aj pre mužov. Nehovorím, že tento film je dokonalý, ale má v sebe niečo, čo väčšine podobným filmom chýba a tak sa z nich stávajú len obyčajné tuctové rom-comy, ktoré po pár hodinách vyšumia z hlavy. V prvom rade nám s istotou vzmiká dvojica tvorcov (Ficarra-Requa), ktorých ďalší snímok s istotou nevynechám, ktorí majú cit pre situačný humor, do obyčajnej zápletky vdýchnuť život a vypointovať scénu do maxima. Trošku im zazlievam tú okatú náhodovosť, ale pri tom všetkom ostatnom sa to dá prehliadnuť. Herecky bol film takmer bez chyby, akurát casting zlyhal vo výbere detských rolí. Inak nemám čo vytknúť. Soundtrack bohovský, strih bez chyby, dialógy uveriteľné, no jednoducho ženský film pre chlapov. 90%. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som si myslela, že súzvuk žánrov komédia/romantický ma dnes už nemôže ničím prekvapiť a že pôjde o ďalší rutinný vzťahový "prepletenec" bez štipky inovácie. Po niekoľkých minútach sa však moje obavy rozplynuli, za čo ďakujem najmä perfektnému hereckému zhromaždeniu. Stále platí, že súhra hereckého talentu dokáže pozdvihnúť aj menej objavný námet a udržať pozornosť diváka. Nesmierne ma zaujal sukničkársky Ryan Gosling s pozdvihnutým obočím a veľavýznamným pohľadom mestského sexsymbola, rovnako i fyzická premena zanedbaného Stevea Carella, spojená s množstvom nápaditých sekvencií a tiež musím pochváliť Julianne Moore, Emmu Stone alebo sexuchtivú Marisu Tomei. Aj pri tom neuveriteľne veľkom počte lepších a horších partnerských malicherností, dokážu scenáristi ešte stále vyprodukovať nenáročnú, zábavnú a inteligentnú filmovú romantiku. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Život píše zatracená klišé aneb komedie hořká jako mizerná whiskey. Hej, ale zvláštní je, že Crazy, Stupid, Love vůbec mizerná není a i když je vypointovaná s tou typickou americkou nadsázkou, je vypointovaná. A to je sakra víc, než většina dnešních komedií o vtazích a vůbec o životě dokáže. Fráze je prázdná tehdy, pokud jí nenásledují činy a následují-li, pak už nejde o frázi, ale vyznání. Dan Fogelman (doposud scénárista animáků) sepsal něco, co dneska považujeme za klišé, cosi nelogickýho, co je třeba prožít, aby to fungovalo. Občas tomu ještě říkáme láska. Někdo na ní prostě zapomene, protože dovolí, aby mu zvšedněla a jiný ani netuší, že je jí schopen, dokud neprohlídne vlastní povrchnost. Jasně, kdyby měla Crazy, Stupid, Love trošku nezávislejší ráz, ubylo děsně "procítěných" monologů a celkově zůstala víc autentickou, zapsala by se nejspíš výrazněji, hlouběji. Ale vtip je v tom, že v důsledku vlastně není povrchní a pokud si to samé dokáže přiznat i její divák, tehdy nebude zklamán. A kdo ví, třeba mu i něco dojde, dřív, než bude úplně pozdě. I když Steve Carell zůstane asi navždycky 40 let panic, tady se mu podařilo odpanit nadsázku vkusně a galantně. Někdy se prostě nemusíš smát, stačí, když se usměješ a pochopíš. [final rate: 75%] ()

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama