Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 240)

Botič 

všechny recenze uživatele

crazy, style, SMART! S (i bez) nadsázky - nejlepší romantická komedie za poslední roky, co umí vytvořit dokonalou iluzi zrcadlející se reality v jednotlivých charakterech. Že už tenhle žánr nemá co nabídnout? Omyl! Crazy, stupid, love – tři slova, která dokáží přesvědčit o naprostém opaku. Film o hledání ztracené lásky na jedné straně a na druhé o strachu z jejího nalezení a následné chvále (oslavě) bláznovství. Brilantně vypointované, svůdně stylové a omamné, jak některé lehké drogy umí být. Z téhle filmové extáze, však nehrozí žádný bolehlav ani případné vystřízlivění či nechtěný tanec s Paní Schizofrenií - jen neutuchající nadšení a optimistický škleb od ucha k uchu. But still "This modern love breaks me." PS: Glenn Ficarra a John Requa mají zatraceně dobrý hudební vkus. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Takový pěkný kataklyzmatický konec to mohl být. Hodně povedených scén, pár klišé a sympatičtí herci (Gosling dal letos hattrick), takže přijemná podívaná. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Crazy stupid love koketuje se vztahy, manželstvím, stereotypem a samozřejmě samotnou láskou. To je samo o sobě lákavé téma, i když se přiznám, že mě nenadchla dvojice Carell+Moore, ale on byl vtipný a ona nakonec vcelku nevýrazná, takže to nevadilo. Naopak jsem si zamilovala Ryana Goslinga( "Sakra,ty jsi jako z photoshopu!":D), ten prostě v roli sukničkáře, který nakonec také objeví lásku,válel. Celkově se nejedná o žádné žánrové klišé, což je rozhodně plus, od srdce jsme se s přítelem smáli tak, že jsme občas museli film stopnout, než nás to přejde. Skvělá atmosféra, scéna v sauně a samozřejmě rvačka na zahradě s celkem překvapivým rozuzlením. Určitě se na to podívám ještě jednou. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je jich mraky. Těhle svižných, vtipných, situačně vyladěných, skvěle natočených komedií s vymazleným hereckým ansámblech v přesně padnoucích sakách, neménně přesně padnoucích rolích. A když je tam ještě navrh zajímavý dramatický podtext a nějaké to moudro ze života, jenom lépe. Nutno ovšem podotknout, že Crazy Stupid Love baví přece jen o malinko víc, než její souputnící. Těžko říct čím to je, možná režijní dynamikou, možná bezprostředností hlavních hrdinů. Každopádně super. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Že mě se jako nejlepší postava bude zdát zrovna Steve Carell, kdo by to byl řekl. Tady ale hraje skutečně hodně dobře a jeho Cal je prostě obyčejný týpek s rozvodovou krizí. Témata, kterým se film věnuje, jsou vůbec taková lidská. A celé je to i přirozeně (až na pár scének "pro efekt") natočené. Moc hezky se to sledovalo. Gosling přesný, to je prostě frajer. Naopak Emma Stone, nevím proč, mě tak šíleně vytáčela těmi svými ksichty a svým hlasem a vůbec jsem nežrala, že by nabalila poloboha typu Goslinga, to teda ani omylem. Naštěstí má film skvělou Julianne Moore a vůbec i všechny vedlejší postavy jsou odehrány bezchybně. Prostě "příjemný" film, okořeněný fajn humorem. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapení zejména pro ty, kteří dlouho prahnuli po komediálním rodinném dramatu se silnými hereckými výkony. Steve Carell, Emma Stone, Ryan Gosling, Julianne Moore, Marisa Tomei, Analeigh Tipton, Kevin Bacon nebo Jonah Bobo. Ti všichni by si nejen za svoji sehranost a věrohodnost zasloužili absolutorium. Zvlášť, když si vzpomenu na jiné kolektivní kousky, třeba instantní Na sv. Valentýna. Snímek jako takový rozhodně nepůsobí vykonstruovaně, je příjemně sebeironický, milý i trochu zalidněný, až pak naneštěstí není čas rozvíjet všechny linie (kupříkladu syn hlavního hrdiny a jeho vysněná spřízněná duše se mohla klidně vynechat). Žánr romantické komedie se holt snaží razit další cesty a možnosti. Sbíhá k látkám komplexnějším, rozvětvenějším, chce uspokojit vícero diváckých generací tím, že tu pravou/toho pravého hledá víc postav, láska si věkově nevybírá atp. Jde po srdci i bránici (nespočet skvělých a dokonale načasovaných gagů, výborná srážka všech zainteresovaných mužů) a zůstane v hlavě i dlouho po projekci. Žánr prostě pořád má co nabídnout!! Stačí se jen kapánek snažit!! PS: Ještě k těm hercům - sebevědomý nažehlený kořen Ryan Gosling je přeci jenom nejlepší (možná až škoda jeho zmoudření v druhé polovině filmu).. 80% a lehce pod vrcholem.. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

No vida, že není zas tak těžké natočit romantickou komedii, u které se s chutí zasmějete a která funguje i co se týče té romantické stránky… Crazy, Stupid Love je film, o kterém jsem už něco málo slyšel a naprostá většina ohlasů byla více než pozitivní, k tomu zde máme hodně působivý casting. I přesto všechno jsem do filmu šel bez nějakých větších očekávání a výsledek mě hodně potěšil. Celou dobu je tento film opravdu fajn romantická komedie, kde věci fungují a vy si ji postupně vychutnáváte a pak najednou přijde poslední půlhodina a to, co už předtím bylo skvělé, se najednou stane téměř geniálním. Je to jako když si vychutnáváte skvělý oběd a hned po hlavním chodě, kdy už je všemu konec, náhle přijde dezert, který jste nečekali a který dokonale pasuje k tomu, co jste měli předtím. Pokud vám tohle jako doporučení nestačí, tak snad ještě můžu napsat, že si nepamatuju, kdy jsem naposledy o romantické komedii napsal, že se těším, až si ji pustím znovu. To už totiž nějaká doba bude… 100 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Proč asi Steve Carell přijal po skvělém Životu podle Dana další takřka stejnou roli? Proč film neskončil skvělou konfrontací na zahradě a musel mít ten hrozný konec? Proč mi tak nesmírně lezl na nervy Ryan Gosling? Dobře, na poslední otázku si odpovím sám a hned, neboť jsem heterosexuál, ale ty první dvě zůstávají záhadou. Bláznivá, zatracená láska přesto není špatná podívaná. Jen je zkrátka horší než zmíněný o čtyři roky starší snímek. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Príjemná romantická komédia s dvoma ryšavkami v hlavných ženských úlohách, s jedným toporným, ale milujúcim mužom v strednom veku, ktorý stretáva mladého atraktívneho preťahovača. So všetkými sa osud "nepekne" zahrá. A všetkému je na vine ... láska. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Ale ale, z pana 40. letého panice se nám stal pořádnej divoch. Stačilo hodit se do gala a pár lekcí, jak ženskou správně šimrat tam kde to má ráda (ehm.., řečičky, myslím tím sladký řečičky). Báječné je, že to funguje jak v reálu (ajaj, hlavně aby to nečetla ta moje : )), tak v téhle romanci. K dokonalosti už mi chybí jen ty fajn hadry a figura, jakou má Ryan Gosling. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Každý chlap by asi považoval za podpásovku, když by mu žena, se kterou je od střední školy, zničehonic po nějakých 23 letech manželství oznámila, že se chce rozvést. A nejinak to vnímá i hlavní hrdina filmu Cal, který to řeší odstěhováním se z domu od rodiny a každodenním popíjením v baru. A tam si ho, k jeho velkému štěstí, všimne chlapík, který to s ženskými perfektně umí a rozhodne se ho naučit vše, co zná a ví o svádění žen. Tahle tak trochu jiná romantická komedie mě dokázala zaujmout, pobavit, ale i potěšit, protože je radost narazit v televizním programu na romantickou komedii, která není hloupá, která neopakuje zažitá klišé, která dokáže v některých místech hodně překvapit, a která se snaží být jiná než ty stovky a tisíce ostatních romantických komedií. A i když se ve výsledku stejně divák nevyhne šťastnému konci, přesto má na konci příběhu pocit, že vše je, jak má být, a zůstává v něm po skončení filmu pocit spokojenosti. Předpokládám, že tuhle komedii si uchovám v paměti hodně dlouho a jen tak na ni nezapomenu, a to právě proto, že je tak jiná, ale zároveň nevybočuje ze zajetých kolejí žánru. Uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie moc nemusím a tohle je po strašně dlouhé době, kdy jsem na nějakou vyrazila do kina, dobře jsem udělala. Bláznivá, zatracená láska je jasná komedie roku. Takhle jsem se už dlouho nezasmála, navíc žádná scéna, moment, ani hláška nepůsobí trapně a uměle, což je u tohoto druhu filmů snad zázrak. Klasická koncepce, kdy se několik lidských osudů navzájem prolíná, tady funguje. Nečekejte, že se ve filmu vyhnete několika klasickým klišé, jenže tvůrci Bláznivé, zatracené lásky s nimi umějí pracovat a na jisté překvapení taky dojde. Herci výborní, ale film si pro sebe krade Ryan Gosling, jeho linie s Emmou Stone mě zaujala nejvíce, je strašně příjemná a několikrát jsem se přistihla s tím přihlouplým úsměvem na tváři (navíc ten Ryan bez trička...). Trochu mě zklamal závěr, zejména ten proslov, já jsem zkrátka už na podobné věci neuvěřitelně alergická. Rozhodně ale můžu napsat, že se jedná o nadprůměrnou romantickou komedii, která se bude líbit bez ohledu na věk a pohlaví. A nejlepší moment filmu? Jednoznačně zahradní sešlost :-D ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, podobně příjemná romantika tu už dlouho nebyla. Parádně obsazený, s výbornými dialogy a hlavně kvalitním scénářem, ve kterým je každá postava výborně napsána a není rozhodně černobílá a klišovitá, jak už to u podobných romancích bývá. To je hlavně případ Kevina Bacona, kterej nehraje typickýho hajzla, co přebral hlavnímu hrdinovi ženskou, ale prostě chlapa, kterej se taky zabouchnul. Celý to hodně příjemně uteče, vtipný je to taky dost a většinu času se to úspěšně vyhýbá žánrovým klišé. Jenže bohužel se jim nevyhýbá dostatečně a posledních 15 minut je jak z ranku té nejprůměrnější romantické komedie a už to postrádá své kouzlo. Což je škoda, protože takhle blízko se americká produkce Lásce nebeské ještě nepřiblížila. P.S.: Scénu na zahradě s originálním twistem a konfrontací skoro všech postav bych už teď tesal do kamene. Tak výborně natočená, vygradovaná a vtipná scéna se už v dnešních romanťárnách jen tak nevidí.80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, který ze mě udělal troubu a neznaboha v balení a chování se k ženám, a zároveň snímek, který se po podkopání divákova sebevědomí nebojí otočit celou svou premisu vzůru nohama a dokázat, že to vlastně celé bylo myšleno úplně jinak. Něco (důležitého) jsem si odnesl, ukápla i slza... Režisérskému duu se povedl husarský kousek, a já musím po mnoha zdejších komentářích souhlasit, že se opravdu jedná o jednu z nejlepších romantických komedií posledních let. P.S. Ryan Gosling oficiálně korunován králem vlhkých dívčích snů, nesnáším toho chlapa! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Kvalitných romantických komédií zameraných na mainstreamového diváka je ako šafránu, preto buďme vďační za každú z nich. Nečakane prepletená mozaika vzťahov stojí hlavne na výbornom castingu a inteligentnom scenári. Množstvo humoru a dokonalá chémia medzi hlavnými protagonistami dokáže rovnako pobaviť ako aj pohladiť po duši. Príjemná alternatíva na večer vo dvojici. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Mám dve pripomienky. Jednu kladnú a jednu zápornú. S prvou súhlasiť možno budete, s druhou asi skôr nie. Prvá-pozitívna. Keď už sa mám sviatočne zasmiať na prototype trénovaného kanca-baliča čo vie ako na vec aneb muža "dokonalého", tak švihák Gosling tu do tejto škatuľky bezpečne zapadá a mne sa jeho paradoxný umierneno-extravagantný ťah na bránu viac než pozdáva. Na bitevnom poli schováva do vrecka Smitha, Butlera a s Bardemom by to bol ukážkový "battle." Imho v určitých polohách má zhodné črty s bývalou bulvárnou bábkou Novotným, akurát že uhladený Ryan má oproti navoňanému Honzíkovi charizmu a límec na košeliach nosí (nadol) na pohoďaká, nie (nahor) na sedláka. Druhá-negatívna. Upierať dvojici Ficarra/Requa snahu o opätovné oživenie stále upadajúcejšieho "rom-com" žánru cez nápadito rozvrhnutú koláž vzťahových vzorcov/nerovníc, cez občasné-milé sebazhadzovanie a jedného echt lamača sŕdc-to isto nebudem. Len ma mrzí, že aj keď sa nájdu pekné momenty (SPOILER) (balenie v bare, záhradná rošáda, rozhovor namiesto sexu), tak sa stále nemôžem zbaviť dojmu, že ide o škrobenú šou hostiacu plagátových hercov ktorým veriť straty/nálezy, útrapy/radosti, boje/uzmiernenia môžem fakt iba teoreticky. Ak k tomu pripočítam ešte úplne spackaný=ulepený epilóg (telocvičňa), tak "Crazy, Stupid, Love" u mňa fasuje nálepku ďalšej "feel-good" cukrovinky, resp. dobrého destilátu "Love actually" ktorý síce vybočuje z rady, ale svoj pôvod aj tak nezapiera a-čo viac-do poslednej chvíľe ho tají. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling - čerstvý vítěz mé osobní ankety za rok 2011 za největšího frajera filmového plátna. Od Lásky nebeské jasně nejlepší romantická komedie. Stevu Carellovi gratuluju za to že mi konečně v něčem nelezl na nervy. ()

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama