Reklama

Reklama

Calovi Weaverovi se zhroutil život, po pětadvaceti letech klidného manželství mu jeho žena Emily oznámí, že mu byla nevěrná s kolegou a že se chce rozvést. Dolehla na ni krize středního věku a má pocit, že její vztah s Calem uvízl na mrtvém bodě. Sedmnáctiletá Jessica, která příležitostně hlídá Weaverovým dcerku, miluje Cala a naivně doufá, že by ho mohla získat pro sebe. Jessicu zase zbožňuje třináctiletý syn Weaverových, Robbie. Cal je zklamaný, má pocit, že ve svém životě udělal všechno správně. Oženil se s láskou ze střední, založil rodinu, postavil dům, byl věrný a zodpovědný, a přesto mu jeho žena nasadila parohy. Sbalí si věci a odstěhuje se. Musí se vyrovnat s drastickou změnou svého života, ovšem ve světě svobodných si neví rady. Večery tráví v baru, kde se utápí v sebelítosti. Jednoho večera upoutá Cal pozornost Jacoba Palmera, mladého sebevědomého muže, který je přímo přeborníkem v balení žen. Jacob Calovi slíbí, že mu pomůže najít jeho ztracenou hrdost a pod jeho vedením se z něj stane muž, po kterém zatouží každá žena. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 240)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie s romantickými a dramatickými prvky, či drama s komediálními a romantickými prvky, jak chcete. Příběh je záživný, herci skvělí, čas při sledování velmi rychle utíká a výsledný dojem tak rozhodně je i na plný počet hvězdiček. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Crazy, Stupid, Love beží v tempe amerických hollywoodských žánroviek, v štýle, ktorý zaujme, pričom rieši vzťahové peripetie úsmevným a príjemným spôsobom. Film má okrem množstva svetlých stránok aj tú, že Steve Carell tu nelezie na nervy a pohľad na Ryana Goslinga poteší každé ženské očko:) ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trochu snaha o propletenější děj, který ale diváka na zadek neposadí. Prostě taková lehká, romantická komedie, kde jde hlavně o to dostat pár slečen do postele a jak je vidět, stačí málo. Funguje to i ve skutečnosti? :D :P ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film tak dobrý, že by som si ho hneď najradšej šupol do Topky. Výborná romantická komédia. Už dlho ma tak príjemne nič nepobavilo. Jednoduchý príbeh, ale veľmi šikovne zamotaný. Nemusím zdôrazňovať kvalitné herecké výkony hlavných hrdinov, ktoré predstavujú herecké esá súčasnosti, ale aj mladí herci, ktorí to všetko skvele dopĺňajú. Ozaj veľmi kvalitná romantická komédia s decentným humorom bez zbytočných nechutností, aké máme možno často vidieť a čím sa v poslednej dobe riadia všetky komédie. Steve Carell zase výborný a je to pravdepodobne jeho úplne najlepší film. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ako vždy, tak aj tu zdôrazním, že takéto tipy filmov moc nepozerám. A tento krát ma to prekvapilo o to viac. Klasické romanťáky ma nebavia a tento som si tiež v podstate nechcel pozrieť, ale keďže to nevyzerá s hodnotením, tak zlé niečo na tom asi bude. Tak som si to teda pozrel a prekvapilo ma to viac ako som čakal. Dobrý príbeh a super scenár, ktorý dokáže zaujať. Taktiež aj herci tomu dosť napomáhajú, aby som to povedal jasnejšie, tak herecké obsadenie je skvelé. Postáv je tu dosť a každý "pár" ma nejaký ten svoj príbeh, takže je dosť veľká šanca, že sa vás chytí aspoň jeden, aby ste sa nenudili. Záver je vymyslený teda perfektne, skvelé atmosféra, hudba, humor, strih a prekvapivo tvorcovia pekne zamiešali karty s postavami. Ja som sa skvelo bavil a s môjho pohľadu jeden s tých lepších romantických filmov, ktorý sa dá pozrieť aj viac krát. 85% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Taková hvězdná konstalace, a takový plytký výsledek. Co na tom, že před kamerou září herci jako Carell, Moore, Emma Stone nebo nový lamač dívčích srdcí Ryan Gosling, když jsou součástí scénáře tak naivního a prvoplánového, že to při vší snaze prostě nešlo ignorovat. Tři romantické linie do sebe sice krásně zapadají a první setkání všech aktérů tváří v tvář pozvedá celý film na trochu vyšší úroveň, ovšem s výjimkou Goslingovy aférky jsou příběhy málo zajímavé, v některých ohledech vyloženě přitažené za vlasy (toho malého kluka bych střílel) a navíc slepě předvídatelné krok po kroku až do závěrečného usmiřujícího happyendu. Nechci moc kritizovat, protože to si tahle komedie určitě nezaslouží, ale jak jsem se jednoduše moc těšil a očekával skoro americkou Lásku nebeskou, tak nakonec jsem musel skousnout jen další rutinní, ani ne moc vtipnou, ani nijak originální podívanou. 70% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Mám štěstí! Jen si dojedu pro nábytek!'' --- ČSFD je skvělé místo.  Nedávno jsem si kvůli něčemu četl svůj starý koment u  Seeking a Friend for the End of the World  a u jednoho komentu našel srovnání s tímto.  A jelikož se mi tam smutný osamělý Carrel moc líbil, rozhodl jsem se tomuhle filmu věnovat včerejší večer. Ty jo jak já se nachechtal. Opravdu nahlas a docela by mne zajímalo být na tom v kině! .-). Už straaaaaašně dlouho jsem si neužil žádnou komedii jako tuhle. Film je nadupaný samými skvělými herci sekajícími jeden úžasný dialog za druhým. Tohle není vážně film u kterého by jste mohli jíst chipsy či srkat cokoliv tekutého. Hrozí, že vám zaskočí nebo se zlijete...  Začátek filmu je na plné hodnocení, pak se to trochu zabředává do typické americké filmové vztahové romantiky, na mne místy až moc. Konec ve školní tělocvičně si tedy mohli tvůrci odpustit, to byla fakt trága. Nicméně i tak jsem byl nadmíru spokojen. Škoda že to nevygradovalo někam jinam, život je totiž mnohdy drsnější než americké romantické scénáře. A výrazně drsnější jsou i bývalé manželky z nichž ne každá pochopí, že ten nový pojišťovák co je jen odveze na balet fakt není lepší než muž s nímž žily  25 let a jenž je tátou jejích dětí. No ale zase se pak na to ti se kterými se ta jejich láska ze střední ještě nerozvedla mohou dívat společně držíc se za ruce jako tenkrát... Dávám za 4 drinky s brčkem ! * * * * ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná komediální romantika. Pár perfektních hlášek, krásně ošklivá Emma Stone a dokonalé duo Carell / Gosling. Škoda té nevyhnutelné dávky kýče, klišé a chaotického finále. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Vynikající scénář podpořený výtečným hereckým castingem, vypointované dialogy, k tomu úžasný písničkový soundtrack podtrhující náladovost jednotlivých scén. Moje oblíbené slovíčko - ASSHOLE. Skvělá a žel nedoceněná Marisa Tomei. A dokonale božský (a myslím to přesně tak, jak si vy myslíte) Ryan Gosling, kterého bych si strašně přál za partnera. A co se týče obecně kritizovaného závěru, tak si myslím, že do filmu perfektně sedne. Bláznivou, zatracenou lásku nechápu jako nějakou řachandu, ale jako moderní screwballovou komedii o souboji pohlaví. Jasně, Gosling není Cary Grant, ale stejně... :) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Na první pohled trochu ztřeštěná, svižně natočená komedie a o lásce a manželství, kter zabírá o poznání hlouběji, než by se mohlo zdát. Kvalitní svénář, režijně i herecky zvládnuté, škoda jen americky medového konce. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Po prvním shlédnutí jsem z tohohle filmu nebyla tak úplně nadšená, protože mi přišlo, že první půlka byla dobrá ale ta druhá už pokulhávala. Pak jsem se na to ale podívala znova a zřejmě to bylo tím, že jsem věděla co od toho čekat, ale líbilo se mi to o hodně víc než napoprvé. Sice ta délka by snesla být o něco kratší, ale to je jenom detail. Je to jedna z těch lepších romantických komedií se spoustou vtipných a pro mě docela nezapomenutelných scén. Takže se mi to vlastně dost líbilo (teda až na ten úplný konec, to byl děs..and they lived happily ever after). Ta rodinná rvačka ke konci tomu dodala korunu na vtipnosti :D 4* Trvalo mi pět vteřin než jsem se zamilovala do Ryana Goslinga, ten kdyby se mě snažil sbalit, tak by se rozhodně nenadřel, ani by se mnou nemusel dělat ten Dirty Dancing. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Steve Carell, Ryan Gosling, Emma Stone a romanticko-dramatický príbeh, ktorý zaujme, pobaví, pohladí na duši. V podstate žiadne výhrady až na prirýchly a mierne presladený záver. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Konečně po dlouhý době, co nějaká romantická komedie využívá svůj potenciál a herce skoro na maximum. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Nejpříjemnější romantická (!) komedie poslední doby. Výborný obsazení a vzhledem k žánru i skvělej příběh. Bavil jsem se. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Romantické komedie jsou v podstatě těžce spotřební zboží - každý rok jich pár přijde, většinou si jako vejce vejci podobných, zamíchají pár filmovými osudy, lidé se pobaví, a za týden už o nich zase nikdo neví. Crazy, Stupid, Love není zas tak moc velká vyjímka, není to film který si budu pouštět každý rok znovu a znovu... ale na rozdíl od mnoha jiných je alespoň dost chytře napsaná a obsazená tak kvalitními herci, že velmi příjemně baví a přitom neuráží svou jednoduchostí. Příběh samozřejmě není ničím jiným než zaplétáním klasického gordického uzlu vztahů v dynamickém (a místy nesmírně vtipném) stylu jízdy na horské dráze, jehož rozetnutí bohužel nešetří sentimentem... ale koho by tu zajímal příběh, že. Milostné eskapády a skvěle vypointované slovní výměny v jejich průběhu, to je oč tu běží - a to tu funguje na výbornou. 8/10 ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, která má podle mě téměř nakročeno k dokonalosti (osobně bych kupříkladu přeobsadil tu ošklivku Analeigh Tipton nebo zcela vypustil to trapné finále ve školní tělocvičně, s těmi stupidními projevy o lásce, na tohle americké klišé jsem už strašně alergický). Nejvíc mě na tom asi baví ta první část, kdy Cal prochází proměnou a objevuje své ztracené mužství - naopak dějová linie s jeho zamilovaným 13 letým synem mě tam spíš jen otravovala (není to navíc vlastně vykrádačka Lásky nebeské?), a některé dějové zvraty na mě působí dost nevěrohodně (např. když se ukáže, že Hannah je Calova dcera, nebo když se Jacob v závěru Calovi svěří, že by vlastně chtěl být jako on - ostatně celá ta jeho proměna z děvkaře na monogamistu je sama o sobě dost těžko uvěřitelná). Celkově je podle mě ten film hodně vtipný a bavil mě i na podruhé, a ačkoli je to v některých momentech slabší, tak ho stejně řadím k tomu nejlepšímu v rámci žánru za poslední dobu. ()

Související novinky

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Al Pacino je starý rocker

Al Pacino je starý rocker

27.10.2012

Velmi solidní obsazení napříč různými generacemi nabírá „dramedie“ Imagine, kterou režijně debutuje Dan Fogelman, autor scénáře Bláznivé, zatracené lásky. Název související s Lennonovou písní není… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama