Reklama

Reklama

Cedulky

(neoficiální název)
  • Austrálie Signs
Krátkometrážní / Romantický / Komedie
Austrálie, 2008, 12 min

Obsahy(1)

Jeden z filmů oceněných roku 2009 v Cannes.
Krátký a jednoduchý film o komunikaci mezi dvěma lidmi z dvou kanceláří přes ulici. Film o tom, že najít lásku nemusí být tak těžké, jak se zdá, a že vaše láska může být jen kousek od vás... (Badmaniak)

Recenze (219)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Roztomilé, ale možná až moc jednoduché. Něco ve stylu "jak by vypadalo seznámení dvou duší optikou pětiletého dítěte". Nic proti upřímným emocím, ale z té cukrové vaty okolo se mi cukají koutky... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Príjemný krátkometrážny film, ktorý naplno upúta na celej ploche vďaka príbehu aký sa môže v živote prihodiť každému, má to vtip a nechýba tomu ani dávka napätia. /90%/ ()

novoten 

všechny recenze uživatele

500 dní s cedulkou - láskyplné, roztomilé a tak opatrně něžné, že se romantikům podlamují kolena. Ona oboustranná nesmělost a hravý soundtrack dodávají každé změně výrazu takové kouzlo, že bych se na Signs díval každé ráno jako na celodenní životabudič. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Milé, nesmělé, kouzelné. Přesně takhle si to pamatuji a přesně proto se na to už znova nikdy nepodívám, některé věci jsou příliš hezké na to, abych je po čase zničil svým postupně nabytým cynismem, realita totiž na cedulky z vysoka sere. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vyfoť si mě." Pak má ten kapitalismus nějak vypadat. Mladí úředníci, místo aby makali na růstu DPH klepáním do klávesnice, tak na sebe dělají přes tvrzená skla ksichty, ukazují si papírky se vzkazy a hrají spolu piškvorky. Mě to hodně bavilo, ale patrně to bylo tím, že si ještě pamatuju dobu, kdy jsem býval nesmělý samotář a čekal, až ho objeví tajemná kráska. On tak sice život nefunguje, ale tentokrát jsem se trochou té neškodolibé radosti nechal dobrovolně zavalit. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Milé, úsměvné, pohodové. Krátkometrážní filmy nesleduju, ale tenhle, ikdyž hodně jednoduchý, se mi líbil (navic s hlavním hrdinou sdílím stejnou povahovou vlastnost ;-) ). ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

pekne, ty kratke filmy se mi zacinaji zamlouvat cim dal vic.. zabiraji malo casu, vetsinou nikdy nestihnou sklouznout nekam, kam nemaji a celou dobu jsou skvele zabavne. Aspon v tomhle pripadu, sice pribeh je prosty, zvrat sem odhadl hned, ale proc by mi to vadilo, kdyz to bylo tak pekne a pripomnelo mi to Love Actually. A konec byl vlastne zacatek :-) krasa ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Za dvanásť minút mi tento malý filmový zázrak dokázal napraviť tú nechuť, ktorú dokázal spôsobiť predchádzajúci brak, ktorý som mal tú "česť" vidieť. 95%. ()

yenn 

všechny recenze uživatele

Jak vidno, i v Austrálii je úřednický stav přebujelý, a bílé límečky tak ve své řídké pracovní náplni nacházejí čas i na tokání. 7/10 ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Sladký kraťas o dvou nesmělých lidech, kteří si píší cedulky, místo toho, aby se setkali tváří v tvář, nebo si vyměnili telefonní čísla. Je to takové roztomilé pokoukání na pozvednutí nálady. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O tom, že krátkometrážní snímky můžou být hodně silné, mě přesvědčila série The Hire (IMHO nejsilnější jsou The Powder Keg a můj nejoblíbenější The Follow). A Signs není výjimka. Na ploše 12 minut rozehrává něco, co mě fakt zasáhlo a nadchlo. Myslím, že se tohle stane mou stálicí, stejně jako některé díly z The Hire. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Komunikace má mnoho podob. Sympaticky krátké, nesmírně milé, funkční, trefné, doplněné podmanivou hudbou. Tahle nesmělá dvojka může někomu lézt na nervy, ostatní se však rádi nechají kolébat emocemi. Jedno velké povzbuzení do dalších šedivých dnů!! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladý, osamelý chlapík žijúci v ruchu veľkomesta túži po jedinej veci - láske. Takýto príbeh je možný len vo filme .. škoda. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Toto dílko je důkaz, že krátkometrážní formát má co do sebe. Nejde o žádné velké myšlenky, příběh je jednoduchý, ale určitě to zpříjemní třeba čekání na menu v restauraci s wifi. :o) ()

Související novinky

Třetí Expendables našli režiséra

Třetí Expendables našli režiséra

26.04.2013

Podle internetových klepů se Sylvester Stallone pokoušel ukecat Mela Gibsona, aby zrežíroval The Expendables 3 a vnesl tak do série ještě víc brutality. To ale nevyšlo. Náhradník zdaleka nemá tak… (více)

Reklama

Reklama