Reklama

Reklama

Blesk

Trailer

VOD (1)

V Londýně řádí zabiják policistů. Nekompromisní Tom Brant sice není u svých kolegů zvlášť oblíbený, ale jeho netradiční vyšetřovací metody jsou v dané situaci tím jediným možným řešením. Začíná boj s časem a nelítostným sériovým vrahem... Zabiják poldů versus polda zabiják... Na svobodě řádí nebezpečný sériový vrah, který každý den zabije jednoho policistu. Když už zákon nedokáže své vlastní příslušníky ochránit, je zapotřebí někoho, kdo se řídí vlastním úsudkem a veškerá daná pravidla porušuje. Tím mužem je nekompromisní londýnský policista Tom Brant, jenž je v týmu se svým kolegou, strážníkem Nashem, kterého však nemá příliš v oblibě. Čas je k nim však nemilosrdný – každý den přibývá další oběť. Je tedy třeba začít rychle jednat... (TV Prima)

(více)

Recenze (402)

verbal 

všechny recenze uživatele

Návrat olysalého drsoně do rodného deště nízkorozpočtového Albionu mu nepatrně zmenšil koule. Nejen, že mu scénárista přiřknul jako parťáka vytepleného komisaře, u kterého musí chodit prdelí ke zdi, aby nezažil náhlou anální příhodu, ale navíc kolem něj vytvořil bezostyšný plagiát něčeho, co až příliš nápadně nápadně připomíná Policajta ze San Franciska vyšetřujícího Vraždy v Midsomeru. A to značně degraduje jeho machistické třídenní strniště na úroveň dokonale depilované tváře inspektora Barnabyho a jeho hlášky, jindy drsné jako smirkový papír zrna 40, mění na hebký, třívrstvý produkt firmy Harmasan, který jen tak nějaký konečník nepoškrábe. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Začátek libovej a Stéťa mě tady krapet připomínal Posledního skauta. Nesral se s tím chlapec, chlastal a to co Jasonovi chybí do Bruce v herectví a cynickým ušklebku nahrazoval drsností. Filmek se nám postupně trošku zažvejkává, ale pořád dobrý. Utíkalo to svižně, pár hlášek to taky mělo ("Irskou:" "Chcete jí s ledem?" "Nebuď směšnej." ) a finále jsem si fakt vychtunal, jaký sraní s tím pořád, takovýhle tečky jsou beztak nejlepší. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Problémom tohto filmu je Jason Statham, ktorý dokáže hrať iba Jasona Stathama. Niekde to pasuje (Crank, Expendables...), v adaptácii širšie rozprestretej knižnej predlohy, ktorá má byť realistickou kriminálkou z dnešného Londýna, sa z jeho machrovania odrazu stáva nevýslovne otravná póza. Po každej hláške (ktorá by v tupom akčnom filme parádne fungovala) som mal chuť dupnúť mu na plešinu. Navyše sa film kvôli jeho účasti snaží byť svižnou, hlučne ozvučenou stathamovkou, čo je vzhľadom na námet a snahu o príbeh s viacerými dejovými líniami zásadná chyba. Všetko je to útržkovité a uponáhľané, až to ku koncu prestáva dávať zmysel. Samozrejme, Aidan Gillen v úlohe nesofistikovaného psychopata (je to proste slintajúci debil, čo sa rozpráva sám so sebou, žiadne prepracované plány) absolútne vládne. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Postavy bez pořádné motivace, jejichž chování je občas na hranici debility (Gillenův záporák), se pohybují v kriminálce, která trailerem lákala na slibné téma a áčkové herce. Nebýt jich, plus nadupaného soundtracku a hlášce o FB, prošumělo by to i jako laciná televizní detektivka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jason Statham a jeho naprosto typická role drsňáka bez citů, názorů, myšlenek. No, prostě bez ničeho. Jenže ve filmu, který v sobě skrývá typickou Anglii. Jen škoda, že chvílemi je to dost nuda, kterou zachraňuje naprosto s přehledem muzika. Dělá z unylé kriminálky vcelku živý příběh, který ale pokaždé Jason jasně utne. Kurýr byl film, kde se Jason ukázal. Od té doby, jako když by mu k tomu jeho hraní něco chybělo. Ale co? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $16,800,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $1,103,770 //počet predaných kusov 79,271║ Prekvapivo sa to drží skôr na uzde a má to taký ľahký podmaz 80.rokov, čím by som povedal že to prinieslo troška sviežosti do hromady premrštených akčných filmov poslednej doby, kde sa likviduje vo veľkom a bez pochyby to vybočuje aj s radu množstva akčných filmov so Stathamom, pozerateľné bez újmy. /60%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Britský detektivní thriller Blitz alias Blietzkrieg sází všechno dost riskantně jen a pouze na Jasona Stathama, což se tvůrcům ve výsledku tak trochu vymstilo. Jeho charisma účinkováním v hollywoodských akčních béčkách samozřejmě nevyprchalo, návratem pod mateřská křídla britského filmu dokonce trochu pookřál, když ale celá tíha snímku zbyla na něm a nepomohl mu ani silný scénář a výrazná autorská režie jako za dob Guye Ritchieho, stalo se očekávané - divák promptně zjistí, že není tím bájným Atlasem akčně detektivního žánru, neboť je pod tou tíhou očekávání dost zkroucený. Je to sympatický návrat, ale popravdě řečeno se americké herecké intermezzo vlastně ani nedalo nepřekonat, i takovýto průměrný Blitz je proti němu douškem živé vody...snad se Jason při příštím doušku zase sejde s nějakým stylovým britským režisérem... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hodně britské a je to příjemná změna, když k pěší honičce, která jako kdyby vypadla z dílu Profesionálů hraje svižnej drumec. To by se v americkém filmu nestalo :) Statham je drsnej, ale neakční a záporák zahranej HBO veteránem Aidanem Gillenem byl správně zábavnej. Ve scéně na pohřbu mi připoměl Ledgerova Jokera. Mě to teda nezklamalo. 70% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POTŘEBUJEME TĚ V SMITHFIELDU, BRANTE. ZRANĚNÝ POLICISTA. MÁME NA TOM VŠECHNY, VYRAŽ A NEMLUV S NOVINÁŘI“...,,PANE?“...,,DÁVÁM TI ŠANCI, BRANTE“..... /// Představte si, že jdete po ulici a narazíte na tři týpky s noži na koberce. S řezáním koberců ale nemají nic společnýho. Chtějí vaši peněženku. A možná i ty zlatý hodinky... vezmete klacek a ukážete jim, že pro zmrdy není ve vašem životě místo. Jste totiž Tom Brant. Detektiv seržant BRANT, něco jako legenda.... Nějak mi to k němu nepasuje. Stejně tak ,,kydy“, který vypouští z držky. Ale jinak je to dobrej chlap. V žilách mu koluje irská krev řízlá tou keltskou, což z něj dělá nepředvídatelnýho. A to se hodí, protože zrovna nějakej vyšinutej krypl začíná vraždit policajty. Postavy jsou kapku trotlovatý a trotlují čím dál víc (až bych řekl, že jsou to debilové). Všichni víme – i policajti – kdo je vrah a nic. Já nic. Voni nic. Jedinej bezďák si myslí, že je pán zasranýho vesmíru. V 60tý minutě to vypadá na konec. Není. Škoda! Dramatická honička ,,dvojkou“ (jako pěšky) jen dokazuje, že příběh nejenže není moc chytrej, ale ani akční. Jen exhibice J.Stathama, smutnýho a drsnýho chlápka. A FORENZNÍ JE TAKY V PRDELI! Kdo s čím zachází, tím taky schází....tenhle scénář psal novej Ezop! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak vypadá hokejka na irskej hurling. 2.) Jsem sběratel. Hovno Michaela Jacksona je mým snem. 3.) Vyhledávám filmy, kde umře skinhead. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Akčný a drsný Jason Statham (rola ktorá mu mimochodom vždy išla) ako policajt chytajúci vraha policajtov, prečo nie? Samotný Blitz obsahuje slušnú dávku akčných scén, dobrú krimi atmosféru a pár dobrých hlášok na ktorých som sa dosť zasmial.............. Soundtrack Ilan Eshkeri: 1. Goose - Black Gloves (The Bloody Beetroots Remix) ,2. The Qemists - Stompbox ,3. Thunderheist - Jerk It ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vsichni tu na to kydaj hnuj, ale popravde receno, docela me svrbel prst na 5*. Statham tentokrat neni ve svy akcni poloze, takze tu nehazi salta a nerozkopava hromady smejdu, coz ale neznamena, ze by nejak vymeknul. Prave naopak, jeho drsnej polda je naprosto perfektni, sem tam utrousi nejakou super cool hlasku a nema problem si poradit s partou smejdu hokejkou a to jeste ani nezacnou uvodni titulky filmu. Jinak pribeh je prekvapive docela zajimavej, respektive rozbehne se tu nekolik vedlejsich linii, takze to celkove pusobi docela komplexnim dojmem. Co se tyce zaporaka, to je sice takovy hovado, ktery vypada, ze mu Jason naplaca a pude brecet do kouta, ale tak nejak mi tam sednul. Takze celkove hodne povedena kriminalka s perfektnim Stathamem a sviznou rezii, ktera se neboji nejakyho toho drsnejsiho zaberu, takze o krev, mrtvoly a nadavky neni nouze a me to hodne prijemne prekvapilo. Lepsi 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vypadám snad jako někdo, kdo u sebe nosí tužku?" Občas mívám pocit, že si z filmu odnáším něco poněkud jinýho, než bych měl. Například z tohoto snímku bych si patrně měl odnést fajn pocit z toho, že zkušení, hláškující a vlastní verzi trestního práva aplikující detektivové ještě nevymřeli, ale ono se jich urodí několik do roka, takže zase taková událost to není. Avšak možnost nákupu zaručeně pravýho "hovna Michaela Jacksona" přes eBay považuju za skutečný rozšíření mých životních obzorů. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nenadchne. Zkrátka film na jedno podívání, který splní svůj účel. Pokud ale nemáte Stathama moc v lásce tak se tomuto snímku spíše vyhněte. Nic zajímavějšího už v něm totiž nenajdete. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Něco mi říká, že tenhle případ zůstane nevyřešený." Vedle Cranků nejlepší stathamovka. A to ne kvůli akci, ale díky solidnímu scenáři (podle knihy). Statham s hláškami na rtech mlátící a šikanující nejrůznější póvl vs až jokerovsky vykořeněný a trhlý vrah poldů (Aidan Gillen napravuje rozpačitý dojem ze svého záporáka ve 12 kolech). Řemeslně zdatná a navýsost sympatická a pohodová britská kriminálka. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Slabostí pro lysého pana Drtikola a krimi z londýnského prostředí jsem se nikdy netajil, ale u Blitze mě prostoduchost policejních postupů a stimul jednání většiny postav docela iritoval. Když už je film tupý, musí si to umět přiznat, jinak působí stejně nepatřičně jako Statham procházející se čtvrtí Soho v růžovém boa.. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Ken Bruen (novel), Nathan Parker | Hudba: Ilan Eshkeri | Produkcia: Steve Chasman, Zygi Kamasa, Samuel Hadida | Distribúcia: Lionsgate UK | Štúdio: Lions Gate Entertainment, Davis Films | Rozpočet: ? $ | Tržby: - $ || ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý krimi thriller s Jasonom Stathamom. Má dosť dobrý príbeh o drsnom detektívovi, ktorý so svojim novým partnerom pátra po brutálnom sériovom vrahovi policajtov, ktorý ohrozuje celé oddelenie a nezastaví sa pre ničím. Spracovanie je celkom dobré, ale až tak moc s ním nie som spokojný. Celý čas je to príjemné pozeranie a zaobíde sa bez nejakého skutočne slabého miesta, ale na krimi thriller je to až príliš priamočiare, vrah je známy už po chvíli a celá krimi rovina je na tej najjednoduchšej úrovni, chcelo by to nejaký zvrat, aspoň niečo, čo by prekvapilo. Akcie je tu veľmi málo, ale je celkom slušná. Pôsobí drsne a je aj príjemne krvavá. O súbojoch sa ani moc hovoriť nedá, sú tu dve ručné akcie, ale sú krátke a prakticky bezvýznamné, likvidácie policajtov sú pomerne obyčajné, ale aspoň jedna rozhodne zaujme a k tomu sa tu nájde jedna perfektná likvidácia o chodník. A poteší aj dlhá pešia naháňačka. S hereckým obsadením som spokojný, Jason Statham vo svojej typickej polohe, kde sa celý čas tvári drsne a potešia viaceré slušné hlášky, Paddy Considine ako jeho veľmi zaujímavý partner a toto duo ťahá film do slušného nadpriemeru a síce záporák mi až tak moc nesadol, ale občas dokáže zaujať. Réžia a technická stránka ma v ničom nesklamali, pre tento typ filmu splnili štandard. Aby som dal lepšie hodnotenie, tak by musel mať Blitz buď lepší scenár alebo viac akcie, ale sklamaný nie som, dostal som približne to, čo som aj čakal. 65% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ste z tých, čo nemajú Stathama zafixovaného ako borca s kamennou tvárou bez štipky mimiky, tak viete, že Jason predtým ako sa z neho stala akčná ikona dneška bol aj zčasti charakterovým hercom, ktorý svojou charizmou prefackal celý zvyšok hereckého osadenstva. V tomto filme sa mu opäť po dlhej dobe načrtla šanca, kedy nie je platený len za svoje povestné kaskadérske scény a fighterské súboje. Tým ale jeho postava na ničom nestráca. Jason dokázal, že vie zahrať aj normálnu postavu a jeho svinsky drsný policajt zatianil mnohé postavy tohto typu. Veľká škoda, že v ostatných ohľadoch film až tak výnimočný nie je. Ostatné postavy s výnimkou hlavného záporáka majú síce dobrých hercov, ale nič z nich nevyžmýkali. Hlavná línia príbehu je až príliš jednoduchá a zároveň obohraná na to, aby ma dokázala strhnúť a zaujať. Je to taký rutinérsky priemer. Pár svižných miest striedajú hluché miesta a film sa miestami ťahá. Kvitujem autentickosť a drsnosť niektorých scén a pár veľmi dobrých hlášok, ale to všetko stačí len k miernemu nadpriemeru. 70%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé Jason Statham není nový Bruce Willis, hlavní záporák není nový Keyser Soze a Elliot Lester už vůbec není nový Tony Scott. Zadruhé mám dojem, že pan scénárista ani sám nevěděl, k čemu přesně píše scénář. Měl to být akční film postavený na hlavním hrdinovi ala Poslední skaut? Noirová kriminálka? Psychologické drama? Kdo ví. Blitz totiž skončil přesně někde mezi, čímž ke své škodě dosáhl hlavně toho, že cool hlášky nejsou zdaleka tak cool, vyšetřovatelé polovinu filmu stráví marným hledáním důkazů, zatímco má laická logika je vidí v každé druhé scéně (diktafon, ukradené peníze, napadení policisty), a psychologická stránka postrádá i tak základní věc jako je vysvětlení motivu. Na nějaké rozvíjení zápletek nebo bližší představení postav Blitz zkrátka nehraje a nakonec proto vyznívá ze všech stran velmi nedotaženým dojmem. Asi jako když se velmi komplexní dílo někdo pokusí převést na kratší médium, ale přitom nemá sílu nějakou část vyhodit, čímž tak nakonec vytvoří obrovskou mozaiku scén, jejichž význam se neznalci původního díla naprosto ztrácí. (Scéna z pohřbu je jeden z mnoha případů.) Nový kult zkrátka z Blitze zajisté nebude, ale i přes slovně negativní zhodnocení si nedovolím jít pod tři hvězdy. Nudný ten film totiž není a netradiční pohled na uplatnění spravedlnosti z první a poslední scény zvláštním způsobem potěšil mou zvrhlou duši. ()

Související novinky

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama