Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž, který obdivuje Humphreyho Bogarta si nechá udělat plastickou operaci, aby vypadal jako on. Pak si změní jméno na Sam Marlowe ( podle nejslavnějších rolí známého herce Phillipa Marlowea a Sama Spaceho), najme si blond sekretářku a otevře si detektivní kancelář. A dostane první případ. (Terva)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

V dnešní době filmoví tvůrci oživují mrtvé herce pomocí digitálních technologií. V 80. letech se povedlo oživit Bogarta za pomoci dvojníka, herce Roberta Sacchiho, který si celou svou kariéru postavil na tom, že opravdu vypadá jako Humpfrey Bogart. V podstatě jsem celé dvě hodiny měl pocit, že opravdu sleduju Bogarta. ___ Jinak tento film je pro skalní milovníky starých filmů geniální záležitostí. Suchá hláška střídá hlášku, o humor se zde starají filmové narážky, který je tu tak minimálně sto. Příběh samotný je plnokrevný noir od začátku do konce. Potěší camea herců ze staré éry Hollywoodu a také postavy, které svým vzhledem vzdávají hold již nežijícícm hercům (Atwill, Greenstreet, Peter Lorre). No a zvláštní kapitolou je banány pojídající blondýna. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Robert Sacchi je ako Bogartov dvojník dokonalý! Máte pocit, že sa dve hodiny pozeráte na starého dobrého „Bogieho“ (črty tváre, mimika, gestá aj dikcia). Noiristov poteší obraz Laury, jej príležitostný hudobný motív, cameo role Mazurkiho a Rafta, príbeh a lá Maltézsky sokol, dialógový odkaz na Poistku smrti, vizuálna referencia na Dámu zo Šanghaja (zrkadlová sieň) či hrátky so stropným ventilátorom a jeho tieňom. Okrem Sacchiho sú tu navyše aj iní herci, ktorí evokujú tých nežijúcich: spoznať v nich môžete Gene Tierney, Sydneho Greenstreeta či Petra Lorreho. Vskutku exkluzívna noirová paródia. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Tohle je dost bizarni, ale zaroven zvlastnim zpusobem vtipnej filmek. Dlouho jsem ho shanel, a bal jsem se, ze to bude uplna hovadina, ale je to spis takova parodie, komicka nadsazka, filmova ironie, nevim jak to presne popsat.... Ucinkuje tam prekvapive hodne znamych tvari, a cele se to nese na podtextu ala Maltezsky sokol. Proste velkej tlustej a malej divnej shaneji relikvii, Marlowe to resi, ma sexy sekretarku a zajimave vyzdobenou kancelar, a misto Mary Astor tady v dost odlisne figure tak nejak funguje Michelle Phillip (jako bozska Gene T. !). :-) Noiristum urcite stoji za videni, uz jen pro pobaveni se... P.S.: Detektiv v Maltezskem sokolovi se jmenuje Samuel Spade a ne Space...to jen k obsahu vyse (Terva). Vim, ze je to detail, ale me to tak nejak neda... :-))) ()

Reklama

Reklama