Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tornádo je zlo, se kterým nelze bojovat. Nejde ho porazit ani zastavit, vždy vyhraje. Jediná možnost na přežití je ukrýt se před ním. A potom počítat ztráty. K záchraně života je třeba včasné varování, ale kdo by v oblastech, kde se tornáda běžně nevyskytují, sledoval, jestli nehrozí nebezpečí? Jen náhodou objeví blížící se hrozbu April Saundersová (Mimi Rogers), která se už roky zabývá zkoumáním přírodních živlů. Těžko jí ale někdo uvěří, že se na Seattle žene katastrofa, kterou si jeho obyvatelé neumějí představit ani ve svých nejčernějších nočních můrách… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

golfista odpad!

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem se "dočkal" .... Po čtyřech letech se mi podařilo shlédnout filmové dílo, které přesně pasuje do kategorie filmového odpadu. Nejstupidnější klišé akčního a thrillerového žánru vhozená do nejlevnějšího mixeru pana režiséra a "dílo" je na světě .... Někdy si říkám, kam až TV Nova dokáže klesnout a vždy má něco v záloze, čím dokáže překvapit .... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Som si istý, že slovné spojenie "ničivé tornádo" v ušiach stredoeurópana nemá taký zlovestný podtón, ako u amíka. V rámci globálneho otepľovania sa ale možno dočkáme takýchto javov aj u nás a pre mňa to bude mať jedno pozitívum. Potom pochopím aj tento lacnučký televízny filmík. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Průměrná blbůstka která je nejlepší paradoxně v momentech kde se tornádo nevyskytuje. Když se tornádo objeví, tak mi to přišlo nezajímavé, nudné a prostě o ničem. Nicméně Monroe je výborný v budování atmosféry co se u akce týče. Proto se nejzábavnějším momentem stává konec. Kde je takový celkem dobrý teror. Proto jsem zvědavý jak zvládne, remake k I spit on your grave, Monroe když netočí blbosti tak umí. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu dávam jednoznačný odpad. Z telky určite všetci poznáte tie nereálne katastrofáky s hroznými efektami, ktoré by sa ľudia hanbili ukázať v roku 1995, no z nejakého dôvodu sa tu tolerujú? Občas je na ne zábava sa pozerať už len čisto z komického dôvodu. Na filmoch toho typu sa často viem tak dobře narehotať, že už to je dôvod na to ich zapnúť. Problém tohoto filmu ale je, že nie je ani dobrý a nie je ani zábavný. Akurát si budete trieskať päsťou do čela, čo za idiotské postavy do dali do scenára. Nie je tu nič čo by stálo za zmienku, ani ako katastrofický film ani ako komédia. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla vážně neskutečně skutečná chujovina jak prase. Big Tornádo coby černá šmouha, co zničí vše kolem sebe, ale nejlepší ochrana před ním je skrčit se příkopu…tu helikoptéru by to v reálu taky vcuclo rovnou do sebe a ne že bude kroužit kolem středu a nic…No scénář byl plný neskutečných kravin, ale některé byly až trapně srandovní. Navíc herecké výkony některých zúčastněných nebyli zas až tak tragické – vedlejší linka s dcerou (mimochodem Elyse Levesque je celkem kočka) byla asi tím nejzajímavějším na celém tomhle katastrofickém filmu (vzpurnost, pokus o znásilnění…). Mimi Rogers tentokrát žádný velký zázrak a hlavně tohle je těžce podprůměrná záležitost, balancující na hraně samotné žumpy – ODPADU. Z film jedna *, za Elyse ta druhá: 25-30% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tornáda jsou velký nebezpečný živel a když fakt se toho ujme pořádný rejža dostanete solidní adrenalin ale tady mluvíme o začínání ve filmu. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To není moc těžký !! I se semaforem je víc srandy než s mojí mámou !! ;) Americký režisér Steven R. Monroe, který zabodoval dost slušnými kousky jako 9 hráčů se smrtí či naposled remakem Plivu na váš hrob, natočil další podprůměrný katastrofický film bez špetky originality, nadhledu i invence, což nejlépe dokumentuje i šlendriánský tuzemský distributor, který se nežinýruje snímek Storm Cell překřtít naprosto stejným českým názvem, jaký přisoudil už jiným třem filmům..;) Kdyby se jednalo alespoň maličko o zábavnou záležitost, jeden by tvůrcům leccos odpustil, leč nestalo se.. On totiž Monroe, který sice patří k těm nejlepším, co se týká budování napětí, potřebuje silnější téma, nezřídka nepohrdne žádnou (s)hitůvkou, a tak se občas nestačím divit, ačkoliv inspiraci pro tuhle ve všech významech katastrofickou záležitost poskytl román Michaela Konyvese, a ten často i jako scénárista dovede překvapit !! Ničivé tornádo vás nevtáhne ani vírem akce či triků, byť pár slušných, kdy tornádo dělá z prázdného domečku kůlničku na dříví, se zde najde, ani třeskutou zábavou, toho se ani v nejmenším nedočkáte, ale spíš svojí smrtící nudou.. Příjemné je sledovat spíše to druhé tornádo rodinného dramatu April Saundersové a její dcery April, která natruc podlehne kouzlu místního grázlíka Ryana, syna starosty v podání Michaela Ironsidea, který se filmem jen dvakrát mihne, aby nakonec našla cestu k matce zpět.. Mohli jsme být svědky nenásilného dramatu, které však v podivně šedém mixu s katastrofickým thrillerem nikoho nezaujme.. Velmi slabý kousek, kde stojí za zmínku snad jen soundtrack Monroeova souputníka Coreyho A. Jacksona !! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

April jako malá s bratrem přežila ničivé tornádo, které jí zabilo oba rodiče. Brácha se shlédl v šerivské hvězdě a April se dostalo tornádo do krve. Dívat se na to dalo, ale čekala jsem něco mnohem lepšího, něco u čeho bych měla nervy napnuté jako struny. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Opravdu ještě blbější, než obvykle snesu. Mně se občas takový filmy líbí - blboučký, levný, směšný triky, nějaké tornádko, sopka, globální katastrofa či geneticky vyšinutý hmyz. Toto ale bylo fakt moc. Jednu hvězdu dávám za to, že jsem to kupodivu dodíval do konce. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

"A přeci se točí" ... Né, vážně proč se točí takovéhle voloviny, zaslouží si to jednu malou hvězdičku díky tomu, že po většinu filmu kdy si stále opakujete "To je, ale kravina.. To je, ale kravina.." se objeví scéna, která Vás mile překvapí. Leč to je asi jediné pozitivum. .. P.S.: Hlavně nikdo nevěřte, že když se schováte do škarpy tak vás to zachrání před tornádem, které dokáže odhodit auto... ... HODNOCENÍ: 20% (1*) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Dodneška si pamatuju, jak jsem slintal nad premiérovými odpoledními sobotami, které patřily TV snímkům jako je právě Ničivé tornádo, Kráter pod městem nebo Polární bouře. Všechny tyhle kravinky jsem viděl a na všechny mám jen matné, přestože nepříliš špatné vzpomínky vzhledem ke zdejšímu obecně hrozivému hodnocení. ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Už po tolikrát obíhané (a u režisérů céčkového rázu zřejmě i velmi oblíbené) téma. Efekty - 0. Napětí - 0. Scénář - 0. Akce - 0,5. Dejte už všeobecným katastrofám pokoj, milí režiséři, a najděte si pořádný kus něčeho, co vás vyzdvihne do výšin. 15%. ()

Reklama

Reklama