Reklama

Reklama

Yellowstonský národní park

(seriál)
Velká Británie / USA / Rakousko, 2009, 2 h 35 min (Minutáž: 51–52 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Ztracený svět s krajinou plnou zázraků, v níž vládnou led, oheň a sirné páry. V zimě roku 1807 se jeden osamělý lovec kožešin vydal hluboko do nitra Skalnatých hor. Někde u pramenů řeky Yellowstone před sebou spatřil ztracený svět. Krajinu plnou zázraků, v níž vládnou led, oheň i sirné páry. Krajinu plnou extrémů, s nimiž se musí vypořádat každý živočišný druh, který chce v těchto končinách přežít. Dodnes je to jedna z oblastí na naší planetě, kde najdeme neporušenou a vzácnou přírodu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (41)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přírodopisný dokument ze stáje BBC. Je třeba dodávat více? Inu dobrá, tak tedy to samé co Zázračná planeta akorát nikoli v globálním měřítku, ale plně soustředěné na jediné místo; nejstarší národní park světa Yellowstone. Zatímco úvodní zimní epizoda je naprosto bez výhrad a překypuje množstvím unikátních informací i záběrů, tak letní a podzimní příspěvky jsou poněkud v jejím stínu. Letní krom horolezecké medvědí výpravy totiž nepřináší nic, co by již nebylo k vidění i v jiných dokumentech (byť nikde tak krásně) a podzimní je zkažena laciným závěrečným filosofováním (a přitom úvodní půlhodina je opět dokonalá; můj favorit je Ořešník americký). Ovšem sám si nejsem jist, zda jde o regulérní výhrady či prostě jen hnidopišskou zmlsanost, za kterou si kvalitou svých počinů může BBC vlastně sama. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Přírodopisné dokumenty od BBC jsem vždy považoval za absolutní špičku, hned po dokumentech National Geographic a ani tentokrát mě v BBC nezklamali. Trojdílný dokument Yellowstone je zatím vůbec nejlepší, co jsem o tomto národním parku viděl. Vizuálně ohromující a výborně odvyprávěné. 100% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Máte rádi zvířátka? Máte rádi stromečky? Máte rádi vodičku? Máte rádi kamínky? Prostě - máte rádi kýčovitě hezké obrázky? Pak není důvod váhat, třídílný dokument BBC o NP Yellowstone vás nemůže zklamat. Profesinální kamera, profesionální komentář a hezká hudba, gradující ve správných okamžicích. První díl člověka uvrhne do kruté zimy, obrazově je nejchudší, ovšem nejdramatičtější a nejzajímavější (5*). Následující jarní období opakuje některé informace a nabízí především roztomilá mláďátka, idylku (4*). Léto a podzim je nejbarevnější, opět se opakují informace (zííív), sledujeme sexuální choutky zvířátek, jejich migrační trasy, přípravy na zimu - dozvíme se třeba, že svině medvědi kradou veverkám papu a kdejaký pták má paměť podstatně lepší než člověk. Pořád je to hezké, pořád to baví, ale...(4*). Sečteno a podtrženo: pěkný dokument, ovšem nezanechal mě ve stavu těžké fascinace. 85% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Další smršť až neuvěřitelně krásných záběrů z produkce BBC. Vlčí smečka v akci, souboj medvědů grizzly, nebo putování bizonů za teplem jsou úchvatné pasáže. Uvítal bych ale širší záběr série, která je vlastně jen o několika málo druzích zvířat. Není to sice zásadní výtka, ale oproti (ne)konkurenčním pořadům BBC není Yellowstone až zase tak dechberoucí, je „jen“ krásný. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Fascinující "výlet" do jednoho z nejkrásnějších národních parků, paleta úžasných a strhujícíc záběrů s nosným komentářem, jednoduše paráda! ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že tenhle dokumentární cyklus není více "otevřenější" turistům z hlediska informací o národním parku, protože tohle je jedno z nejúžasnějších míst na planetě Zemi. Zimní část dokonalost. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zajímavý třídílný dokument o národním parku Yellowstone (až teď jsem si uvědomil, co v překladu znamená :)), který mě nenadchl tolik, jako ostatní díla ze stáje BBC. Některá fakta se opakují dokola a prostředí Yellowstonu není až tak zajímavé, protože po stránce živočichů to není zase tak bohatá oblast. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Další dokonalost od BBC! Když se prostě ví jak na to, a to ví BBC moc dobře, tak příroda nikdy nezklame a neomrzí! ()

dom156 

všechny recenze uživatele

BBC a dokumenty jsou prostě top. Toto je nepopiratelný fakt, o čemž svědčí i tato mini série. Krásná příroda, super vypravěč a jen...jen doporučuji. ()

Los 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře koukatelný dokument, který nabízí nevšední záběry jak zvířat, tak jejich prostředí tomto nejstarším chráněném území na Zemi. Za nejlepší záběr všech dílů považuji lišku skákající šipku do sněhu :) 9/10 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Přírodopisná dokumentární série BBC, to ke spokojenosti a dokonalému zážitku spojeným s výborným komentářem, který neřeší kraviny, ale chrlí jednu zajímavost za druhou, fantastickou kamerou, výbornou hudbou, úchvatným vizuálem a dechberoucími záběry (a řádnou dávkou napětí) většinou stačí. A od Yellowstonu to vše samozřejmě dostanete. Tento národní park je pro mě navíc jedním z nejkrásnějších a nejůžasnějších míst na světě, takže zážitek byl o to silnější. Jak jinak, nezbývá než doporučit. 100%. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který ukáže i to, co přímý návštěvník Yellowstonu neměl možnost vidět. A že jsem z něj byl nadšený. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Povedený dokument z dílny BBC, ovšem dokonalý určitě ne. Chybí mi zde nějaké dechberoucí kamerové záběry, často se napříč díly zbytečně opakují inforamce a pár dalších chyb by se dalo najít. Každopádně část Zima byla opravdu nádherná, takže i přes trochu slabší Léto a Podzim to je tak akorát na 4 hvězdičky. ()

YoZo8 

všechny recenze uživatele

Unikátne zábery panenskej prírody a divokých zvierat v najstaršom národnom parku na svete. Príjemná hudba a množstvo informácii o tomto krásnom mieste na severozápade americkej krajiny. Yellowstone je domovom pre medveďov grizzly, vlkov, bizónov, losov a mnoho ďalších divokých zvierat. Taktiež je známy svojou rastlinnou rozmanitosťou, geotermálnymi prameňmi a gejzírmi. Tvorcovia odviedli svoju prácu do dokonalosti. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

BBC opäť raz potvrdilo, že čo sa týka dokumentov nemajú zrejme vo svete konkurenciu. Tento krát nás britská televízia vzala do Yellowstonu, kde mapuje tri ročné obdobia. Keďže takmer sa tu nenachádza jar ako ju poznáme. Bližšie sa predstavia ZIMA, LETO a JESEŇ. Ide o mimoriadne krásne zábery takmer nedoknutej prírody, kde vlastne ľudská činnosť zasahuje čo najmenej. Príroda si ide svojou cestou a je to aj vidieť. Stretneme sa s ťažkou cestou jeleňou, na ktoré číhajú vlky, veľké stáda bizónov, medvede, ale mnohé druhy rastlín a vtáctva, ktoré sa dokázali prispôsobiť tejto lokalite. Fakt veľmi pekný dokument. ()

Reklama

Reklama