Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hledáte lepší a prostornější bydlení a nevíte si rady? Jak si vybrat to nejlepší za odpovídající cenu? Jak pohlídat kvalitu kupované nemovitosti? Jak to bude ve vybrané nemovitosti či bytu vypadat poté, co se zcela nově zařídí? Kolik to bude stát? Co když je nabízený byt jen „navoněná bída“ a skryté vady nejsou na první pohled vidět?
Druhá řada lifestylového pořadu Přes nový práh vychází vstříc těm, kteří uvažují o koupi nového bytu či domu. Většina Čechů kupuje nové bydlení jednou za život, a proto je třeba postupovat uvážlivě. Mnoho lidí kvůli nedostatku informací a odborných rad při výběru bytu či domu chybuje.
Co díl, to jeden zájemce o nové bydlení. Divák se dozví, proč hledá nové bydlení, kolik chce do něho investovat, kolik lidí v něm bude žít a co od nového bydlení očekává.
Tým realitních a finančních expertů vybere tři rozdílné varianty dle požadavků zájemce (zájemců) o nové bydlení. Před každou jejich návštěvou budou televizní diváci ze studia moderátorem Petrem Lesákem seznámeni s půdorysem nabízeného bytu či nemovitosti. Poté nabízenou nemovitost či byt zájemce společně s moderátorem navštíví.
Moderátor neprochází byty pouze se zájemcem a makléřem, ale příležitostně také s interiérovým designérem, který zároveň zájemcům o nové bydlení vysvětluje, jak by šel byt či dům zařídit.
Po každé prohlídce následuje její hodnocení.
Nabízené byty a nemovitosti hodnotí nejenom rodina, ale i oblíbený arbitr Vladimír Toman, který se v první sérii pořadu, vysílané s úspěchem v letech 2006–2007 na ČT1, stal u televizních diváků okamžitě velmi respektovaným odborníkem v oblasti realit.
Finální výběr nejlepší nemovitosti probíhá na neutrální půdě. Rodina má právo si nevybrat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

castor 

všechny recenze uživatele

Výstižné, odborné, praktické, prostě tak akorát.. Oblast realit trochu jinak, pro diváka pokukujícím po novém bydlení ideální společník!! Lifestylové balení je samozřejmě trochu povrchové (hledání bydlení není taková legranda a pohoda), nicméně pro inspiraci to svůj účel plní měrou vrchovatou!! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

To lepší z formátu "soft reality show" z produkce českých televizních stanic. Pořad není zatížený lacinou podbízivostí komerční televize a přináší díky přítomnosti odborníka i některé cenné a praktické rady. Za sebe můžu říct, že jsem se bohužel stěhoval mnohokrát a znám potíže s hledáním nového domova z bolestné vlastní zkušenosti. Řada těch skutečně zásadních problémů se v pořadu neřeší a dílem ani řešit nemůže. Hodně problematické je např. chování realitních kanceláří, které jsou schopny doporučovat bez mrknutí oka nemovitosti s nevyřešenými právními břemeny, bez problémů zatají, že dům byl po střechu zatopený vodou při záplavách atd. atd. Rady arbitra jsou sice hezké, ale v některých případech se jedná o "knížecí rady", kdy neozhledňuje omezenou nabídku na realitním trhu, případně neřeší nedostatek financí ze strany zájemců. Celkový dojem: 60 %. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pořad, který nepostrádá kvalitu. Překvapuje mě ale, kolik peněz jsou schopni budoucí majitelé do svého bydlení investovat. Jsou to nehorázné sumy za nájemné a když jim "průvodkyně" oznamuje částku za měsíční splátky, tak oni se tomu ani nediví. Asi je poznat, že jsem z vesnice:-) Pan Toman si zaslouží respekt. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jsem si poměrně jist, že kdybych dal za bydlení o 5 mega víc, než mám, tak bych bydlel o něco lépe. I přes tuto fundovanou odbornost jsem se zájmem sledoval výběr bydlení pro lidi, kteří si ho nebyli schopni vyhledat sami. A žasnul jsem nad drzostí realitek, které sice obvykle nebyly schopné splnit zadání klienta, ale to jim nebránilo nabídnout mu cokoli jiného, vesměs menšího, vzdálenějšího a za větší peníze. Nicméně jako porovnání cen bydlení v jednotlivých regionech to bylo zajímavé a sarkastické komentáře arbitra Tomana mne dokázaly spolehlivě pobavit. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama