Reklama

Reklama

Epizody(11)

Recenze (9)

dudo24 

všechny recenze uživatele

Chýbalo málo k dokonalosti. Neskutočne oddychový a krásny seriál o prvých láskach, platonických aj reálnych, o nepominuteľnom kamarátstve, o seba objavovaní a o vysporiadavaní sa s novými životnými situáciami. Veľmi pomalé tempo deja korelovalo a presne sedelo do celej atmosféry. Veľmi sa mi páčilo, akým veľkým osobnostným vývojom prešla hlavná postava Fumi a že jej príbeh a celkovo všetky dejové linky vôbec nemali jednoznačný smer. Dosť ma zaujal aj štýl kresby kulís. Čo ma trochu vyrušilo z bezchybného zážitku bola nekonzistencia posledných epizód. Tieto diely boli stále super, ale málo sa integrovali do hlavnej príbehovej linky. Sneh v poslednej epizóde ma dosť potešil a paradoxne zahrial na duši. Aj keď som bol plne spokojný s ukončením, prečítam aj mangu, nech sa dozviem viac. Hodnotím silnými štyrmi hviezdami a uvidíme, či to ostane alebo pôjde hore po ďalšom pozretí. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi otravná a umrnčaná hlavná postava sa zaľúbi do ešte viac (hlavne k záveru) nesympatickej, na chlapca ostrihanej bisexuálky... Dej sa odohrával a skončil presne tak, ako som očakával... - hlúpo... Už pri nejakej tretej časti som mal silný pocit - "prečo toto vôbec niekto robil ako anime"... Natočiť to povedzme Briti, ako hraný film v dievčenskej škole na anglickom vidieku (typu "Cracks", či "Lost and Delirious") - hodnotil by som ďaleko lepšie... Aby som si dáko zdôvodnil, že som to vôbec pozeral, budem si nahovárať, že tie 2 * sú naozaj zaslúžené... ()

Reklama

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Sweet Blue Flowers je dle mého jedno z nejkrásnějších shoujo-ai anime, druhé nejlepší po Strawberry Panic. Tento žánr je v anime značně omezený, tak jsem ráda, že jsem mohla vidět Aoi Hanu, která mě příjemně pohladila na duši. Příběh moc nehledejte, je to jen takový pomalu plynoucí slice of life z dívčích škol. Op a ed jsou velice příjemné pomalé písně, které přesně zapadají do nálady celého příběhu.Animace je celkem pěkná. Jediné, co bych vytkla byly věčně se červenající a plačící hrdinky. Fumi se po letech shledává s Akirou, nejlepší kamarádkou z dětství, což asi měla být hlavní linie, ale ta je upozaděna tím, že se Fumi zamiluje do své spolužačky. Nebo si to alespoň myslí, protože, kdo je její první a skutečná láska se dozvíte až na konci (i když je to předvídatelné), lepší konec nemohl být. Je to jedno z anime, co mě donutí číst mangu, protože 11 dílů je málo a já chci vědět, jak to bude dál. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V pomalém, zasněném tempu prorostlém každodenním školním údělem, objevují anime-archtypální dívky lásku k jiným dívkám. Nechávají se zraňovat i líbat, pořádají divadelní představení či pořádají školní festival... Marimite, ovšem bez do extrému dotažené uhlazenosti dívek z křesťanské školy. Přesto nestojící opodál. Viděny díly 1-7. Slabé ***. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Typické shoujo-ai. Pomalé, romantické, atmosferické, bez fanservice. Pastelová animace je příjemná, doplněná jemným soundtrackem. I opening s endingem velmi dobře sedí. S čím jsem ale měla problém byla těžká absence příběhu a nesympatické postavy, v čele s věčně uřvanou hlavní hrdinkou. 4,5/10 ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama