Reklama

Reklama

Epizody(11)

Recenze (9)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V pomalém, zasněném tempu prorostlém každodenním školním údělem, objevují anime-archtypální dívky lásku k jiným dívkám. Nechávají se zraňovat i líbat, pořádají divadelní představení či pořádají školní festival... Marimite, ovšem bez do extrému dotažené uhlazenosti dívek z křesťanské školy. Přesto nestojící opodál. Viděny díly 1-7. Slabé ***. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Typické shoujo-ai. Pomalé, romantické, atmosferické, bez fanservice. Pastelová animace je příjemná, doplněná jemným soundtrackem. I opening s endingem velmi dobře sedí. S čím jsem ale měla problém byla těžká absence příběhu a nesympatické postavy, v čele s věčně uřvanou hlavní hrdinkou. 4,5/10 ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Trochu mě mrzí, že většina shoujo-ai jsou všechny na stejnou notu a tím pádem je příběh omílán pořád dokola, jenom se pozmění jména, max. prostředí. Tady mi vadila hlavní hrdinka, raději bych sledovala příhody hereckého klubu, než další díl s ní v čele. ()

Five By Five 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi otravná a umrnčaná hlavná postava sa zaľúbi do ešte viac (hlavne k záveru) nesympatickej, na chlapca ostrihanej bisexuálky... Dej sa odohrával a skončil presne tak, ako som očakával... - hlúpo... Už pri nejakej tretej časti som mal silný pocit - "prečo toto vôbec niekto robil ako anime"... Natočiť to povedzme Briti, ako hraný film v dievčenskej škole na anglickom vidieku (typu "Cracks", či "Lost and Delirious") - hodnotil by som ďaleko lepšie... Aby som si dáko zdôvodnil, že som to vôbec pozeral, budem si nahovárať, že tie 2 * sú naozaj zaslúžené... ()

ing.man 

všechny recenze uživatele

Nádherná animace, úžasná hudba.. Po dlouhé době se mi líbilo intro, oblíbil jsem si i A-chan, ale ten příběh...ach jo... to byla nuda..... Lepší než Sakura trick, nesrovnatelně, ale prostě o ničem.... ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Sweet Blue Flowers je dle mého jedno z nejkrásnějších shoujo-ai anime, druhé nejlepší po Strawberry Panic. Tento žánr je v anime značně omezený, tak jsem ráda, že jsem mohla vidět Aoi Hanu, která mě příjemně pohladila na duši. Příběh moc nehledejte, je to jen takový pomalu plynoucí slice of life z dívčích škol. Op a ed jsou velice příjemné pomalé písně, které přesně zapadají do nálady celého příběhu.Animace je celkem pěkná. Jediné, co bych vytkla byly věčně se červenající a plačící hrdinky. Fumi se po letech shledává s Akirou, nejlepší kamarádkou z dětství, což asi měla být hlavní linie, ale ta je upozaděna tím, že se Fumi zamiluje do své spolužačky. Nebo si to alespoň myslí, protože, kdo je její první a skutečná láska se dozvíte až na konci (i když je to předvídatelné), lepší konec nemohl být. Je to jedno z anime, co mě donutí číst mangu, protože 11 dílů je málo a já chci vědět, jak to bude dál. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Mohlo to skončiť akokoľvek, ale vyšumelo to do prázdna. Prekvapenie na záver neprišlo. Škoda. Anime je však netypicky dospelé, bez obvyklých vtípkov a fanservisu. Takže aspoň to bola nová skúsenosť. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Chýbalo málo k dokonalosti. Neskutočne oddychový a krásny seriál o prvých láskach, platonických aj reálnych, o nepominuteľnom kamarátstve, o seba objavovaní a o vysporiadavaní sa s novými životnými situáciami. Veľmi pomalé tempo deja korelovalo a presne sedelo do celej atmosféry. Veľmi sa mi páčilo, akým veľkým osobnostným vývojom prešla hlavná postava Fumi a že jej príbeh a celkovo všetky dejové linky vôbec nemali jednoznačný smer. Dosť ma zaujal aj štýl kresby kulís. Čo ma trochu vyrušilo z bezchybného zážitku bola nekonzistencia posledných epizód. Tieto diely boli stále super, ale málo sa integrovali do hlavnej príbehovej linky. Sneh v poslednej epizóde ma dosť potešil a paradoxne zahrial na duši. Aj keď som bol plne spokojný s ukončením, prečítam aj mangu, nech sa dozviem viac. Hodnotím silnými štyrmi hviezdami a uvidíme, či to ostane alebo pôjde hore po ďalšom pozretí. ()

Reklama

Reklama