Edwin L. MarinScénář:
Jonathan LatimerKamera:
Harry J. WildHudba:
Leigh HarlineHrají:
George Raft, Lynn Bari, Virginia Huston, Joseph Pevney, Myrna Dell, Edward Ashley, Walter Sande, Queenie Smith, Janet Shaw, Harry Harvey (více)Recenze (5)
Začátek je super, postupně se však atmosféra vytrácí, protože George Raft není schopen svou roli utáhnout. Typově se tam nehodí - není dost tvrdý, není dost sexy, není dost umíněný, není dost vysoký... Dnešní divák bude trpět při očividné střele do zad, která se ukáže být sebevraždou i při naspeedovaném závěrečném rozuzlení (které jsem nestihla). Děje se tu však spousta skvělých věcí - hlavní postava (čtyřicetiletá) žije s matkou, která jí vaří a hraje bingo, slepé náboje dělají šmouhy na obličeji a plyn nevybuchuje. Když detektiv vejde do temné místnosti, nerozsvítí si, ale postupně všechno ozařuje otočným reflektorem. Docela zábava, Lynn Bari a druhý vtip na detektivní klobouky v průběhu jednoho roku. ()
Koukatelné béčko, které ale rozhodně nepatří mezi noiry, které bych si ještě někdy pustil. Rogue to vystihla úplně přesně :-) ()
Napokon to ostalo kdesi na pol ceste, taketo dobove noiry zaujmu len malokoho : 50 % ()
Ďalší sľubný noir s Raftom ako cez kopirák. Prvá polovica veľmi obstojná, druhá však fádna až otravná. Ako spomínala Rogue, je tu veľa vtipných „B momentov“: správanie sa slepých nábojov, osvetľovanie izby veľkým nočným reflektorom či bývanie 50-ročnej hl. postavy so svojou matkou. Sú tu však aj štýlové momenty: femme fatale je predstavená s tvárou v tieni, iba s osvetlenými lodičkami. Škoda, že príbeh v polovici stráca na dynamike a zaujímavosti. 3,5* ()