Rogue

všechny recenze uživatele

Začátek je super, postupně se však atmosféra vytrácí, protože George Raft není schopen svou roli utáhnout. Typově se tam nehodí - není dost tvrdý, není dost sexy, není dost umíněný, není dost vysoký... Dnešní divák bude trpět při očividné střele do zad, která se ukáže být sebevraždou i při naspeedovaném závěrečném rozuzlení (které jsem nestihla). Děje se tu však spousta skvělých věcí - hlavní postava (čtyřicetiletá) žije s matkou, která jí vaří a hraje bingo, slepé náboje dělají šmouhy na obličeji a plyn nevybuchuje. Když detektiv vejde do temné místnosti, nerozsvítí si, ale postupně všechno ozařuje otočným reflektorem. Docela zábava, Lynn Bari a druhý vtip na detektivní klobouky v průběhu jednoho roku. ()

liquido26

všechny recenze uživatele

Koukatelné béčko, které ale rozhodně nepatří mezi noiry, které bych si ještě někdy pustil. Rogue to vystihla úplně přesně :-) ()

Topco

všechny recenze uživatele

Ďalší sľubný noir s Raftom ako cez kopirák. Prvá polovica veľmi obstojná, druhá však fádna až otravná. Ako spomínala Rogue, je tu veľa vtipných „B momentov“: správanie sa slepých nábojov, osvetľovanie izby veľkým nočným reflektorom či bývanie 50-ročnej hl. postavy so svojou matkou. Sú tu však aj štýlové momenty: femme fatale je predstavená s tvárou v tieni, iba s osvetlenými lodičkami. Škoda, že príbeh v polovici stráca na dynamike a zaujímavosti. 3,5* ()