Reklama

Reklama

2001: The Making of a Myth

(TV film)
všechny plakáty

Recenze (6)

Matty 

všechny recenze uživatele

Nikoliv špatné, ale jeden z největších filmů historie (obsahem i dopadem) by zasloužil rozsáhlejší dokument. Nebýt Cameronova prologu, úplně například chybí názory jiných filmařů, jež Kubrickovo dílo ovlivnilo. Tvůrci se soustředí hlavně na technickou stránku a tak je nám kupříkladu odhaleno, jak vznikala scéna s propiskou poletující ve stavu beztíže (geniální věci jsou vážně úsměvně prosté). ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Jsem si jistý, že takovýto dokument o filmu 2001 by se Kubrickovi nelíbil. Ten byl totiž až nesnesitelným perfekcionistou a detailistou, což rozhodně neplatí o autorovi tohoto dokumentu, ať už jím byl kdokoliv. Osobně bych si rád poslechl, či sledoval, jak se točila ta která scéna z filmu, který asi považuji za ten největší v dějinách kinematografie. Ale autor zvolil přístup neustálého skákání z jednoho tématu na jiné a tak jsou zde sice některé momenty popsány, ale jiné vůbec. Takováto forma je dost povrchní a pro Kubrickův film nedůstojná. Navíc jsou zde zcela nevhodně zařazeny hrané a inscenované momenty, které vážnost filmu snižují a vrcholem všeho je odfláknutá laciná synťáková hudba hrající motivy z filmu. Takhle by dokument o natáčení eposu jakým je 2001 vypadat rozhodně neměl. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak čakal som predsa len viac, čo sa týka technickej výroby filmu ( špeciálne efekty, výprava, kostýmy atď ), sústreďuje sa to podstatnejšie na filozofickú stránku veci. ()

MissJ 

všechny recenze uživatele

Jestli je tohle jedinej dokument o dvatisícejedničce, tak nic moc. Přišel mi nepropracovaný (klidně mohl být o hodinu delší, jen kdyby šel víc do hloubky) a málo "velkolepý" - třeba ta keyboardová verze Zarathustry byla děsná. Vždycky nakousne téma, řekne o něm pár vět a jde dál; dost mě to mrzelo např. u mojí oblíbené scény, kdy HAL odmítá pustit Bowmana zpátky na loď a on se musí sám bez helmy dostat do přechodové komory. U té bych ráda podrobně viděla, jak vznikala (spolu s vysvětlením, jak by taková situace asi vypadala v reálu), ale dočkala jsem se jen zlehka okomentované původní scény. K účinkujícím: A. C. Clarke a herci v rolích opičáků výborní, naopak na můj vkus přespříliš prostoru dostala Camille Paglia; nic proti, ale ta ten sex nacpe snad úplně všude ^_- ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn vidieť niekoľko nových názorových obzorov, sú však rozobraté vo veľmi všeobecnej rovine. Nemal som ani len v náznakoch pocit, že by sa šlo do hĺbky, bližšie k mýtom o Myth 2001. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Dokument docela fajn, ale informační hodnotu bych si představoval větší. Chybí většinou detailně propracované ukázky toho, jak film vznikal, občas je to povrchní a nudné. Ale pro fanoušky samozřejmě nutnost! (SD, orig.) ()

Reklama

Reklama