Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mozaika příběhů o různých podobách homosexuální lásky a nenávisti, které musí homosexuálové stále ještě čelit. Jakkoliv se společnost tváří tolerantně, pod touto maskou se ještě skrývá hodně předsudků a odsouzení. Od prvního zamilování do souseda, přes registrovaný svazek až po léta zakrývanou homosexualitu se každý z aktérů musí po svém vyrovnat s tím, že je prostě jiný. (rikitiki)

(více)

Recenze (11)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Clapham Junction som mal rád ešte z mojich čias života v Londýne. Je to príjemná stanica, mnoho milých ľudí rôznej kultúry (okrem bradatých ľudí výbušnej povahy). Avšak nikdy som sa tam nestretol s tým, že by niekto prenasledoval buzíkov. To by som sa pripojil. Film je lživou sondou do života skazených perverzákov. ()

UnholyEvil 

všechny recenze uživatele

O tomhle by měli povídat rodiče malým, zlobivým homosexuálům, když nechtějí poslouchat. Polednice už nefrčí, teď se straší Londýnem po setmění! Heterosexuální jedinec čumí, až mu oči z důlků vylézají, jak silný a přesný může být gaydar po pečlivém seštelování. A když se takový gaydar dostane do špatných rukou... Spolumilovníky filmu Maurice jistě potěší opětovné shledání Aleca a Maurice, které však mohlo potěšit víc, kdyby z něj bývali byli víc vytřískali. Závěr je malinko předvídatelný. Film nicméně nenudí! Jen trochu škoda té prvoplánovosti... ()

Reklama

Lubos N. 

všechny recenze uživatele

Snímek skládající se z několika minipříběhů, které se různě scházejí, rozcházejí a prolínají a které vlastně nespějí k žádnému vrcholnému finále. Nad některými momenty člověk zapřemýšlí, nad jinými se pousměje nebo dojme... Oceňuji, že autoři vynechali v gay filmech tolik oblíbený coming out a sáhli po věcech, které jsou pro 96% populace asi bližší. Velmi vkusně natočeno - film jen jakoby se dotýkal různých témat, sám nic nehodnotil a nechal na divákovi, jaký k tomu zaujme postoj. Doporučil bych všem, ketří se ještě nevyrovnali s tím, že gayové žijí mezi námi... ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi zvláštní, že se po Mauriceovi v tomto příběhu znovu setkali Rupert Graves a James Wilby v rolích gayů, skoro jako by bylo záměrem režiséra tento film připomenout. Od dob Maurice se leccos změnilo, ale popravdě řečeno zas ne tolik, jak by se dalo od bezmála stovky let očekávat; přijetí zákonů ještě neznamená jejich respektování., ačkoliv si to v úvodu myslí člověk, který odmítá Robinův text (scénář?) na téma homosexuality, protože "všeho už bylo v této věci dosaženo". Zbytek filmu ovšem jeho názor vyvrací. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Clapham Junction je s(u/y)rová mozaika z několika na první pohled nesouvisejících příběhů, při jejichž sledování člověka zamrazí ještě víc, vezme-li v potaz, že to bylo celé inspirováno skutečným zločinem z nenávisti. Zpočátku jsem měl trochu problém se dostat do děje, nicméně poslední třetina to celé vynahradila. Každý dílek mozaiky mě svým způsobem zaujal, nejvíce pak ten s mladým Treadawayem. Je nepochopitelné a děsivé, k jak moc strašlivým věcem může z nenávisti dojít. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (4)

  • Film bol čiastočne inšpirovaný skutočnou udalosťou, brutálnou vraždou 24-ročného Jodyho Dobrowski, ktorá sa stala v októbri 2005 v Clapham Common v južnom Londýne. Jody bol ubitý k smrti dvomi mužmi, ktorí verili, že je gay. Toto bol významný prípad v Británii a bol pri ňom využitý zákon, ktorý umožňuje súdom uložiť prísnejšie tresty za trestné činy motivované sexuálnou orientáciou. (lareinna)
  • Film videlo počas premiéry na anglickej televíznej stanici Channel 4 viac ako 1,1 milióna divákov. (dwdb)
  • Dráma bola uvedená ako súčasť krátkej sezóny britskej verejnoprávnej televízie Channel 4 pri príležitosti 40. výročia dekriminalizácie homosexuality v Anglicku a Walese. (lareinna)

Reklama

Reklama