Reklama

Reklama

13. komnata - Série 5 (2009) (série)


13. komnata Jana Pohana (S05E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Spletitý životní příběh známého českého dabingového herce, který se narodil jako Kurt Jürstl. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kolik jen překvapujících faktů ze svého života, v těchto dokumentech je možno se dovědět přímo od osob, co zde dostali prostor o svém životě pohovořit. Víc takových počinů! ()

M-arta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z dílů, který mě hodně zaujal...Hmmm - tak jestli na mě snad někdy budou chtít chodit myšlenky o jakési "nepřízni osudu", bylo by moc fajn připomenout si, co si prožitl tenhle člověk... ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při toulkách Šumavou na naši skupinu pan Pohan přátelsky mávnul od své chalupy. Když jsem si přečetl údaje o jeho životě, neváhal jsem kouknout na 13. komnatu. Je to citlivě odvyprávěný díl, který by mohl být námětem na samostatný film. Panu Pohanovi přeju pohodovou a dlouhou třetí třetinu. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsou osudy, jejichž přesné postižení umožní pochopit, jak asi musejí vypadat látky, ze kterých čerpá spisovatel nebo vůbec umělec pro svá díla. A jak mnohotvárná a obtížně postižitelná je autentická skutečnost. Jak se dokáže vzpírat jinak bezchybným schématům a zobecněním. Zásada, že každý člověk je tak trochu svět pro sebe, i takovým příběhem dostává své další opodstatnění. U Jana Pohana je nutno ocenit, že se dokázal z takových věcí usebrat a zůstat plnohodnotným člověkem. V hierarchii lidských údělů, štěstí i neštěstí, složil svou státnici ze života na výbornou, i když některé kamínky mozaiky jeho osudu zůstaly nevyjasněny. Zejména to platí o osudech jeho adoptivních rodičů i jejich matky, Pohanovy skutečné babičky. Propast mezi dětinskostí a dospělostí nemohla být postižena dokonaleji. Je dobře, že tento velmi volný seriál lidských osudů není vykládán jako celek. Různost zpracování jednotlivých komnat i rozmanitost osudů, které pojednává, si to podle mého názoru přímo vynucují. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osud si občas s něčím životem pobaveně pohraje. Kurta Jürstla si už od mládí zvolil jako svého oblíbence a vyvedl mu tolik poťouchlostí, kolik ho jen v jeho rozmařilosti napadlo. Z takto zkoušeného člověka se prostě musela stát silná osobnost. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama