Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kletba promění pohledného arogantního mladíka ve stvoření, které představuje vše, co předtím nenáviděl. Vychutnejte si moderní převyprávění klasické pohádky Kráska a zvíře. Sedmnáctiletý Kyle (Alex Pettyfer) je rozmazlený, absolutně povrchní a nevídaně populární a s přehledem vládne svému středoškolskému království. Kyle je přesvědčen o naprosté dokonalosti svého fyzického vzhledu. Za svou poslední oběť si zvolil Kendru (Mary-Kate Olsen) a nepříjemně ji přede všemi ponížil. Dívku však jeho kruté chování nijak nevyvedlo z míry, naopak, rozhodne se, že mu udělí lekci – promění ho v cosi, co je tak ošklivé zvenku, jako je on zevnitř. Kyle má přesně jeden rok, aby našel někoho, kdo ho bude milovat takového, jaký teď je, anebo se se svým novým já musí smířit už navždy. Jeho jedinou nadějí je tichá spolužačka Lindy (Vanessa Hudgens), které si nikdy předtím nevšiml… Dokáže Lindy, že láska nikdy není ošklivá? (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (307)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek, který by bylo nejlepší sledovat pod vlivem. Prudké skoky v ději totiž připomínají alkoholikovo přerývané vnímání času a výpadky paměti. Pokud by se opilec podíval na tenhle film, zřejmě by to v něm vyvolalo pocit, že jeho rozumové schopnosti jsou ještě narušenější, než si myslel. Což by ho mohlo natolik zarazit, že by začal uvažovat o abstinenci. A jedině v tomhle by snímek Netvor mohl být přínosem. _______ Příběh Krásky a Zvířete přenesený do současného New Yorku je slabota a to i ve srovnání s původní francouzskou pohádkou, která je napínavá a podprahově i dost sexuálně nabitá. Tady máme v roli Netvora unylého bloňďáčka, který se kletbou změní v poněkud drsnějšího mladíka s nějakým tím piercingem a tetováním. Takže žádné zvíře s tesáky, ale punkový nebo metalový týpek, který by o lásku nemusel nijak zvlášť usilovat, protože je dost holek, které na takové typy letí. Jenomže udělat ho opravdu odpudivého, to si tenhle snímek netroufl, protože něžné divačky přece musí mít s Netvorem soucit, že? Kdo jiný by pak na to chodil do kina! _____ Ještě větší průšvih než zroztomilení Zvířete je děj. Docela solidní byl nápad, proč v současné době otec vydá Krásku zvířeti a proč ona musí zůstat v jeho "zakletém zámku". Ale jinak režii i scénáři naprosto schází vyprávěčské schopnosti, a tak se o spoustě věcí jen mluví. KOUSEK DĚJE Krásný blonďáček je zlý, strašně zlý, všichni to vědí, ale jeho zloba se projeví jen pár nejapnými poznámkami. Kráska ho tajně miluje, a ač s ním nikdy nepromluvila ani slovo, ví, že je ve skutečnosti dobrý, ach tam moc dobrý. Mladík se stane Netvorem a otec (!) se s ní vzápětí nadobro rozejde. Netvor vezme pod svá ochranná křídla Krásku a - HOP SKOK - po jedné probděné noci se zamiluje i ona do něj. _____ Zkratkovitý pitomý děj sebral příběhu veškeré kouzlo a napětí a udělal z něj hloupoučkou vyprávěnku pro puberťáky. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Vše co jste viděli v traileru a odvážili jste se na to podívat v celkové délce a nic navíc k tomu. Prostě rozvláklý a nudný hodinu a půl dlouhý trailer. Nebýt romantické linie, tak by film zapadl do zapomnění a i tak asi stejně zapadne i když hlavně hlavní představitel Pettyfer dokáže spoustu mladých divaček k filmu přilákat. Sám jsem na Beastly koukal hlavně abych potěšil přítelkyni a byl jsem zvědav na Neila Patricka Harrise a musím uznat, že ten tam byl spolu s jamajskou chůvou naprosto zbytečný. Celkově tak nějak zbytečný film, kde mi nevadila snad jen překvapivě zpěvačka ze střední Vanessa Hudgens. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Ups, tak tohle je teda průser s velkým P. Tak prvoplánový a vyloženě stupidní film jsem už dlouho neviděla. Celý příběh mi připadal jako šitý horkou jehlou - scénář je plný logických děr a chování postav je jako z říše pohádek. Hlavu si ale lámu nad tím, odkud se vzal Pettyfer, který nějakým způsobem získal v tomto roce hned dvě hlavní role, ale jeho herectví odpovídá zombie s faceliftem. Akorát že v tomhle filmu ani tu hezkou tvářičku nemohl prodat. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $17miliónovTržby USA $27,865,571Tržby Celosvetovo $41,200,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $5,486,070 //počet predaných kusov 332,908║ áno, podarilo sa, veľká konkurencia pre Súmrak(Twilight), by som neveril ako strašne umelo sa dá film natočiť, nezachráni to ani Vanessa Anne Hudgens a jej pekná tvárička, fakt prázdba príšernosť /5%/ ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Hlupučká rozprávka, ktorá mala skvelý základ (však bodaj by aj nie, keď sa inšpirovali klasikou Kráska a Zviera), avšak to spracovanie bolo naozaj jedno obrovské mega klišé. Z tohto sa nedá byť nesklamaný. Neviem, čo týmto vlastne tvorcovia filmu chceli dokázať, ale iste nemali v pláne vytvoriť takúto naivnú rozprávku o nepochopenej princezničke a akože citlivom chlapečkovi, ktorý sa vďaka kliatbe stal zrazu milý a empatický. Nie, toto vôbec nie je niečo, z čoho by človek mohol byť aspoň trochu nadšený. Navyše ten znetvorený zjav pôsobil až príliš prehnane, čo tiež vôbec filmu vôbec nepomohlo. Ale zase úplný odpad to nebol, takže aspoň 1*. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo tři měsíce, a to od července do srpna 2010. (Nikolal919)
  • Na začátku má Kyle (Alex Pettyfer) vlasy delší a rozcuchané, avšak na konci filmu po proměně má viditelně kratší účes. (skinny)

Související novinky

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

Del Toro vs. Gans: Kráska a zvíře

15.02.2012

Včera jsme se divili nad soubojem tří různých Sněhurek. Inu, je tady další pohádka na roztrhání. Tentokrát Kráska a zvíře. Loni jsme viděli (nebo spíš neviděli) zmodernizovanou verzi Beastly, nedávno… (více)

Twilightovitá Saoirse Ronan?

Twilightovitá Saoirse Ronan?

05.05.2011

Twilight sága spěje k závěru a je načase něčím navázat. Pokusy typu Červená Karkulka a Beastly pohořely, možná ale pomůže jméno samotné „matky“ Stmívání Stephenie Meyerové. I její román The Host je… (více)

Jeff Bridges jako lovec démonů?

Jeff Bridges jako lovec démonů?

03.02.2011

Hrál ve dvou úspěšných filmech vánoční sezóny a za ten lepší je nominovaný na Oscara. Kdo by se divil, že se na něj nabídky jen sypou? Jednu z nich dostal od studia Warner Bros., které ve spolupráci… (více)

Reklama

Reklama