Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá krimikomedie Iana Fitzgibbona pojednává o irském mladíkovi Michaelovi (Cillian Murphy), který dluží dublinskému bossovi Darrenu Perrierovi (Brendan Gleeson). Když se ale dluh i s jedním z Darrenových poskoků ztratí, nezbývá Michaelovi než se spolu se svým otcem (Jim Broadbent) a přítelkyní Brendou (Jodie Whittaker) ukrýt v horách a vymyslet, jak získat peníze, za které ručí životem, zpět do 24 hodin. (Haluzz)

(více)

Recenze (77)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohl bych tomu dát tři. Jenže to by tam nesměli být irští herci a herečka typu Murphy, Gleeson a Whittaker a nesmělo by se to odehrávat i na irském venkově. No a jelikož mám rád jak ty herce, tak venkov, nemůžu jinak a musím tomu trošku zvednout. Jinak je pravda, že v rámci gangsterek je to lehce slabší. Gleeson je ale protivník jak má bejt a minimálně kvůli němu to stojí za to vidět. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nečakane chabé. Ritchieovka bez Ritchieho videoklipovej zábavnosti a úderných postáv. Hrdinovia tohto filmu sú zaujímaví len tým, akí sú nesympatickí a nudní (jediný, kto tu má trochu šťavy, je Gleeson). Halda prázdnych kecov, ktoré majú dodať akože nejakú inú, možno osudovú atmosféru, ale zúfalo to nefunguje. Má to hodinu dvadsať, ale už v polovici som mal dojem, že som videl celú sezónu nejakého nevydareného bulšitu z írskeho podsvetia. Nebrať. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No tak, lidi, nebuďte so fokkin´ upjatí.. Pokud máte tento žánr rádi, nemůžete být zklamaní a už vůbec netřeba vytahovat Ritchieho a jeho přehnaně exhibiční manýry směřující k vlastnímu tvůrčímu úpadku (viz. RocknRolla). Perrierova štědrost sice nevnáší do žánru nic převratného, ale může se opřít o skálopevnou zeď hereckého obsazení. Mazák B.Gleeson sedí do podobných rolí jako prdel Leprechauna na divotvorný hrnec, C.Murphy pro mě až překvapivě hravě zaplul do neobvyklé role a nad vším ční nevyzpytatelně se chovající papá J.Broadbent, jenž si zuřivě potírá dásně koksem, krade policejní vozy a automat na rozpustnou kávu si zřídí přímo ve vlastním žaludku - to vše jen proto, aby se nevyplnilo proroctví Chmurného žnece. Zkrátka Irish way. That´s my way, man.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Drazí kolegové, nezdá se vám, že jste k tomuto filmu moc přísní!? Neříkám, že aspiruje na vrcholy žánru, ale příběh má hlavu a patu (což není v tomhle žánru úplná samozřejmost), nepostrádá akci, švih a černý humor nám servíruje měrou vrchovatou. Hrdinové nejsou jednorozměrní blbečci, ale lidé z masa a krve a ze záporáků jde opravdu strach. I když postrádá efektní kabátek gangsterských komedií Guye Ritchieho, díky výše uvedeným důvodům se vyrovná jeho zdařilejším kouskům. Na nic si nehrající, poctivý filmeček. 80%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, dějově je Irská odplata možná průměrný počin, který ze všeho nejvíce vypadá jako adaptace nějaké krátké povídky, jejíž autor se nechal inspirovat atmosférou oblíbených filmů... Jenže díky fan(t)a(s)tickému Jimu Broadbentovi a vpravdě originálnímu vypravěči s hlasem Gabriela Byrna nakonce čtvrtou hvězdu přece jenom přihodím. Příjemné pokoukání. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

S pejskařama nebude nikdo vyjebávat! Perrierova odplata je komedie. Seriózně si to dokáži představit jako povedenou divadelní hru, která vznikne do nějakých pěti let v Anglii. Černý humor, peprné hlášky, pozoruhodné panoptikum gangsterských postaviček... je to prostě zábava. Zde ale veškeré klady končí (možná ještě několik dobrých hereckých výkonů, hudba), protože tenhle snímek jako okénková předváděčka docela nudí a zklamává. Nevím, ta divadelní prkna by tomu asi slušela víc, několik vtipných scének k tomu přímo vybízí. Takže jako taková milá televizní jednohubka OK, ale nějakou větší důležitost film postrádá. Shlédnuto kvůli Cillianovi. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Drsný, vtipný, britský. Potud z mé strany spokojenost za 3*. Škoda, že ji zkazily 2 nelogičnosti v poslední třetině. 50 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej aj režijnej stránke zrejme pomerne narýchlo spíchnutý film, ale so špičkovými hercami, takže divák má aspoň po tejto stránke pocit luxusu. V jednej celkom vtipnej prestrelke sa dokonca spolu objavia aj otec a syn Gleesonovci. Inak Michael musí byť z tých neustálych záchran na poslednú chvíľu minimálne na prášky, reálna postava by sto pro trpela posttraumatickými šokmi. Celkovo je to nejako málo zaľudnené, šedivé, bez skutočne prekvapivého momentu, ale aj stávka na istotu niekedy poteší. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Tenhle styl filmů mám rád, ale Perrier's Bounty je bohužel jen průměr svého žánru. Což je škoda, protože snímek začal dobře, ale pak propadl do naprosto nudné podívané. A hlavně mi to vůbec nepřišlo jako komedie. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

No jako nebylo to vyloženě špatné na to že evropské filmy nemusím tohle bylo docela dobré. Bohužel jsem ale čekal něco víc jako V Bruggách tohle bylo méně akční a méně hlášek a Murphy nebyl tak výrazný. Akce tam je opravdu minimum a to jen na konci kdy sejme dva chlápky golfovou holí žádný kulervoucí akčnák nečekejte ;) ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Výlev za výlevem, nadávka za nadávkou, bouchačka se tasí u příležitosti každý pitomosti ... a to vesměs jen tak z prdele (já vážně čekal až do konce, jestli se pro to najde ňákej vyšší smysl, ale ono ani ne). Jako natočit to Amíci, tak si normálně myslim, že snad Iry parodujou. Takhle opravdu netušim, co to jako mělo - for fock's sake - všecko znamenat?! "Irská odplata" po projetí odšťavňovačem a absolvování odtučňovací kůry; to možná. Víc ani ťuk. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Žánrovka, která se zalíbí snad každýmu vyznavači ostrovních gangsterek. Příběh možná omletej, ale to je vyvážený perfektním hereckým obsazením v čele s Broadbentem a jeho konzumací Nescafé od Nestlé. 80% ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem chtěla vidět hlavně kvůli mýmu oblíbenci Cillianovi. Od začátku se to ale tak táhlo a film měl hrozně nudný děj, že jsem se nakonec ani nedodívala. Škoda. Možná ho někdy dokoukám. Kdo ví ... 40%. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Slabý, nijak originální film, který má to štěstí, že získal solidní obsazení. Nicméně jediný vážně výrazný človíček z téhle party je Jim Broadbent, který svého "nespícího" Jima zahrál na vyvážené komediálně-dramatické úrovni, což se ostatním moc nedaří (především Murphy je tu za vážného, zdeptaného týpka). Tahle story peněz, psů a homosexuálních gangsterů je někde na půli cesty mezi nezávislou irskou krimi-komedií a "vyprávěčkami" od Ritchieho. 50% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerna gangsterka. K Ritchieho opusom by som ju rozhodne neprirovnaval. Na to jej chyba ich raznost, dynamicke tempo, vizualne exhibície alebo samoucelne cool dialogy. Tato gangsterka ma dost pomale tempo a snazi sa posobit dost civilne. Hlavne postavy su ale sympaticke a vdaka nim sa to da v pohode dopozerat do konca. Normalne by som svoje hodnotenie 5/10 zvysil na 3*, ale nasrali ma tym, ze tam zbytocne zabiju psov, na co som alergicky. Takze smola. ()

Reklama

Reklama