Reklama

Reklama

Širé Sargasové moře

(TV film)
  • Česko Velké Sargasové moře (více)

Obsahy(1)

Drama odehrávající se ve čtyřicátých letech 19.století na ostrově Jamajka, nás zavede za mladou a pohlednou kreolkou Antoinettou, majitelkou půdy. Od dětství nepoznala skutečnou lásku a péči. I přesto dokáže v sobě najít nepoznaný cit a bláznivě se zamiluje do nového obyvatele ostrova, zdvořilého Angličana Edwarda. Svým bezelstným přístupem se snaží naplnit představy o manželství ve světě ovládaném muži. Trauma z dětství, kulturní rozdíly a citová nedorozumění jsou předzvěstí hrozící tragédie... Smyslné drama inspirované postavami slavného románu Jana Eyrová spisovatelky Charlotte Brontëové. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

after.rain 

všechny recenze uživatele

Buďme objektívni, tento film je čistý priemer (a to aj na televízne pomery). Rebecca Hall je však miláčik, tá poteší vždy a za každých okolností. Preto tá piata hviezda. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Tohle nebylo ani drama ani romantika. Autor (zřejmě už knižní předlohy) jako by chtěl předjímat děj slavné Jany Eyrové a vyprávět, co se stalo předtím, než pan Rochester poznal Janu Eyrovou. Je to ale mdlé, nudné, zdlouhavé, bez vzrušení, nepochopil jsem, co nutilo autorku, aby napsala prolog k tak klasickému dílu Ch. Brontëové. Mladá Antoinetta se provdá za Rochestera, kterému jde jen o její majetek. Během líbánek v opuštěném sídle na Jamajce se setká s tajemstvím její matky a začne být přesvědčen, že šílenost musí potkat i Antoinettu... Trošku to tam dýchne tajemnem afrokaribských náboženských představ, ale to je tak asi všechno. Jedna hvězdička za hlavní představitele. ()

Reklama

T-pack 

všechny recenze uživatele

Ani TV produkce v některých případech neomlouvá. Zajímalo by mě, jak bych film vnímal, kdybych nečetl knihu, ale takhle si musím jen povzdychnout nad tím, jak zbrkle se s předlohou naložilo. Jednou z nejnepochopitelnějších věcí pro mě bylo, že snímek všechno odvypráví a skoro nic neukáže. Obzvláště Antoinettina minulost je naťuknutá výhradně skrze její vyprávění, jakoby si tvůrci řekli: „Ok, ona vlastně tady říká, co se stalo, to nemusíme točit.“ Přitom je to právě ta první část příběhu, která značným způsobem protagonistku formuje. Když si k tomu připočtu, že Rebecca Hall mi ani typově nesedí do postavy, která má stát na hranici dvou světů, přičemž ani do jednoho z nich nepatří, tak se to vstřebává dost těžko. Ono vůbec to obsazení bylo hodně divný, protože ani drmolící Rafe Spall, ani mladě vypadající Nina Sosanya vůbec nesedí k postavám, které mají ztvárňovat. Navíc to celý vypadá, jak kdyby to natočili v anglických interiérech, a ne na karibských ostrovech. U té starší adaptace jsem alespoň chápal, jaký film chtěli tvůrci natočit. Co ale krom „nějak“ převyprávěné adaptace natočili tihle, to mi vrtá hlavou. ()

Galerie (64)

Reklama

Reklama